Calendar muzical: 25 septembrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 25 septembrie

25 Sep 2017
Tom Petty și Heartbreakers au apărut la Hollywood Bowl din Hollywood, California. Concertul, care în cele din urmă avea să fie ultimul spectacol al Heartbreakers, s-a încheiat cu o interpretare a piesei “American Girl”. Tom Petty a murit din cauza unei supradoze accidentale de droguri o săptămână mai târziu, pe 2 octombrie 2017.

25 Sep 2015
Al patrulea album de studio al lui David Gilmour, “Rattle That Lock”, a ajuns pe locul 1 în topul albumelor din Marea Britanie. Gilmour scrisese materialul pentru “Rattle That Lock” în ultimii cinci ani, deși a menționat că o piesă la pian fusese înregistrată acum 18 ani în sufrageria sa.

25 Sep 2013
Casa din copilărie a lui Kurt Cobain din Aberdeen, Washington, a fost pusă la vânzare. Mama lui Cobain, Wendy O’Connor, și sora sa Kim Cobain au pus la vânzare casa de pe East 1st St., în care a crescut, pentru 500.000 de dolari, cu speranța de a găsi pe cineva care să o transforme într-un muzeu.

25 Sep 2011
Ziarul New York Post a relatat că Sly Stone locuia într-o furgonetă, parcată în cartierul notoriu din Los Angeles, Crenshaw. La vârsta de 68 de ani, el a declarat: “Îmi place mica mea rulotă. Pur și simplu nu vreau să mă întorc la o casă fixă. Nu suport să stau într-un singur loc. Trebuie să rămân în mișcare.”

25 Sep 2007
Foo Fighters au lansat al șaselea lor album de studio, “Echoes, Silence, Patience & Grace”. Albumul a fost nominalizat la cinci premii Grammy, câștigând premiul pentru Cel Mai Bun Album Rock, și a primit și premiul Brit pentru Cel Mai Bun Album Internațional.

25 Sep 2006
“I Don’t Feel Like Dancin'” interpretată de Scissor Sisters se afla pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie, “Sexyback” interpretată de Justin Timberlake era pe locul 1 în topurile din SUA, iar Sandi Thom ocupa locul 1 în topul single-urilor din Australia cu piesa “I Wish I Was a Punk Rocker (with Flowers in My Hair)”.

25 Sep 2000
Ozzy Osbourne a cerut oficial ca Black Sabbath să fie eliminată din lista de nominalizări pentru Rock and Roll Hall of Fame. Numind includerea “fără sens”, Osbourne a continuat să spună: “Să recunoaștem. Black Sabbath nu au fost niciodată preferații presei. Suntem o trupă a oamenilor și asta ne convine perfect.”

25 Sep 1999
Cântărețul de la Oasis, Liam Gallagher, a fost oprit de oficialii vămii la aeroportul Heathrow și i s-a cerut să plătească 1300 de lire după ce nu a declarat un palton de blană pe care îl cumpărase în America.

25 Sep 1999
Fostul membru Rolling Stone, Bill Wyman, a devenit primul artist major care a lansat un album pe propriul său player digital MP3 personalizat. Dispozitivul de dimensiunea unei cutii de chibrituri, fără părți mobile, a fost unul dintre cele mai mici de acest fel din lume și a inclus software de criptare proiectat în Marea Britanie pentru a preveni pirateria.

25 Sep 1999
Stephen Canaday de la The Ozark Mountain Daredevils a murit când avionul din cel de-al Doilea Război Mondial în care zbura s-a răsturnat și a lovit un copac. Pilotul nu a reușit să mențină viteza, ceea ce a dus la un stall.

25 Sep 1995
Courtney Love a primit o sentință de închisoare de un an, suspendată pentru doi ani, amendă de 1000 de dolari și a fost obligată să urmeze un curs de control al furiei după ce a fost găsită vinovată de agresiune asupra cântăreței Bikini Kill, Kathleen Hanna.

25 Sep 1993
Jazzy Jeff și The Fresh Prince au început o serie de două săptămâni pe locul 1 în Marea Britanie cu single-ul “Boom! Shake The Room”. Cu Will Smith ca rapper și actor, care juca în emisiunea de televiziune “The Fresh Prince of Bel-Air” în 1993.

25 Sep 1993
Nirvana a ajuns pe locul 1 în topul albumelor din Marea Britanie cu albumul “In Utero”, primul lor album care a ajuns pe locul 1 în Marea Britanie.

25 Sep 1992
Doi fani au fost înjunghiați și au fost efectuate 20 de arestări după ce au izbucnit tulburări la un concert Ozzy Osbourne în Oklahoma City. Vânzarea de alcool la concert a fost pusă la baza incidentului.

25 Sep 1990
Toboșarul Dave Grohl a susținut o audiție pentru Nirvana și i s-a oferit imediat locul. Ultima sa trupă, Scream, se destrămase recent.

25 Sep 1982
Queen a făcut o apariție specială în emisiunea de televiziune americană “Saturday Night Live”, unde au interpretat piesele “Crazy Little Thing Called Love” și “Under Pressure”.

25 Sep 1980
John Bonham, toboșarul trupei Led Zeppelin, a murit la vârsta de 32 de ani în urma unei sesiuni grele de băut. “Bonzo” a fost găsit mort la casa chitaristului Jimmy Page din cauza asfixierii, după ce a inhalat propriul său vărsat în urma consumului excesiv de vodcă (40 de pahare în 4 ore). În timpul concertelor live, solo-ul său la tobe, “Moby Dick”, dura adesea jumătate de oră și includea în mod regulat folosirea mâinilor goale. În 2007, Ludwig a lansat un kit de tobe în ediție limitată în memoria lui Bonham.

25 Sep 1976
Paul McCartney și Wings au susținut un concert de caritate în Piața St. Mark din Veneția pentru a strânge fonduri pentru orașul istoric. Seara a avut succes, dar greutatea echipamentului folosit de grup a cauzat mai multe daune pieței.

25 Sep 1975
Jackie Wilson a suferit un atac de cord în timp ce cânta live pe scenă la Latin Casino, New Jersey. Wilson a căzut în comă suferind grave leziuni cerebrale. Ironia sorții a făcut ca el să fie în mijlocul interpretării uneia dintre cele mai mari hituri ale sale, “Lonely Teardrops”, și să fie la două cuvinte în linia “….inima mea plânge” când a căzut pe scenă, lovindu-și greu capul. A rămas semicomatos timp de nouă ani până la moartea sa în 1984, la vârsta de 49 de ani. Van Morrison a compus cântecul “Jackie Wilson Said”, ulterior interpretat de Dexy’s Midnight Runners.

25 Sep 1972
Black Sabbath a lansat al patrulea lor album de studio, “Black Sabbath Vol. 4”. Albumul, care prezintă o fotografie monocromă a lui Ozzy Osbourne cu mâinile ridicate, făcută în timpul unui concert Black Sabbath, trebuia inițial să se numească “Snowblind”, după una dintre mai multele piese care făceau referire la consumul de cocaină al trupei.

25 Sep 1970
Primul episod al serialului “The Partridge Family” a fost difuzat la televizorul din SUA, având în distribuție pe Shirley Jones, David Cassidy, Susan Dey și Danny Bonaduce.

25 Sep 1969
John Lennon a înregistrat piesa “Cold Turkey”, alături de Eric Clapton, Ringo Starr, Klaus Voorman și Yoko. Lennon i-a prezentat cântecul lui Paul McCartney ca posibil single al trupei The Beatles, dar a fost refuzat și l-a lansat ca single al formației Plastic Ono Band, avându-l ca unic compozitor pe el.

25 Sep 1968
Cântăreața galeză Mary Hopkin se afla pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa “Those Were The Days”. Hopkin semnase cu casa de discuri Apple a trupei The Beatles după ce apăruse în emisiunea de talente TV din Marea Britanie numită Opportunity Knocks.

25 Sep 1965
Serialul animat The Beatles a avut premiera la televiziunea ABC din SUA. Prima poveste a avut titlul “I Want To Hold Your Hand” și a avut grupul explorând adâncurile oceanului într-o clopotă de scufundare, unde au întâlnit un caracatiță îndrăgostită.

25 Sep 1964
The Temptations au început înregistrările pentru piesa “My Girl” la Hitsville USA (Studio A) din Detroit, Michigan (primul single al The Temptations cu David Ruffin ca solist vocal). Scrisă de Smokey Robinson și Ronald White, piesa a devenit primul lor hit pe locul 1 în SUA și primul din cele cincisprezece hituri din Top Zece în SUA.

25 Sep 1954
Elvis Presley a lansat al doilea său single la casa de discuri Sun Records, “Good Rockin’ Tonight,” o piesă populară în 1948 în interpretarea lui Wynonie Harris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!