Calendar muzical: 8 iulie

8 iulie 2016 – Rapperul și cântărețul canadian Drake se afla pe locul 1 în topul american cu al patrulea său album de studio, intitulat “Views”. Cu “Views”, Drake s-a alăturat și lui Adele, Michael Bublé și Taylor Swift ca unul dintre singurii artiști ai deceniului 2010 care au avut un album pe primul loc în Billboard 200 timp de șase săptămâni consecutive.

8 iulie 2007
Chemical Brothers au ajuns pe locul 1 în topul albumelor din Marea Britanie cu “We Are The Night”, al șaselea lor album de studio (și al cincilea album consecutiv al trupei care s-a clasat pe primul loc în top). Albumul a câștigat un premiu Grammy pentru Cel mai bun album electronic/dance la cea de-a 50-a ediție a premiilor Grammy.

8 iulie 2007
Prince a fost forțat să părăsească scena de către poliție în mijlocul spectacolului său la clubul First Avenue, în timpul unui concert în plină noapte în orașul său natal Minneapolis. Clubul avea permisiunea să rămână deschis până la ora 3 dimineața, dar Prince a urcat pe scenă la 2:45 dimineața. Cântărețul mai susținuse deja două concerte în Minneapolis înainte de apariția sa în clubul de noapte; prima sa reprezentație a avut loc într-un magazin, unde a promovat noua sa colonie cu un recital de nouă cântece și 45 de minute.

8 iulie 2006
Chitaristul trupei Queen, Brian May, a făcut o donație “substanțială” pentru a salva aricii de la ucidere în Insulele Outer Hebrides. Deși suma exactă nu a fost dezvăluită, se spune că este suficientă pentru a acoperi salvarea a sute de arici din Uists, unde Scottish Natural Heritage a sacrificat animalele în ultimii patru ani. Banii lui May vor fi folosiți pentru a oferi recompense în bani locuitorilor insulelor, astfel încât sute de arici să poată fi salvați.

8 iulie 2004
Mark Purseglove, cunoscut ca cel mai mare contrabandist de înregistrări pirat, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare de către Tribunalul Blackfriars Crown. Purseglove construise un imperiu de 15 milioane de lire sterline prin realizarea de înregistrări ilegale ale concertelor live ale unor dintre cei mai mari artiști ai lumii, inclusiv The Beatles, David Bowie și Pink Floyd.

8 iulie 2002
Michael Jackson a vorbit împotriva tratamentului industriei muzicale față de artiști, acuzând că există rasism în această afacere. Vorbind la o întâlnire privind drepturile civile din New York, Jackson a pretins că există o “conspirație” printre companiile de înregistrări, în special împotriva artiștilor de culoare. Un purtător de cuvânt al casei sale de discuri a declarat că afirmațiile sunt “absurde, pline de răutate și vătămătoare”.

8 iulie 1997
Fondatorii clubului de fani Weezer, Mykel Allan și sora ei Carli, au murit împreună cu sora lor mai mică, Trysta, într-un accident de mașină în Colorado, în drumul de întoarcere de la unul dintre concertele trupei. Fetele, care au fost subiectul piesei B-side “Mykel and Carli” a trupei Weezer din 1994, au primit postum mai multe omagii prin cântece, inclusiv “Hear You Me” al trupei Jimmy Eat World.

8 iulie 1995
TLC a început o perioadă de șapte săptămâni la numărul 1 în topul single-urilor din SUA cu piesa “Waterfalls”, al doilea lor număr 1 în SUA și un hit pe locul 4 în Marea Britanie. Videoclipul piesei reflecta versurile sale cu conținut social. Cu un buget de un milion de dolari, videoclipul a fost o prezență constantă pe MTV și a contribuit la succesul piesei. Videoclipul a câștigat patru premii MTV Video Music Awards în 1995, inclusiv Video of the Year. TLC a fost prima trupă afro-americană care a primit acest trofeu.

8 iulie 1984
Turneul european curent al lui Bob Dylan s-a încheiat la Castelul Slane, în comitatul Meath din Irlanda. Dylan a fost însoțit pe scenă de Van Morrison și au cântat împreună piesa “It’s All Over Now Baby Blue”. Bono de la U2, care a fost trimis să-l intervieze pe Dylan pentru revista irlandeză de muzică rock Hot Press, a ajuns să cânte împreună cu Dylan piesele “Blowin’ In The Wind” și “Leopard Skin Pillbox Hat”. Carlos Santana s-a alăturat, de asemenea, lui Dylan pe scenă și a cântat la chitară pe ultimele șapte piese ale recitalului.

8 iulie 1979
The B-52’s și-au făcut debutul live în Marea Britanie la Lyceum Ballroom din Londra, cu susținerea formației The Tourists.

8 iulie 1978
Albumul “City To City” al lui Gerry Rafferty a ajuns pe locul 1 în topul din SUA, detronând “Saturday Night Fever”, care se afla pe primele poziții în clasamente de aproape șase luni.

8 iulie 1978
Joe Strummer și Paul Simonon de la trupa The Clash au fost arestați pentru consum excesiv de alcool și tulburare publică după un concert la Apollo din Glasgow, ambii fiind amendați.

8 iulie 1973
Al cincilea album al trupei Led Zeppelin, intitulat “Houses Of The Holy”, se afla în topurile de albume din SUA și Marea Britanie. Albumul a petrecut un total de 39 de săptămâni în topul din SUA. Coperta albumului “Houses Of The Holy” a fost inspirată de finalul romanului “Childhood’s End” al lui Arthur C. Clarke. Este o colaj de mai multe fotografii realizate la Giant’s Causeway, în Irlanda de Nord, de către Aubrey Powell de la Hipgnosis.

8 iulie 1972
Bill Withers a început o perioadă de trei săptămâni la numărul 1 în topul single-urilor din SUA cu piesa “Lean On Me”, singurul său hit care a ajuns pe primul loc, ocupând locul 18 în Marea Britanie.

8 iulie 1972
Donny Osmond se afla pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu versiunea sa a piesei “Puppy Love” compusă de Paul Anka. Aceasta a fost prima din cele trei piese solo care au ajuns pe primul loc în top pentru Donny.

8 iulie 1971
Fanii entuziaști la un concert Mott The Hoople la Royal Albert Hall din Londra, Anglia, au cauzat câteva răni și au deteriorat două cutii, determinând impunerea temporară a unei interdicții asupra concertelor de rock în acea locație. Grupul a plătit 1.467 de lire sterline pentru daunele produse proprietății.

8 iulie 1970
Emisiunea The Everly Brothers Show a început un slot de timp de 11 săptămâni în prime time pe postul de televiziune ABC din SUA. A început ca înlocuitor de vară în 1970 pentru emisiunea The Johnny Cash Show.

8 iulie 1969
Marianne Faithfull a leșinat pe platoul de filmare al filmului “Ned Kelly” după ce a suferit o supradoză de droguri. A fost internată într-un spital din Sydney (mai târziu a fost eliminată din distribuție).

8 iulie 1968
Pink Floyd a început primul lor turneu nord-american de 20 de concerte la Kinetic Playground din Chicago. Clubul a devenit o forță motrice în industria muzicală, găzduind trupe rock celebre precum The Doors, The Jimi Hendrix Experience, Led Zeppelin, The Who, The Byrds, Janis Joplin, The Mothers of Invention, Grateful Dead, MC5, Jethro Tull, Deep Purple, Iron Butterfly, Fleetwood Mac, Vanilla Fudge, Muddy Waters și Jefferson Airplane.

8 iulie 1967
Revista muzicală săptămânală din Marea Britanie, Melody Maker, a publicat un comentariu pe prima pagină condamnând sentința de trei luni de închisoare primită de Mick Jagger de la Rolling Stones pentru posesie de tablete de Benzedrine. Mai târziu, lui Jagger i s-a acordat o eliberare condiționată.

8 iulie 1967
The Monkees au început un turneu de 29 de concerte, avându-i ca trupă de deschidere pe The Jimi Hendrix Experience. Hendrix a fost eliminat după șase concerte după ce i s-a spus că spectacolul său nu este potrivit pentru publicul lor adolescent.

8 iulie 1966
The Beatles au lansat EP-ul “Nowhere Man” în Marea Britanie, care includea piesele: “Drive My Car”, “Michelle” și “You Won’t See Me”. Toate cele patru piese au fost preluate de pe al șaselea album de studio al trupei, “Rubber Soul”.

8 iulie 1965
The Dave Clark Five și-au avut premiera filmului “Catch Us If You Can” în Londra. Filmul a fost redenumit “Having a Wild Weekend” pentru lansarea în SUA. Piesele interpretate de trupă în film includ “Catch Us If You Can”, “Having a Wild Weekend” și “I Can’t Stand It”.

8 iulie 1958
Primul album cu disc de aur acordat de Recording Industry Association of America (RIAA) a fost acordat coloanei sonore a filmului “Oklahoma”. Această distincție a semnificat vânzarea a 500.000 de exemplare ale albumului. Primul single cu disc de aur acordat de RIAA a fost “Catch a Falling Star” interpretat de Perry Como în martie 1958. Un single cu disc de aur reprezenta vânzări de 500.000 de discuri.

8 iulie 1954
Producătorul Sam Phillips a dus o înregistrare pe acetat cu Elvis Presley interpretând “That’s All Right” la postul de radio WHBQ din Memphis, DJ-ul Dewey Phillips. Acesta a difuzat melodia puțin după ora 9:30 în acea seară, iar liniile telefonice au început să se umple cu solicitări de a reda melodia din nou.

error: Content is protected !!