Calendar muzical: 7 septembrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întamplat într-o zi de 7 septembrie

7 Sep 2016
The Chainsmokers, cu colaborarea cântăreței americane Halsey, se aflau pe locul 1 în topul de single-uri din SUA cu piesa ‘Closer’. Melodia a rămas în fruntea clasamentului timp de 12 săptămâni consecutive și a ocupat prima poziție în mai mult de zece țări. Piesa a devenit prima care a petrecut 26 de săptămâni în primele cinci poziții ale clasamentului Billboard Hot 100 și a devenit a doua melodie din istoria acestui clasament care a petrecut 32 de săptămâni în primele zece poziții ale clasamentului.

7 Sep 2010
Piesa ‘Bohemian Rhapsody’ a trupei Queen a fost votată cea mai mare “melodie cu bricheta în aer” din toate timpurile de către compania de brichete Zippo. Piesa ‘Stairway To Heaven’ a trupei Led Zeppelin a fost votată pe locul 2, iar piesa ‘I Would Do Anything For Love (But I Won’t Do That)’ a lui Meat Loaf a ocupat locul 3 în sondaj.

7 Sep 2007
Un raport a arătat că doi din trei tineri care foloseau în mod regulat playere MP3 se confruntau cu deteriorarea prematură a auzului. Royal National Institute for Deaf People a declarat că descoperirile sale sunt alarmante, cu cercetările care arată că 72 din 110 utilizatori de MP3 testați în Marea Britanie ascultau la volume de peste 85 de decibeli. Unele playere MP3 la volum maxim înregistrau 105 decibeli, în timp ce decolarea unui avion măsura 110 decibeli.

7 Sep 2007
Un nou studiu a dezvăluit că starurile rock aveau de două ori mai multe șanse să moară la vârste fragede decât restul populației. Cercetătorii au afirmat că problema era atât de gravă încât industria ar trebui să fie etichetată drept o profesie “cu risc ridicat”.

7 Sep 2003
Cântărețul și compozitorul american Warren Zevon a decedat. A lucrat ca muzician de sesiune și a fost pianistul și liderul formației Everly Brothers. Piesa sa din 1969, ‘She Quit Me’, a fost inclusă în coloana sonoră a filmului “Midnight Cowboy”. Pe albumele sale au apărut artiști precum Jackson Browne, Eagles și Linda Ronstadt. A înregistrat peste 15 albume solo și a avut single-ul din 1978, “Werewolves Of London”, care a ajuns pe locul 21 în SUA.

7 Sep 2003
Black Eyed Peas au început o serie de șase săptămâni consecutive pe locul 1 în topul de single-uri din Regatul Unit cu piesa ‘Where Is The Love’. A fost cel mai bine vândut single din 2003 (cu Justin Timberlake neluând credit pentru înregistrare).

7 Sep 2002
Concertul de omagiere pentru Frankie Miller a avut loc la Barrowlands din Glasgow, Scoția, cu toate profiturile mergând la Drake Music Project. Au apărut The Sensational Alex Harvey Band, Nazareth, Gallagher & Lyle, Hamish Stuart, fostul chitarist Thin Lizzy, Brian Robertson, fostul cântăreț Genesis, Ray Wilson, și Joe Walsh. Miller a participat la spectacol, dar se recupera încă de la o hemoragie cerebrală suferită în 1994 și nu a putut să se alăture interpretării.

7 Sep 2001
Michael Jackson a fost reunit pe scenă cu Jackson Five la Celebrarea aniversării sale de 30 de ani în Madison Square Garden din New York City. Acest eveniment a marcat revenirea lui Jackson pe scenă în SUA după o pauză de 11 ani. Jackson a fost însoțit de Eminem, Whitney Houston, Gladys Knight, Britney Spears și Destiny’s Child pentru a sărbători cea de-a 30-a aniversare a carierei sale muzicale.

7 Sep 1997
Fleetwood Mac a ajuns pe locul 1 în topul albumelor din SUA cu albumul ‘The Dance’. Albumul a vândut peste 5 milioane de copii doar în SUA și a generat trei single-uri în SUA: ‘Landslide’, ‘The Chain’ și ‘Silver Springs’, aducând formației trei nominalizări la premiile Grammy din 1998.

7 Sep 1996
Michael Jackson a susținut primul concert din cadrul turneului mondial HIStory, al treilea său turneu mondial solo, în Letna Park, Praga, Republica Cehă. Turneul a constat în 82 de concerte și a fost urmărit de aproximativ 4,5 milioane de fani, depășind turneul său anterior, Bad Tour, cu 4,4 milioane și obținând încasări totale de peste 163,5 milioane de dolari.

7 Sep 1985
David Bowie și Mick Jagger se aflau pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu versiunea lor a hitului din 1964 al lui Martha Reeves and The Vandellas, ‘Dancing In The Street’. Piesa a fost înregistrată în cadrul apelului caritabil Live Aid. Planul inițial era să interpreteze o piesă în direct, cu Bowie la Stadionul Wembley și Jagger la Stadionul JFK, până când s-a realizat că conexiunea prin satelit ar cauza o întârziere de jumătate de secundă care ar face acest lucru imposibil.

7 Sep 1985
John Parr a început o serie de două săptămâni consecutive pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu piesa ‘St Elmo’s Fire’, extrasă din filmul cu același nume, care a ajuns pe locul 6 în Marea Britanie.

7 Sep 1978
Keith Moon, toboșarul trupei The Who, a murit din cauza unei supradoze de heminevrin prescrise pentru combaterea alcoolismului. O autopsie a confirmat că avea 32 de pastile în sistemul său, dintre care 26 nu se dizolvaseră. Moon participase la o petrecere în noaptea anterioară organizată de Paul McCartney pentru lansarea filmului “The Buddy Holly Story”. A cântat pe toate albumele trupei The Who, de la debutul lor în 1965, “My Generation”, până la “Who Are You” din 1978, care a fost lansat cu două săptămâni înainte de moartea sa.

7 Sep 1976
ABBA se aflau pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa ‘Dancing Queen’, al patrulea single de pe locul 1 al grupului în Marea Britanie și singurul lor single care a ajuns pe primul loc în topurile din SUA. Piesa a fost un hit pe locul 1 în peste o duzină de țări și a stat în fruntea clasamentelor suedeze timp de 14 săptămâni.

7 Sep 1976
Prima săptămână Buddy Holly a fost organizată de fani britanici în Londra, Anglia.

7 Sep 1974
The 101ers au debutat în interpretare la pub-ul Telegraph din Brixton. Trupa de pub rock avea ca lider pe cântărețul și chitaristul Joe Strummer, care avea să se alăture ulterior trupei The Clash.

7 Sep 1968
Jimmy Page, Robert Plant, John Paul Jones și John Bonham au avut debutul lor live ca Led Zeppelin, dar au fost promovați sub numele de The New Yardbirds la Teen Club din Gladsaxe (un cartier în suburbiile Copenhagăi, Danemarca). Aproximativ 1.200 de tineri au participat la spectacolul de la Școala Egegard. Președintele Teen Club, Lars Abel, l-a prezentat pe scenă pe Robert Plant ca Robert Plat. O recenzie locală a afirmat: ‘Prezentarea lor și muzica lor au fost absolut impecabile, iar muzica a continuat să sune frumos în urechi pentru ceva timp după ce cortinele s-au închis după spectacol. Putem concluziona, prin urmare, că noii Yardbirds sunt cel puțin la fel de buni ca cei vechi’.

7 Sep 1968
The Doors au susținut primul dintre cele două concerte de la The Roundhouse din Londra, cântând de două ori pe seară în timpul primei lor vizite în Regatul Unit. Granada TV a filmat concertele sold-out (ulterior prezentate sub numele “The Doors Are Open”), la care au participat membri ai trupelor The Rolling Stones și Traffic.

7 Sep 1963
The Beatles au înregistrat o apariție la programul de radio BBC „Saturday Club”, la Playhouse Theatre din Londra. Au interpretat piesele „I Saw Her Standing There”, „Memphis”, „Happy Birthday Saturday Club” (aranjament creditat lui John Lennon), „I’ll Get You”, „She Loves You” și „Lucille”.

7 Sep 1959
Craig Douglas se afla pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu versiunea sa a hitului lui Sam Cooke, „Only Sixteen”. Născut Terence Perkins, el a lucrat ca lăptar înainte de a deveni cântăreț profesionist și era cunoscut sub numele de „Lăptarul Cântăreț”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!