Calendar muzical: 7 august

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întamplat într-o zi de 7 august

7 Aug 2021
Dennis Thomas, cântărețul trupei Kool & The Gang, a murit la vârsta de 70 de ani. Cu Kool & The Gang, a avut single-ul “Celebration”, care a ocupat locul 1 în SUA și locul 7 în Marea Britanie în 1981, precum și single-ul “Joanna”, care a ocupat locul 2 în Marea Britanie în 1984, și alte peste 15 hituri în Top 40.

7 Aug 2020
Producătorul francez de muzică pop, compozitor, cântăreț și muzician Mark Wirtz a murit la vârsta de 76 de ani din cauza bolii Pick. Wirtz este cel mai cunoscut pentru albumul conceptual A Teenage Opera, care nu a fost niciodată finalizat, un proiect pe care l-a conceput în timp ce lucra sub contract cu EMI la Abbey Road Studios cu inginerul Beatles Geoff Emerick. Primul single de pe albumul planificat, ‘Excerpt from A Teenage Opera’ interpretat de Keith West, a fost pe locul 2 în topul UK Singles Chart în septembrie 1967.

7 Aug 2014
Ed Sheeran a ocupat primul loc în topul albumelor din Marea Britanie cu al său al doilea album de studio, X. Albumul a fost certificat de 10 ori cu platină în Marea Britanie, cu vânzări de peste 3 milioane de exemplare, fiind al treilea cel mai bine vândut album al anilor 2010 și unul dintre cele mai bine vândute albume din istoria Marii Britanii.

7 Aug 2011
Marshall Grant, care a cântat la chitară bas pentru Johnny Cash în formația Tennessee Two, din 1954 până în 1980, a decedat la vârsta de 83 de ani. După perioada petrecută cu “Omuletul Negru”, Grant a fost managerul trupei The Statler Brothers până în 2002 și ulterior a scris o autobiografie intitulată “I Was There When It Happened”.

7 Aug 2008
Costumul cu pene de păun al lui Elvis Presley a fost vândut la licitație pentru 300.000 de dolari, devenind cea mai scumpă piesă de memorabilia a lui Elvis vândută vreodată la o licitație. Costumul alb, cu un decolteu adânc în V și un guler înalt, prezenta un design cu pene de păun în albastru și aur, brodat manual pe partea din față și din spate și de-a lungul picioarelor.

7 Aug 2007
Lily Allen și-a anulat viza de lucru din SUA după ce a sosit la aeroportul din Los Angeles. La vârsta de 22 de ani, era programată să concerteze în America în septembrie, dar a fost ținută la aeroport timp de cinci ore în legătură cu o arestare pentru o presupusă agresiune în Londra în iunie.

7 Aug 2007
Pete Doherty a fost avertizat de un judecător că ar putea să fie condamnat la închisoare sau să primească o pedeapsă în comunitate pentru infracțiuni legate de droguri. În iulie, solistul trupei Babyshambles, în vârstă de 28 de ani, a pledat vinovat pentru conducerea ilegală în timp ce avea asupra sa cocaină crack, heroină, ketamină și cannabis. Judecătorul a spus: “Ceea ce am în minte este o pedeapsă în comunitate sau închisoare… dacă nu demonstrează motivația, va fi închisoare – e atât de simplu.” Cântărețul s-a oferit să arate implantul din stomac, conceput să-l ajute să renunțe la droguri.

7 Aug 2005
James Blunt a ocupat primul loc în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa „You’re Beautiful”, Mariah Carey a ocupat primul loc în topul din SUA cu „We Belong Together”, iar Axel F a avut „Crazy Frog” pe primul loc în topul single-urilor din Australia.

7 Aug 2002
Trei membri ai trupei Oasis au fost răniți când taxiul în care se aflau s-a implicat într-un accident în timpul unui turneu în Statele Unite, în Indianapolis. Noel Gallagher, Andy Bell și Jay Darlington au fost duși la spital și tratați pentru tăieturi și vânătăi.

7 Aug 2001
Muzicianul de muzică folk Larry Adler, cunoscut pentru colaborările sale originale cu George Gershwin, Kate Bush, Sting și Vaughan Williams și pentru virtuozitatea sa la muzicuță, a murit la vârsta de 87 de ani.

7 Aug 1997
Garth Brooks a cântat în fața celei mai mari mulțimi din istoria Central Park din New York. Aproximativ 1 milion de oameni au participat la concertul live, iar alți 14,6 milioane au urmărit evenimentul în direct pe HBO.

7 Aug 1984
Cântăreața americană de muzică soul Esther Phillips a murit în 1984 la vârsta de 48 de ani, în Carson, California, din cauza insuficienței hepatice și renale. A avut un hit în 1975 cu piesa „What A Difference A Day Makes”.

7 Aug 1982
Dexy’s Midnight Runners au ocupat primul loc în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa “Come On Eileen”, al doilea și ultimul lor single pe locul 1. A fost cel mai bine vândut single din 1982, iar piesa a câștigat premiul pentru Cel mai bun single britanic la Brit Awards în 1983. “Eileen”, prezentată în videoclip, este Máire Fahey, sora lui Siobhan Fahey, fostă cântăreață la Bananarama și Shakespears Sister. Cântărețul american Johnnie Ray, menționat în versurile de deschidere, a apărut și el în videoclip folosind imagini vechi din filme.

7 Aug 1982
Fleetwood Mac a început o serie de cinci săptămâni pe primul loc în topul albumelor din SUA cu albumul “Mirage”. A fost al treilea album al trupei care a ajuns pe locul 1 în SUA.

7 Aug 1982
Albumul “Kids From Fame” al trupei The Kids From Fame a început o serie de opt săptămâni pe primul loc în topul albumelor din Marea Britanie. Serialul de televiziune american a fost produs inițial între 1982 și 1987, bazat pe filmul din 1980 cu același nume. Folosind o combinație de dramă și muzică, serialul a urmărit viața elevilor și a personalului la Școala de Arte Interpretative din New York City.

7 Aug 1980
John Lennon a început înregistrarea ultimului său album, “Double Fantasy”, la The Hit Factory din New York City. Albumul a fost lansat pe 17 noiembrie de către casa de discuri nou-înființată Geffen Records și a câștigat premiul Grammy pentru Albumul Anului în 1982.

7 Aug 1976
Elton John și Kiki Dee au ocupat primul loc în topul single-urilor din SUA cu piesa „Don’t Go Breaking My Heart”, oferindu-i lui Elton al șaselea său single pe locul 1 în SUA. A fost scrisă de Elton John împreună cu Bernie Taupin sub pseudonimele “Ann Orson” și “Carte Blanche”.

7 Aug 1971
The Bee Gees au început o serie de patru săptămâni pe primul loc în topul single-urilor din SUA cu piesa „How Can You Mend A Broken Heart”. A fost al zecelea hit al grupului în SUA și primul pe locul 1. Piesa scrisă de The Bee Gees inițial a fost oferită lui Andy Williams, dar în cele din urmă a fost înregistrată de ei înșiși, iar mai târziu a fost interpretată și de cântărețul de muzică soul Al Green.

7 Aug 1970
A avut loc festivalul „Goose Lake International Music Festival” în Leoni, Michigan. Peste 200.000 de fani au participat la festivalul de trei zile. Printre artiștii care au participat se numără Jethro Tull, 10 Years After, Mountain, Chicago, Bob Seger, John Sebastian, James Gang, Stooges cu Iggy Pop, Brownsville Station, MC5, Rod Stewart și Flying Burrito Brothers.

7 Aug 1965
Herman’s Hermits au ocupat primul loc în topul single-urilor din SUA cu piesa „I’m Henry VIII I Am”. Single-ul a fost lansat doar în SUA. Cântărețul Peter Noone l-a intervievat odată pe Elvis Presley pentru ziarul muzical britanic New Musical Express.

7 Aug 1964
The Rolling Stones, Ronnie Scott, Tuby Hayes, Manfred Mann, Yardbirds și Mose Allison au apărut la al patrulea Festival de Jazz de la Richmond, care a avut loc timp de trei zile în Richmond, Anglia.

7 Aug 1963
Topul albumelor din Marea Britanie în această săptămână: Nr. 5, Elvis Presley, „It Happened At The World Fair”, Nr. 4, coloana sonoră „West Side Story”, Nr. 3, Cliff Richard, „Cliff’s Hit Album”, Nr. 2, The Shadows, „Greatest Hits”, Nr. 1, The Beatles, „Please Please Me”.

7 Aug 1957
The Quarry Men au cântat la The Cavern Club din Liverpool (fără Paul McCartney, care era plecat la tabăra de vară a boy-scout-ilor). Cavern Club era încă un club de jazz, dar skiffle-ul era tolerat. Cu toate acestea, când John Lennon a îndrăznit să cânte „Hound Dog” și „Blue Suede Shoes”, proprietarul clubului a trimis o notă pe scenă cu mesajul: „Încetați cu rock-ul ăsta mărunțit!”.

7 Aug 1954
Johnny Cash s-a căsătorit cu Vivian Liberto la Biserica Catolică St. Ann din Memphis. Johnny Cash avea planuri să devină un vânzător de aparate electrocasnice în Memphis, dar, în schimb, a format o trupă cu Luther Perkins și Marshall Grant și a semnat un contract cu casa de discuri Sun Records un an mai târziu.

7 Aug 1954
Elvis Presley a apărut la Eagles Nest din Memphis, Tennessee (primul din cele 12 concerte susținute la acest local în acel an). Anunțul din ziarul local suna astfel: „Vedeți și ascultați-l pe Elvis cântând «That’s All Right» și «The Blue Moon of Kentucky».”

error: Content is protected !!