Calendar muzical: 8 octombrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 8 octombrie

8 octombrie 2021
Tobelețul și percuționistul britanic Everett Morton a decedat la vârsta de 71 de ani. În calitate de toboșar al trupei de ska din anii 1980, The Beat, el a avut o serie de hituri, printre care “Mirror in the Bathroom”, “Too Nice to Talk To”, “Can’t Get Used to Losing You” și “Hands Off…She’s Mine”.

8 octombrie 2020
Muzicianul și compozitorul englez Brian Locking a decedat la vârsta de 81 de ani. A fost basistul trupei The Wildcats în 1956 și al trupei The Shadows între 1962 și 1963. În timpul colaborării cu The Shadows, a apărut alături de Cliff Richard în filmul muzical “Summer Holiday”. Locking a mai fost și muzician sesiune pentru artiști precum Gene Vincent, Eddie Cochran, Joe Brown, Conway Twitty și Brenda Lee.

8 octombrie 2019
Malcolm ‘Molly’ Duncan a decedat la vârsta de 74 de ani. A fost un saxofonist tenor care a cofondat grupul de funk scoțian The Average White Band, care a avut hitul din 1974, “Pick up the Pieces”.

8 octombrie 2015
Cântărețul și compozitorul scoțian Jim Diamond a decedat la vârsta de 64 de ani. Primul său hit a fost “I Won’t Let You Down” (1982), ca lider al trio-ului PhD, și hitul solo “I Should Have Known Better”, care a ajuns pe locul 1 în Marea Britanie în 1984.

8 octombrie 2013
Philip Chevron, chitaristul trupei irlandeze de folk-punk The Pogues, a decedat de cancer la vârsta de 56 de ani. A fondat trupa de punk The Radiators From Space în 1976 înainte de a se alătura The Pogues, cea mai cunoscută pentru hitul lor de Crăciun din 1987, “Fairytale of New York”, în colaborare cu Kirsty MacColl.

8 octombrie 2012
Producătorii de la casa de discuri EMI au rechemat o ediție aniversară pe vinil a hitului trupei The Beatles, “Love Me Do”, după ce au descoperit că au presat accidental o versiune care includea muzicianul Andy White la tobe în loc de Ringo Starr. Copiile discului care conțineau versiunea greșită erau raportate că se vindeau pe eBay.

8 octombrie 2007
Arctic Monkeys au fost numiți cea mai bună trupă din lume la ediția din acest an a premiilor Q Awards care au avut loc la Londra. Cel mai bun album a fost acordat lui Amy Winehouse pentru “Back to Black”, iar Muse a câștigat premiul pentru cea mai bună trupă live. Iconul anului a fost Sir Paul McCartney, fostul solist al trupei Blur, Damon Albarn, a primit premiul pentru inspirație, premiul pentru compozitori clasici a fost acordat lui Billy Bragg, iar premiul pentru realizări de o viață a mers la Johnny Marr. Tony Wilson, fondatorul casei de discuri Factory Records din Manchester, a fost numit eroul Q.

8 octombrie 2006
The Killers au început o serie de trei săptămâni petrecute pe locul 1 în topul albumelor din Marea Britanie cu albumul lor “Sam’s Town”, cel de-al doilea album al trupei americane.

8 octombrie 2004
Britney Spears s-a despărțit de managerul care îi ghidase cariera încă din momentul în care avea 13 ani. Larry Rudolph a declarat că el și cântăreața au “convenit în mod mutual să nu-și reînnoiască relația lor de management de nouă ani”.

8 octombrie 2003
Chris Martin, solistul trupei Coldplay, a cerut poliției australiene să renunțe la acuzația de distrugere cu intenție după ce a fost acuzat că a atacat mașina unui fotograf. Martin a fost acuzat în iulie după ce a spart parbrizul mașinii cu o piatră după ce a fost fotografiat surfând. Martin nu a apărut în instanță la Byron Bay, New South Wales, când avocatul său, Megan Cusack, a cerut retragerea acuzației.

8 octombrie 2000
Radiohead a început o serie de două săptămâni petrecute pe locul 1 în topul albumelor din Marea Britanie cu cel de-al patrulea album de studio, “Kid A”. Acest album a devenit primul album al trupei Radiohead care a debutat pe locul 1 în SUA.

8 octombrie 1992
Serviciul Poștal din Statele Unite a emis o serie de mărci poștale comemorative pentru a celebra legende ale muzicii pop. Printre cei omagiați se aflau Elvis Presley, Bill Haley, Buddy Holly, Otis Redding, Ritchie Valens, Clyde McPhatter și Dinah Washington.

8 octombrie 1988
Pe a 12-a lor piesă single, U2 a obținut primul lor loc 1 în Marea Britanie cu “Desire”. Piesa, care a ajuns și pe locul 3 în SUA, a fost extrasă de pe albumul lor “Rattle And Hum”.

8 octombrie 1988
Albumul “The Dark Side Of The Moon” al formației Pink Floyd din 1973 a părăsit în cele din urmă clasamentul Albumelor Billboard Hot 200 după 741 de săptămâni, stabilind un record.

8 octombrie 1987
Chuck Berry a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame. De asemenea, premiera filmului său biografic, “Hail, Hail Rock & Roll”, a avut loc în aceeași seară.

8 octombrie 1987
Cei trei membri ai trupei ZZ Top au făcut rezervări anticipate pentru locuri în primul zbor cu pasageri către Lună. Băieții încă așteaptă confirmarea călătoriei.

8 octombrie 1977
Una dintre cele două jumătăți din echipa de polițiști din emisiunea TV “Starsky & Hutch” (el era Hutch cu părul blond), David Soul, a ocupat locul 1 în topul UK cu single-ul “Silver Lady”, cel de-al doilea și ultimul său single care a ajuns pe locul 1 în Marea Britanie.

8 octombrie 1971
Albumul “Led Zeppelin II” se bucura de cea de-a 100-a săptămână pe clasamentul albumelor din Marea Britanie. A fost primul album al trupei care a ajuns pe locul 1 în SUA, detronând albumul “Abbey Road” al celor de la The Beatles de pe prima poziție de două ori, unde a rămas timp de șapte săptămâni. La momentul lansării, albumul avea comenzi prealabile de 400.000 de exemplare în SUA (campania publicitară a fost construită în jurul sloganului “Led Zeppelin II Now Flying”).

8 octombrie 1969
David Bowie a susținut primul concert dintr-un turneu de 10 date în deschiderea trupei Humble Pie la Coventry Theatre, Coventry, Anglia. Trupa Humble Pie era condusă de fostul solist al trupei Small Faces, Steve Marriott, și îl avea în componență și pe vechiul prieten de școală al lui Bowie, Peter Frampton. Tatăl lui Frampton, Owen, preda artă la Beckenham Technical School, unde Bowie era elev. Un alt elev al său a fost George Underwood, care a devenit pictor și a creat trei coperte de album pentru David Bowie: “Space Oddity”, “Hunky Dory” și “Ziggy Stardust”.

8 octombrie 1967
Jimi Hendrix, Arthur Brown și trupa John’s Children au apărut la Saville Theatre din Londra, Anglia.

8 octombrie 1966
Toboșarul trupei Cream, Ginger Baker, a leșinat în timpul unui concert la Universitatea Sussex din Anglia, după ce a cântat un solo de tobe de 20 de minute. Mai târziu s-a recuperat într-un spital local.

8 octombrie 1965
Trupa The Florescents, susținută de The Castiles, care includea un tânăr cântăreț numit Bruce Springsteen, a apărut la I.B. Club din Howell, New Jersey. Acesta a fost prima apariție într-un club cu publicitate publică a trupei The Castiles. Prețul biletului de intrare a fost de 1,00 dolar.

8 octombrie 1965
În timpul unui turneu în Marea Britanie, trupa The Rolling Stones a apărut la ABC, Stockton on Tees. Pe aceeași scenă au mai fost prezenți Spencer Davis Group, Unit Four + 2, The Checkmates, The End și Charles Dickens and The Habits.

8 octombrie 1964
La studiourile Abbey Road din Londra, The Beatles au înregistrat următorul lor single “She’s a Woman” în șapte încercări plus overdub-uri, înregistrând piesa de la început până la sfârșit în cinci ore.

8 octombrie 1964
Roy Orbison se afla pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu “Oh Pretty Woman”, al treilea său single care ajungea pe locul 1 în Marea Britanie. Titlul a fost inspirat de soția lui Orbison, Claudette, care a întrerupt o conversație pentru a anunța că va ieși; când Orbison a întrebat-o dacă are destui bani la ea, co-scriitorul său, Bill Dees, a intervenit cu “O femeie frumoasă nu are nevoie niciodată de bani.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
© 2023 RadioGalaxia.ro | Toate drepturile rezervate.