Calendar muzical: 27 septembrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 27 septembrie

27 Sep 2018
Cântărețul și compozitorul american Marty Balin a murit la vârsta de 76 de ani. El era cel mai bine cunoscut ca fondator și unul dintre soliștii principali ai trupelor Jefferson Airplane și Jefferson Starship, care au avut single-ul “White Rabbit” pe locul 18 în SUA în 1967. Balin a cântat cu Jefferson Airplane la Festivalul Monterey Pop în 1967 și la Festivalul Woodstock în 1969.

27 Sep 2012
Lil Wayne a devenit noul rege al topului Billboard Hot 100 plasând a 109-a sa melodie pe clasament în calitate de artist. Rapperul a fost prezent pe piesa lui Game, “Celebration.” Elvis Presley, cu 108 intrări, deținuse titlul timp de 45 de ani.

27 Sep 2011
Tony Bennett a devenit cea mai în vârstă persoană vie care a ocupat primul loc în topul albumelor din SUA atunci când albumul său “Duets II”, în vârstă de 85 de ani, a ajuns pe locul 1. Înregistrarea, care a inclus colaborări cu Amy Winehouse și Lady Gaga, a fost și primul său loc 1 din SUA într-o carieră de 60 de ani. Performerul precedent cel mai în vârstă care a ocupat primul loc în top a fost Bob Dylan în 2009 cu albumul “Together Through Life”. La momentul acela avea 67 de ani.

27 Sep 2008
Metallica a început o serie de trei săptămâni pe primul loc în topul albumelor din SUA cu albumul lor de studio al nouălea, “Death Magnetic”.

27 Sep 2008
Managerul Pink Floyd, Bryan Morrison, a murit după ce a petrecut peste doi ani în comă. Morrison a suferit leziuni cerebrale severe într-un accident la polo la Royal Berkshire Polo Club, Anglia, în 2006, și nu s-a mai recuperat. De asemenea, a fost managerul trupei The Pretty Things și editor de muzică pentru Syd Barrett, The Bee Gees, Elton John, The Jam, T-Rex și Wham!.

27 Sep 2006
Jamie Lyons, solistul trupei Music Explosion, a murit de un atac de cord la vârsta de 57 de ani. Trupa a obținut clasicul garage-rock “Little Bit o’ Soul”, care a petrecut 16 săptămâni în topul Billboard Pop în 1967, atingând locul #2.

27 Sep 2004
Legendul producător de discuri Phil Spector a fost formal acuzat de omucidere în împușcarea actriței Lana Clarkson de pe 3 februarie 2003. A fost condamnat în aprilie 2009 și condamnat la 19 ani de închisoare pe viață în sistemul penitenciar al statului California.

27 Sep 2003
Kylie Minogue a chemat poliția să investigheze o serie de scrisori amenințătoare. Cântăreața s-a îngrijorat după ce a primit 700 de scrisori acasă și la biroul ei. Scrisorile au început ca corespondență obișnuită de la fani, dar au devenit tot mai agresive.

27 Sep 2000
Hoții au intrat în casa lui Jerry Hall din Richmond și au furat bijuterii în valoare de 7000 de lire sterline și un laptop. Doi dintre copiii lui Jerry dormeau în momentul furtului, în timp ce fosta doamnă Jagger apărea pe scenă în spectacolul din West End, “The Graduate”.

27 Sep 1998
Manic Street Preachers au obținut primul lor album pe locul 1 în Marea Britanie cu al cincilea lor album, “This Is My Truth Tell Me Yours”.

27 Sep 1990
Dee Dee Ramone de la Ramones a fost arestat pentru posesie de marijuana în timpul unei percheziții de droguri în Greenwich Village, New York.

27 Sep 1986
Piesa “Twist and Shout” a Beatles a revenit în topul de single-uri din SUA peste douăzeci și cinci de ani de la prima sa apariție, după ce piesa a fost prezentată în filmul “Ferris Bueller’s Day Off”.

27 Sep 1986
Basistul Metallica, Cliff Burton, a fost strivit mortal după ce autocarul trupei s-a prăbușit între Stockholm și Copenhaga. În timpul unui turneu european, membrii trupei au tras cărți pentru cel mai confortabil pat de pe autocarul turneului, Burton câștigase jocul cu un Aș de Pică și dormea când autocarul a alunecat pe o porțiune de gheață neagră și a derapat de pe șosea. A fost aruncat prin fereastra autocarului, care a căzut peste el.

27 Sep 1980
David Bowie a obținut al patrulea său album pe locul 1 în Marea Britanie cu cel de-al paisprezecelea său album de studio, “Scary Monsters (And Supercreeps)”. Single-ul principal al albumului, “Ashes to Ashes”, a readus personajul Major Tom din “Space Oddity” și a fost promovat cu un videoclip inventiv, la momentul respectiv cel mai scump videoclip muzical realizat vreodată.

27 Sep 1979
Chitaristul scoțian Jimmy McCullough a murit de supradoză de heroină în apartamentul său din Maida Vale, Londra, la vârsta de 26 de ani. A făcut parte din trupele Stone The Crows, Thunderclap Newman și Wings (din 1974 până în 1977). Atunci când “Something in the Air” de Thunderclap Newman a ajuns pe locul 1 în 1969, McCulloch a devenit cel mai tânăr chitarist care a cântat vreodată pe un single pe locul 1 în Marea Britanie, având doar șaisprezece ani la acea vreme.

27 Sep 1978
Eric Clapton a sponsorizat un meci de cupă UEFA al echipei West Bromwich Albion împotriva lui Galatasarey din Turcia. După meci, Eric a înmânat fiecărui jucător o copie de aur a ultimului său album, “Slowhand”.

27 Sep 1972
Rory Storm, solistul trupei britanice din anii ’60 Rory Storm and the Hurricanes, a murit la vârsta de 32 de ani după ce a luat o supradoză de somnifere într-un pact de sinucidere cu mama sa. Ringo Starr a fost bateristul trupei Storm înainte de a se alătura trupei The Beatles.

27 Sep 1968
Pink Floyd au apărut la Queen’s Hall din Dunoon, Scoția. Din cauza vremii proaste, toate feriboturile către Dunoon au fost anulate, așa că Pink Floyd au închiriat propria lor barcă din Gourock și au riskat traversarea mării agitate pentru a ajunge în fața a 400 de fani.

27 Sep 1967
Lucrând la cântece noi, The Beatles au înregistrat diverse părți pentru noua melodie a lui John Lennon intitulată „I Am The Walrus” și pentru noua melodie a lui Paul McCartney numită „Fool On The Hill”. Lennon a primit o scrisoare de la un elev de la Quarry Bank High School, care menționa că un profesor de engleză îi obliga pe elevii săi să analizeze versurile cântecelor Beatles. Lennon, amuzat de faptul că un profesor depunea atât de mult efort pentru a înțelege versurile Beatles, a decis să scrie în următoarea sa melodie cele mai confuze versuri pe care le putea.

27 Sep 1964
The Beach Boys au făcut debutul lor televizat în cadrul emisiunii „The Ed Sullivan Show” la televiziunea americană, unde au interpretat primul lor single clasat pe locul 1 în SUA, „I Get Around”, și „Wendy”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
© 2023 RadioGalaxia.ro | Toate drepturile rezervate.