Calendar muzical: 27 august

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întamplat într-o zi de 27 august

27 august 2017
Premiile MTV Video Music Awards din 2017 au avut loc la Forum din Inglewood, California. Găzduit de Katy Perry, videoclipul muzical pentru melodia lui Taylor Swift, ‘Look What You Made Me Do’, a avut premiera în timpul transmisiei. Numărul de telespectatori a scăzut la 5,68 milioane de telespectatori, fiind cel mai slab rating înregistrat din 1994.

27 august 2013
Prezentarea riscului lui Miley Cyrus la MTV VMAs a stârnit plângeri din partea unui grup de presiune pentru părinți din SUA. Consiliul pentru Televiziunea Părinților (PTC) a depus o plângere împotriva canalului pentru numărul de 20 de ani al lui Miley Cyrus, care a dansat sugestiv într-un costum de baie nud alături de cântărețul Robin Thicke. S-a susținut că spectacolul nu ar fi trebuit să fie clasificat ca potrivit pentru copiii de 14 ani și s-a adăugat: “Ar trebui să cadă capete la MTV.”

27 august 2013
Madonna a fost numită cea mai bine plătită celebritate din lume în ultimul an. În vârstă de 55 de ani, ea a câștigat aproximativ 125 de milioane de dolari (80 de milioane de lire sterline) datorită turneului ei MDNA, liniilor de îmbrăcăminte și parfumuri, potrivit Forbes. Revista a afirmat că acesta a fost cel mai mare venit pe care Madonna l-a obținut într-un singur an începând din 1999, când a început să urmărească veniturile.

27 august 2007
Avocații lui Kevin Federline i-au cerut lui Britney Spears să plătească o parte din cheltuielile legale ale fostului ei soț în cazul divorțului lor. Echipa sa legală a spus că Federline nu avea “venit net” după diverse cheltuieli și că domnișoara Spears era “clar partea cu bani” în dispută. Potrivit documentelor legale depuse la Los Angeles, venitul mediu lunar al vedetei pop era de 737.868 de dolari (365.966 de lire sterline). Cuplul s-a căsătorit în octombrie 2004 și a depus actele de divorț în noiembrie 2006.

27 august 2004
Câștigătorii la premiile Kerrang! din acest an au inclus The Darkness pentru cea mai bună trupă britanică și cea mai bună trupă live, premiul pentru cea mai bună trupă din lume a mers la Metallica. Green Day au fost incluși în Hall of Fame Kerrang!, Lostprophets au câștigat premiul pentru cea mai bună piesă cu ‘Last Train Home’, iar premiul pentru cel mai bun album a fost câștigat de Muse cu ‘Absolution’.

27 august 2004
Green Day, The Darkness, The White Stripes, Morrissey, The Libertines, Franz Ferdinand, The Hives, 50 Cent (50 Cent a fost huiduit de pe scenă după ce a fost întâmpinat cu o ploaie de sticle aruncate spre el și spre echipa sa G-Unit când au intrat pe scenă), The Streets, The Vines, Soulwax, Dogs Die In Hot Cars, The Offspring, Ash, Placebo și Lostprophets au apărut cu toții la UK Carling Weekend din Reading și Leeds, Anglia, în acest an.

27 august 2003
P Diddy era dat în judecată pentru 5 milioane de dolari (£3,20 milioane) de către o femeie care susținea că a fost agresată de un paznic în afara restaurantului său din New York. Stephanie Grieso a declarat că se certa în afara localului Justin’s în august 2002 când un paznic a prins-o de gât și a împins-o la pământ, cauzându-i leziuni la picior.

27 august 1999
The Charlatans, Blur, Red Hot Chili Peppers, The Offspring, Catatonia, Reef, The Chemical Brothers, The Divine Comedy, Pavement, Silverchair, Jon Spencer Blues Explosion au apărut la festivalul de trei zile Carling Reading din Anglia, biletele costând 78 de lire sterline.

27 august 1994
Boyz II Men au început o perioadă de 14 săptămâni la numărul 1 în topul singleurilor din SUA cu piesa ‘I’ll Make Love To You’, care a ajuns pe locul 5 în Marea Britanie. Perioada record de 14 săptămâni la vârf s-a încheiat atunci când i-au detronat pe ei înșiși de pe prima poziție cu piesa ‘On Bended Knee’.

27 august 1993
Producătorul și co-fondatorul casei de discuri Def Jam Records, Rick Rubin, a pus oficial capăt termenului ‘Def’, deoarece a simțit că acesta devenise prea uzitat în cultura pop ca sinonim pentru ‘cool’. Rubin, care a înființat casa de discuri de hip-hop în 1984 împreună cu Russell Simmons, a organizat chiar o înmormântare în cimitirul legendar Hollywood Forever din Los Angeles. Ceremonia a inclus un elogiu rostit de reverendul Al Sharpton și îngroparea unui sicriu plin cu discuri.

27 august 1992
Versurile scrise de mână de John Lennon pentru piesa trupei The Beatles, ‘A Day In The Life’, de pe albumul Sgt. Pepper, au fost vândute la o licitație la Sotheby’s Londra pentru 100.000 de dolari (£56.600). Versurile au fost scoase din nou la vânzare în martie 2006 de către Bonhams în New York. Ofertele sigilate au fost deschise pe 7 martie 2006, iar ofertele au început de la aproximativ 2 milioane de dolari. Foaia cu versurile a fost licitată din nou de Sotheby’s în iunie 2010 când a fost achiziționată de un cumpărător american anonim care a plătit 1.200.000 de dolari (£810.000).

27 august 1991
Pearl Jam a lansat albumul lor de debut intitulat “Ten”. Acesta este cel mai de succes album comercial al trupei, vânzând peste 13 milioane de copii și producând trei single-uri de succes: “Alive”, “Even Flow” și “Jeremy”.

27 august 1990
Stevie Ray Vaughan a murit atunci când elicopterul în care se afla a lovit o pârtie de schi artificială în timp ce încerca să navigheze prin ceață densă. Vaughan susținuse un concert la Alpine Valley Music Theatre din East Troy, Wisconsin, alături de Robert Cray & His Memphis Horns și Eric Clapton. Vaughan a fost informat de un membru al echipei lui Clapton că trei locuri erau disponibile într-un elicopter care se întorcea la Chicago cu echipa lui Clapton, dar s-a dovedit că mai era doar un singur loc liber; Vaughan l-a cerut fratelui său, care a acceptat. Trei membri ai grupului lui Eric Clapton au fost de asemenea uciși.

27 august 1988
Melodia “Monkey” i-a adus lui George Michael al optulea său single numărul 1 în SUA în anii ’80, un record depășit doar de Michael Jackson.

27 august 1977
The Floaters ocupau primul loc în topul singleurilor din Marea Britanie cu piesa “Float On”. Acesta a fost singurul lor hit în Marea Britanie, făcându-i One Hit Wonders în genul muzical soul/funk din Detroit.

27 august 1967
Antreprenorul muzical britanic și managerul trupei The Beatles, Brian Epstein, a fost găsit mort, închis într-o cameră la casa sa din Londra. O anchetă a concluzionat că Epstein a murit din cauza unei supradoze cu somniferoz Carbitrol. El a fost de asemenea manager pentru mai mulți alți artiști, inclusiv Gerry & The Pacemakers, Billy J. Kramer and the Dakotas, Cilla Black și The Remo Four. Primul contract dintre The Beatles și Epstein a fost vândut la licitație în Londra în 2008, pentru suma de 240.000 de lire sterline.

27 august 1966
Melodia “God Only Knows” a trupei The Beach Boys a atins poziția a doua în topul singleurilor din Marea Britanie. Piesa a adus inovații în multe privințe. A fost una dintre primele melodii comerciale care a folosit cuvântul “God” în titlu, iar Brian Wilson a folosit multe instrumente neortodoxe, inclusiv coarnele franceze care sunt auzite în celebrul intro al melodiei.

27 august 1965
În ultima zi a unei pauze de cinci zile din turneul lor nord-american, The Beatles au participat la o sesiune de înregistrare pentru trupa The Byrds. Mai târziu, în aceeași după-amiază, The Beatles l-au întâlnit pe Elvis Presley la conacul său din Beverly Hills. A fost o întâlnire ciudată, care i-a lăsat pe membrii trupei Beatles cu impresia că personalitatea lui Presley era în mod categoric “ne-magnetică”. John Lennon a remarcat curând după aceea: “Unde e Elvis? Părea ca și cum am fi întâlnitu-l pe Engelbert Humperdinck.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!