Calendar muzical: 3 noiembrie

EVENIMENTE importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 3 noiembrie

3 Nov 2019
Frontmanul de la Iron Maiden, Bruce Dickinson, a părăsit-o pe soția sa de 29 de ani pentru a se muta cu o „super-fană” cu 15 ani mai tânără. Se spune că cântărețul locuiește acum cu antrenoarea de fitness Leana Dolci în casa ei din Paris.

3 Nov 2015
Un fost ofițer de închisoare a fost condamnat la 12 luni de închisoare după ce a recunoscut că a vândut povești despre George Michael ziarului Sun pentru 2.150 de lire sterline (3.249 de dolari). Michael a fost închis timp de opt săptămâni în septembrie 2010 pentru că a provocat un accident cu Range Rover-ul său sub influența cannabisului.

3 Nov 2013
Au avut loc primele premii YouTube din istorie în New York City. Evenimentul a inclus interpretări live ale unor videoclipuri muzicale realizate de artiști precum Eminem, Lady Gaga și M.I.A, sub îndrumarea creatorului premiilor, Spike Jonze, și a altora. Eminem a câștigat premiul Artistul Anului, în timp ce cântecul „I Knew You Were Trouble” al lui Taylor Swift a primit premiul Fenomenul YouTube.

3 Nov 2005
Câștigătorii la premiile MTV Europe de acest an au inclus trupa Coldplay, care a primit premiul pentru cea mai bună trupă britanică și cel mai bun cântec pentru „Speed Of Sound”, Green Day a câștigat premiul pentru cea mai bună trupă rock și cel mai bun album, Alicia Keys a fost numită cea mai bună trupă R&B, System of a Down a primit premiul pentru cea mai bună trupă alternativă, iar The Black Eyed Peas au câștigat premiul pentru cea mai bună trupă pop. În premieră, premiile au inclus o categorie pentru cea mai bună trupă africană, câștigată de 2 Face. Madonna, în prima sa interpretare TV în direct după un accident cu cai, a deschis spectacolul ieșind dintr-o minge disco gigantă. Madonna a oferit, de asemenea, premiul umanitar „Free Your Mind” MTV organizatorului Live 8, Bob Geldof.

3 Nov 2003
P Diddy a alergat în Maratonul din New York City și a strâns 2.000.000 de dolari pentru sistemul educațional al copiilor din New York. A terminat maratonul în patru ore și optsprezece minute.

3 Nov 2002
Lonnie Donegan a murit pe parcursul unui turneu în Marea Britanie și puțin înainte de a urma să susțină un concert memorial pentru George Harrison alături de trupa The Rolling Stones. Avea 71 de ani. Donegan, care a lansat moda skiffle în Marea Britanie, a avut hitul din 1959 „Does Your Chewing Gum Lose Its Flavour”, single-ul „My Old Man’s A Dustman” care a ajuns pe locul 1 în Marea Britanie în 1960, „Rock Island Line” și peste 30 de alte single-uri în top 40 în Marea Britanie.

3 Nov 1997
Metallica a ajuns la un acord în afara instanței cu un fan care pretindea că și-a pierdut simțul mirosului după ce a fost lăsat să cadă pe cap de fani la unul dintre concertele lor patru ani mai devreme.

3 Nov 1995
Hootie and the Blowfish au ajuns la un acord în afara instanței cu Bob Dylan pentru utilizarea neautorizată a versurilor lui Dylan în cântecul lor „Only Want To Be With You”.

3 Nov 1993
Inventatorul rus Leon Theremin a murit. Este cel mai cunoscut pentru inventarea tereminului, unul dintre primele instrumente muzicale electronice. El a interpretat pentru prima dată tereminul cu New York Philharmonic în 1928.

3 Nov 1992
Bon Jovi a lansat cel de-al cincilea album de studio, „Keep The Faith”, care a petrecut un total de 49 de săptămâni pe clasamentul din SUA. Albumul a produs trei hituri în Top 40: „Keep The Faith”, „Bed of Roses” și „In These Arms”.

3 Nov 1991
Un concert gratuit a avut loc în Golden Gate Park din San Francisco pentru a onora memoria promotorului Bill Graham, care a fost ucis într-un accident cu elicopterul săptămâna anterioară. Crosby, Stills Nash & Young, Grateful Dead, Journey și Joan Baez au fost trupele de renume prezente.

3 Nov 1990
La 25 de ani de la înregistrarea versiunii lor, The Righteous Brothers au ajuns pe locul 1 în clasamentul single-urilor din Marea Britanie cu „Unchained Melody”. Piesa a fost prezentată în filmul cu Patrick Swayze, „Ghost”. Scrisă de Alex North și Hy Zaret, „Unchained Melody” este una dintre cele mai înregistrate cântece ale secolului XX, cu peste 500 de versiuni în sute de limbi diferite.

3 Nov 1990
„Ice Ice Baby” de Vanilla Ice a devenit prima înregistrare de rap care a ocupat locul 1 în clasamentul single-urilor din SUA (și mai târziu și un single pe locul 1 în Marea Britanie). Piesa a fost inițial lansată ca față B a coverului lui rapper pentru „Play That Funky Music” și a devenit față A după ce DJ-ii din SUA au început să o difuzeze.

3 Nov 1984
Billy Ocean a început o serie de două săptămâni pe locul 1 în clasamentul single-urilor din SUA cu „Caribbean Queen”. Piesa avea inițial titlul „European Queen”.

3 Nov 1984
Paul McCartney a ajuns pe locul 1 în clasamentul albumelor din Marea Britanie cu coloana sonoră a filmului „Give My Regards To Broad Street”, care includea single-ul pe locul 2 în Marea Britanie, „No More Lonely Nights”.

3 Nov 1979
M, cunoscut ca artist cu un singur hit, a ajuns pe locul 1 în clasamentul single-urilor din SUA cu „Pop Muzik”. M era de fapt Robin Scott, care a reușit un alt hit în top 40 din Marea Britanie. „Pop Muzik” a ajuns pe locul 2 în Marea Britanie.

3 Nov 1977
În timpul unui concert la Empire Pool, Wembley, Londra, Elton John a anunțat retragerea sa din interpretările live.

3 Nov 1973
David Bowie a obținut cel de-al doilea album cu locul 1 în Marea Britanie când „Pinups” a început o serie de cinci săptămâni în fruntea clasamentelor. Albumul conținea interpretări ale lui Bowie ale cântecelor sale favorite din anii ’60; versiunea sa a piesei „Sorrow” a trupei The Mersey a ajuns pe locul 3 în clasamentul single-urilor din Marea Britanie (înregistrată pentru prima dată de The McCoys în 1965).

3 Nov 1973
Daryl Hall și John Oates au lansat albumul „Abandoned Luncheonette”. Cea mai cunoscută piesă de pe album, „She’s Gone”, nu a devenit un hit la prima sa lansare, dar a obținut popularitate datorită a două cover-uri ulterioare, unul realizat de Lou Rawls și altul de Tavares. După ce cover-ul de către Tavares a ocupat primul loc în clasamentul Billboard R&B în 1974, originalul a fost re-lansat și a devenit un hit în top 10 în 1976, ajungând pe locul 7 în SUA.

3 Nov 1972
James Taylor și Carly Simon s-au căsătorit prin intermediul unui judecător în apartamentul lui Simon din Manhattan, începând astfel cei unsprezece ani de căsătorie. În acea seară, Simon s-a alăturat lui Taylor pe scenă la Radio City Music Hall din New York și și-a anunțat uniunea în fața unui public entuziast.

3 Nov 1967
Filmările pentru filmul „Magical Mystery Tour” al trupei The Beatles au fost finalizate, încheindu-se cu o secvență la casa de la țară a lui Ringo din Weybridge, Surrey. BBC a cumpărat drepturile de difuzare ale filmului de două ori, prima difuzare, în alb și negru, a fost programată pentru 26 decembrie 1967. A doua proiecție, pe canalul color BBC2, care nu era încă disponibil tuturor britanicilor, a fost programată pentru 5 ianuarie 1968.

3 Nov 1964
În timpul unui turneu nord-american al trupei Rolling Stones, un fan de 17 ani al formației a căzut de pe balcon în timpul unui concert în Cleveland, Ohio. Primarul din Ohio a interzis toate viitoarele concerte pop, spunând: „Astfel de grupuri nu adaugă nimic la cultura sau divertismentul comunității.”

3 Nov 1962
The Crystals au început o serie de două săptămâni pe locul 1 în clasamentul single-urilor din SUA cu „He’s A Rebel”, care a ajuns pe locul 19 în clasamentul din Marea Britanie.

3 Nov 1960
Elvis Presley a obținut al cincilea său single cu locul 1 în Marea Britanie cu „It’s Now Or Never”, care a stat pe locul 1 timp de opt săptămâni. Cântecul, bazat pe piesa italiană „O Sole Mio”, i-a adus lui Presley primul său single cu locul 1 după întoarcerea din armată.

3 Nov 1958
Elvis Presley a avut primele manevre cu Regimentul 32 de tancuri al Armatei SUA, în apropiere de granița germano-cehă.

3 Nov 1957
Sun Records a lansat „Great Balls Of Fire” de Jerry Lee Lewis. Single-ul a ajuns să vândă peste cinci milioane de copii în întreaga lume și a fost un hit pe locul 1 în Marea Britanie și pe locul 2 în SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
© 2023 RadioGalaxia.ro | Toate drepturile rezervate.