Calendar muzical: 7 noiembrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 7 noiembrie

7 Nov 2020
Bones Hillman, cel mai cunoscut ca basistul trupei australiene de rock alternativ Midnight Oil, a murit de cancer la vârsta de 62 de ani. Midnight Oil a obținut hit-ul mondial „Beds Are Burning” în 1987, iar Hillman a colaborat și cu Sheryl Crow.

7 Nov 2017
Bateristul de rock finlandez Pentti Glan a murit de cancer pulmonar la vârsta de 71 de ani. El este cunoscut mai ales pentru munca sa cu Alice Cooper și Lou Reed. A apărut și în filmul „The Rose” ca baterist al trupei The Rose Band.

7 Nov 2016
Cântărețul, compozitorul și poetul canadian Leonard Cohen a murit la vârsta de 82 de ani la domiciliul său din Los Angeles. Cohen și-a urmat o carieră ca poet și romancier în anii 1950 și începutul anilor 1960 și nu și-a lansat cariera muzicală decât în 1967, la vârsta de 33 de ani. Primul său album, „Songs of Leonard Cohen” (1967), a fost urmat de încă trei albume de muzică folk: „Songs from a Room” (1969), „Songs of Love and Hate” (1971) și „New Skin for the Old Ceremony” (1974). “Hallelujah” este o piesă scrisă de cântărețul canadian Leonard Cohen, inițial lansată pe albumul său „Various Positions” (1984). Piesa sa „Hallelujah” a obținut o mai mare aclamare populară printr-o înregistrare de John Cale, care a inspirat și înregistrarea lui Jeff Buckley.

7 Nov 2014
Doi fani bogați au plătit 300.000 de dolari pentru a mânca lasagna cu Bruce Springsteen acasă la el. Springsteen a început evenimentul anual Stand Up For Heroes cu un set acustic, oferind apoi chitara celui mai mare licitator. Când licitația a ajuns la 60.000 de dolari, a adăugat și o lecție de chitară, pentru care cineva a oferit 250.000 de dolari. La acest punct, a oferit o cină cu lasagna acasă la el, o plimbare în jurul cartierului în sidecarul motocicletei sale și cămașa de pe spatele său. Toți banii au mers la Fundația Bob Woodruff, care ajută militarii răniți și familiile lor când se întorc acasă.

7 Nov 2014
Toboșarul AC/DC, Phil Rudd, a avut acuzația de tentativă de a aranja un asasinat retrasă în Noua Zeelandă, dar el totuși va trebui să răspundă de acuzații de posesie de droguri și de amenințări cu omorul. Apariția autorităților în acest sens, anunțată cu mai puțin de 24 de ore după ce domnul Rudd a apărut în instanță, a fost din cauza lipsei de probe, a declarat avocatul său.

7 Nov 2012
O femeie a murit, iar alte 19 persoane au fost rănite, după ce schelele s-au prăbușit în afara unui concert Linkin Park din Cape Town, Africa de Sud. Schele temporare în afara stadionului Green Point s-au prăbușit în vânturi puternice chiar înainte de concert. Concertul a continuat, iar trupa a aflat de deces după eveniment.

7 Nov 2004
Elton John a folosit cuvinte vulgare în direct la BBC Radio 1, incluzând cuvintele: f*ing, wk, și t*s. Cântărețul a fost invitat la emisiunea de dimineață Chris Moyles de la Radio 1 din Marea Britanie.

7 Nov 2002
12 fani Guns N’ Roses au fost arestați în urma unui război la Vancouver, după ce un concert a fost anulat. Promotorii au anulat concertul din cauza întârzierii zborului lui Axl Rose din Los Angeles.

7 Nov 2002
Soțul lui Whitney Houston, Bobby Brown, a fost arestat și acuzat de posesie de marijuana, conducere cu viteză, conducere fără permis și lipsă de dovadă a asigurării după ce a fost oprit de poliție în Atlanta City.

7 Nov 1999
Geri Halliwell a ajuns pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa „Lift Me Up”, depășind single-ul fostei colege Emma Bunton, care a intrat pe locul 2 în top. Vânzările single-ului lui Geri au fost ajutate de rapoarte din presă despre relația sa cu Chris Evans.

7 Nov 1991
Chitaristul ritmic Izzy Stradlin a părăsit Guns N’ Roses și a fost înlocuit de chitaristul Gilby Clarke. Stradlin a invocat o combinație a comportamentului personal al lui Axl Rose și dificultățile de a fi în jurul lui Slash, Matt Sorum și Duff McKagan, din cauza abstinenței sale de la alcool.

7 Nov 1987
Bruce Springsteen a ajuns pe locul 1 în topul albumelor din SUA cu „Tunnel Of Love”. Al optulea album de studio al său a devenit triplu platină în SUA, iar „Brilliant Disguise” a fost unul dintre cele mai mari single-uri de succes, ajungând pe locul 5 în Billboard Hot 100.

7 Nov 1987
Tiffany a devenit cel mai tânăr artist care a ajuns pe locul 1 în SUA de la Michael Jackson (cu „Ben” în 1972) cu piesa „I Think we’re Alone Now”. Piesa scrisă de Ritchie Cordell a fost inițial un hit în 1967 pentru Tommy James & the Shondells.

7 Nov 1981
Hall and Oates au început o serie de două săptămâni la locul 1 în topul single-urilor din SUA cu „Private Eyes”, al treilea lor loc 1 în SUA, ajungând pe locul 32 în Marea Britanie.

7 Nov 1975
Un nou record mondial a fost stabilit pentru sunetul continuu al corzilor de chitară de către Steve Anderson, care a cântat timp de 114 ore și 17 minute.

7 Nov 1975
Elton John a început o serie de trei săptămâni la locul 1 în topul albumelor din SUA cu „Rock Of The Westies”, al zecelea album de studio al său și al șaptelea loc 1 în SUA, care include single-ul „Island Girl”, care a ajuns pe locul 1 în SUA și pe locul 14 în Marea Britanie.

7 Nov 1974
Ted Nugent a câștigat un concurs național de vânătoare de veverițe după ce a nimerit o veveriță de la 150 de metri. Chitaristul de heavy metal a împușcat și alte 27 de mamifere în timpul evenimentului de trei zile.

7 Nov 1969
The Rolling Stones au dat start celui de-al șaselea turneu nord-american la Fort Collins State University, Colorado. Pe afiș au mai fost prezenți Ike and Tina Turner, Chuck Berry și B.B. King.

7 Nov 1967
Reg Dwight (Elton John) și partenerul său de compoziție Bernie Taupin au semnat cu DJM Publishing. Semnăturile lor au trebuit să fie atestate de părinții lor deoarece aveau amândoi mai puțin de 21 de ani. Taupin a răspuns la un anunț pentru un compozitor de versuri publicat în New Musical Express, iar de atunci cei doi au colaborat la peste 30 de albume.

7 Nov 1967
The Beatles au terminat înregistrarea melodiilor „Blue Jay Way”, „Flying” și „Magical Mystery Tour.” The Beatles aveau doar șase melodii, ceea ce nu era suficient pentru un album, așa că au decis să lanseze un dublu EP. Capitol Records nu credea că formatul dublu-EP ar fi acceptabil pentru piața americană, așa că au hotărât să lanseze un album. Cele șase melodii de pe „Magical Mystery Tour”, împreună cu cinci dintre cele șase melodii ale single-urilor The Beatles din 1967, au fost incluse pe fața a doua.

7 Nov 1963
The Beatles au mers în Irlanda pentru a susține cele două singure concerte pe care le-au susținut vreodată în țară, jucând în două spectacole la Adelphi Cinema, Dublin. Grupul s-a întâlnit cu scenaristul Alun Owen, care fusese numit să scrie scenariul pentru primul film cu The Beatles (care încă nu avea un titlu). Owen a petrecut trei zile cu The Beatles observându-le stilul de viață agitat.

7 Nov 1958
Eddie Cochran și-a făcut debutul în topurile din Marea Britanie cu melodia „Summertime Blues”. A ajuns pe locul 18 în Marea Britanie și pe locul 8 în SUA. Melodia a fost interpretată de mai mulți artiști, inclusiv un hit numărul 1 pentru artistul de muzică country Alan Jackson și un hit notabil pentru formația rock engleză The Who.

7 Nov 1951
Frank Sinatra s-a căsătorit cu a doua sa soție, actrița Ava Gardner. Cuplul s-a despărțit în 1953 și a divorțat în 1957. Sinatra s-a căsătorit de alte trei ori, cu prima sa soție Nancy Barbato, cu actrița Mia Farrow și, în cele din urmă, cu Barbara Marx, cu care era căsătorit la momentul morții sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
© 2023 RadioGalaxia.ro | Toate drepturile rezervate.