16 august 1977: Lumea il plânge pe Regele Rock’n’Roll-ului și pe Regina Soul-ului

Pe 16 august 1977, milioane de fani din întreaga lume au plâns în momentul în care au aflat de moartea lui Elvis Presley, care avea doar 42 de ani când a decedat din cauza insuficienței cardiace.

În zilele următoare, mii de fani s-au adunat în jurul casei sale, Graceland, pentru a-i aduce un omagiu pentru “Regele Rock’n’Roll-ului”, în timp ce aproximativ 80.000 de fani au stat aliniați pe străzile din Memphis, Tennessee, pentru a prinde o privire asupra procesiunii funerare. Într-o declarație dată în ziua următoare, președintele Jimmy Carter i-a adus un omagiu artistului, creditându-l că a “schimbat în mod permanent fața culturii populare americane”.

În 2018, lumea a pierdut încă un icon muzical, Aretha Franklin. “Regina Soul-ului” a vândut peste 75 de milioane de discuri, a câștigat 18 premii Grammy și a avut mai mult de 15 hituri în Top 40 atunci când a murit la vârsta de 76 de ani. Printre cele mai mari hituri ale sale se numără “Respect” (1967), “I Say a Little Prayer” (1968), “(You Make Me Feel Like) A Natural Woman” (1967) și “Think” (1968). Două decenii mai târziu, în 1987, Franklin și-a câștigat o nouă generație de fani cu hitul său numărul 1, “I Knew You Were Waiting (For Me)”, în colaborare cu George Michael. Printre numeroasele sale onoruri, Franklin a primit Medalia Prezidențială pentru Libertate, Medalia Națională pentru Arte și un Premiu Grammy pentru Realizări de O Viață.

error: Content is protected !!