Calendar muzical: 31 iulie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întamplat într-o zi de 31 iulie

31 iulie 2021
Chitaristul și compozitorul american Paul Cotton a murit la vârsta de 78 de ani. A fost membru al trupei Poco și autorul piesei lor de succes internațională ‘Heart of the Night’. Cotton a părăsit trupa Poco la începutul anului 2010 și a lansat mai multe albume solo.

31 iulie 2015
Morrissey a afirmat că a fost agresat sexual de un agent de securitate la Aeroportul Internațional San Francisco, care, conform spuselor sale, l-a “mângâiat” neadecvat. Un purtător de cuvânt oficial al Administrației pentru Securitatea Transporturilor (TSA) a declarat că imaginile de pe camerele de securitate au confirmat că nu s-a întâmplat nimic neobișnuit.

31 iulie 2014
Meceo McEaddy a fost condamnat la între cinci și zece ani de închisoare pentru furtul a milioane de dolari de la organizatorii de concerte, prezentându-se ca agent de rezervări. McEaddy, care a pretins că este responsabil de Lady Gaga, Rihanna și mai multe alte celebrități, a pledat vinovat la 21 de capete de acuzare de furt calificat și fraudă, conform biroului procurorului districtual Manhattan.

31 iulie 2012
Sheryl Crow a obținut o ordine de restricție temporară împotriva unui bărbat acuzat că a amenințat că o împușcă. Ordinul a stabilit că Phillip Gordon Sparks trebuia să se afle la o distanță de 90 de metri de Crow și să nu o contacteze pe ea, familia ei sau pe oricine lucrează cu ea.

31 iulie 2012
În timpul unui turneu european, Bruce Springsteen a susținut cel mai lung concert din cariera sa la Helsinki Olympiastadion din Finlanda – 4 ore și 6 minute.

31 iulie 2006
Fostul solist al trupei Culture Club, Boy George (O’Dowd), a primit ordin să presteze muncă în folosul comunității, curățând gunoiul de pe străzile din New York, după ce a pledat vinovat în martie pentru raportarea falsă a unui incident. În octombrie, el a sunat la poliție și a raportat o spargere în apartamentul său din zona inferioară a Manhattan-ului, iar ofițerii care au intervenit au descoperit cocaină în interior.

31 iulie 2001
Producătorul BBC John Walters a murit la vârsta de 63 de ani. Walters a lucrat cu DJ-ul Radio 1, John Peel, colaborând la difuzarea unora dintre cele mai revoluționare piese muzicale ale unei epoci. S-a alăturat BBC în 1967 și a devenit producător la emisiunea lui John Peel, Top Gear, doi ani mai târziu. Walters cânta la trompetă cu trupa Alan Price Set în anii 1960.

31 iulie 1999
Christina Aguilera a obținut primul ei single numărul unu în SUA cu piesa ‘Genie In A Bottle’, care a ajuns, de asemenea, pe locul 1 în Marea Britanie. Piesa a petrecut 5 săptămâni pe locul 1 în topul american și i-a adus lui Aguilera premiul Grammy pentru Cel mai bun artist nou al anului.

31 iulie 1999
Membrul trupei Wu-Tang Clan, Ol Dirty Bastard (numele real Russell Jones), a fost arestat în New York pentru posesie de crack și marijuana, după ce a fost oprit de poliție în timpul unei infracțiuni rutiere obișnuite.

31 iulie 1994
Aaliyah și R. Kelly s-au căsătorit în secret la Sheraton Gateway Suites, Rosemont, IL. Aaliyah nu a recunoscut niciodată că s-a căsătorit, cu toate că revista Vibe a publicat o copie a certificatului de căsătorie. Din nefericire, ea avea doar 15 ani la momentul respectiv, așa că căsătoria a fost ulterior anulată.

31 iulie 1992
Michael Jackson a făcut o apariție neanunțată pe balconul hotelului său din Londra, după ce un bărbat amenințase că se va arunca de pe un bloc de apartamente din stradă. Eric Herminie, în vârstă de 28 de ani, a spus poliției că va sări în gol dacă nu îl va vedea pe Jackson, care se afla în Marea Britanie pentru o serie de concerte. Jackson a petrecut câteva minute salutându-l pe Herminie, care apoi s-a întors în clădire.

31 iulie 1985
Eurythmics ocupau prima poziție în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa ‘There Must Be An Angel, (Playing With My Heart)’. Piesa, care a fost primul (și până în prezent singurul) single al trupei Eurythmics care a ajuns pe locul 1, include un solo de armonică interpretat de Stevie Wonder.

31 iulie 1982
Melodia ‘Eye Of The Tiger’ a trupei Survivor se afla pe locul 1 în topul din SUA. Piesa, care a fost comandată de actorul Sylvester Stallone ca temă pentru filmul Rocky III, a primit o nominalizare la premiul Oscar pentru Cea mai bună melodie originală și a ajuns să vândă peste cinci milioane de copii.

31 iulie 1980
În timpul unui concert Eagles la Long Beach, California, spiritele s-au încins între Glen Frey și Don Felder, care și-au descris reciproc bătăile pe care planificau să le dea în culise. “Mai sunt doar trei cântece până să te bat, prietene”, i-a spus Frey lui Felder. Următorul album al trupei a fost mixat de Frey și Felder pe coaste opuse, deoarece cei doi au decis că nu se pot suporta să fie în același stat, cu atât mai puțin în același studio.

31 iulie 1980
Jon Phillips din trupa The Mamas & the Papas a fost prins de agenții FBI pentru posesie de cocaină, fiind ulterior condamnat la 250 de ore de muncă în folosul comunității pentru a susține prelegeri anti-drog.

31 iulie 1971
James Taylor a ajuns pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu piesa ‘You’ve Got A Friend’, compusă de Carole King (inclusă pe albumul ei ‘Tapestry’ și pe albumul lui James Taylor, ‘Mud Slide Slim’). Piesa a câștigat premiul Grammy în 1971 pentru Cel mai bun interpret vocal pop masculin și Cântecul anului.

31 iulie 1971
Un paznic de securitate a fost înjunghiat mortal în timpul unui concert susținut de trupa The Who la Forest Hill Stadium din New York.

31 iulie 1969
Elvis Presley a început o serie de patru săptămâni de concerte la hotelul Las Vegas International (primul său spectacol live din 1961). Se spune că a obținut 1,5 milioane de dolari din aceste spectacole. Pe meniu era inclus un fel special de mâncare numit “Elvis special” – salată de lobodă cu chifteluțe de porumb și miere.

31 iulie 1968
Tommy James and The Shondells se aflau pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa ‘Mony Mony’. Aceasta a devenit un hit și pentru Billy Idol în 1987.

31 iulie 1968
Lucrând la studiourile Trident din Londra, Anglia (care aveau echipament cu 8 piste, în timp ce EMI folosea încă înregistratoare cu 4 piste), The Beatles au înregistrat patru variante ale unei noi piese compuse de Paul McCartney, ‘Hey Jude’.

31 iulie 1967
Un tribunal de apel din Londra, Anglia, i-a acordat lui Mick Jagger o eliberare condiționată și a anulat condamnarea lui Keith Richard pentru permiterea folosirii casei sale în scopul consumului de rezină de cannabis.

31 iulie 1964
Cântărețul de muzică country Jim Reeves a murit într-un accident de avion, când aeronava cu un singur motor, care zbura din Arkansas spre Nashville, s-a prăbușit în ceață densă. Reeves, în vârstă de 40 de ani, a fost unul dintre primii cântăreți de muzică country care a reușit să atingă popularitate și în piața muzicii pop. Printre hiturile sale se numără single-ul “He’ll Have To Go”, care a ajuns pe locul 2 în SUA în 1960, și single-ul “Distant Drums”, care a ajuns pe locul 1 în Marea Britanie în 1966.

31 iulie 1963
The Rolling Stones au susținut un concert pe Insula Eel Pie din Twickenham, Middlesex. Insula era locul unde se afla Eel Pie Hotel pe malul râului Tamisa, unde au apărut mulți artiști în ascensiune, printre care The Who, The Yardbirds, Pink Floyd, John Mayall’s Bluesbreakers și David Bowie.

31 iulie 1959
Cliff Richard se afla pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa ‘Living Doll.’ Acesta a fost primul dintre cele 14 single-uri ale sale care au ajuns pe locul 1 în Marea Britanie. Piesa a fost una dintre cele trei din filmul “Serious Charge”.

31 iulie 1957
Se crede că Richard Starkey (mai târziu cunoscut sub numele de Ringo Starr) a debutat la The Cavern cântând la baterie cu trupa de skiffle Eddie Clayton. John Lennon a avut prima sa apariție în club o săptămână mai târziu cu trupa The Quarry Men Skiffle. Paul McCartney a avut prima sa apariție în ianuarie 1958 cu The Quarry Men.

31 iulie 1955
Elvis Presley a susținut 3 spectacole la Fort Homer Hesterly Armory din Tampa, Florida, (2 după-amiază și 1 seară). După spectacol, a izbucnit o revoltă de amploare când Elvis le-a spus mulțimii de 14.000 de oameni: “Fete, mă voi întâlni cu voi în culise.” Fanii l-au urmărit pe Elvis în cameră, rupându-i hainele și pantofii.

error: Content is protected !!