Calendar muzical: 4 august

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întamplat într-o zi de 4 august

4 Aug 2017
‘Despacito’, interpretată de cântărețul portorican Luis Fonsi în colaborare cu Justin Bieber, a devenit cel mai vizionat videoclip de pe YouTube, depășind colaborarea dintre Wiz Khalifa și Charlie Puth, ‘See You Again’, cu aproape 3 miliarde de vizualizări în doar șapte luni.

4 Aug 2015
Billy Sherrill, producător influent în muzica country, care a colaborat cu artiști precum George Jones, Charlie Rich și Tammy Wynette și este cunoscut pentru pionieratul sunetului “countrypolitan”, a murit după o scurtă boală, la vârsta de 78 de ani. Sherrill a co-scris și multe cântece de succes, inclusiv ‘Stand by Your Man’ (împreună cu Tammy Wynette).

4 Aug 2010
Don Henley a ajuns la o înțelegere în afara instanței cu candidatul republican la Senat, Chuck DeVore, care a folosit parodii ale a două hituri Eagles pentru o campanie electorală fără permisiune. ‘All She Wants To Do Is Dance’ și ‘The Boys of Summer’ au fost utilizate în videoclipuri de campanie pe YouTube sub denumirile ‘All She Wants To Do Is Tax’ și ‘Hope Of November’.

4 Aug 2007
Cântărețul și compozitorul american Lee Hazlewood a murit de cancer, în casa sa din apropierea Las Vegasului, la vârsta de 78 de ani. Hazlewood a scris și produs multe dintre cele mai faimoase hituri ale lui Nancy Sinatra, printre care ‘These Boots Were Made For Walkin’, ‘Jackson’ și ‘Did You Ever’. De asemenea, a produs pentru Duane Eddy și Gram Parsons și duetul ‘Something Stupid’ pe care Nancy l-a înregistrat alături de tatăl ei, Frank Sinatra, în 1967.

4 Aug 2005
Cântărețul și chitaristul american de blues Little Milton a murit. Milton a suferit un anevrism cerebral pe 25 iulie 2005 și a intrat în comă. A semnat cu casa de discuri Sun Records în 1953 și a avut single-ul ‘We’re Gonna Make It’, care a ajuns pe locul 25 în topul SUA în 1965.

4 Aug 2002
Bruce Springsteen a obținut al cincilea său album numărul 1 în Marea Britanie cu ‘The Rising’, care a ocupat, de asemenea, locul 1 în SUA.

4 Aug 2001
Dave Stewart s-a căsătorit cu fotografa de modă Anouska Fisz pe o plajă privată de pe Riviera Franceză. Printre invitați s-au numărat Elton John, Mick Jagger, frații Oasis, Liam și Noel Gallagher, și fosta sa parteneră din Eurythmics, Annie Lennox.

4 Aug 2001
News Of The World a relatat că Mariah Carey a angajat un detectiv privat pentru a-l spiona pe fostul său soț, șeful casei de discuri Tommy Mottola. Investigatorul Jack Palladino a declarat că Mariah credea că fostul soț conducea o campanie de denigrare împotriva cântăreței.

4 Aug 2000
Craig David a obținut al doilea său single numărul 1 în Marea Britanie cu ‘7 Days’. La vârsta de 19 ani, a devenit cel mai tânăr artist masculin care a obținut două single-uri numărul 1 de la Donny Osmond în 1973.

4 Aug 1996
Oasis a susținut două concerte cu casa închisă la Balloch Castle Country Park, Loch Lomand, Scoția, pentru peste 80.000 de fani. James Hunter, tehnicianul trupei Oasis, a fost strivit mortal între o stivă și un camion în timpul concertelor din cele două zile.

4 Aug 1990
În timpul unui concert New Kids On The Block în Montreal, Canada, trei hoți înarmați au furat veniturile din vânzarea de suveniruri în valoare de 260.000 de dolari.

4 Aug 1990
Mariah Carey a început un șir de patru săptămâni la numărul 1 în topul single-urilor din SUA cu ‘Vision Of Love’, primul său cântec lansat. ‘Vision Of Love’ a fost nominalizat la trei premii Grammy la cea de-a 33-a ceremonie anuală, care a avut loc pe 20 februarie 1991: Înregistrarea Anului, Cântecul Anului și Cea mai bună interpretare vocală pop feminină, câștigând pe cea din urmă.

4 Aug 1984
Prince a început o serie de 24 de săptămâni petrecute în fruntea topurilor albumelor din SUA cu ‘Purple Rain’. Al șaselea său album de studio, care include hiturile ‘When Doves Cry’ și ‘Let’s Go Crazy’, precum și piesa cu același nume, a vândut peste 20 de milioane de copii în întreaga lume, devenind cel de-al șaptelea cel mai bine vândut album de coloană sonoră din toate timpurile.

4 Aug 1979
A avut loc un concert caritabil pentru a strânge bani pentru chitaristul și cântărețul Little Feat, Lowell George, care a inclus membrii trupei sale, precum și Jackson Browne, Emmylou Harris și Bonnie Raitt.

4 Aug 1975
Cântărețul Led Zeppelin, Robert Plant, și soția sa au fost grav răniți când mașina închiriată pe care o conducea a derapat de pe drum și s-a prăbușit pe insula grecească Rhodes. Plant și-a rupt atât glezna, cât și cotul și a avut nevoie de aproape doi ani pentru a se recupera complet. Un turneu programat în America de Nord a trebuit anulat.

4 Aug 1968
A avut loc a doua zi a festivalului pop Newport de două zile, în Costa Mesa, California, cu apariții ale trupelor Blue Cheer, Eric Burdon & The Animals, Grateful Dead, Illinois Speed Press, Iron Butterfly, Jefferson Airplane, Quicksilver Messenger Service și The Byrds. Peste 100.000 de fani au participat la festival.

4 Aug 1967
O fană a trupei Monkees a călătorit clandestin în avionul trupei între concerte, în Minneapolis și St. Louis. Tatăl fetei a amenințat că va depune plângere pentru transportarea unui minor peste granițele statelor.

4 Aug 1967
Pink Floyd a lansat albumul lor de debut, ‘The Piper At the Gates of Dawn’, la care majoritatea pieselor au fost scrise de Syd Barrett. În ani ulteriori, albumul a fost recunoscut ca unul dintre albumele semnificative ale rockului psihedelic din anii 1960. La momentul recenzării de către cele două principale publicații muzicale din Marea Britanie, Record Mirror și NME, ambele au acordat albumului patru stele din cinci. Albumul, care a fost înregistrat la studiourile Abbey Road din Londra, în aceeași perioadă în care The Beatles au înregistrat ‘Sgt. Pepper’, a atins locul 6 în topul albumelor din Marea Britanie și nu a reușit să intre în topurile din SUA.

4 Aug 1966
Trupa The Troggs se afla pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu ‘With A Girl Like You’, singurul lor single care a ajuns pe locul 1 în Marea Britanie.

4 Aug 1963
Revista muzicală săptămânală britanică NME a raportat că The Beatles ar putea avea primul lor hit în SUA cu ‘From Me To You’, deoarece single-ul se afla pe locul 116 în clasamente.

4 Aug 1963
The Beatles au apărut la Queen’s Theatre din Blackpool. Atât de mulți fani s-au adunat în jurul teatrului, blocând fiecare intrare, încât membrii trupei The Beatles au fost nevoiți să treacă printr-o zonă de construcție, să urce pe niște schele până pe acoperișul teatrului, de unde au fost coborâți printr-o ușă ascunsă.

4 Aug 1962
The Rolling Stones au susținut primul din cele 22 de concerte săptămânale la Ealing Jazz Club din Ealing, Londra. În acea perioadă, erau cunoscuți sub numele de The Rollin’ Stones.

4 Aug 1958
Billboard a introdus ‘The Hot 100 Singles Chart’, iar Ricky Nelson se afla pe locul 1 cu ‘Poor Little Fool’.

error: Content is protected !!