Calendar muzical: 7 mai
7 Mai 2015
Trei dintre cei 11 copii supraviețuitori ai lui B.B. King au pierdut o încercare în instanța din Las Vegas de a prelua controlul asupra afacerilor tatălui lor după ce au spus că suspectează că managerul legendei blues-ului, în vârstă de 89 de ani, îi fură banii și îi neglijează îngrijirea medicală, împiedicându-i să-l vadă în timpul îngrijirii la domiciliu. King a murit în somn pe 14 mai 2015, la vârsta de 89 de ani.
7 Mai 2011
John Walker (John Joseph Maus), cel mai bine cunoscut ca fondatorul trupei The Walker Brothers, a murit de cancer la ficat la casa sa din Los Angeles. El a format The Walker Brothers (inițial The Walker Brothers Trio) în 1964, fiind vocalistul și chitaristul principal. The Walker Brothers au avut în 1966 single-ul numărul 1 în Marea Britanie și numărul 13 în SUA, „The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore”.
7 Mai 2006
Snow Patrol au ajuns pe locul 1 în topul albumelor din Marea Britanie cu ‘Eyes Open’, al patrulea album al trupei. De asemenea, a fost numărul 1 în Irlanda și Australia și a ajuns pe locul 27 în topul din SUA. Primul album al trupei, ‘Songs For Polarbears’, a atins locul 143 când a fost lansat în 1998.
7 Mai 2004
O audiență de planificare, care a ascultat apelul Madonnei pentru a interzice accesul publicului pe unele părți ale proprietății sale de 9 milioane de lire sterline, a auzit detalii despre structura terenului. Vedeta pop a susținut că 100 de acri de teren de la moșia Ashcombe House de 1.200 de acri au fost clasificați incorect ca țară deschisă. Madonna contesta clasificarea într-o audiere. Conform legii, oamenii ar avea dreptul să acceseze orice teren înregistrat pe harta finală ca țară deschisă – munte, mlaștină, pajiște sau deal.
7 Mai 2003
Un juriu federal din Los Angeles a recomandat o despăgubire de 1,5 milioane de dolari unei companii britanice de discuri care l-a dat în judecată pe rapperul-producător Dr Dre pentru plagiat de melodii. Minder Music Ltd. din Londra l-a dat în judecată pe Dre în 2000, susținând că piesa sa din 1999, ‘Let’s Get High’, a folosit linia de bas din piesa ‘Backstroking’ a trupei The Fatback din 1980, care a fost inclusă pe albumul de succes ‘2001’ al lui Dre, care s-a vândut în 9 milioane de copii la nivel mondial.
7 Mai 2003
Un chirurg din SUA l-a dat în judecată pe 50 Cent pentru o factură medicală neplătită. Doctorul a afirmat că 50 Cent și un prieten au venit la spital cu răni multiple prin împușcare în 2000, dar rapperul nu a plătit niciodată cei 20.000 de dolari pe care îi datora pentru tratament, deși a fost întrebat de mai multe ori.
7 Mai 2000
Britney Spears a ajuns pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu ‘Oops!… I Did It Again’. Scris și produs de creatori de hituri Max Martin și Rami Yacoub, care au colaborat anterior cu Spears la ‘…Baby One More Time’.
7 Mai 1998
Eddie Rabbitt, cântăreț și compozitor american, a murit de cancer la plămâni la vârsta de 56 de ani. În timpul carierei sale, a avut peste 20 de single-uri numărul 1 în topul Billboard al muzicii country, inclusiv ‘I Love A Rainy Night’ din 1981. Elvis Presley, Dr. Hook, Tom Jones, Kenny Rogers, Crystal Gayle și Lynn Anderson au înregistrat toate piesele sale.
7 Mai 1992
O jachetă de piele purtată de John Lennon între 1960-1963 a fost vândută la Christie’s, Londra, Anglia, pentru 24.200 de lire sterline.
7 Mai 1992
Nigel Preston, toboșarul trupei The Cult, a murit în Londra, Anglia, la vârsta de 32 de ani. A fost un membru fondator al The Death Cult și a mai cântat și înregistrat cu Sex Gang Children, Theatre of Hate și The Gun Club.
7 Mai 1991
Wilson Pickett a fost arestat după ce a lovit un bărbat de 86 de ani și a făcut amenințări cu moartea în timp ce conducea pe peluza primarului din Englewood, New Jersey. Pickett a fost acuzat că a condus având sticle de alcool deschise în mașină.
7 Mai 1988
Terence Trent D’arby a ajuns pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu ‘Wishing Well’, un hit de locul 4 în Marea Britanie.
7 Mai 1983
Fostul lider al trupei The Jam, Paul Weller, și-a prezentat noul său grup, The Style Council, într-un concert benefic împotriva energiei nucleare la Londra. The Style Council a avut șapte hituri în top 10 din Marea Britanie și trupa a fost de asemenea foarte populară în Australia și Noua Zeelandă în anii 1980, cu multiple single-uri și albume de succes.
7 Mai 1978
90.000 de bilete au fost vândute în opt ore pentru viitoarele concerte ale lui Bob Dylan la Earls Court, Londra.
7 Mai 1977
The Eagles au ajuns pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu „Hotel California”, al patrulea lor single numărul 1 în SUA, și un hit de locul 8 în Marea Britanie. Eagles au câștigat, de asemenea, premiul Grammy pentru „Record of the Year” pentru „Hotel California” la cea de-a 20-a ediție anuală a premiilor Grammy în 1978. Solo-ul de chitară al piesei este clasat pe locul 8 în topul revistei Guitar Magazine al celor mai bune 100 de solo-uri de chitară și a fost votat cel mai bun solo din toate timpurile de către cititorii revistei Guitarist.
7 Mai 1974
Led Zeppelin a organizat o petrecere la hotelul Four Seasons din New York City pentru lansarea noului lor label, Swan Song. La petrecere au fost prezenți și alți artiști ai label-ului, inclusiv cântăreața scoțiană Maggie Bell (al cărei album „Suicide Sal” a fost al patrulea lansat de label) și supergrupul britanic Bad Company.
7 Mai 1971
„Moonage Daydream” a fost lansat ca single de Arnold Corns, o trupă formată de David Bowie, al cărei nume a fost inspirat de piesa „Arnold Layne” a celor de la Pink Floyd. Acesta a fost unul dintre proiectele secundare ale lui Bowie și un fel de pregătire pentru Ziggy Stardust. Piesa a reapărut ulterior pe albumul Ziggy Stardust într-o nouă versiune cu versuri actualizate.
7 Mai 1968
Zburând înapoi spre Marea Britanie după un turneu în SUA și ultimul său concert cu trupa Bluesology, clăparul Reginald Dwight s-a gândit la un nume de scenă pe care să-l folosească pentru cariera sa solo în plină ascensiune. În avion, a dat peste trombonistul trupei, Elton Dean, și solistul Long John Baldry, și i-a întrebat dacă poate să le folosească numele pentru a-și crea unul nou. Aceștia au fost de acord, iar astfel a apărut Elton John.
7 Mai 1967
Pink Floyd a cântat la The Mojo Club, Tollbar, Sheffield, Anglia, deschis și deținut de Peter Stringfellow. Printre artiștii care au mai cântat la acest club se numără Stevie Wonder, John Lee Hooker, Rod Stewart, Ike și Tina Turner, The Who, Small Faces și Jimi Hendrix.
7 Mai 1967
Pearls Before Swine au început să înregistreze un album numit „One Nation Underground”. LP-ul includea o piesă numită „Miss Morse”, care a fost interzisă în New York când s-a descoperit că solistul Tom Rapp cânta F-U-C-K în codul Morse. După ce DJ-ul Murray The K a difuzat piesa la radio, cercetașii locali au interpretat corect refrenul și au depus o plângere.
7 Mai 1966
The Mamas & the Papas au început o perioadă de trei săptămâni pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu „Monday Monday”, devenind prima piesă cu o zi a săptămânii în titlu care a ajuns pe locul 1. Se spunea că membrii trupei urau toți piesa, cu excepția compozitorului său, John Phillips. The Mamas & the Papas au câștigat un premiu Grammy pentru „Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocal” pentru această piesă.