Calendar muzical: 9 iulie

9 iulie 2015 – Phil Rudd, un baterist al formației AC/DC, a fost condamnat în Noua Zeelandă la opt luni de detenție la domiciliu pentru posesie de droguri și amenințări cu moartea. Curtea a auzit cum Rudd a concediat mai mulți angajați după eșecul albumului său solo, “Head Job”, în august anul trecut, iar Rudd a sunat și o victimă spunând: “Voi veni și te voi omorî.” Sentința lui urma să fie executată la reședința sa de pe plajă din Tauranga, iar judecătorul Thomas Ingram l-a avertizat că va fi închis dacă încalcă condițiile.

9 iulie 2015
Transport for London, organul guvernamental responsabil cu administrarea sistemului de metrou în Marea Britanie, a interzis afișele care promovau viitoarea expoziție “Exhibitionism” a formației The Rolling Stones la galeria Saatchi din Londra, din cauza desenului artistic. Avertismentul neon afișa celebra limbă și buze ale formației Rolling Stones plasate peste bikiniul unei femei.

9 iulie 2013
Fosta cântăreață a formației Fugees, Lauryn Hill, a început o sentință de trei luni de închisoare în Connecticut pentru evaziune fiscală. În vârstă de 38 de ani, ea a fost condamnată în luna mai pentru neplata impozitului pe veniturile sale în valoare de 1,8 milioane de dolari (1,2 milioane de lire sterline) între 2005 și 2007. După eliberarea sa, Hill urma să fie supusă supravegherii sub eliberare condiționată timp de un an, dintre care primele trei luni urmau să fie petrecute în izolare la domiciliu.

9 iulie 2013
Junior Bradshaw, în vârstă de 32 de ani, care a fost implicat într-un complot de jaf și crimă împotriva cântăreței soul Joss Stone, a fost condamnat la 18 ani de închisoare. Atât el, cât și Kevin Liverpool, au fost găsiți vinovați acum trei luni la Curtea de Coroană Exeter. Cei doi au fost găsiți în apropierea casei cântăreței cu o sacoșă pentru cadavre și o varietate de arme, inclusiv un sabie samurai, două ciocane și cuțite.

9 iulie 2011
Fostul solist al formației Led Zeppelin, Robert Plant, s-a alăturat trei muzicieni locali într-un spectacol de caritate în Monmouth, Wales, unde biletele costau 3 lire sterline. Evenimentul a fost o omagiere adusă prietenului său, fostul producător al formației Led Zeppelin, Pat Moran, care a decedat în ianuarie din cauza unei demențe rare. Plant a încântat mulțimea restrânsă din orașul Monmouthshire cu piese din perioada Led Zeppelin, precum și cu cântece din cariera sa solo.

9 iulie 2010
În timpul unui concert Santana la First Midwest Bank Amphitheatre din Tinley Park, Illinois, chitaristul Carlos Santana i-a cerut în căsătorie pe scena pe prietena sa, Cindy Blackman, care tocmai terminase un solo de tobe în timpul spectacolului formației. Cuplul s-a căsătorit în decembrie 2010.

9 iulie 2007
Frontmanul trupei Happy Mondays, Shaun Ryder, a avut probleme după ce a fumat mai multe țigări pe scenă în timpul unui concert la The Ritz din Manchester. Fumatul fusese interzis în toate spațiile publice închise din Anglia începând cu 1 iulie al acelui an, iar oricine încălca legea risca o amendă de 50 de lire sterline. Artiștii erau scutiți de interdicția de fumat doar dacă “integritatea artistică” a actului lor o cerea.

9 iulie 2006
Lily Allen a obținut primul său single Nr. 1 în Regatul Unit cu piesa “Smile”. Riff-ul de orgă este un fragment preluat din înregistrarea lui Jackie Mittoo la clape în melodia “Free Soul” interpretată de The Soul Brothers. Tatăl lui Lily, actorul Keith Allen, a făcut parte din trupa Fat Les, care a avut un hit cu piesa “Vindaloo” în 1998.

9 iulie 2006
Formația Muse a început o serie de două săptămâni consecutive la Nr. 1 în topul albumelor din Regatul Unit cu albumul lor “Black Holes & Revelations”, al cincilea album al trupei și al doilea care a ajuns pe locul întâi.

9 iulie 2004
David Bowie a fost nevoit să anuleze o serie de concerte în Europa după o intervenție chirurgicală de urgență la inimă. Cântărețul în vârstă de 57 de ani a fost operat luna trecută în Germania, unde se afla în turneu, pentru tratarea unei “artere acut obstruate”. Anularea celor 11 concerte europene de luna trecută ale starului a fost atribuită inițial unei accidentări la umăr.

9 iulie 1999
Elton John a fost supus unei intervenții chirurgicale de implantare a unui stimulator cardiac într-un spital din Londra, după informațiile apărute despre starea sa precară de sănătate. Sir Elton a fost nevoit să anuleze o serie de concerte.

9 iulie 1995
Grateful Dead a susținut ultimul lor concert cu liderul Jerry Garcia la Soldier Field din Chicago. Jerry avea să moară de un atac de cord o lună mai târziu, în timp ce se afla într-un centru de reabilitare pentru dependența de droguri.

9 iulie 1989
Managerul de producție al formației New Edition a fost acuzat de omucidere din culpă după ce ar fi împușcat bărbatul de securitate al actului de deschidere, după ce aceștia au depășit timpul alocat pe scenă.

9 iulie 1988
Cheap Trick a ajuns pe primul loc în topul single-urilor din SUA cu piesa “The Flame”, singurul lor hit Nr. 1 în Statele Unite.

9 iulie 1988
Glenn Medeiros a ocupat primul loc în topul single-urilor din Regatul Unit cu piesa “Nothing’s Gonna Change My Love For You”. La vârsta de 18 ani, acest tânăr din Hawaii a fost unul dintre cei mai tineri bărbați care au ajuns în vârful clasamentelor muzicale.

9 iulie 1983
The Police au început un șir de opt săptămâni consecutive pe primul loc în topul single-urilor din SUA cu piesa “Every Breath You Take”, care a ajuns, de asemenea, pe primul loc în Regatul Unit. Piesa a fost extrasă de pe albumul trupei intitulat “Synchronicity”, iar Sting a câștigat premiul pentru Cântecul Anului, iar The Police a câștigat premiul pentru Cea Mai Bună Interpretare Pop la Premiile Grammy din 1984.

9 iulie 1983
Wham! a ocupat primul loc în topul albumelor din Regatul Unit cu lansarea lor de debut, intitulată “Fantastic!”, care avea să petreacă 116 săptămâni în top.

9 iulie 1977
Elvis Costello și-a părăsit locul de muncă de zi la Elizabeth Arden Cosmetics pentru a deveni muzician cu normă întreagă.

9 iulie 1976
The Pretty Things, Supercharge și, pe locul al treilea în program, Sex Pistols au apărut la The Lyceum din Londra, Anglia, biletele costând 1,75 lire sterline.

9 iulie 1972
Paul McCartney și Wings și-au început primul lor turneu european în micul oraș francez Ollioules. Formația includea pe Denny Laine, Denny Seiwell, Henry McCullough și soția lui Paul, Linda. Aceasta a fost prima dată când McCartney a plecat în turneu după ce The Beatles au renunțat la turnee în 1966. Trupa călătorea cu un autobuz londonez cu două etaje, cu un interior psihedelic.

9 iulie 1971
David Bowie a început sesiunile de înregistrare la Trident Studios din Londra pentru ceea ce avea să devină albumul conceptual “The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars”. Personajul Ziggy a fost inițial inspirat de cântărețul britanic de rock ‘n’ roll Vince Taylor, pe care Bowie l-a întâlnit după ce Taylor a suferit o cădere nervoasă și credea că este o combinație între un zeu și un extraterestru.

9 iulie 1969
Lucrând la studiourile Abbey Road din Londra, The Beatles au înregistrat piesa “Maxwell’s Silver Hammer”. John Lennon s-a întors în studio după ce s-a recuperat în urma unui accident de mașină în Scoția, iar în Abbey Road a fost instalat un pat pentru Yoko, care era însărcinată și care a suferit răni mai grave în accidentul auto.

9 iulie 1967
În cadrul unui turneu în Statele Unite ca susținători ai formației The Monkees, The Jimi Hendrix Experience au apărut la Convention Hall din Miami, Florida. După ce a devenit evident că grupul nu se potrivește cu audiența de adolescenți, promotorul turneului, Dick Clark, și managerul lui Hendrix, Chas Chandler, au inventat o poveste conform căreia organizația conservatoare Daughters of the American Revolution s-a plâns de spectacolul lui Jimi și, astfel, Experience au părăsit turneul după doar șase concerte.

9 iulie 1965
Otis Redding a început sesiunile de înregistrare la Stax Studios din Memphis, Tennessee, pentru ceea ce avea să devină al treilea său album de studio, “Otis Blue”. Albumul este compus în principal din versiuni cover ale hiturilor altor artiști de R&B și soul și, cu excepția unei piese, a fost înregistrat într-un interval de 24 de ore. Potrivit tobarului Al Jackson, Redding a compus piesa “Respect” după o conversație pe care au avut-o într-o pauză a sesiunii de înregistrare, în care i-a spus lui Redding: “Ești mereu pe drumuri. Tot ce poți spera este puțin respect când vii acasă”.

9 iulie 1962
Bob Dylan a înregistrat piesa “Blowin’ In the Wind” la Columbia Recording Studios din New York City într-o sesiune de după-amiază. Dylan a scris și a interpretat inițial o versiune cu două strofe a piesei, așa cum a fost prezentată pentru prima dată în public, la Gerde’s Folk City, pe 16 aprilie 1962. Ulterior, a adăugat strofa intermediară.

9 iulie 1958
Johnny Cash a semnat cu casa de discuri Columbia Records, unde avea să rămână în următorii 30 de ani, lansând peste 60 de albume.

9 iulie 1956
După incidentele de pe 30 iunie de la Asbury Park, formației Bill Haley and His Comets li s-a refuzat permisiunea de a cânta la Roosevelt Stadium din Jersey City. A fost adoptată o ordonanță locală care afirma: “Muzica rock and roll încurajează delicvența juvenilă și îi inspiră pe tinerele femei în costume de baie lascive să facă dansuri obscene pe plajele orașului”.

9 iulie 1955
Bill Haley & His Comets au ajuns pe primul loc în topul single-urilor din SUA cu piesa “Rock Around the Clock”, rămânând pe locul întâi timp de opt săptămâni și devenind unul dintre cele mai vândute single-uri din toate timpurile.

9 iulie 1954
Elvis Presley a înregistrat piesa “Blue Moon of Kentucky” (latura B a primului său single) la Sun Studio din Memphis, Tennessee. Presley înregistrase latura A, “That’s Alright”, patru zile mai devreme.

error: Content is protected !!