Evenimente 17 martie: Azi în trecut

i.e.n. 45 – In ultima sa victorie, Iulius Caesar invinge fortele lui Pompei, conduse de Titus Labienus si Pompei cel Tanar, in batalia de la Munda.


1756 – La New York este celebrata pentru prima data Ziua Sfantului Patriciu (St. Patrick s Day).


1861 – Italia. Statele peninsulei si Cele doua Sicilii au fost unite de regele Victor Emmanuel II.


1866 – A inceput sa functioneze Banca Romaniei, creata prin transformarea Bancii Imperiului Otoman sub numele de “Bank of Roumania”. Primul presedinte al Consiliului de administratie a fost Ion Ghica.


1901 – Cele 71 de tablouri ale pictorului olandez Vincent van Gogh expuse la galeria Bernheim-Jeune din Paris la 11 ani de la moartea sa, au creat senzatie.


1948 – A fost semnat, la Bruxelles, actul de nastere al Uniunea Europei Occidentale – de catre Belgia, Franta, Luxemburg, Olanda si Marea Britanie. UEO, singura organizatie europeana cu componenta de aparare infiintata in perioada razboiului rece, si care in prezent este formata din 28 de tari.


1959 – Tenzin Gyatso, al 14-lea Dalai Lama, liderul spiritual al Tibetului, fuge din tara, autoexilandu-se in India, dupa o rascoala armata nereusita a populatiei tibetane.


1990 – A fost inaugurata noua opera pariziana, Opera Bastille.


1991 – Într-un test antidoping, fotbalistul Diego Maradona a fost descoperit că consuma cocaină. Contractul său cu SSC Napoli va fi reziliat și va primi o suspendare de 15 luni.


1992 – Un referendum pentru a pune capăt apartheidului în Africa de Sud este adoptat cu 68,7% la 31,2%.


2003 – Presedintele american George W. Bush i-a dat un ultimatum lui Saddam Hussein de a parasi tara in 48 de ore, pentru a evita atacurile militare preconizate de SUA.

By Radio Galaxia

Acest site foloseste fusul orar UTC+3 (ora universală coordonată) in acest moment.

Continut protejat

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.