Gândurile Danei: Îmi asum…

Voi fi subiectivă. Îmi asum acest privilegiu doar pentru oamenii pe care sufletul meu îi alege.
Voi spune și că sunt încântată. Îmi asum privilegiul bucuriei… pentru bucuria oamenilor dragi.

Voi spune că… nu de-acum, ci de multă vreme, domnul profesor Petru Dunca a punctat și a marcat academic și uman spațiul universitar maramureșean, și nu numai.


Voi spune că, da, e firesc să i se dea onoarea cuvenită de către administrația locală, așa cum s-a întâmplat vineri, când i s-a acordat titlul de ”Cetățean de Onoare” al Municipiului Baia Mare. Pentru că întemeietorii de școală sunt puțini. Iar, în cazul prof.univ.dr. Petru Dunca vorbim de frământarea, zbaterea, asumarea întemeierii Școlii Doctorale de Filosofie din cadrul Universității Tehnice din Cluj Napoca, aici în Baia Mare, în cadrul Centrului Universitar Nord. Iar înainte de acest demers îndrăzneț și fericitor pentru spațiul Nordului acestuia, au fost multe alte praguri trecute, alte vămi culturale și profesionale cărora prof. univ. dr. Petru Dunca le-a oferit sprijinul, cunoașterea și sufletul. Este fondator al specializărilor: etnologie, filosofie, comunicare-jurnalism, comunicare-relații publice, al masterului de Etnologie și antropologie socială și al mai multor cursuri post-universitare.


Profesor universitar în cadrul Universității de Nord, Petru Dunca predă cursurile de Filosofia Orientului antic, Filosofie contemporană, Hermeneutică, Filosofia minții, Introducere în științele comunicării, Introducere în sistemul mass-media, Introducere în publicitate, Etnologie, Antropologie socială, este coordonator de licență, disertație și doctorat, este cercetător asociat în cadrul Academiei Române – Institutul ”Constantin Rădulescu-Motru”, autor a numeroase cărți de filosofie și antropologie și al unui număr impresionant de studii în volume colective naționale și internaționale. A făcut parte din echipele de realizare ale unor granturi și programe de cercetare și, pentru întreaga sa activitate, a primit în timp, recunoașterea unor relevante instituții și foruri.


Așadar, reverențe Domnule Profesor! Meritele sunt ale Dumneavoastră! Doar ale Dumneavoastră…
Noi ceilalți putem doar să ne bucurăm cu sinceritate de prietenia pe care, cu generozitate, ne-o oferiți! Sunteți și veți rămâne un risipitor de sentimente, suflet, prietenie, altruism… întru bucuria celor care vă sunt aproape. Mi-aș fi dorit să fi putut fi lângă Dumneavoastră, vineri… Doar lângă Dumneavoastră!

Text: Dana Gagniuc Buzura

Credit foto: Andrei Alexandru Achim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
© 2023 RadioGalaxia.ro | Toate drepturile rezervate.