Calendar muzical: 14 iulie

 

14 iulie 2022

Cântărețul și compozitorul scoțian Paolo Nutini a fost pe locul 1 în topurile albumelor din Marea Britanie cu al său al patrulea album de studio, Last Night in the Bittersweet. Prima sa lansare din ultimii opt ani a devenit al treilea album consecutiv al lui Nutini care ajunge pe locul 1 în Marea Britanie.

 

14 iulie 2015

Arthur Cave, fiul în vârstă de 15 ani al muzicianului Nick Cave, a murit după ce a căzut de pe o stâncă în Brighton, Sussex, Anglia.

 

14 iulie 2015

Biroul medicului legist din Las Vegas a confirmat că B.B. King a murit din cauze naturale, în principal ca urmare a bolii Alzheimer, și că nu a fost asasinat. Două dintre fiicele sale susțineau că King a fost otrăvit de asociații lui.

 

14 iulie 2009

Fanii lui Michael Jackson din întreaga lume s-au adunat la arena O2 din Londra, unde starul urma să înceapă seria sa de 50 de concerte. Fanii care au lăsat mesaje pe un perete de omagii și au organizat sesiuni de cântat alături de Jackson au ținut un moment de tăcere la 18:30 BST pentru a marca momentul în care ușile concertului ar fi trebuit să se deschidă.

 

14 iulie 2007

O pereche de ochelari purtați de fostul membru al trupei Beatles, John Lennon, a declanșat o luptă de oferte după ce au fost scoși la vânzare online. Ramele de ochelari rotunde au fost purtate de Lennon în timpul turneului trupei Beatles din 1966 în Japonia, unde formația a susținut unele dintre ultimele lor concerte live. Ofertanți anonimi au dus prețul până la 750.000 de lire sterline la casa de licitații online 991.com.

 

14 iulie 2006

Bobby Gillespie, solistul trupei Primal Scream, și-a fracturat nasul când a fost atacat într-un bar de hotel din Madrid, Spania. Cântărețul a trebuit să amâne înregistrarea pentru emisiunea Top Of The Pops din cauza rănilor.

 

14 iulie 2003

Planurile ca Sting să scrie un imn oficial pentru Toscana au fost criticate de localnici, care au insistat ca acest job să fie dat unui italian și nu unui străin. Starul pop britanic deținea o casă în Toscana și fusese nominalizat să compună imnul de Franco Banchi, care locuia în apropiere.

 

14 iulie 2000

Trupa Five a devenit ultimii idoli pop care au cerut legalizarea cannabisului. J și Richie din formație au declarat revistei Sky că drogul nu ar trebui să mai fie ilegal: „Nimeni care fumează o țigară cu iarbă nu iese să se bată ca cineva care a băut.”

 

14 iulie 1997

Chipsurile Walkers cu aromă de Spice Girls au fost puse în vânzare în Marea Britanie, peste 16 milioane de pungi au fost vândute până la sfârșitul anului.

 

14 iulie 1989

La Festivalul Peach din Carolina de Sud, 432 de chitariști au doborât recordul mondial pentru cei mai mulți chitariști care au apărut în unison pentru cea mai lungă perioadă de timp, când au interpretat piesa „Louie Louie” timp de 30 de minute.

 

14 iulie 1989

Tom Jones a pierdut un proces de recunoaștere a paternității și a fost obligat să plătească 200 de dolari pe săptămână pentru întreținerea copilului către Katherine Berkery, în vârstă de 27 de ani, din New York. Judecătorul în caz a fost Judecătorul Judy Sheindlin, care încă se afla în cei 15 ani de mandat ca judecător al Curții Familiale din New York înainte de a apărea în emisiunea sa judiciară de televiziune, Judecătorul Judy.

 

14 iulie 1988

Michael Jackson și-a asigurat un loc în Cartea Recordurilor Guinness pentru stabilirea unui nou record de audiență, când a susținut primul din cele șapte concerte de la Stadionul Wembley din Londra. Spectacolele sale din turneul Bad World Tour au fost urmărite de un total de 504.000 de fani, depășind recordul deținut anterior de Genesis.

 

14 iulie 1986

Madonna se afla pe locul 1 în topul de single-uri din Marea Britanie cu cel de-al doilea ei hit numărul 1, „Papa Don’t Preach”. Madonna se afla și pe locul 1 în topul albumelor din Marea Britanie cu albumul „True Blue”.

 

14 iulie 1984

Phillippe Wynne, solistul trupei The Detroit Spinners, a murit de un atac de cord în timp ce cânta la clubul Ivey din Oakland, California, la vârsta de 43 de ani. Cu The Detroit Spinners, a avut single-ul „Working My Way Back to You”, care a ajuns pe locul 1 în Regatul Unit în 1980 și pe locul 2 în SUA.

 

14 iulie 1982

Premiera filmului „The Wall” al trupei Pink Floyd a avut loc la Empire, Leicester Square, Londra, Anglia. Filmul, care se învârte în jurul unui rocker închis numit Floyd „Pink” Pinkerton, a obținut încasări de 22 de milioane de dolari în primul său an și a câștigat două premii BAFTA.

 

14 iulie 1979

Donna Summer a obținut cel de-al treilea său single numărul 1 în SUA cu piesa „Bad Girls”. Albumul cu același nume a început, de asemenea, un șir de cinci săptămâni pe locul 1 în topurile americane. Inspiratia pentru compunerea piesei i-a venit după ce una dintre asistentele sale a fost ofensată de un ofițer de poliție care a confundat-o cu o prostituată.

 

14 iulie 1977

Elvis Costello și The Attractions și-au făcut debutul în concert susținând trupa Wayne County & the Electric Chairs la Penzance Winter Gardens din Cornwall, Anglia.

 

14 iulie 1973

În timpul unui concert în California de Sud la teatrul John Wayne de la Knott’s Berry Farm, Phil Everly și-a distrus chitara și a părăsit scena în furie.

 

14 iulie 1973

Un șofer beat l-a ucis pe Clarence White de la trupa The Byrds în timp ce acesta încărca echipamentul după un concert în Palmdale, California. White s-a alăturat trupei The Byrds în 1968, după ce formația înregistrase piesele „Mr. Tambourine Man”, „Turn! Turn! Turn!” și „Eight Miles High”.

 

14 iulie 1967

Trupa The Who a început primul lor turneu complet în America de Nord la Memorial Coliseum din Portland, Oregon, apărând ca trupă de deschidere pentru Herman’s Hermits în cadrul a 55 de concerte.

 

14 iulie 1967

David Bowie a lansat single-ul „Love You Till Tuesday”, care nu a reușit să intre în topurile muzicale. Filmul său de referință din 1969, „Love You till Tuesday”, și-a luat numele de la această piesă, care a fost folosită și în genericul de început.

 

14 iulie 1964

Trupa The Rolling Stones se afla pe locul 1 în topul de single-uri din Marea Britanie cu piesa „It’s All Over Now”, primul lor single numărul 1 din Marea Britanie dintr-un total de 8. Piesa a fost scrisă de Bobby Womack și Shirley Womack și a fost lansată inițial în același an de către formația The Valentinos, avându-l pe Bobby Womack ca solist.

 

14 iulie 1962

The Beatles au susținut primul lor concert în Țara Galilor, Marea Britanie, când au apărut la The Regent Dansette din Rhyl. Biletele costau cinci șilingi (0,70 dolari).