Calendar muzical: 3 octombrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 3 octombrie

3 octombrie 2019
Liam Gallagher a ocupat locul 1 în topul din Marea Britanie cu cel de-al doilea său album de studio solo intitulat “Why Me? Why Not.” Single-ul principal al albumului, “Shockwave”, a devenit unul dintre cele mai mari hituri solo ale lui Gallagher și cel mai bine vândut single pe vinil din 2019 în Marea Britanie.

3 octombrie 2014
O copie în stare perfectă a albumului “Please Please Me” al trupei The Beatles, semnată de George Harrison, Paul McCartney, John Lennon și Ringo Starr, a fost vândută la licitație în SUA pentru suma de 36,655 de dolari.

3 octombrie 2013
Familia lui Michael Jackson a pierdut un proces pentru neglijență împotriva promotorilor de concerte AEG Live în legătură cu moartea superstarului în vârstă de 50 de ani. Un juriu a concluzionat că medicul care avea grijă de Jackson înaintea turneului său nu era nepotrivit pentru slujba sa, și astfel AEG nu a fost neglijent în angajarea sa. Jackson a murit în 2009 după ce a luat o supradoză de anestezic chirurgical.

3 octombrie 2011
Conform unei noi cercetări științifice, piesa “We Are The Champions” a trupei Queen a fost declarată cea mai captivantă piesă compusă vreodată. Musicologul Dr. Alisun Pawley de la Universitatea din Londra, Anglia, a efectuat cercetări pentru a descoperi ce face o piesă memorabilă și a alcătuit o listă a celor zece piese “captivante” din toate timpurile. În timpul cercetării, au descoperit că piesele la care poți cânta conțineau patru elemente cheie: fraze muzicale lungi și detaliate, schimbări multiple de tonalitate în “hook”-ul unei piese, vocaliști bărbați și voci masculine mai înalte care depun un efort vocal semnificativ. În lista lor se mai aflau și piese precum “Y.M.C.A.” a formației Village People, “Fat Lip” a trupei Sum 41 și “The Final Countdown” a formației Europe.

3 octombrie 2008
Cântărețul, producătorul și compozitorul Johnny J (Johnny Jackson) a murit după ce a sărit de pe un nivel într-o închisoare din Los Angeles în timp ce ispășea o pedeapsă pentru conducere sub influența alcoolului. El a produs albumele lui Tupac Shakur “All Eyez on Me” și “Me Against the World”, precum și multe dintre albumele postume ale lui Shakur și ale lui Candyman.

3 octombrie 2004
Cântăreața britanică Joss Stone a obținut primul ei album la locul 1 în Marea Britanie cu cel de-al doilea album al său, “Mind Body & Soul”. Stone a devenit cea mai tânără cântăreață care a ajuns pe primul loc în UK Albums Chart, un record deținut anterior de Avril Lavigne.

3 octombrie 2002
Chitaristul și vocalistul original al formației americane de rock psihedelic Iron Butterfly, Darryl DeLoach, a murit de cancer la ficat la vârsta de 56 de ani.

3 octombrie 2000
Asasinul lui John Lennon, Mark Chapman, a fost respins la cerere de eliberare condiționată după ce a ispășit 20 de ani în închisoare. Chapman a fost intervievat timp de 50 de minute de membrii comisiei de eliberare condiționată, care au concluzionat că eliberarea lui Chapman ar “denatura gravitatea infracțiunii”.

3 octombrie 2000
Cântărețul și basistul formației The Cars, Benjamin Orr, a murit de cancer acasă în Atlanta, la vârsta de 53 de ani. A cântat ca solist vocal la hiturile trupei “Just What I Needed”, “Let’s Go” și “Drive”.

3 octombrie 1999
Akio Morita, fondatorul companiei Sony Electronics, a murit la vârsta de 78 de ani. Walkman-ul Sony din 1979 a transformat atât Sony, cât și consumatorii din întreaga lume.

3 octombrie 1999
Tom Jones a ajuns pe locul 1 în topul albumelor din Marea Britanie cu albumul “Reload”, devenind cel mai în vârstă artist care a reușit acest lucru cu materiale noi în Marea Britanie. Albumul a inclus colaborarea cu Mousse T, “Sexbomb”, care a ajuns pe locul 3 în UK Singles Chart și a fost ulterior folosită într-un episod din serialul “The Simpsons”.

3 octombrie 1992
Sinead O’Connor a rupt o fotografie cu Papa Ioan Paul al II-lea în emisiunea TV americană “Saturday Night Live” ca protest împotriva abuzurilor sexuale din Biserica Catolică Romană. Incidentul s-a produs când Sinead a încheiat interpretarea ei live și, fără avertisment, a scos o fotografie cu Papa Ioan Paul al II-lea, pe care a sfâșiat-o în bucăți. A urmat o tăcere șocată în studio, iar postul de televiziune a intrat în pauză publicitară. NBC a fost amendată cu 2,5 milioane de dolari de către Comisia Federală pentru Comunicații.

3 octombrie 1991
Guvernatorul statului Texas, Ann Richards, a proclamat 3 octombrie, ziua de naștere a lui Stevie Ray Vaughan, drept “Ziua Stevie Ray Vaughan”. Un eveniment anual de motociclete și concert în Texasul Central aduce fonduri pentru Fondul de Burse Memorial Stevie Ray Vaughan.

3 octombrie 1991
M.C. Hammer a oferit o recompensă de 50.000 de dolari pentru recuperarea mănușii albe a lui Michael Jackson, care fusese furată de la Muzeul Motown. Acest lucru a fost parte a unui conflict în curs între Hammer și Michael Jackson.

3 octombrie 1987
M/A/R/S se aflau pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa “Pump Up The Volume”. Această primă piesă house produsă în Marea Britanie a folosit în mod intens fragmente din alte înregistrări, ceea ce a dus la litigii.

3 octombrie 1978
Membrii trupei Aerosmith au eliberat din închisoare 30 de fani după ce au fost arestați pentru consum de marijuana în timpul unui concert Aerosmith la Fort Wayne Coliseum.

3 octombrie 1968
Lucrând la studiourile Trident din Londra, The Beatles au înregistrat noua piesă a lui George Harrison intitulată “Savoy Truffle”. George, Paul și Ringo au înregistrat doar o singură luare a piesei de bază (tobe, bas și chitară solo). Piesa a fost inspirată de dragostea lui Eric Clapton pentru bomboane, în special pentru cele de la Mackintosh’s Good News.

3 octombrie 1967
Cântărețul și compozitorul american Woody Guthrie a murit după ce a suferit de boala Chorea Huntington. Guthrie a avut o influență majoră asupra lui Bob Dylan și asupra muzicii folk americane. Filmul din anii ’70 “Bound For Glory” se bazează pe viața lui. Cea mai cunoscută piesă a sa este “This Land Is Your Land”, care este cântată în mod regulat în școlile americane.

3 octombrie 1958
Turneul “The Biggest Show Of Stars 1958” a debutat la Worcester Auditorium din Worcester, Massachusetts. Această ediție de toamnă a inclus artiști precum Buddy Holly, Frankie Avalon, Bobby Darin, The Olympics, Dion & The Belmonts, Bobby Freeman, The Elegants, Jimmy Clanton, The Danleers, Duane Eddy, Clyde McPhatter și The Coasters.

3 octombrie 1945
Elvis Presley a făcut prima sa apariție publică într-un concurs de talente la Mississippi Alabama Dairy Show cântând “Old Shep”. Elvis avea 10 ani la momentul respectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
© 2023 RadioGalaxia.ro | Toate drepturile rezervate.