Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întamplat într-o zi de 23 iulie
23 iulie 2018
Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor (NTSB) a avertizat împotriva tendinței crescânde a oamenilor de a sări din mașini în mișcare și de a dansa pe melodia lui Drake, “In My Feelings”.
23 iulie 2013
Beyonce a continuat să cânte într-un concert la Montreal, Canada, după ce părul ei s-a încurcat în paletele unui ventilator. Cântăreața interpreta piesa “Halo” dintr-un spațiu special amenajat pentru public când s-a întâmplat incidentul. Ea a continuat să cânte în bis, în timp ce agenții de securitate au încercat să o elibereze din ventilatorul montat pe marginea scenei.
23 iulie 2011
Amy Winehouse a fost găsită decedată în casa ei din nordul Londrei, avea 27 de ani. Un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane a confirmat că o femeie de 27 de ani a murit în Camden și că cauza morții încă nu fusese explicată. Serviciul de Ambulanță din Londra a declarat că fusese chemat la apartament la 15:54 BST și a trimis două vehicule, dar femeia a murit. Cântăreața cu probleme a avut o lungă luptă cu alcoolul și drogurile, care a umbrit cariera sa muzicală recentă.
23 iulie 2011
O Ferrari galben deținut anterior de Eric Clapton s-a vândut la licitație pentru 66.500 de lire sterline. Rarele Ferrari 575 Maranello din 2003, care avea doar 10.000 de mile la bord, au fost cumpărate de un cumpărător privat la o vânzare Classic Car Sale la Silverstone, Northamptonshire, Anglia. Maranello-ul galben a fost cumpărat nou de domnul Clapton, care și-a semnat cartea de service, iar mai târziu a fost vândut prezentatorului de radio BBC, Chris Evans.
23 iulie 2010
Instrumentele chirurgicale presupus a fi folosite pentru autopsia lui Elvis Presley au fost retrase dintr-o licitație viitoare din cauza îndoielilor cu privire la autenticitatea lor. Pensetele, injectoarele cu ac, mănușile de cauciuc și o etichetă pentru deget au fost printre obiectele care erau așteptate să aducă aproximativ 14.000 de dolari la casa de licitații Leslie Hindman din Chicago, Illinois. Așa-numitul “obiecte de colecție” au fost presupuse a fi păstrate de un îmbălsă-mator senior la Memphis Funeral Home, unde trupul cântărețului a fost depus înainte de înmormântare, dar afirmațiile au fost puse sub semnul îndoielii după ce un alt angajat a dezvăluit că echipamentul a fost sterilizat și folosit din nou în alte autopsii.
23 iulie 2009
După-amiaza înaintea concertului de la First Energy Park, Lakewood, New Jersey, Bob Dylan a fost luat de o tânără polițistă care fusese alertată cu privire la un bărbat care se comporta “suspect”. Ofițerul de poliție s-a apropiat de Dylan, care purta o jachetă albastră, și l-a întrebat numele său, dar ea nu l-a recunoscut. Când nu a putut prezenta niciun act de identitate, Dylan a fost dus la hotelul său, unde personalul a putut să confirme cine este. Incidentul a avut loc când Dylan a decis să iasă la o plimbare după-amiaza, în timp ce era în turneu cu Willie Nelson, care urmau să cânte la stadionul de baseball local alături de John Mellencamp.
23 iulie 2008
Kid Rock a fost condamnat la un an de probațiune și amendat cu 1.000 de dolari (501 lire sterline) pentru implicarea sa într-o bătaie într-un restaurant de clătite din Atlanta în 2007. În vârstă de 37 de ani, el a fost de asemenea obligat să presteze 80 de ore de serviciu comunitar și șase ore de consiliere pentru controlul furiei. Rapperul a pledat fără a contesta o acuzație de agresiune. Alte patru acuzații de agresiune au fost retrase. Kid Rock susținuse un concert în Atlanta înainte de a opri în restaurant cu autocarul său în primele ore ale dimineții. Bătaia a avut loc când a izbucnit o ceartă cu un alt client al restaurantului.
23 iulie 2008
O statuetă de ceară a lui Amy Winehouse a fost dezvăluită la Muzeul de Ceară Madame Tussauds. Părinții cântăreței, Mitch și Janis, au dezvăluit statueta, “completată cu celebra coc și tatuajele de marin”, la atracția din Londra. Mai devreme în aceeași săptămână, soțul ei, Blake Fielder-Civil, fusese condamnat la 27 de luni de închisoare pentru agresarea unui patron de pub și pervertirea cursului justiției.
23 iulie 2006
George Michael a fost acuzat că a avut relații sexuale anonime în spații publice, după ce a fost fotografiat în Hampstead Heath, Londra, cu un șofer de van în vârstă de 58 de ani, fără loc de muncă. Cu toate că a declarat că intenționează să dea în judecată atât tabloidul News of the World, care a fotografiat incidentul, cât și șoferul Norman Kirtland pentru calomnie, Michael a afirmat că se angaja în întâlniri sexuale anonime și că acest lucru nu afecta relația sa cu partenerul său, Kenny Goss.
23 iulie 2005
Concertul Queen de la Live Aid din 1985 a fost votat cel mai bun concert rock de peste 7.000 de fani de muzică Sony Ericsson din Marea Britanie. Radiohead au fost votați cei mai buni artiști de festival pentru performanța lor de la Glastonbury din 1997, iar concertul solo al lui Bob Dylan de la Manchester Free Trade Hall din 1966 a fost ales cel mai bun concert solo din toate timpurile.
23 iulie 2003
James Brown a anunțat separarea de a patra sa soție folosind o reclamă care prezenta personajul Disney, Goofy. Artistul de 70 de ani a plasat anunțul în revista Variety, în care apărea o fotografie cu el, soția sa Tomi Rae și fiul lor în vârstă de doi ani, James Joseph Brown II, pozând cu Goofy la Walt Disney World.
23 iulie 2001
Paul McCartney, în vârstă de 59 de ani, care și-a pierdut prima soție, Linda, în urma cancerului cu trei ani în urmă, s-a logodit cu Heather Mills, în vârstă de 33 de ani, o activistă pentru persoanele cu dizabilități. A fost prima căsătorie pentru Heather Mills, o fostă fotomodel de îmbrăcăminte de baie, al cărei picior stâng fusese amputat sub genunchi după ce a fost lovită de o motocicletă a poliției în 1993. Cei doi s-au despărțit în 2006 și au divorțat în 2008, cu o înțelegere care l-a costat pe Macca (Paul McCartney) milioane de dolari.
23 iulie 1996
Rob Collins, claviaturistul trupei The Charlatans, a murit într-un accident de mașină, la vârsta de 29 de ani. Collins înregistrase părțile de claviatură pentru al 5-lea album al formației, „Tellin’ Stories”, într-un studio din Țara Galilor. O anchetă asupra accidentului a arătat că Collins consumase o cantitate semnificativă de alcool și nu purta centura de siguranță. El a murit de răni la cap pe marginea drumului la scurt timp după accident, fiind aruncat prin parbriz.
23 iulie 1995
Doi fani R.E.M. au murit la concertul trupei de la Slane Castle din Dublin, unul dintre ei s-a înecat în Râul Boyne, iar celălalt ar fi fost împins de pe un pod.
23 iulie 1994
Uniunea Astronomică Internațională a numit un asteroid care orbitează între Marte și Jupiter după Frank Zappa, care murise în decembrie anul precedent.
23 iulie 1989
Ringo Starr a început primul său turneu după despărțirea trupei The Beatles cu un concert în Dallas. Trupa sa de acompaniament includea chitaristul Joe Walsh, organistul Billy Preston și saxofonistul Clarence Clemons, cunoscut pentru colaborările cu Bruce Springsteen.
23 iulie 1984
Trupa The Cars a lansat piesa “Drive” de pe albumul lor “Heartbeat City” ca single. La lansare, “Drive” a devenit cel mai bine clasat single al trupei The Cars, ajungând pe locul 3 în topurile din SUA. Piesa este asociată evenimentului Live Aid din 1985, fiind interpretată de Benjamin Orr în timpul concertului din Philadelphia și anterior, melodia a fost folosită ca fundal muzical pentru o montaj de secvențe care ilustrau foametea din Etiopia la evenimentul din Londra, prezentat de David Bowie.
23 iulie 1983
Trupa The Police a început etapa nord-americană a turneului lor mondial Synchronicity, care cuprindea 107 concerte, la Comiskey Park, Chicago, Illinois. The Police a ocupat și primul loc în topul albumelor din SUA cu albumul “Synchronicity”, care a petrecut un total de 17 săptămâni pe prima poziție.
23 iulie 1983
Paul Young a obținut primul său single pe locul 1 în Marea Britanie cu versiunea sa a piesei lui Marvin Gaye, “Wherever I Lay My Hat, (That’s My Home)”. Titlul piesei a fost parodiat de formația indie britanică Super Furry Animals în piesa lor din 1999 intitulată “Wherever I Lay My Phone (That’s My Home)”.
23 iulie 1979
Keith Godchaux, claviaturistul trupei Grateful Dead, a murit în urma unui accident de mașină, la vârsta de 32 de ani. El a co-scris piese cu Lowell George (de la Little Feat) și a fost membru al trupei The New Riders of the Purple Sage.
23 iulie 1977
John Bonham, bateristul trupei Led Zeppelin, a fost acuzat de agresiune după un concert la Oakland Coliseum din California. Bonham și managerul trupei, Peter Grant, au avut ajutorul bodyguardului lor în a se confrunta violent cu un angajat de securitate la locul evenimentului. După ce au pledat vinovați de delicte, acuzații au plătit în afara instanței o sumă de doi milioane de dolari. Turneul a fost în cele din urmă anulat după ce fiul lui Robert Plant a murit câteva zile mai târziu.
23 iulie 1969
The Rolling Stones erau pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa “Honky Tonk Women,” al optulea și ultimul lor single care a ajuns pe locul 1 în Marea Britanie. Piesa a fost compusă de Mick Jagger și Keith Richards în timpul unei vacanțe în Brazilia, iar Stones au înregistrat inițial piesa ca “Country Honk” în Londra, la începutul lunii martie 1969, cu Brian Jones prezent în timpul acestor sesiuni.
23 iulie 1968
Lucrând la studiourile Abbey Road din Londra, The Beatles au înregistrat piesa “Everybody’s Got Something To Hide Except Me And My Monkey” pentru viitorul lor album dublu, intitulat “The Beatles”.
23 iulie 1966
Frank Sinatra a ocupat primul loc în topul albumelor din SUA cu albumul “Strangers In The Night”. Acest LP a fost cel mai de succes din cariera sa, fiind certificat cu discul de platină pentru 1 milion de copii vândute în SUA. Piesa cu același nume i-a adus lui Sinatra două premii Grammy pentru “Record Of The Year” și “Best Male Vocal Performance”.
23 iulie 1964
The Beatles erau pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa “A Hard Day’s Night”, al cincilea lor single care a ajuns pe primul loc în Marea Britanie.
23 iulie 1955
Slim Whitman se afla pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa “Rose Marie.” Single-ul a rămas în fruntea clasamentelor timp de unsprezece săptămâni. Whitman deținea recordul pentru cele mai multe săptămâni consecutive pe primul loc (11 săptămâni) până în 1991.