Calendar muzical: 9 ianuarie
9 ianuarie 2020
Cântărețul și compozitorul englez Harry Styles se afla pe locul 1 în topul american cu al doilea său album de studio, Fine Line. Albumul a primit un premiu Grammy pentru cea mai bună performanță pop solo și un premiu Brit pentru Single-ul Britanic al Anului cu „Watermelon Sugar”.
9 ianuarie 2016
Vedetele au adus un omagiu lui Lemmy, liderul trupei Motorhead, la înmormântarea sa în cimitirul Forest Lawn Memorial. Mikkey Dee, bateristul de la Motorhead, Dave Grohl de la Foo Fighters, Slash de la Guns N’ Roses, Robert Trujillo și Lars Ulrich de la Metallica, Rob Halford de la Judas Priest și Scott Ian de la Anthrax au vorbit la serviciu. Chitara bas a lui Lemmy a fost conectată la un set de amplificatoare, iar volumul a fost ridicat, cu congregația aplaudând când feedback-ul difuzoarelor a umplut capela.
9 ianuarie 2015
Darren Partington, membru al pionierilor muzicii acid house din anii ’80 și ’90, 808 State, a fost condamnat la 18 luni de închisoare pentru trafic de heroină și cocaină crack. Tribunalul a aflat cum Partington a fost presat să traficheze droguri după ce a intrat în datorii cu propriul său dealer.
9 ianuarie 2014
Revista Rolling Stone a publicat rezultatele sondajului cititorilor: Cele 10 Cel Mai Mari Albume Duble din Toate Timpurile. Primele 5 au fost: Led Zeppelin Physical Graffiti, Bruce Springsteen, The River, The Rolling Stones, Exile on Main Street, Pink Floyd, The Wall, iar câștigătorul sondajului a fost The Beatles, cu al nouălea lor album de studio și singurul album dublu lansat în noiembrie 1968, The White Album.
9 ianuarie 2009
Dave Dee a murit la vârsta de 65 de ani, după o luptă de trei ani cu cancerul. Cântărețul britanic a avut opt hituri în top 10, cu Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick și Tich, inclusiv un single pe locul 1 în Marea Britanie în 1968 cu „The Legend of Xanadu”, în care Dee a devenit cunoscut pentru că a făcut un bici. Cântărețul, al cărui nume real era David Harman, a fost inițial polițist, iar în calitate de cadet de poliție a fost chemat la locul accidentului de mașină care l-a ucis pe Eddie Cochrane în timpul unui turneu în Marea Britanie în 1960.
9 ianuarie 2008
Victoria Beckham din Spice Girls a fost numită cea mai prost îmbrăcată celebritate într-o listă anuală a dezastrului vestimentar. Criticul de modă Richard Blackwell, care a compilat sondajul în fiecare an începând din 1960, a spus că Beckham a apărut în „una după alta într-un monstru skinny-mini”. Coafura și tatuajele distinctive ale lui Amy Winehouse au contribuit la locul doi în clasament.
9 ianuarie 2005
Elvis Presley a ajuns pe locul 1 în topul britanic cu single-ul „Jailhouse Rock”. Vânzările pentru acest single au fost de doar 21.262 de exemplare, cel mai mic număr de vânzări pentru un lider de top britanic începând cu colectarea datelor în 1969. Single-ul a fost lansat pentru a sărbători cea de-a 70-a aniversare a nașterii sale, iar în fiecare săptămână era re-lansat un single anterior al lui Elvis care ajunsese pe primul loc în topurile britanice.
9 ianuarie 2003
Un pian cu coadă care a aparținut în trecut lui Elvis Presley a fost vândut pentru 685.000 de dolari (425.711 lire sterline). Producătorul de muzică Robert Johnson și partenerul său, Larry Moss, au vândut pianul președintelui Blue Moon Group, Michael Muzio, care intenționa să ducă pianul într-un turneu promoțional sponsorizat de cazinou. Apoi, se planifica ca pianul să fie expus în muzeul rock propus la Walt Disney World.
9 ianuarie 2002
Cântărețul și compozitorul irlandez David McWilliams a murit de atac de cord la domiciliul său din Ballycastle, County Antrim, la vârsta de 56 de ani. A lansat peste 10 albume solo și a scris „The Days Of Pearly Spencer”, care a ajuns pe locul 4 în Marea Britanie în 1992 în interpretarea lui Marc Almond.
9 ianuarie 2000
Șoferul care îi transporta pe Puff Daddy și prietena sa Jennifer Lopez de la un club de noapte după un incident cu împușcături a fost raportat că cooperează cu procurorii. Puff Daddy risca până la 15 ani de închisoare pentru presupusa scoatere a unei arme într-un club din New York.
9 ianuarie 1997
David Bowie a susținut concertul său de la aniversarea a 50 de ani (în ziua de după ziua sa de naștere) la Madison Square Garden, New York, cu invitați precum Frank Black, Sonic Youth, Robert Smith de la The Cure, Dave Grohl, Lou Reed, Billy Corgan și Placebo. Veniturile din concert au fost donate organizației Save The Children.
9 ianuarie 1988
Whitney Houston a obținut al șaselea ei număr 1 consecutiv în SUA cu „So Emotional”.
9 ianuarie 1981
Terry Hall și Jerry Dammers de la The Specials au primit amenda de 400 de lire sterline (680 de dolari) fiecare după ce au fost găsiți vinovați de folosirea de cuvinte amenințătoare în timpul unui concert la Cambridge, Anglia.
9 ianuarie 1976
Queen se aflau pe locul 1 în topul britanic cu „Bohemian Rhapsody”. Single-ul a avut o prezență de nouă săptămâni în clasament, vânzând peste un milion de exemplare până la sfârșitul lunii. A ajuns din nou pe primul loc în 1991 timp de cinci săptămâni după moartea lui Mercury, devenind în cele din urmă cel de-al treilea cel mai bine vândut single din Marea Britanie de toate timpurile.
9 ianuarie 1973
Mick Jagger i-a fost refuzată viza de intrare în Japonia din cauza unei condamnări pentru droguri în 1969, ceea ce a determinat The Rolling Stones să anuleze un turneu viitor.
9 ianuarie 1970
În cadrul unei turnee în Marea Britanie, Led Zeppelin a apărut la Royal Albert Hall, Londra, în noaptea celei de-a 26-a aniversări a lui Jimmy Page. (John Lennon, Eric Clapton și Jeff Beck se aflau în public). Concertul de două ore și un sfert a fost înregistrat și filmat, dar a fost ținut la sertar pentru mai multe decenii, văzând în cele din urmă lumina zilei printr-un DVD oficial lansat în 2003.
9 ianuarie 1965
The Beatles au început o serie de nouă săptămâni consecutive pe locul 1 în topul albumelor din SUA cu „Beatles 65”, al patrulea lor album pe locul 1. „Beatles 65” include opt dintre cele paisprezece cântece de pe albumul „Beatles for Sale” și include, de asemenea, „I’ll Be Back” de pe „A Hard Day’s Night” și single-ul „I Feel Fine” / „She’s a Woman”.
9 ianuarie 1955
Rosemary Clooney se afla pe locul 1 în topul britanic cu single-ul „Mambo Italiano”, al doilea ei număr 1. Cântecul a fost interzis de toate posturile deținute de ABC în SUA pentru că „nu a atins standardele de bun gust”.