Calendar muzical: 18 august
18 august 2020
Jack Sherman a murit la vârsta de 64 de ani, din cauza unui atac de cord, la domiciliul său din Savannah, Georgia. El este cel mai bine cunoscut ca al doilea chitarist care s-a alăturat formației Red Hot Chili Peppers, între plecarea și întoarcerea lui Hillel Slovak. A cântat pe albumul lor de debut și a co-scris multe dintre piesele celui de-al doilea album al lor, “Freaky Styley”. A colaborat ulterior cu muzicieni precum Bob Dylan, George Clinton și Feargal Sharkey.
18 august 2014
Albumul lui Ed Sheeran, “X”, a petrecut opt săptămâni pe locul 1 în topul din Marea Britanie, devenind cel mai lung lider al clasamentului pentru un artist solo masculin. Ultima persoană care a realizat acest lucru a fost James Blunt, cu colecția sa “Back to Bedlam” din 2005.
18 august 2012
Cântărețul și compozitorul american Scott McKenzie a murit la vârsta de 73 de ani. El a devenit cunoscut pentru hitul său single din 1967 și imnul generației, “San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair)”. De asemenea, s-a alăturat unei noi versiuni a formației The Mamas & the Papas și a co-scris piesa “Kokomo” (1988), un single numărul 1 pentru The Beach Boys.
18 august 2010
Marca franceză de produse cosmetice Etat Libre D’Orange a anunțat că s-a asociat cu trupa Sex Pistols pentru a îmbutelia aroma erei Punk prin lansarea primei lor arome. Executivii companiei au declarat că “pentru a purta această aromă, trebuie să rezisti tradiției, să te lupți împotriva conformității și să ignori convențiile aromatice.”
18 august 2008
Cântărețul de muzică soul Pervis Jackson a murit de cancer. A fost membru al trupei The Spinners (cunoscută și ca The Motown Spinners și The Detroit Spinners). A avut single-ul “Working My Way Back To You”, care a ajuns pe locul 1 în Marea Britanie în 1980 și pe locul 2 în SUA.
18 august 2006
Justin Hawkins, solistul trupei The Darkness, s-a internat în clinica de reabilitare Priory din cauza epuizării, după trei ani de muncă neîntreruptă.
18 august 2006
Regizorul american Adam Muskiewicz a creat site-ul elviswanted.com ca parte a unui documentar care explora mitul că artistul Elvis Presley ar fi încă în viață. A oferit o recompensă de 3 milioane de dolari oricui l-ar fi găsit pe Elvis Presley în viață. Filmul urma să fie lansat în august 2007, pentru a coincide cu cea de-a 30-a aniversare a morții lui Presley.
18 august 2006
Pete Doherty, liderul trupei Babyshambles, a apărut în instanța Thames Magistrates din Londra pentru a se confrunta cu șapte acuzații de posesie de droguri.
18 august 2003
Tony Jackson, basistul trupei The Searchers, a murit de ciroză hepatică. The Searchers au avut single-ul “Needles And Pins”, care a ajuns pe locul 1 în Marea Britanie în 1964 și pe locul 13 în SUA.
18 august 1992
Kurt Cobain a devenit tată când soția sa, Courtney Love, a dat naștere unei fiice, Frances Bean Cobain.
18 august 1991
Rick Griffin a murit după ce a fost forțat să iasă de pe drum de o furgonetă pe care încerca să o depășească pe motocicleta sa Harley Heritage Softail. Una dintre cele mai cunoscute coperte de album create de el a fost pentru LP-ul “Aoxomoa” al trupei Grateful Dead, iar posterul legendar “Flying Eyeball” pe care l-a proiectat pentru o serie de concerte din San Francisco cu Jimi Hendrix Experience, Albert King și John Mayall.
18 august 1991
Sweet Jesus a concertat la Boardwalk din Manchester. Trupa de deschidere a fost The Rain (care ulterior a devenit Oasis), fără Noel Gallagher, care nu se alăturase încă formației fratelui său.
18 august 1986
Bon Jovi a lansat al treilea lor album de studio, “Slippery When Wet”, care a ajuns pe locul 1 în topurile din SUA și a reușit să vândă peste 28 de milioane de copii în întreaga lume. Albumul a inclus două piese care au ajuns pe primul loc în topurile din SUA, “You Give Love A Bad Name” și “Livin’ On A Prayer”.
18 august 1984
George Michael se afla pe locul 1 în topul UK cu primul său single solo, “Careless Whisper”. Acest lucru l-a transformat pe George în prima persoană care a ajuns pe locul 1 ca artist solo și membru al unei trupe în același an. Piesa a adus casei de discuri Epic din Marea Britanie primul lor milionar vândut în UK, iar melodia a fost pe primul loc în aproape 25 de țări, vânzând peste șase milioane de copii în întreaga lume.
18 august 1983
Trupa The Police, împreună cu Joan Jett & the Blackhearts și R.E.M. (cel mai mare concert al lor până în acel moment), au apărut la Shea Stadium din New York City.
18 august 1982
Orașul Liverpool a numit patru străzi după cei patru fabuloși membri ai trupei: John Lennon Drive, Paul McCartney Way, George Harrison Close și Ringo Starr Drive.
18 august 1979
Chic a ajuns pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu piesa “Good Times”, a doua piesă a trupei care a atins această poziție în SUA, și a ajuns pe locul 5 în Marea Britanie.
18 august 1979
Cântărețul, compozitorul și producătorul britanic Nick Lowe s-a căsătorit cu fiica vitregă a lui Johnny Cash, Carlene Carter, în Los Angeles. Cuplul este acum divorțat.
18 august 1977
Două fete din Missouri au fost ucise și a treia a fost grav rănită atunci când o mașină condusă de un adolescent în vârstă de 18 ani din Memphis s-a îndreptat către o mulțime de peste 2000 de persoane aflate în fața porții muzicale a lui Graceland, în jurul orei 4 dimineața. Șoferul a fost acuzat de conducere în stare de ebrietate, părăsirea locului accidentului și două capete de acuzare de omor din culpă de gradul al doilea.
18 august 1977
Trupa The Police și-a făcut debutul live ca trupă formată din trei membri când au cântat la clubul Rebecca’s din Birmingham, Anglia. The Police au devenit populari pe plan global la sfârșitul anilor 1970 și sunt considerați în general una dintre primele trupe New Wave care au atins succesul mainstream, abordând un stil de rock influențat de punk, reggae și jazz.
18 august 1976
‘Variety’ a relatat că Marvin Gaye a fost condamnat la două termene consecutive de cinci zile de închisoare în închisoarea comitatului Los Angeles pentru nesupunere la instanță, după ce a eșuat în plata pensiei alimentare și a susținerii copilului.
18 august 1973
Diana Ross a obținut cel de-al doilea ei single care a ajuns pe locul 1 în SUA cu piesa “Touch Me In The Morning”. Piesa a marcat un moment de cotitură în cariera ei, venind imediat după nominalizarea ei la Premiul Oscar pentru Cea mai bună actriță în debutul ei actoricesc, “Lady Sings the Blues”.
18 august 1969
Mick Jagger a fost împușcat accidental în mână în timpul filmărilor pentru filmul “Ned Kelly” în Australia. Filmul a avut probleme: prietena lui Jagger de atunci, Marianne Faithfull, venise în Australia pentru a juca rolul feminin principal (sora lui Ned, Maggie), dar relația dintre Jagger și Faithfull se destrăma, iar ea a luat o supradoză de pastile de dormit la scurt timp după sosirea în Sydney, ajungând în comă și retrăgându-se din film.
18 august 1966
Trupa The Doors a semnat oficial cu Elektra Records un acord pentru producția a șapte albume. Trupa a acceptat cu reticență să lanseze piesa “Break On Through” ca primul lor single. Versul “She gets high/she gets high/she gets high” a fost schimbat în “She gets/she gets/she gets” pentru a obține difuzarea la radio.
18 august 1966
Paul Jones a părăsit trupa Manfred Mann chiar în momentul în care piesa “Pretty Flamingo” urca în topurile din SUA. El a fost înlocuit de cântărețul Mike D’Abo, care va prelua vocea principală la următorul lor hit, “The Mighty Quinn,” o piesă scrisă de Bob Dylan.
18 august 1964
Peste 9.000 de fani entuziaști l-au întâmpinat pe The Beatles când au ajuns în San Francisco pentru a începe un turneu american. The Beatles au fost conduși într-un spațiu protejat de garduri pentru ca fotografiile să poată fi făcute. În timp ce cei 9.000 de fani se împingeau în garduri, acestea au cedat, iar The Beatles au reușit să iasă cu fracțiuni de secundă înainte să se prăbușească.
18 august 1962
Ringo Starr și-a făcut debutul cu trupa The Beatles la Horticultural Society Dance din Birkenhead, Anglia, după ce avusese o repetiție de două ore în pregătire. Acesta a fost primul spectacol al trupei The Beatles așa cum lumea avea să îi cunoască: John, Paul, George și Ringo.