Calendar muzical: 3 august

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întamplat într-o zi de 3 august

3 Aug 2015
Fostul toboșar al trupei AC/DC, Phil Rudd, s-a declarat nevinovat că a încălcat condițiile privind arestul la domiciliu, consumând alcool. Rudd fusese plasat sub arest la domiciliu după ce fusese condamnat pentru posesie de droguri și amenințări cu moartea în iulie anul acesta. În vârstă de 61 de ani, el ar putea fi supus altor sancțiuni, inclusiv închisoare, dacă judecătorul decide că a încălcat condițiile impuse.

3 Aug 2012
Reprezentanții lui Stevie Wonder au confirmat că artistul a depus actele pentru divorț, punând astfel capăt mariajului său de 10 ani cu Kai Millard Morris. Procedurile legale au fost inițiate sub numele său real, Stevland Morris. Prima căsătorie a lui Stevie cu Syreeta Wright s-a încheiat în 1972.

3 Aug 2008
Kid Rock se afla pe locul 1 în topul UK cu melodia “All Summer Long”. Cântecul se bazează pe piesele “Werewolves of London” a lui Warren Zevon și “Sweet Home Alabama” a trupei Lynyrd Skynyrd.

3 Aug 2007
Chitaristul trupei Queen, Brian May, și-a predat teza de doctorat în astronomie – la 36 de ani după ce a renunțat să o termine pentru a se alătura trupei. May a efectuat recent activități de observație în Tenerife, unde a studiat formarea “norilor de praf zodiacal”.

3 Aug 2006
Arthur Lee, solist și chitarist al influentei trupe din anii 1960, Love, a murit în Memphis la vârsta de 61 de ani, în urma unei lupte cu leucemia mieloidă acută. El se autointitula “primul hippie de culoare” și a înființat trupa Love în Los Angeles în 1965. Cea mai cunoscută realizare a sa este albumul apreciat de critici din 1967, “Forever Changes”.

3 Aug 2002
După o absență de 37 de ani, Bob Dylan s-a întors la Festivalul Folk Newport (acum cunoscut sub numele de Apple and Eve Newport Folk Festival), unde a susținut un spectacol de 2 ore cu 19 cântece, purtând o barbă falsă și o perucă. Printre piesele interpretate s-au numărat: “Subterranean Homesick Blues”, “Desolation Row”, “Positively 4th Street”, “The Wicked Messenger”, “Like A Rolling Stone” și “Mr. Tambourine Man”.

3 Aug 2001
Co-fondatorul trupei americane 5th Dimension, Ron Townson, a murit la vârsta de 68 de ani din cauza insuficienței renale. Trupa a avut hit-ul “Aquarius”, care a ajuns pe locul 1 în Statele Unite și pe locul 11 în Marea Britanie în 1969.

3 Aug 2000
Pearl Jam a susținut primul concert din cadrul turneului lor mondial Binaural, care cuprindea 73 de concerte în America de Nord, la Virginia Beach Amphitheater, Virginia Beach, Virginia.

3 Aug 2000
Maurice Kinn a murit la vârsta de 76 de ani. Acest editor britanic a lansat publicația The New Musical Express în 1953, care a inițiat primele topuri muzicale din Marea Britanie bazate pe vânzările de discuri (primul top a fost publicat pe 14 noiembrie 1952) și a organizat concerte anuale ale câștigătorilor sondajului NME între 1963 și 1966.

3 Aug 1999
Patsy Cline a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame. Înainte de moartea sa la vârsta de 30 de ani într-un accident de avion privat, se afla la apogeul carierei sale. Este considerată una dintre cele mai influente, de succes și aclamate voci feminine ale secolului al XX-lea. Unele dintre hiturile notabile pe care le-a avut în timpul vieții sale au început în 1957 cu piesa “Walkin’ After Midnight” a lui Donn Hecht, “I Fall to Pieces” a lui Harlan Howard, “She’s Got You” a lui Hank Cochran, “Crazy” a lui Willie Nelson și s-au încheiat în 1963 cu piesa “Sweet Dreams” a lui Don Gibson.

3 Aug 1996
Los Del Rio au început o serie de 14 săptămâni pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu piesa “Macarena”. Cântecul, care a vândut 11 milioane de copii la nivel mondial, a fost clasat pe locul 1 în topul “Cel mai mare hit de o singură piesă” de VH1 în 2002.

3 Aug 1991
Metallica a organizat o petrecere cu ascultarea albumului lor autointitulat la Madison Square Garden din New York City. Kurt Cobain și Krist Novoselic de la Nirvana au participat la eveniment.

3 Aug 1987
Def Leppard a lansat cel de-al patrulea album de studio, “Hysteria”, care a devenit cel mai bine vândut album al lor până în prezent, cu peste 20 de milioane de copii vândute la nivel mondial. Titlul albumului a fost inspirat de bateristul Rick Allen, care s-a raportat la experiențele sale în timpul accidentului său de mașină și la acoperirea mediatică mondială care a urmat.

3 Aug 1986
Ziarul News Of The World din Marea Britanie a publicat un interviu exclusiv cu modelul în vârstă de 16 ani, Mandy Smith, care a dezvăluit că a avut o aventură cu membrul trupei Rolling Stones, Bill Wyman, timp de 2 ani și jumătate.

3 Aug 1985
Piesa “Drive” a trupei The Cars a fost relansată după ce a fost folosită dramatic la televizor în timpul concertului Live Aid. Toate drepturile de autor ale înregistrării au fost donate către fondul Band Aid.

3 Aug 1985
Madonna a obținut primul ei single numărul 1 în Marea Britanie cu piesa “Into The Groove”. Melodia a fost preluată din filmul “Desperately Seeking Susan”, în care au jucat Madonna și Rosanna Arquette. “Into The Groove” este cel mai bine vândut single al Madonnei în Marea Britanie, având peste 850.000 de copii vândute.

3 Aug 1985
Tears For Fears a început un regim de trei săptămâni pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu piesa “Shout”, al doilea număr 1 al duo-ului în Statele Unite.

3 Aug 1974
Anne Murray a apărut la The Schaefer Festival din New York ca artistul principal. Trupa de deschidere a fost E Street Band a lui Bruce Springsteen.

3 Aug 1973
Stevie Wonder a lansat cel de-al 16-lea album de studio, “Innervisions”. Wonder a cântat toate sau aproape toate instrumentele pe șase dintre cele nouă piese de pe album. Single-urile de pe album au fost “Higher Ground”, “Living for the City” și “He’s Misstra Know-It-All”.

3 Aug 1971
Paul McCartney a anunțat înființarea noii sale trupe, Wings, alături de soția sa Linda și fostul chitarist și cântăreț al trupei Moody Blues, Denny Laine.

3 Aug 1969
Creedence Clearwater Revival a lansat cel de-al treilea album de studio și primul care a ajuns pe locul 1 în SUA, “Green River”. Acesta a fost al doilea dintre cele trei albume pe care le-au lansat în acel an, primul fiind “Bayou Country”, iar al treilea “Willy and the Poor Boys”. Albumul a inclus piesa cu același nume și “Bad Moon Rising”, ambele devenind hituri majore în SUA.

3 Aug 1968
The Doors au început o perioadă de două săptămâni pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu piesa “Hello I Love You”, al doilea număr 1 al trupei în Statele Unite. “Hello I Love You” se afla în top 5 în același timp cu versiunea lui Jose Feliciano a piesei “Light My Fire”, oferindu-le trupei The Doors două piese, scrise de membrii formației, simultan în topul 5.

3 Aug 1968
A avut loc Festivalul Pop Newport de două zile în Costa Mesa, California, cu participarea artiștilor Alice Cooper, Canned Heat, Chambers Brothers, Charles Lloyd Quartet, Country Joe and the Fish, Electric Flag, James Cotton Blues Band, Paul Butterfield Blues Band, Sonny & Cher, Steppenwolf și Tiny Tim. Peste 100.000 de fani au participat la festival.

3 Aug 1967
The Jimi Hendrix Experience a susținut primul din cele cinci concerte la Salvation Club din New York City. În această perioadă, un setlist tipic includea piesele: ‘Foxy Lady’, ‘Hey Joe’, ‘The Wind Cries Mary’, ‘Purple Haze’ și ‘Burning Of The Midnight Lamp’.

3 Aug 1966
The Rolling Stones au început ședințele de înregistrare de nouă zile pentru următorul lor album la Los Angeles, RCA Studios, Hollywood, SUA. Printre piesele înregistrate s-au numărat: ‘Have You Seen Your Mother, Baby, Standing In The Shadow?’, ‘Let’s Spend The Night Together’, ‘My Obsession’, ‘Yesterday’s Papers’ și ‘Back Street Girl’.

3 Aug 1963
The Beach Boys au lansat piesa ‘Surfer Girl’, prima melodie scrisă de Brian Wilson și prima pe care a produs-o.

3 Aug 1963
The Beatles au susținut ultimul lor concert la The Cavern Club din Liverpool. În timpul spectacolului lor, a avut loc o pana de curent care a întrerupt instrumentele lor și a învăluit Cavern Club în întuneric temporar. Lennon și McCartney au interpretat o versiune acustică a piesei “When I’m Sixty-Four”, o melodie pe care nu aveau să o lanseze până în 1967, în timp ce așteptau revenirea curentului electric. The Beatles, care au primit 5 lire pentru primul lor concert la The Cavern Club, au primit 300 de lire pentru acest ultim spectacol.

error: Content is protected !!