Calendar muzical: 4 noiembrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 4 noiembrie

4 Nov 2020
Bruce Springsteen s-a clasat pe locul 1 în clasamentul albumelor din Marea Britanie cu cel de-al douăzeci-lea album de studio, „Letter to You”. Deoarece turneele nu erau posibile din cauza pandemiei de COVID-19, albumul a fost promovat printr-o stație de radio online. Acesta conține trei piese scrise inițial înaintea albumului său de debut din 1973, „Greetings from Asbury Park, N. J.”: „If I Was the Priest”, „Janey Needs a Shooter” și „Song for Orphans”. Springsteen a descoperit înregistrări anterioare ale acestor cântece cu John Hammond în timp ce asambla un album de compilație.

4 Nov 2013
Rihanna s-a alăturat trupei The Beatles și lui Elvis Presley ca unul dintre cei trei artiști care au ocupat locul 1 în clasamentul single-urilor din Marea Britanie de șapte ori în șapte ani. Cântăreața a ajuns pe locul 1 cu piesa „The Monster”, în calitate de artist invitat în colaborare cu Eminem.

4 Nov 2012
Un proces de încălcare a drepturilor de autor intentat de compozitorul Guy Hobbs împotriva lui Elton John și a partenerului său de compoziție, Bernie Taupin, pentru hitul lor „Nikita”, a fost respins de instanță. Judecătorul a decis că ambele piese împărtășeau teme și fraze similare, dar că acestea erau prezente în muzica modernă.

4 Nov 2007
The Eagles au ajuns pe locul 1 în clasamentul albumelor din Marea Britanie cu „Long Road Out of Eden”. Acesta a fost primul lor album de studio complet din 1979 cu „The Long Run” și a devenit cel mai bine vândut album al anului.

4 Nov 2002
Elton John și partenerul său de compoziție Bernie Taupin au primit Premiul pentru Încrederea Industriei Muzicale pentru una dintre cele mai mari colaborări de compoziție din toate timpurile.

4 Nov 1998
Mark E. Smith, solistul trupei Fall, a apărut la Manhattan Criminal Court în fața acuzațiilor de agresiune, fiind acuzat că și-a lovit și a strâns-o de gât pe prietena sa și claviaturista trupei, Julia Nagle, la un hotel din New York.

4 Nov 1998
Cântărețul de la Oasis, Liam Gallagher, a fost arestat după o presupusă bătaie în stare de ebrietate cu fotograful Mel Bouzac într-un pub din Londra. Bouzac a fost informat că Liam se afla în pub purtând o pălărie rusă și a încercat să facă poze.

4 Nov 1997
Shania Twain a lansat al treilea său album de studio, „Come On Over”, care a devenit cel mai bine vândut album de muzică country de o artistă feminină. Până în prezent, albumul a vândut peste 40 de milioane de copii în întreaga lume, peste 20 de milioane de copii în Statele Unite și peste 3,3 milioane în Marea Britanie. Din cele 16 piese de pe album, 12 au fost lansate ca single-uri.

4 Nov 1993
Martin Gore de la Depeche Mode a fost arestat la Hotelul Denver Westin după ce a refuzat să reducă volumul muzicii din camera sa.

4 Nov 1991
Bobby “Blue” Bland, Booker T. & The M.G.s, Johnny Cash, Jimi Hendrix, The Isley Brothers, Sam & Dave și The Yardbirds au fost aleși în Rock & Roll Hall Of Fame.

4 Nov 1989
Elton John a obținut cel de-al 50-lea hit în clasamentul din Marea Britanie când piesa „Sacrifice” a intrat în topuri. Doar Cliff Richard și Elvis Presley au reușit, de asemenea, această performanță. „Sacrifice” a fost inițial lansată ca single în 1989, dar a stagnat pe locul 55 în Marea Britanie și pe locul 18 în SUA. DJ-ul englez Steve Wright a început să difuzeze piesa la BBC Radio 1, iar apoi piesa a fost re-lansată ca un single cu față dublă, împreună cu „Healing Hands”.

4 Nov 1989
Roxette a obținut al doilea single pe locul 1 în SUA cu „Listen To Your Heart”, care a ajuns pe locul 6 în Marea Britanie în anul următor.

4 Nov 1987
U2 au fost pe coperta revistei de muzică pop britanică „Smash Hits”, care a inclus și articole despre Pet Shop Boys, Wet Wet Wet, T’Pau, Sting și Black. În secțiunea de recenzii de single-uri, The Smiths au avut piesa „I Started Something I Couldn’t Finish”.

4 Nov 1984
Prince a susținut primul din cele șapte concerte consecutive la Joe Louis Arena din Detroit, Michigan, la începutul turneului său Purple Rain din America de Nord, care a inclus 87 de date. Această serie de concerte a marcat debutul live al noii sale formații, The Revolution.

4 Nov 1980
Bob Marley a fost botezat la Biserica Ortodoxă Etiopiană, Kingston, convertindu-se la Rastafarianismul creștin și adoptând numele Berhane Selassie.

4 Nov 1979
Trupa The Police a lansat „Walking on the Moon” ca cel de-al doilea single de pe cel de-al doilea lor album de studio, „Reggatta de Blanc”, care a devenit al doilea lor hit pe locul 1 în Marea Britanie. Sting a declarat că a scris piesa când era beat într-o seară după un concert la München. A doua zi dimineața, și-a amintit de piesă și a scris-o.

4 Nov 1978
Crosby Stills Nash & Young au fost dați în judecată de fostul bassist Greg Reeves pentru peste 1 milion de dolari, susținând că avea dreptul la bani din vânzările albumului lor „Deja Vu”.

4 Nov 1977
Filmul „The Last Waltz”, despre ultimul concert al trupei The Band, a avut premiera la New York. Filmul regizat de Martin Scorsese a inclus apariții ale lui Joni Mitchell, Dr. John, Neil Young, Van Morrison, Neil Diamond, Eric Clapton.

4 Nov 1972
Johnny Nash a început o serie de trei săptămâni consecutive pe locul 1 în clasamentul single-urilor din SUA cu „I Can See Clearly Now”, singurul său hit pe locul 1 în SUA, care a ajuns pe locul 5 în Marea Britanie.

4 Nov 1971
Trupa The Who a deschis seria de trei concerte consecutive la Rainbow Finsbury Park, Londra, Anglia.

4 Nov 1970
David Bowie a lansat al treilea său album de studio, „The Man Who Sold the World”, în SUA – primul album cu nucleul ceea ce avea să devină formația sa de acompaniament „Spiders from Mars”. Albumul a fost lansat în Marea Britanie în aprilie anul următor.

4 Nov 1969
Membrul fondator al trupei The Ink Spots, Ivory Watson, a murit la vârsta de 60 de ani. Grupul, care s-a format la începutul anilor 1930 în Indianapolis, a avut hit-ul din 1939 „If I Didn’t Care” în SUA, iar „The Gypsy” a fost cea mai mare reușită a lor în clasamente, rămânând pe locul 1 timp de 13 săptămâni.

4 Nov 1967
Pink Floyd a făcut debutul lor live în SUA când au apărut la Winterland Auditorium, San Francisco, California. Pink Floyd au împărțit afișul cu grupul local Big Brother & The Holding Company, cu solista Janis Joplin și cântărețul/compozitorul Richie Havens.

4 Nov 1966
Cântecul „Good Vibrations” al trupei The Beach Boys a intrat în clasamentul din Marea Britanie și a devenit ulterior un single de succes pe locul 1 în Marea Britanie și SUA. Când era copil, mama lui Brian Wilson i-a spus că, câinii pot simți „vibrații” de la oameni, astfel că câinele va lătra la „vibrații proaste”. Wilson a transformat această idee în conceptul general al cântecului.

4 Nov 1963
În noaptea de după ce The Rolling Stones tocmai terminaseră un turneu de 30 de concerte în Marea Britanie cu The Everly Brothers, au început un alt turneu de club de 50 de concerte în Marea Britanie la Top Rank Ballroom din Preston.

4 Nov 1963
The Beatles au fost cap de afiș la Royal Variety Show la The Prince Of Wales Theatre, Londra. Cu Regina Mamă și Prințesa Margaret în public, aceasta a fost seara în care John Lennon a făcut remarca sa celebră: „În locurile mai ieftine, aplaudați cu mâinile. Restul dintre voi, doar clătiți bijuteriile.” Spectacolul a fost transmis la televizor în Marea Britanie pe 10 noiembrie 1963.

4 Nov 1961
Cliff Richard a obținut primul său album pe locul 1 în Marea Britanie cu al 5-lea său album, „21 Today”. Albumul a fost lansat pe 14 octombrie 1961, în exact aceeași zi cu a 21-a aniversare a lui Cliff Richard. Partea 1 a albumului conținea melodii rock, în timp ce partea 2 era formată din balade.

4 Nov 1957
Jackie Wilson a debutat în clasamentele din SUA cu piesa „Reet Petite” (care a ajuns pe locul 1 în Marea Britanie în 1986, la 29 de ani după prima sa lansare).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
© 2023 RadioGalaxia.ro | Toate drepturile rezervate.