Calendar muzical: 11 iulie
11 iulie 1955
Alma Cogan se afla pe primul loc în clasamentul UK singles cu piesa „Dreamboat”. Cogan a reușit să obțină peste 20 de single-uri în top 40 din Marea Britanie. Supranumită „Fata cu râsul în voce”, a fost cea mai bine plătită artistă britanică a epocii sale.
11 iulie 2019
Producătorul de jucării Mattel a anunțat o nouă păpușă colecționabilă David Bowie inspirată de stilul său caracteristic Ziggy Stardust. Supranumită Barbie ca Bowie, păpușa este îmbrăcată ca alter ego-ul glam-rock al regretatului cântăreț, completată de o pereche de cizme cu platformă roșie și coafată cu o mulțime de păr roșu aprins.
11 iulie 2015
S-a spus că James McElvar, solistul trupei de băieți scoțiană Rewind, a avut noroc că a supraviețuit după ce s-a prăbușit din cauza epuizării termice la bordul unui zbor de la Stansted la Glasgow. Cântărețul s-a îmbolnăvit după ce a purtat 12 straturi de haine pentru a evita plata taxei suplimentare de 45 de lire sterline ($66) pentru bagaje.
11 iulie 2014
Producătorul și toboșarul Tommy Ramone (Thomas Erdelyi) din influenta trupă de punk rock Ramones a murit la vârsta de 65 de ani în urma unui tratament nereușit pentru cancerul de căile biliare. El a fost ultimul membru original supraviețuitor al trupei Ramones înainte de moartea sa. Erdelyi a fost și asistent de inginer de sunet pentru producția albumului Jimi Hendrix Band of Gypsys.
11 iulie 2013
Pearl Jam a lansat al zecelea lor album de studio, ‘Lightning Bolt’, care a ajuns pe locul 1 în clasamentul albumelor din SUA.
11 iulie 2011
Rob Grill, solistul și basistul trupei de rock din anii ’60, The Grass Roots, ale cărei hituri includ ‘Midnight Confessions’, ‘Temptation Eyes’ și ‘Let’s Live for Today’, a murit în urma unei leziuni la cap cauzate de o cădere provocată de un accident vascular cerebral. Avea 67 de ani.
11 iulie 2009
Melodia ‘I Gotta Feeling’ a trupei The Black Eyed Peas a început o serie de 14 săptămâni pe locul 1 în clasamentul melodiilor din SUA, încheind seria de 12 săptămâni a melodie lor anterioară, ‘Boom Boom Pow’. Acest lucru i-a făcut pe membrii trupei doar cei de-al patrulea artiști care s-au înlocuit singuri pe locul 1 în istoria clasamentului, după The Beatles, Boyz II Men și OutKast.
11 iulie 2004
Trupa The Darkness l-a înlocuit pe David Bowie la festivalul scoțian T In The Park, după operația sa de inimă. Alți artiști care au apărut includ Muse, Franz Ferdinand, Faithless, Scissor Sisters, Black Eyed Peas și Pink.
11 iulie 2004
Trupa britanică McFly a ajuns pe locul 1 în clasamentul albumelor din Marea Britanie cu albumul lor ‘Room On The 3rd Floor.’ Ei au doborât recordul stabilit de The Beatles ca cel mai tânăr grup care a debutat pe locul 1 în clasamentul albumelor.
11 iulie 2002
Înmormântarea basistului trupei The Who, John Entwistle, a avut loc la o biserică în The Cotswolds. Peste 200 de întristați au intrat în biserica St. Edward din Stow-on-the-Wold, datând din secolul al XII-lea.
11 iulie 2000
După ce a fost concediat „din senin” anul trecut, fostul manager al lui Richard Ashcroft, Jazz Summers, a intentat un proces în justiție invocând încălcarea contractului pentru o sumă nedezvăluită, estimată a fi „mai mare de 50.000 de lire sterline”.
11 iulie 1999
Ricky Martin a început o serie de trei săptămâni pe locul 1 în clasamentul melodiilor din Marea Britanie cu piesa „Livin’ La Vida Loca”. A fost pe primul loc în SUA timp de 5 săptămâni. Piesa a fost prima care a fost înregistrată, editată și mixată integral pe o stație de lucru audio digitală (DAW).
11 iulie 1998
Billie a ajuns pe primul loc în clasamentul melodiilor din Marea Britanie cu piesa „Because We Want To”. La vârsta de 15 ani, ea a intrat în istoria clasamentului devenind a doua cea mai tânără femeie care a ocupat locul 1; Helen Shapiro a fost cea mai tânără la 14 ani cu single-ul „You Don’t Know” din 1961.
11 iulie 1996
Jonathan Melvoin, claviaturistul trupei Smashing Pumpkins, a murit la vârsta de 34 de ani în urma unei supradoze de droguri în orașul New York. Toboșarul trupei Smashing Pumpkins, Jimmy Chamberlin, care se afla alături de Melvoin, a încercat, dar nu a reușit să-l resusciteze după ce i s-a spus, conform presupuselor sfaturi primite de la operatorii de la serviciul de urgență 911, să pună capul lui Melvoin sub duș. Mai multe melodii au fost inspirate de moartea sa, inclusiv hitul lui Sarah McLachlan, „Angel”. El era fratele lui Susannah și Wendy Melvoin din trupa Prince and the Revolution. Melvoin a făcut parte și din trupa The Dickies.
11 iulie 1992
O gamă de opt cravate, proiectate de Jerry Garcia din trupa Grateful Dead, au fost puse în vânzare în SUA. Președintele Bill Clinton a cumpărat un set. La sfârșitul anului, colecția a generat milioane de dolari în SUA.
11 iulie 1987
Heart a început o serie de trei săptămâni pe primul loc în clasamentul melodiilor din SUA cu piesa „Alone”, care a ajuns pe locul 3 în Marea Britanie.
11 iulie 1982
Phil Collen, fostul chitarist al trupei de glam rock Girl, l-a înlocuit pe Pete Willis în trupa Def Leppard, care a fost concediat din cauza consumului excesiv de alcool la locul de muncă.
11 iulie 1981
The Specials au avut al doilea și ultimul lor single pe primul loc în clasamentul din Marea Britanie cu piesa „Ghost Town”. În ciuda faptului că melodia vorbește despre Coventry, trupa a ales să filmeze videoclipul lor conducând un Vauxhall Cresta pe niște străzi pustii din Londra.
11 iulie 1977
Azi a fost seara de deschidere a unui nou local punk, The Vortex Club, pe strada Wardour din Londra, cu Siouxise, Adam And The Ants, The Slits și Sham 69.
11 iulie 1975
Fleetwood Mac a lansat al zecelea lor album de studio, adesea numit The White Album, primul album al Fleetwood Mac care a avut-o pe Lindsey Buckingham ca chitarist și pe Stevie Nicks ca vocalistă. Albumul a ajuns pe locul 1 în clasamentul Billboard după mai mult de un an de la intrarea în clasament, petrecând 37 de săptămâni în top 10 și peste 15 luni în top 40. A fost al doilea cel mai bine vândut album al anului 1976 (după Frampton Comes Alive! de Peter Frampton).
11 iulie 1971
Trupa Bruce Springsteen Band a deschis concertul pentru Humble Pie la Sunshine In, din Asbury Park, New Jersey. După spectacol, Peter Frampton de la Humble Pie, impresionat de Bruce Springsteen și trupa sa, le-a spus că le-ar plăcea să deschidă pentru ei pe plan național. Frampton a spus și că ar fi bucuros să le faciliteze o audiție cu casa lor de discuri, A & M Records. Fără un motiv logic, managerul lui Springsteen, Tinker West, a refuzat ambele oferte pe loc.
11 iulie 1970
Albumul Self Portrait i-a adus lui Bob Dylan al cincilea său album pe primul loc în clasamentul din Marea Britanie. Lansat de Columbia Records, acesta a fost al zecelea album de studio al lui Dylan și a fost un dublu album compus în mare parte din versiuni cover ale unor cântece pop și folk cunoscute.
11 iulie 1970
Three Dog Night a început o serie de două săptămâni pe primul loc în SUA cu versiunea lor a melodiei „Mama Told Me Not To Come” de Randy Newman, care a ajuns și pe locul 3 în Marea Britanie. Melodia a fost înregistrată pentru prima dată de Eric Burdon pe primul său album solo în 1966 și i-a oferit lui Tom Jones & Stereophonics un hit pe locul 4 în clasamentul UK Singles Chart în 2000.
11 iulie 1969
Piesa „Space Oddity” interpretată de David Bowie a fost lansată pentru prima dată în Marea Britanie. Lansarea a fost programată să coincidă cu aterizarea pe Lună a misiunii Apollo, dar a trebuit relansată înainte să devină un hit, mai târziu în acel an în Marea Britanie (dar abia în 1973 în SUA). Bowie avea să revină mai târziu asupra personajului său Major Tom în cântecele „Ashes to Ashes”, „Hallo Spaceboy” și posibil în videoclipul muzical „Blackstar”.
11 iulie 1964
The Beatles au apărut în direct în cadrul emisiunii de televiziune ABC „Lucky Stars (Summer Spin)”, interpretând piesele „A Hard Day’s Night”, „Long Tall Sally”, „Things We Said Today” și „You Can’t Do That”. Pentru a evita mulțimea de fani care îi aștepta, The Beatles au ajuns la Teddington Studio Centre cu barca, navigând pe râul Tamisa.
11 iulie 1955
Alma Cogan se afla pe primul loc în clasamentul UK singles cu piesa „Dreamboat”. Cogan a reușit să obțină peste 20 de single-uri în top 40 din Marea Britanie. Supranumită „Fata cu râsul în voce”, a fost cea mai bine plătită artistă britanică a epocii sale.