Calendar muzical: 27 iulie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întamplat într-o zi de 27 iulie

27 iulie 2019
Fostul iubit al lui Amy Winehouse, Blake Fielder-Civil, a făcut o cerere legală pentru o cotă de 1 milion de lire sterline din averea tragică a cântăreței. Fielder-Civil i-a spus familiei lui Amy că avocații lui au afirmat că are o cerere validă deoarece a fost cu ea timp de șase ani, perioadă în care a lansat unele dintre cele mai bine vândute materiale. Familia a răspuns afirmând că el și-a petrecut o mare parte din căsătorie în închisoare, aducând numai durere tuturor, și că să-i mai ofere măcar un penny ar fi prea mult.

27 iulie 2016
Trei dintre nepoții lui Michael Jackson, Taj, TJ și Taryll Jackson, au depus o plângere pentru calomnie în valoare de 100 de milioane de dolari împotriva site-ului Radar Online, din cauza unor articole publicate în iunie anul anterior care pretindeau că au fost abuzați sexual de unchiul lor și au primit cadouri pentru a acoperi acest lucru. Radaronline.com este un site web care se concentrează pe știri despre celebrități, modă și cultură pop.

27 iulie 2012
The Beatles au revenit în topul 40 al clasamentului Billboard cu compilația exclusivă iTunes, intitulată “Tomorrow Never Knows”. Setul includea 14 dintre cântecele clasice ale trupei și a marcat prima dată când The Beatles au lansat un album exclusiv pe iTunes, care nu fusese lansat anterior.

27 iulie 2002
Mariah Carey s-a internat într-un spital necunoscut suferind de “extenuare extremă”. Cântăreața și-a anulat toate aparițiile publice, inclusiv participarea ca invitat principal la petrecerea de aniversare a celor 20 de ani MTV. Casa ei de discuri a negat rapoartele tabloidelor că Mariah Carey ar fi încercat să se sinucidă, spunând că ea avea tăieturi pe corp, dar rănile au fost accidentale, survenind după ce a spart niște farfurii și pahare.

27 iulie 2001
Leon Wilkeson, basistul trupei Lynyrd Skynyrd, a fost găsit mort într-o cameră de hotel din Florida, la vârsta de 49 de ani. Skynyrd a avut hitul “Sweet Home Alabama”, care a ajuns pe locul 8 în topurile din SUA în 1974, și single-ul “Freebird”, care a ajuns pe locul 21 în topurile din Marea Britanie în 1982. Leon Wilkeson a fost membru al trupei Rossington-Collins Band.

27 iulie 1996
Spice Girls au obținut primul lor single numărul unu în Marea Britanie cu piesa “Wannabe”. A stat șapte săptămâni pe primul loc și cântecul a câștigat premiul pentru Cea mai bună piesă britanică la premiile Ivor Novello din 1997 și Cel mai bun single la premiile Brit din 1997. Acest cântec al puterii feminie a devenit cel mai bine vândut single al unei trupe de fete, vânzând peste șase milioane de copii în întreaga lume.

27 iulie 1992
Michael Jackson a dat în judecată ziarul britanic The Daily Mirror pentru fotografii și un articol care afirmau că el ar fi rămas cu “fața știrbă” din cauza numeroaselor intervenții chirurgicale estetice. Procesul s-a încheiat ulterior în afara instanței.

27 iulie 1991
Jesus Jones a ajuns pe locul 2 în topurile din SUA cu piesa “Right Here, Right Now”, neputând să detroneze cântecul lui Bryan Adams, “(Everything I Do) I Do It for You”, care se afla pe prima poziție de șapte săptămâni.

27 iulie 1986
Queen a devenit primul act vest-european care a susținut un concert în Europa de Est, după Louis Armstrong în 1964, când au cântat la Nepstadion din Budapesta, Ungaria. Concertul a fost filmat și lansat sub titlul “Queen Magic in Budapest”.

27 iulie 1985
Paul Young a ocupat primul loc în topul single-urilor din SUA cu versiunea sa a piesei lui Daryl Hall, “Every Time You Go Away”.

27 iulie 1985
Eurythmics se aflau pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa “There Must Be An Angel (Playing With My Heart)”, singurul lor single care a ajuns pe prima poziție în UK. Piesa a inclus un solo de armonică interpretat de Stevie Wonder.

27 iulie 1976
Tina Turner a depus actele pentru divorț de soțul ei Ike, punând astfel capăt mariajului lor violent care a durat 16 ani și parteneriatului lor muzical de succes.

27 iulie 1976
Bruce Springsteen l-a dat în judecată pe managerul său, Mike Appel, pentru fraudă și încălcare a încrederii. Procesul s-a lungit timp de mai mult de un an, oprind cariera lui Springsteen. Un acord în afara instanței a fost încheiat în anul următor.

27 iulie 1974
John Denver a început o serie de două săptămâni pe primul loc în topul single-urilor din SUA cu piesa “Annie’s Song”, a doua sa piesă care a ajuns pe primul loc în SUA. Cântecul a fost un omagiu adus soției sale și a fost scris în 10 minute, în timp ce se afla pe un telescaun la schi.

27 iulie 1974
Wings a început o serie de șapte săptămâni pe primul loc în topul albumelor din Marea Britanie cu albumul “Band On The Run”. Deși vânzările au fost modeste inițial, performanța sa comercială a fost îmbunătățită de două single-uri de succes, “Jet” și “Band on the Run”, astfel încât a devenit albumul de studio cel mai bine vândut din 1974 în Marea Britanie și Australia; de asemenea, a revitalizat poziția critică a lui McCartney. Rămâne cel mai de succes album al lui McCartney și cel mai celebru dintre lucrările sale post-Beatles.

27 iulie 1968
Cass Elliot a lansat primul său single solo după destrămarea trupei The Mamas and the Papas. “Dream a Little Dream of Me” exista de la 1931 și fusese înregistrat de Frank Sinatra, Frankie Laine și mulți alții. Versiunea lui Cass a fost cea mai de succes, ajungând pe locul 12 în topul din SUA și pe locul 11 în Marea Britanie.

27 iulie 1963
În timpul unui turneu în Marea Britanie, The Beatles au susținut ultimul concert dintr-o serie de șase spectacole la The Odeon Cinema, Weston-super-Mare. The Beatles și-au petrecut ziua cu fotograful Dezo Hoffman, care a realizat fotografii și filme în format 8 mm cu trupa la hotel, pe plajă, îmbrăcați în costume de baie de epocă și călărind karting.

27 iulie 1958
Fanii muzicii rock & roll au fost avertizați că ascultarea muzicii la radio în mașină le-ar putea crește costurile. Cercetătorii de la compania de petrol Esso au afirmat că ritmul rock & roll ar putea face ca șoferii să apese prea tare pedala de accelerație, determinându-i să irosească combustibil.

error: Content is protected !!