Calendar muzical: 24 august

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întamplat într-o zi de 24 august

24 august 2021
Muzicianul britanic Fritz McIntyre a murit la vârsta de 62 de ani. A fost pianistul în componența originală a trupei Simply Red, membru fondator al trupei și a cântat începând cu albumul lor de debut “Picture Book” din 1985 până la albumul lor din 1995, “Life”. A fost ultimul dintre membrii fondatori care a părăsit trupa. Simply Red a avut cinci albume numărul unu în Marea Britanie, iar albumul lor din 1991, “Stars”, este unul dintre cele mai bine vândute albume din istoria clasamentelor din Marea Britanie.

24 august 2021
Muzicianul englez Charlie Watts a murit la un spital din Londra la vârsta de 80 de ani. Inițial instruit ca artist grafic, Watts a dezvoltat un interes pentru jazz în tinerețe și s-a alăturat trupei Blues Incorporated. A început să cânte la tobe în cluburile de rhythm and blues din Londra, unde l-a întâlnit pe viitorul coleg din trupă Mick Jagger, Keith Richards și Brian Jones. În ianuarie 1963, a părăsit Blues Incorporated și s-a alăturat trupei Rolling Stones ca toboșar și a rămas în trupă timp de 58 de ani.

24 august 2019
Billie Eilish a încheiat seria record de 19 săptămâni de dominare a piesei “Old Town Road” interpretată de Lil Nas X în colaborare cu Billy Ray Cyrus, atunci când piesa “Bad Guy” a ocupat primul loc în clasamentul US Hot 100. Piesa, care a atins poziția a doua în clasamentul din Marea Britanie, a fost de asemenea un hit numărul unu în Australia, Canada, Noua Zeelandă, Norvegia și Rusia.

24 august 2014
Fondatorul casei de discuri Death Row Records, Marion ‘Suge’ Knight, a fost rănit într-un atac armat la o petrecere găzduită de Chris Brown în Los Angeles. Un alt bărbat și o femeie au fost, de asemenea, împușcați la clubul 1 Oak din West Hollywood. Toți cei trei răniți au primit tratament în spitalele locale.

24 august 2010
George Michael a pledat vinovat la Curtea de Magistrați Highbury Corner din Londra pentru conducerea sub influența drogurilor. Cântărețul fusese arestat în iulie, când se întorcea acasă de la parada Londrei Pride și a intrat cu mașina în fața unui magazin Snappy Snaps din Hampstead, în nordul Londrei.

24 august 2009
Institutul de Medicină Legală al comitatului Los Angeles a declarat moartea lui Michael Jackson cauzată de omucidere prin mixul de medicamente folosite pentru tratarea insomniei. Pe 8 februarie 2010, Dr. Conrad Murray a fost acuzat de omucidere din culpă de procurorii din Los Angeles. Dr. Murray a pledat nevinovat și a fost eliberat după ce a depus o cauțiune de 75.000 de dolari, dar avea să fie găsit vinovat în noiembrie 2011 și a fost condamnat la patru ani de închisoare în comitatul Los Angeles.

24 august 2005
Justin Timberlake a acceptat daune pentru calomnie în urma unei povestiri fabricate conform căreia ar fi avut o aventură în spatele prietenei sale, Cameron Diaz. Un articol din News of the World din iulie 2004 a pretins că domnul Timberlake a avut relații sexuale cu modelul Lucy Clarkson. Avocatul cântărețului, Simon Smith, i-a spus Curții Supreme din Londra că doamna Clarkson a recunoscut că a mințit ziarul. Sub titlul “Exclusiv: Vești proaste pentru Cameron în timp ce modelul dezvăluie aventura secretă a iubitului”, doamna Clarkson a detaliat mai multe întâlniri pe care le-au avut înainte de a petrece o noapte împreună într-un hotel. Timberlake a donat daunele “substanțiale” plătite de ziar și doamnei Clarkson pentru caritate.

24 august 1998
Producătorul Gene Page a murit după o boală lungă. A lucrat cu Barbra Streisand, Barry White, The Righteous Brothers, Dobie Gray, Bob and Earl. A produs piesa lui Whitney Houston, “Greatest Love of All”, și piesa lui Roberta Flack, “Tonight I Celebrate My Love”.

24 august 1996
Piesa “Missing” a duo-ului britanic Everything But The Girl a întrerupt recordul de ședere pe clasamentele din SUA, deținut anterior de piesa “December, 1963 (Oh What A Night)” a trupei The Four Seasons, când a apărut în clasamentul Billboard pentru a 55-a săptămână.

24 august 1996
Cântărețul trupei Oasis, Liam Gallagher, nu a apărut pentru înregistrarea sesiunii MTV unplugged a trupei la Royal Festival Hall din Londra în fața a 400 de fani. Ulterior, el a stat în public și a urmărit spectacolul, fratele său Noel preluând partea vocală.

24 august 1991
Lenny Kravitz se afla pe locul 2 în clasamentul de single-uri din SUA cu piesa “It Ain’t Over Till It’s Over”, fiind întrecut de poziția numărul 1 de piesa “Everything I Do), I Do It for You” a lui Bryan Adams.

24 august 1990
Trupa Judas Priest s-a apărat cu succes într-un proces, după ce doi fani au încercat să-și ia viața în timp ce ascultau albumul “Stained Class”. Ambii fani au murit în cele din urmă, unul imediat în urma unui glonț de pușcă, iar celălalt la trei ani după o a doua tentativă, din cauza unei supradoze de metadonă. Acuzarea susținea că în muzica trupei existau mesaje subliminale care i-au determinat pe cei doi adolescenți în vârstă de 17 ani să își ducă la îndeplinire pactul de sinucidere în 1985.

24 august 1989
Trupa The Who a interpretat albumul “Tommy” la Universal Amphitheatre din Los Angeles, cu invitați speciali Steve Winwood, Elton John, Phil Collins, Patti LaBelle și Billy Idol.

24 august 1985
Huey Lewis and the News au început un șir de două săptămâni la numărul 1 în clasamentul de single-uri din SUA cu piesa “The Power Of Love”, prezentă în filmul “Back To The Future”.

24 august 1983
A cincea soție a lui Jerry Lee Lewis, Shawn Michelle Stevens, a fost găsită decedată în locuința lor din Mississippi în urma unei supradoze de metadonă. Erau căsătoriți de mai puțin de trei luni. Jerry Lee se va căsători din nou în 1984 cu Kerrie McCarver, în vârstă de 22 de ani, dar vor divorța în 2004.

24 august 1981
Mark Chapman a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omorul lui John Lennon. Acesta, în vârstă de 25 de ani, îl împușcase pe Lennon de cinci ori de la distanță mică pe 8 decembrie 1980 în fața clădirii de apartamente The Dakota din New York City. În următoarele luni, Chapman ar susține de mai multe ori că a fost bătut de deținuții din închisoare, unii dintre ei încercând să-l ucidă.

24 august 1977
Cântărețul și compozitorul Waylon Jennings a fost arestat și acuzat de posesie de cocaină. Jennings fusese numit recent șef de poliție onorific.

24 august 1975
Queen a început înregistrarea piesei “Bohemian Rhapsody” la studiourile Rockfield din Monmouth, Wales (piesa a fost înregistrată pe parcursul a trei săptămâni). Freddie Mercury pregătise piesa mental înainte și a ghidat trupa în timpul sesiunilor. May, Mercury și Taylor și-au înregistrat părțile vocale în mod continuu timp de zece până la doisprezece ore pe zi, rezultând 180 de dublaje separate.

24 august 1974
Paul Anka împreună cu Odia Coates au început o serie de trei săptămâni pe locul 1 în clasamentul de single-uri din SUA cu piesa “(You’re) Having My Baby”, al 24-lea hit al lui Anka în top 40-ul din SUA. Piesa a ajuns pe locul 6 în Marea Britanie.

24 august 1968
The Incredible String Band, Traffic, Bonzo Dog Band, Family, Fairport Convention, Blossom Toes, Pretty Things, Deviants, Blonde On Blonde și Free au apărut pe parcursul a două seri la Roundhouse din Londra.

24 august 1967
La vârsta de 17 ani, cântărețul și chitaristul Bruce Springsteen s-a alăturat unei formații numite Earth.

24 august 1966
Trupa The Doors a început înregistrarea primului lor album la studiourile Sunset Sound Recording din West Sunset Boulevard, Los Angeles, California.

24 august 1963
Stevie Wonder a devenit primul artist care a reușit vreodată să ocupe locul 1 în clasamentul de albume și în același timp locul 1 în clasamentul de single-uri din SUA în aceeași săptămână. Wonder se afla pe locul 1 în clasamentul de albume cu “Little Stevie Wonder / The 12 Year Old Genius” și avea piesa “Fingertips part 2” pe locul 1 în clasamentul de single-uri. Acesta a fost de asemenea primul înregistrări live care a ajuns pe locul 1.

24 august 1959
În SUA, un titlu din revista Billboard anunța, “Rock and Roll nu este încă pregătit pentru scaunul vechi de lemn.” Povestea afirma că Rock ‘n’ Roll pierdea popularitatea acum un an, dar cumpărătorii de discuri îi apreciază acum pe Elvis Presley, Lloyd Price și Fats Domino, alături de debutanți precum The Everly Brothers, The Drifters și Ricky Nelson.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!