Calendar muzical: 24 septembrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 24 septembrie

24 sep 2012
Mumford & Sons au lansat al doilea lor album de studio, intitulat ‘Babel’, care a debutat pe locul 1 atât în UK Albums Chart cât și în US Billboard 200. A devenit cel mai bine vândut album din 2012 în Regatul Unit și a fost nominalizat la categoriile “Albumul Anului” la premiile Brit și Grammy, câștigând acest din urmă.

24 sep 2006
Scissor Sisters au ocupat prima poziție în topurile de albume și single-uri din Regatul Unit. Al doilea album al trupei din New York, intitulat ‘Ta-Dah’, a debutat pe primul loc în topul albumelor, în timp ce single-ul ‘I Don’t Feel Like Dancin’ a petrecut a treia săptămână la locul 1.

24 sep 2004
Evenimentul “The Strat Pack: Live in Concert” a avut loc la Wembley Arena din Londra, marcând cea de-a 50-a aniversare a chitarei Fender Stratocaster. Concertul a inclus artiști precum Ronnie Wood, Joe Walsh, Gary Moore, Brian May, David Gilmour, Albert Lee, Andy Fairweather-Low, Hank Marvin și mulți alții.

24 sep 2003
Cântărețul și compozitorul Matthew Jay a decedat la vârsta de 24 de ani, după ce a căzut de la fereastra etajului șapte în Londra. A lansat albumul “Draw” în 2001 și a fost în turneu cu trupe precum The Doves, Stereophonics, Dido și Starsailor.

24 sep 2003
Trupa Dave Matthews Band a susținut un concert în Central Park din New York City, în fața aproape 100.000 de spectatori, cea mai mare audiență a trupei până atunci. Concertul de la Central Park a fost ulterior lansat sub formă de album.

24 sep 2000
Madonna a început o serie de două săptămâni pe locul 1 în topul albumelor din Regatul Unit cu albumul ‘Music’, cel de-al șaptelea ei album care a ajuns pe locul 1 în Regatul Unit.

24 sep 1997
Barry Loukaitis a fost condamnat pentru împușcarea și uciderea a doi elevi și a unui profesor la o școală din Washington. Echipa sa de apărare a susținut că el a copiat scene din videoclipul piesei ‘Jeremy’ a trupei Pearl Jam.

24 sep 1995
Membrii trupei The Charlatans au fost arestați de 24 de polițiști înarmați după un zbor către New York. Trupa a fost acuzată că a încercat să perturbe traiectoria zborului, pasagerii s-au plâns că membrii trupei erau beți, scuipau și interfereau cu televizoarele din avion.

24 sep 1991
Albumul Nirvana intitulat “Nevermind” a fost lansat în America, intrând în top pe locul 144 în prima săptămână. Albumul, care a ajuns pe locul 1 în ianuarie 1992, a vândut acum peste 30 de milioane de copii în întreaga lume. Ideea pentru cunoscuta copertă a albumului, cu bebelușul înotând, a venit după ce Kurt Cobain și bateristul Dave Grohl au văzut un documentar TV despre bebeluși în apă.

24 sep 1990
AC/DC a lansat albumul “The Razors Edge,” al 11-lea lor album de studio lansat la nivel internațional. A fost singurul album de studio în care a apărut bateristul Chris Slade și a ajuns pe locul 2 în topurile din SUA și pe locul 4 în Regatul Unit.

24 sep 1988
James Brown a condus poliția într-o urmărire cu mașina de o oră, care a început în Augusta, Georgia. Ulterior, Brown a fost arestat și a servit șase ani de închisoare pentru o serie de acuzații, inclusiv portul unei arme periculoase la o adunare publică, încercarea de a fugi de poliție și conducerea sub influența drogurilor.

24 sep 1988
Bobby McFerrin a început o serie de două săptămâni pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu piesa ‘Don’t Worry Be Happy’, prima înregistrare a-capella care a ajuns pe locul 1. A ajuns pe locul 2 în Regatul Unit. ‘Don’t Worry, Be Happy’ a fost inclus și în filmul “Cocktail”. Piesa a câștigat premii Grammy atât pentru “Înregistrarea Anului”, cât și pentru “Cântecul Anului”.

24 sep 1988
The Hollies ocupau locul 1 în topul single-urilor din Regatul Unit cu ‘He Ain’t Heavy He’s My Brother’, după ce piesa a fost folosită într-un spot TV pentru bere în Marea Britanie. Piesa a fost inițial un hit în 1969 și a inclus tânărul Elton John la pian.

24 sep 1984
Culture Club a avut al doilea single care a ajuns pe locul 1 în Regatul Unit cu ‘Karma Chameleon’, care a rămas în fruntea topurilor timp de șase săptămâni și a devenit cel mai bine vândut single din 1983. Partea de armonică a fost interpretată de Judd Lander, care fusese membru al grupului Merseybeat The Hideaways în anii 1960.

24 sep 1983
Billy Joel a ajuns pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu ‘Tell Her About It’, al doilea său single care ajunge pe locul 1 în SUA, și a ajuns pe locul 4 în Regatul Unit.

24 sep 1980
Mixajul viitorului album al lui John Lennon și Yoko Ono, “Double Fantasy”, s-a mutat de la Hit Factory din New York City la Record Plant East. În timpul acestei sesiuni, John Lennon a acordat una dintre ultimele sale interviuri lui Lisa Robinson de la postul de radio 97-FM din Buffalo.

24 sep 1975
Trupa Rush a lansat al treilea lor album, “Caress of Steel”. Albumul nu s-a vândut la fel de bine ca predecesorul său, “Fly by Night”, și a primit critici negative din partea criticilor. Mai târziu, membrii trupei Rush au recunoscut că lipsa de focus și calitate a albumului se datorează cantităților copioase de marijuana consumate în timpul înregistrărilor.

24 sep 1975
Rod Stewart ocupa locul 1 în topul single-urilor din Regatul Unit cu ‘Sailing’. Piesa a devenit un hit după ce a fost folosită într-o serie documentară TV.

24 sep 1967
Filmările pentru filmul “Magical Mystery Tour” al trupei The Beatles au continuat la West Malling Air Station, Maidstone, Kent, cu filmarea finalei din sala de bal pentru piesa “Your Mother Should Know”. Cu toți membrii trupei The Beatles îmbrăcați în costume albe și pantofi, alunecând pe o scară sclipitoare în timp ce 160 de membri ai echipei de dans a lui Peggy Spencer se învârteau în jurul lor.

24 sep 1966
Jimi Hendrix a sosit la Londra împreună cu managerul său, Chas Chandler, cu un zbor din New York City. Cu doar hainele pe care le purta, Hendrix a vândut celelalte lucruri pentru a plăti o factură la hotel în New York. Unul dintre primele lucruri pe care le-a făcut după sosirea în Anglia a fost să-și schimbe legal numele de James în Jimi.

24 sep 1966
Trupa The Association a început o serie de trei săptămâni pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu piesa ‘Cherish’. Grupul New Christy Minstrels aproape că înregistrase piesa, dar membrul și compozitorul trupei The Association, Terry Kirkman, a păstrat ‘Cherish’ în loc să o vândă pentru 1000 de dolari. Înregistrarea finală a durat 3 minute și 25 de secunde, dar eticheta single-ului a listat timpul ca fiind 3:00, astfel încât DJ-ii să nu fie descurajați să difuzeze o “piesă lungă”.

24 sep 1962
Elvis Presley a primit o invitație să apară la Royal Variety Performance în Regatul Unit, eveniment la care participă membri ai Familiei Regale Britanice. Managerul lui Presley, Colonelul Tom Parker, a refuzat cu grație, invocând angajamente în industria filmului. Motivul real era faptul că Parker era un imigrant olandez ilegal care trăia în Statele Unite și se temea că nu i s-ar permite să revină dacă ar fi părăsit țara.

24 sep 1961
John Leyton ocupa locul 1 în topul single-urilor din Regatul Unit cu ‘Johnny Remember Me’. Acesta a fost singurul său single care a ajuns pe locul 1 în Regatul Unit și primul hit de pe lista lui Joe Meek.

24 sep 1957
Clasicul lui Elvis Presley, ‘Jailhouse Rock’, a fost lansat. A devenit al nouălea său single care a ajuns pe locul 1 în SUA și a rămas pe lista Billboard timp de nouăsprezece săptămâni. Clipul din filmul în care Elvis cântă această piesă este considerat de mulți istorici drept primul videoclip de rock.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
© 2023 RadioGalaxia.ro | Toate drepturile rezervate.