Participare a muzeografului dr. Marius Câmpeanu la sesiuni științifice desfășurate în Brașov și Mediaș

La începutul acestei luni, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș a fost reprezentat prin șeful Secției Istorie, dr. Marius Câmpeanu, la două sesiuni de comunicări științifice.


În zilele de 5-6 mai 2022, dr. Marius Câmpeanu a participat la Sesiunea științifică „Țara Bârsei”, ediţia a XX-a, organizată de Consiliul Județean Brașov și Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov.

La eveniment au participat 53 de specialiști și cercetători din muzee, institute de cercetare, biblioteci și arhive militare din Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia-Mare, Brașov, Brăila, București, Caracal, Câmpulung, Cluj Napoca, Cristian, Constanța, Deva, Făgăraș, Golești, Iași, Mediaș, Pitești, Sibiu, Sighișoara și Timișoara. În cadrul sesiunii, dr. Marius Câmpeanu a susținut comunicarea „Participarea românilor din comuna Cernești (jud. Maramureș) în Primul Război Mondial”.


În data de 7 mai 2022, dr. Marius Câmpeanu a participat la Sesiunea Anuală de Comunicări Ştiinţifice, organizată de Primăria Municipiului Mediaș și Colegiul Tehnic „Mediensis” Mediaş. La sesiune au participat 30 de specialiști în domeniul culturii din Baia Mare, București, Deva, Făgăraș, Mediaș, Sibiu, Sighișoara și Turda. În cadrul evenimentului cultural, muzeograful băimărean a prezentat comunicarea „Participarea românilor din localitățile Cernești și Fânațe (jud. Maramureș) în Primul Război Mondial”.
Ambele lucrări vor fi publicate în reviste culturale de prestigiu, respectiv în „Țara Bârsei” (nr. 20/2022) și în „Collegium Mediense” (care va apare în iunie-septembrie 2022).


Foto: Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov și Dan Ramf.

By Radio Galaxia

Acest site foloseste fusul orar UTC+3 (ora universală coordonată) in acest moment.

Continut protejat

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.