Calendar muzical: 24 iulie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întamplat într-o zi de 24 iulie

24 iulie 2019
Videoclipul emblematic “Bohemian Rhapsody” al trupei Queen a atins un miliard de vizualizări pe YouTube, stabilind un nou record pentru unul dintre videoclipurile trupei. Această realizare l-a făcut primul videoclip lansat înainte de anii ’90 care a atins un miliard de vizualizări pe această platformă. De asemenea, “Bohemian Rhapsody” a fost numită cea mai căutată piesă pe Google în anul 2018.

24 iulie 2017
Trupa Linkin Park a lansat primul lor comunicat oficial după moartea solistului Chester Bennington săptămâna precedentă. Comunicatul a fost redactat astfel: “Inimile noastre sunt frânte. Valurile de șoc și negare ne învăluie încă familia pe măsură ce încercăm să ne confruntăm cu ceea ce s-a întâmplat.”

24 iulie 2014
Trupa Duran Duran a acționat în instanță o companie din SUA responsabilă cu gestionarea clubului lor de fani din cauza veniturilor neplătite. Grupul susținea că li se datorează 40.000 de dolari (£23.500) de către compania WorldWide Fan Clubs din Illinois. Această companie era însărcinată cu gestionarea abonamentelor și a evidențelor fanilor pentru Duran Duran, iar 75% din profituri reveneau muzicienilor.

24 iulie 2008
Pete Doherty s-a declarat vinovat de distrugere materială după ce a spart camera unui fotograf. Aflat în vârstă de 29 de ani, el și-a pierdut cumpătul în fața angajatei agenției de știri, Catherine Mead, care îl urmărea în jurul localității Crewkerne, Somerset, în august 2007. Curtea Magistraților din Yeovil a aflat că el a smuls aparatul foto din mâinile ei și i-a distrus obiectivul. I s-a ordonat să plătească daune în valoare de 918,27 de lire sterline lui doamnei Mead.

24 iulie 2008
Rapperul 50 Cent a intentat un proces împotriva lanțului de restaurante fast-food Taco Bell, acuzându-i că au folosit fără permisiune numele și imaginea lui într-o campanie publicitară. Documentele din instanța din New York susțin că reclama prezintă vedeta ca fiind încurajată să-și schimbe numele în 79 Cent, 89 Cent sau 99 Cent. Rapperul îi acuză pe cei de la Taco Bell că au “diluat valoarea bunului său nume”. Reclama face parte din campania “De ce să plătești mai mult” a lui Taco Bell, care promovează produse la prețuri sub un dolar.

24 iulie 2007
Beyonce a căzut pe 12 trepte în timpul interpretării piesei “Ring the Alarm” în timpul unui concert în Orlando, Florida. Înregistrări video de la concert au surprins momentul în care ea a călcat pe propriul ei trench și a căzut în cap în josul celor 12 trepte ale Amway Arena. Materialul video a apărut pe YouTube la scurt timp după concert.

24 iulie 2005
Cântărețul Patrick Sherry de la trupa Bad Beat a murit după ce o încercare de a sări în public de pe scenă a eșuat în timpul unui concert la Warehouse din Leeds, Anglia. Sherry a sărit către mulțime la sfârșitul spectacolului trupei și a încercat să apuce o structură de iluminat de pe tavan, dar a ratat și a lovit podeaua.

24 iulie 2003
Johnny Cash a obținut șase nominalizări la premiile MTV Video Music Awards pentru reinterpretarea cântecului “Hurt” al trupei Nine Inch Nails, de pe albumul său “American IV: The Man Comes Around”. Videoclipul, care prezenta imagini din viața lui Cash și a fost regizat de Mark Romanek, a fost declarat cel mai bun videoclip al anului de către premiile Grammy și CMA, și cel mai bun videoclip al tuturor timpurilor de către NME.

24 iulie 2002
Un centru de grădinărit a fost dat în judecată din cauza acuzațiilor că a omorât o colecție de pești koi ai regretatului cântăreț Freddie Mercury. Fosta parteneră a lui Mercury, Mary Austin, care a moștenit colecția japoneză de koi, a susținut că 84 de pești au murit când electricitatea care alimenta o piscină temporară a fost în mod accidental întreruptă de un angajat al Grădinilor Clifton din Maida Vale, West London. La momentul morții lui Mercury, acesta adunase una dintre cele mai bune colecții de koi din Marea Britanie. Un singur koi poate valora 250.000 de lire sterline.

24 iulie 1999
Phil Collins s-a căsătorit pentru a treia oară. Bateristul în vârstă de 48 de ani s-a căsătorit cu consultantul de marketing Orianne Cevey la Lausanne, Elveția. Printre invitații la nuntă s-au numărat Elton John, Eric Clapton și Mark Knopfler.

24 iulie 1997
Politia i-a dat cântărețului de la Oasis, Liam Gallagher, o atenționare oficială după ce acesta a recunoscut că a produs distrugeri materiale în urma unui incident cu un ciclist în Camden, nordul Londrei. Gallagher l-a apucat pe ciclist prin fereastra mașinii sale cu șofer personal și i-a spart ochelarii de soare Ray-Ban.

24 iulie 1993
U2 a început o serie de două săptămâni ca numărul unu în topul albumelor din SUA cu albumul “Zooropa”, fiind al patrulea lor album care a ajuns pe primul loc în SUA. “Zooropa” a câștigat premiul Grammy pentru Cel mai bun album muzică alternativă în 1994.

24 iulie 1993
UB40 a început o serie de șapte săptămâni ca numărul unu în topul single-urilor din SUA cu piesa “Can’t Help Falling In Love”. Elvis Presley a avut primul hit cu acest cântec în 1961, urmat de Corey Hart care a avut un hit în top 30 în 1987, iar Hall and Oates au înregistrat o versiune a cântecului pentru albumul de caritate “The Last Temptation of Elvis” din 1990. UB40 a înregistrat inițial piesa pentru coloana sonoră a filmului “Honeymoon in Vegas”, dar versiunea lui Bono a fost aleasă în final. Tot în aceeași zi, UB40 a ajuns pe primul loc în topul albumelor din Marea Britanie cu albumul “Promises And Lies”.

24 iulie 1984
Reverendul C.L. Franklin a murit (tatăl cântăreței de muzică soul Aretha Franklin). Franklin, care era un pastor baptist american și un activist pentru Drepturile Civile, se afla în comă din 1979 după ce fusese împușcat de niște hoți în casa sa din Detroit.

24 iulie 1982
Survivor a început o serie de șase săptămâni ca numărul unu în topul single-urilor din SUA cu piesa “Eye Of The Tiger”, de pe coloana sonoră a filmului “Rocky III”. Piesa a ajuns, de asemenea, pe primul loc în topul din Marea Britanie. Survivor a câștigat premiul Grammy pentru Cea mai bună interpretare rock pentru această piesă.

24 iulie 1978
Filmul “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” regizat de Robert Stigwood a fost lansat, avându-i în distribuție pe The Bee Gees și Peter Frampton. Filmul a primit recenzii extrem de negative din partea majorității criticilor și a reușit cu greu să recupereze investiția la box office.

24 iulie 1977
Donna Summer se afla pe locul unu în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa “I Feel Love”, produsă de Giorgio Moroder. Aceasta a fost singurul ei cântec care a ajuns pe primul loc în topul din Marea Britanie.

24 iulie 1976
Elton John a obținut primul său single numărul 1 în Marea Britanie cu piesa “Don’t Go Breaking My Heart”, un duet cu Kiki Dee. Piesa a fost scrisă de Elton John și Bernie Taupin sub pseudonimele “Ann Orson” și “Carte Blanche” și a reprezentat primul său număr 1 în Marea Britanie după 16 hituri în Top 40. Elton John o cunoscuse pe Kiki Dee când aceasta lucra ca backing singer. Ulterior, Elton a înregistrat din nou piesa împreună cu RuPaul pentru albumul său din 1993 intitulat “Duets”.

24 iulie 1974
George McCrae se afla pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa “Rock Your Baby”. Piesa a fost scrisă și produsă de Harry Wayne Casey și Richard Finch de la KC and the Sunshine Band. Ea este considerată de unii ca fiind primul hit numărul 1 în stilul muzical disco.

24 iulie 1972
Bobby Ramirez, toboșarul trupei Edgar Winters White Trash, a fost ucis în urma unui conflict într-un bar din Chicago. Bătaia a izbucnit după ce au fost făcute comentarii despre lungimea părului său.

24 iulie 1971
Paul Revere and the Raiders au ajuns pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu piesa “Indian Reservation”. Piesa a fost înregistrată inițial în 1959 de Marvin Rainwater și lansată cu titlul “The Pale Faced Indian”, iar apoi ulterior de Don Fardon în 1968.

24 iulie 1969
Paul McCartney a înregistrat un demo a noii sale piese “Come and Get It” la studiourile Abbey Road din Londra. McCartney i-a oferit piesa trupei The Iveys (care mai târziu s-a numit Badfinger). Piesa a fost ulterior folosită ca temă muzicală pentru filmul “The Magic Christian”. De asemenea, The Beatles au înregistrat piesa “Sun King/Mean Mr. Mustard” pentru viitorul lor album “Abbey Road”.

24 iulie 1967
The Beatles l-au întâlnit pe Maharishi Mahesh Yogi, căruia veniseră să-i asculte o prelegere despre Meditația Transcendentală (TM) la Hotelul Hilton din Londra. TM implică repetarea tăcută a unui cuvânt sau sunet pentru a produce o stare de spirit care reduce stresul, calmează mintea și energizează atât mintea, cât și corpul. Maharishi i-a invitat pe membrii trupei The Beatles să călătorească cu el la Bangor, în Țara Galilor, pentru a participa la mai multe prelegeri. Aceștia au acceptat invitația sa.

24 iulie 1967
Toți cei patru membri ai trupei The Beatles și managerul lor, Brian Epstein, au semnat o petiție publicată în ziarul The Times, în care cereau legalizarea marijuanei.

24 iulie 1965
The Byrds se aflau pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu versiunea lor a cântecului lui Bob Dylan, “Mr. Tambourine Man”. A fost primul cântec al lui Bob Dylan care a ajuns pe locul 1 în topurile. Înregistrarea lui The Byrds a acestui cântec a influențat subgenul muzical folk rock, determinând mulți artiști contemporani să imite fuziunea sa de chitare cu sunet cristalin și versuri intelectuale.

24 iulie 1964
A izbucnit o revoltă în timpul unui concert Rolling Stones la Empress Ballroom din Blackpool, Lancashire, după ce Keith Richards l-a lovit în gură pe un huligan care scuipa în direcția trupei. Doi polițiști și 30 de fani au fost răniți, iar pagubele au fost estimate la peste 4.000 de lire sterline. Rolling Stones au fost interziși să cânte în Blackpool timp de patruzeci și patru de ani (până când interdicția a fost ridicată).

error: Content is protected !!