Calendar muzical: 31 octombrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 31 octombrie

31 octombrie 2015
One Direction a susținut ultimul concert al turneului lor mondial înainte de pauza auto-declarată. Spectacolul din Sheffield, Anglia, a fost ultimul din cele 80 de spectacole desfășurate în 20 de țări. Cu toate acestea, membrii formației 1D au insistat că nu se despart și că doresc să se concentreze pe proiecte solo.

31 octombrie 2013
Familia lui Marvin Gaye a inițiat acțiuni legale împotriva lui Robin Thicke și Pharrell Williams pentru încălcarea drepturilor de autor în legătură cu hit-ul lor “Blurred Lines”. Trei dintre copiii lui Gaye au depus acte legale acuzându-i că au copiat elemente din cântecul “Got To Give It Up”. Familia lui Gaye a citat extrase din interviuri acordate de Thicke pentru a susține afirmația că el a recunoscut că s-a inspirat din “Got to Give It Up” în producția lui “Blurred Lines”.

31 octombrie 2008
Un cuplu care a recunoscut furnizarea de droguri, inclusiv cocaină și ecstasy, cântăreței Amy Winehouse, au fost avertizați că riscă închisoarea pe măsură ce au apărut în fața Curții Crown din Snaresbrook, Anglia. Acuzațiile au fost legate de imagini video care păreau să o arate pe Winehouse fumând un cazan. Cântăreața a fost arestată și interogată cu privire la imaginile respective, dar nu a fost acuzată.

31 octombrie 2007
Câștigătoarea X Factor, cântăreața Leona Lewis în vârstă de 22 de ani, a contribuit la creșterea descărcărilor de muzică online din Marea Britanie la un nivel record de 1,7 milioane într-o singură săptămână, stabilind astfel cea mai mare săptămână de vânzări prin descărcare. Lewis a vândut mai mult de 106.000 de descărcări ale piesei sale “Bleeding Love”.

31 octombrie 2005
Costumul alb purtat de John Lennon pe coperta albumului “Abbey Road” al formației The Beatles s-a vândut la licitație în Las Vegas pentru suma de 118.000 de dolari (66.385 de lire sterline). Și o mașină funerară Austin Princess condusă de regretatul artist în documentarul “Imagine” s-a vândut pentru suma de 150.000 de dolari (84.388 de lire sterline). O parte din banii obținuți din vânzarea acestor obiecte au mers către Amnesty International.

31 octombrie 2004
R. Kelly a fost eliminat dintr-un turneu cu Jay-Z, după ce a pretins că a fost atacat cu spray lacrimogen de un membru din anturajul rapperului. Kelly a susținut că a fost stropit cu spray lacrimogen de un membru din anturajul lui Jay-Z în timpul unui concert în New York. Cu toate acestea, publicistul lui Jay-Z a negat faptul că rapperul sau oricare dintre asociații săi ar fi fost implicați. Jay-Z și R Kelly se aflau în mijlocul turneului Best of Both World, programat să se desfășoare până la 28 noiembrie.

31 octombrie 2002
Mama starului pop Bjork a încheiat o grevă a foamei pe care a organizat-o pentru a protesta împotriva planurilor unei companii americane de a construi o fabrică de aluminiu și o centrală electrică hidroenergetică în sălbăticia Islandei. Hildur Runa Hauksdottir a început să mănânce din nou după patru săptămâni de post.

31 octombrie 2000
Câștigătorii premiilor Q Awards din acest an au inclus următorii artiști: David Gray, premiul pentru cea mai bună piesă cu “Babylon”, Oasis a câștigat pentru cea mai bună prestație live, Coldplay a primit premiul pentru cel mai bun album cu “Parachutes”, premiul pentru cea mai bună trupă din lume i-a revenit formației Travis, Badly Drawn Boy a fost desemnat cea mai bună trupă nouă, iar fostul membru al formației The Clash, Joe Strummer, a primit premiul Q pentru Inspirație.

31 octombrie 2000
Britney Spears a plătit 6.000 de lire sterline pentru a închiria un bar privat în Leipzig, Germania, în timpul unei pauze în turneul “Oops!… I Did It Again”. Britney, care la 18 ani avea interdicție de a consuma alcool în SUA, a fost raportată că savura White Russians și Pina Coladas cu votcă.

31 octombrie 1998
S-a stabilit un record în istoria topurilor muzicale când primele 5 locuri ale clasamentului britanic pentru single-uri erau ocupate exclusiv de piese noi. Alanis Morissette a intrat pe locul 5, Culture Club pe locul 4, U2 pe locul 3, George Michael pe locul 2, iar Cher cu piesa “Believe” a ocupat locul 1. Acest lucru a făcut-o pe Cher (care avea 52 de ani) prima artistă feminină care a avut un single pe locul 1 după vârsta de 50 de ani. Piesa a ajuns pe locul 1 în 23 țări.

31 octombrie 1996
Slash a anunțat că nu mai face parte din trupa Guns N’ Roses. Chitaristul a spus că el și Axl Rose s-au purtat civilizat unul cu celălalt doar de două ori de la 1994.

31 octombrie 1995
James Brown a fost arestat în Aiken, Carolina de Sud, pentru agresarea soției sale în vârstă de 47 de ani, Adrienne, care a declarat că soțul ei a lovit-o cu o oglindă. Adrienne a murit în ianuarie 1996, iar acuzațiile de agresiune împotriva lui James au fost retrase.

31 octombrie 1993
Flea, basistul trupei Red Hot Chili Peppers, a fost prezent la locul unde actorul River Phoenix a suferit colapsul fatal în Los Angeles.

31 octombrie 1992
Boyz II Men se aflau pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa “End Of The Road”, extrasă din filmul “Boomerang”. Cvartetul din Philadelphia a fost cel mai bine vândut act al casei de discuri Motown în anii 1990, cu 5 single-uri care au ajuns pe locul 1 în SUA.

31 octombrie 1990
DJ-ul britanic Roger Scott a murit de cancer la vârsta de 46 de ani. Scott a fost unul dintre cei mai respectați prezentatori de radio din Marea Britanie, lucrând la postul Capital Radio timp de 15 ani, apoi la BBC Radio 1. Lucrând ca prezentator la stația din Montreal, 1470 CFOX, Scott a cântat pe piesa „Give Peace a Chance”, înregistrată de John Lennon și Yoko Ono în timpul “Bed-in” lor pentru pace la Hotelul Queen Elizabeth din Montreal, Canada.

31 octombrie 1990
În timpul unui concert la Seattle, Washington, Billy Idol a aruncat 600 de pești morți în cameră de pregătire a trupei Faith No More. Aceștia au răspuns pășind pe scenă, dezbrăcați, în timpul recitalului lui Idol.

31 octombrie 1989
Primul spectacol MTV unplugged a fost înregistrat la New York, cu trupa britanică Squeeze. Programul a fost difuzat pe 26 noiembrie 1989.

31 octombrie 1987
Revista Forbes a publicat lista celor mai bine plătiți artiști americani în perioada 1986-1987. Whitney Houston a ocupat locul 8 cu câștiguri de 44 de milioane de dolari, Madonna a fost pe locul 7 cu 47 de milioane de dolari, iar pe locul 3 s-a situat Bruce Springsteen cu 56 de milioane de dolari.

31 octombrie 1986
A început o nouă serie a emisiunii “The Tube” de la postul de televiziune Channel 4, cu apariții ale lui Jermaine Stewart, Trouble Funk, Bob Geldof și Frankie Goes To Hollywood, precum și Spandau Ballet, care a susținut un concert live în studioul din Newcastle upon Tyne.

31 octombrie 1986
Roger Waters a mers în instanță pentru a încerca să împiedice folosirea numelui “Pink Floyd” de către David Gilmour și Nick Mason în viitoarele turnee și înregistrări.

31 octombrie 1974
Led Zeppelin a organizat lansarea din Marea Britanie a casei lor de discuri Swan Song în peșterile Chislehurst din Kent, Anglia, în noaptea de Halloween. Băuturile erau servite de călugărițe cu jartiere, o femeie dezbrăcată zăcea într-un sicriu acoperit cu jeleu, iar luptători bărbați dezbrăcați se jucau în colțurile peșterilor. La eveniment au participat și colegii lor de la casa de discuri, Bad Company, The Pretty Things și Maggie Bell. Lansarea a coincis și cu lansarea noului album al lui The Pretty Things, “Silk Torpedo”. Numele casei de discuri a fost ales după o piesă instrumentală nelansată a lui Zeppelin.

31 octombrie 1970
Led Zeppelin a început o serie de patru săptămâni consecutive pe locul 1 în topul albumelor din SUA cu albumul “Led Zeppelin III”, cel de-al doilea album al trupei care a ajuns pe primul loc în topurile americane.

31 octombrie 1970
Albumul “Motown Chartbusters Vol 4” a ajuns pe locul 1 în topul albumelor din Marea Britanie. Pe acest album au fost incluse piese interpretate de The Jackson Five, Marvin Gaye & Tammi Terrell, The Four Tops, The Supremes, The Temptations și Smokey Robinson & The Miracles.

31 octombrie 1969
David Bowie a apărut la General Gordon din Gravesend, Anglia, într-o seară de Halloween. Concertul a durat aproximativ 15 minute, după ce Bowie a interpretat “Space Oddity”, apreciat de toți, și apoi a adus pe scenă un scaun și o carte uriașă. S-a așezat apoi și a citit poezii, fiind fluierat de public.

31 octombrie 1967
Brian Jones de la Rolling Stones a fost eliberat din închisoarea Wormwood Scrubs, plătind o cauțiune de 750 de lire sterline în așteptarea unei apelări. Jones fusese găsit vinovat de posesie de cannabis. Șapte fani ai trupei Stones au fost arestați și acuzați de obstrucționarea poliției după ce au demonstrat în fața porților închisorii.

31 octombrie 1964
Ray Charles a fost arestat de oficialii vamali de la Aeroportul Logan din Boston și acuzat de posesie de heroină. Acesta a fost al treilea incident legat de droguri, după incidente din 1958 și 1961. Charles a evitat închisoarea după ce a renunțat la obicei într-o clinică din Los Angeles, dar a petrecut un an sub control judiciar în 1966.

31 octombrie 1964
The Supremes au început o serie de patru săptămâni consecutive pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu “Baby Love”, al doilea din cele cinci single-uri consecutive de pe locul 1 în SUA. Grupul a fost cunoscut anterior sub numele de grupul cu cinci membri, The Primettes.

31 octombrie 1963
Gerry And The Pacemakers se aflau pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu “You’ll Never Walk Alone.” A fost al treilea și ultimul loc 1 al grupului.

31 octombrie 1963
The Beatles s-au întors la Londra din Suedia și au fost întâmpinați de sute de fani strigând și o mulțime de fotografi și jurnaliști. Gazda de televiziune americană Ed Sullivan era la Heathrow când au sosit Beatles și a fost uimit de spectacolul complet al Beatlemaniei; a decis să încerce să îi aducă pe această trupă în emisiunea sa de televiziune din SUA.

31 octombrie 1959
The Quarry Men au decis să își schimbe numele în Johnny and the Moondogs. Trupa era la Liverpool pentru o audiție pentru show-ul lui Carrol Levis. The Quarry Men îi includeau pe John Lennon, Paul McCartney și George Harrison.

31 octombrie 1954
Vera Lynn se afla pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu “My Son, My Son.” A fost singurul ei single pe locul 1. Lynn, care a avut trei cântece în primul top 12 din 1952, a fost cunoscută drept “Mireasa Forțelor” în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

31 octombrie 1952
Pianistul Johnnie Johnson l-a angajat pe Chuck Berry, în vârstă de 26 de ani, ca chitarist în formația sa. În timp ce cânta seara în zona St. Louis, Berry și-a păstrat locul de muncă de zi ca frizer pentru următorii trei ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!