Calendar muzical: 30 septembrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 30 septembrie

30 septembrie 2022
Ed Sheeran a fost ordonat să meargă în instanță în SUA în legătură cu acuzații că a copiat hitul său “Thinking Out Loud” din cântecul lui Marvin Gaye “Let’s Get It On”. Un judecător a respins cererea lui Sheeran de a respinge cazul, afirmând că un juriu ar trebui să decidă asupra asemănărilor dintre piese. Revendicarea a fost înaintată inițial în 2018 de către bancherul de investiții David Pullman și o companie numită Structured Asset Sales, care achiziționase o parte din moștenirea co-autorului piesei “Let’s Get It On”, Ed Townsend. Cerând daune de 100 de milioane de dolari (90 de milioane de lire sterline), ei au susținut că Sheeran și co-autorul său Amy Wadge au “copiat și exploatat, fără autorizație sau credit”.

30 septembrie 2016
Un elev din Philadelphia care a absentat de la școală pentru a-l întâlni pe eroul său muzical i-a dat învățătoarei sale o scuză cu o diferență. Scrisoarea mecanică a fost semnată de Bruce Springsteen. Elevul de clasa a cincea, Michael Fenerty, l-a întâlnit pe star la un eveniment “întâlnire și salut” la Biblioteca Publică din Philadelphia, când Springsteen era în oraș pentru a semna exemplare din autobiografia sa, “Born to Run”.

30 septembrie 2011
Chitaristul și compozitorul american Marv Tarplin a murit la vârsta de 70 de ani. El era cel mai bine cunoscut ca chitarist al formației Miracles din anii 1950 până în anii 1970 și a co-scris câteva dintre cele mai mari hituri ale lor, inclusiv piesa din 1965, “The Tracks of My Tears”, inclusă în Grammy Hall Of Fame. Tarplin a colaborat, de asemenea, cu Marvin Gaye, The Marvelettes și The Supremes.

30 septembrie 2007
Foo Fighters au ajuns pe locul 1 în topul albumelor din Regatul Unit cu “Echoes Silence Patience & Grace”, al șaselea lor album de studio și al doilea loc 1 în Regatul Unit. Albumul a fost nominalizat la cinci premii Grammy, câștigând premiul pentru Cel Mai Bun Album Rock, și a primit și premiul Brit pentru Cel Mai Bun Album Internațional.

30 septembrie 2007
Cântărețul de muzică country Keith Urban s-a prăbușit cu motocicleta pe drumul spre o întâlnire a Alcoolicii Anonimi. Artistul în vârstă de 39 de ani, care nu a fost rănit, a declarat că era urmărit de un fotograf în momentul accidentului, care s-a întâmplat în apropierea casei sale din Sydney, Australia.

30 septembrie 2006
Justin Timberlake a început o serie de două săptămâni pe locul 1 în topul albumelor din SUA cu al său al doilea album solo, “FutureSex/LoveSounds”, care a devenit, de asemenea, cel mai mare album precomandat vreodată pe iTunes.

30 septembrie 2004
Mick Jagger a ținut o conferință de presă împreună cu Dave Stewart la Essex House din New York City, SUA, pentru a promova coloana sonoră a filmului “Alfie”. Remake-ul filmului din 1966 a inclus, de asemenea, artiști precum Joss Stone, Sheryl Crow și Nadirah Nadz Seid. Piesa “Old Habits Die Hard” de pe coloana sonoră, interpretată de Mick Jagger și David A. Stewart, a câștigat premiul BFCA, Globul de Aur, premiul Sierra și premiul World Soundtrack.

30 septembrie 2003
O licitație a conținutului casei din Londra a lui Sir Elton John a strâns peste 1,4 milioane de lire sterline. Un tablou în ulei, intitulat “Madison Square Park”, s-a vândut pentru 67.200 de lire sterline, iar un portret din secolul al XIX-lea al locotenentului George Dyer, pictat de James Northcote în 1817, a fost adjudecat pentru 55.200 de lire sterline. Sir Elton a vândut aceste obiecte pentru a-și redecora casa într-un stil mai modern.

30 septembrie 1999
Site-ul web al lui Chris de Burgh a fost închis după ce au fost postate numeroase mesaje obscene în cartea de oaspeți. Un mesaj consta în întregime din două cuvinte de patru litere repetate de 3500 de ori.

30 septembrie 1995
Mariah Carey a stabilit un record în topurile muzicale atunci când a început o serie de opt săptămâni pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu piesa “Fantasy”, devenind prima artistă feminină care a intrat pe primul loc în top.

30 septembrie 1995
Simply Red au obținut primul lor single pe locul 1 în Regatul Unit când “Fairground” a început o serie de patru săptămâni pe primul loc în topurile muzicale. A fost al 15-lea single al lor care a intrat în top 40 în Regatul Unit.

30 septembrie 1994
T.A.F.K.A.P. (The Artist Formerly Known As Prince) a lansat canalul de muzică VH1 în Regatul Unit, care a difuzat pentru prima dată noul său videoclip “Dolphin”.

30 septembrie 1993
Kate Pierson din trupa The B-52’s a fost acuzată de distrugere materială și intrare ilegală în timpul unui protest împotriva blănurilor la birourile revistei ‘Vogue’ din New York City.

30 septembrie 1984
Divizia de muzică a companiei Thorn EMI, odată considerată cea mai mare organizație de înregistrări din lume, a raportat o pierdere la nivel mondial de aproape 5 milioane de dolari în ultimele șase luni.

30 septembrie 1978
John Travolta și Olivia Newton-John au avut al doilea lor single numărul 1 în Regatul Unit din filmul “Grease” cu piesa “Summer Nights”. Cu șapte săptămâni pe locul 1, a devenit cel de-al doilea single cel mai bine vândut din 1978, fiind depășit doar de “Saturday Night Fever”.

30 septembrie 1977
Mary Ford a decedat din cauza cancerului, după ce a stat în comă diabetică timp de 54 de zile. Era jumătatea echipei muzicale compusă din soț și soție, Les Paul și Mary Ford. Între 1950 și 1954, cuplul a avut 16 hituri în top zece; numai în 1951 au vândut șase milioane de înregistrări.

30 septembrie 1974
Poliția a fost chemată la un concert Lynyrd Skynyrd și Blue Oyster Cult după ce a izbucnit o bătaie între doi ingineri de sunet. Roadie-ul lui Skynyrd a susținut că sunetul a fost oprit intenționat în timpul recitalului trupei.

30 septembrie 1972
David Cassidy a ocupat locul 1 în topul single-urilor din Regatul Unit cu piesa “How Can I Be Sure”. A fost primul single numărul 1 al starului din serialul TV american “The Partridge Family”. Piesa a fost înregistrată inițial de The Young Rascals în 1967.

30 septembrie 1967
Prima stație națională de radio pop din Regatul Unit, BBC Radio 1, a fost lansată în Marea Britanie pentru a prelua de la posturile de radio pirat, foarte de succes, care fuseseră forțate să își întrerupă emisia de către guvern. Fostul DJ de la postul pirat Radio Caroline, Tony Blackburn, a fost primul prezentator la radio, iar piesa “Flowers In The Rain” a trupei The Move a fost prima melodie difuzată.

30 septembrie 1965
Donovan și-a făcut debutul televizat în SUA la emisiunea “Shindig!”, alături de The Hollies, The Turtles și Dave Clark Five.

30 septembrie 1965
The Rolling Stones au susținut un concert la Teatrul Gaumont din Hanley, Staffordshire, Regatul Unit. Pe afiș au mai fost și The Moody Blues, The Spencer Davis Group, The End și The Habits. Bill Wyman a produs single-urile și albumul de debut al trupei The End pentru Decca Records.

30 septembrie 1964
The Beatles au continuat sesiunile de înregistrare la Abbey Road pentru cel de-al patrulea lor album din Regatul Unit, “Beatles For Sale”, înregistrând variante diferite ale pieselor “Every Little Thing”, “What You’re Doing” și “No Reply”, care a devenit prima melodie de pe albumul “Beatles For Sale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
© 2023 RadioGalaxia.ro | Toate drepturile rezervate.