Calendar muzical: 23 august

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întamplat într-o zi de 23 august

23 August 2019
Taylor Swift a lansat cel de-al șaptelea său album de studio intitulat “Lover”, primul său album după despărțirea de casa sa de discuri anterioară, Big Machine Records. Toate cele 18 piese ale albumului au intrat în topul Hot 100, stabilind recordul feminin all-time pentru cele mai multe intrări simultane. “Lover” a ocupat primul loc în topurile din Australia, Canada, Mexic, Norvegia, Suedia, Regatul Unit și în mai multe alte țări. A fost al șaselea album numărul 1 al lui Swift în clasamentul US Billboard.

23 August 2013
Un bărbat găsit în casa cu piscină de la conacul lui Jennifer Lopez în exclusiva zonă Hamptons din New York a fost acuzat de hărțuire. Potrivit poliției, cântăreața obținuse un ordin de restricție împotriva lui John Dubis, un fost pompier pensionat, care a fost, de asemenea, acuzat de furt calificat, nerespectarea ordinului de restricție și posesia uneltelor de spargere.

23 August 2008
Madonna a dat startul turneului său Sticky & Sweet cu 86 de concerte la Millennium Stadium în Cardiff, Țara Galilor. Acesta a devenit cel mai profitabil turneu realizat vreodată de un artist solo, depășind recordul anterior stabilit de Madonna cu turneul său Confessions din 2006. Prima colaborare a Madonnei cu Live Nation a fost estimată să fi adus încasări de 280 de milioane de dolari.

23 August 2007
Scenaristul de comedie Buddy Sheffield a dat în judecată Disney, susținând că el a venit inițial cu ideea pentru serialul Hannah Montana, dar nu a fost niciodată compensat de Disney. În proces, Sheffield a pretins că a prezentat o idee pentru un serial TV cu numele “Rock and Roland” către Disney Channel în 2001, cu povestea unui elev de liceu care ducea o viață dublă secretă ca star rock.

23 August 2005
Les McKeown, solistul trupei Bay City Rollers, a apărut în instanță acuzat de infracțiuni legate de droguri. McKeown, în vârstă de 49 de ani, a fost acuzat că a conspirat cu alte patru persoane, inclusiv cu toboșarul trupei, Pat McGlynn, pentru a furniza cocaină. A fost arestat în Dalston, estul Londrei, în iunie, ca parte a unei operațiuni majore a poliției.

23 August 2003
Lee Ryan din trupa de băieți Blue a fost interzis să conducă timp de 18 luni după ce a recunoscut că a condus sub influența alcoolului. Ryan a fost, de asemenea, obligat să plătească o amendă de 2250 de lire sterline la Tribunalul Magistraților de la Tower Bridge din Londra.

23 Aug 1986
Cântărețul jamaican Boris Gardiner a început o serie de trei săptămâni la numărul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa “I Want to Wake Up with You”.

23 Aug 1986
Sigue Sigue Sputnik a venit cu ideea de a vinde spațiu publicitar între piesele de pe viitorul lor album. Ideea nu a avut succes.

23 Aug 1980
David Bowie se afla pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa “Ashes To Ashes”, a doua sa piesă care ajungea pe primul loc în Marea Britanie. Luată de pe albumul “Scary Monsters (and Super Creeps)”, piesa continua povestea lui Major Tom din cântecul lui Bowie “Space Oddity”. Videoclipul piesei “Ashes to Ashes” a fost unul dintre cele mai iconice din anii ’80 și, cu un cost de 250.000 de lire sterline, a fost la momentul respectiv cel mai scump videoclip muzical realizat vreodată.

23 Aug 1980
Festivalul Heatwave din Toronto, Canada, a avut loc cu participarea formațiilor Talking Heads, Elvis Costello, The B-52’s, The Pretenders, Rockpile și The Rumour. Biletele au costat 30 de dolari, iar doar 50.000 de persoane au participat la festival, care a înregistrat pierderi de peste 1 milion de dolari.

23 Aug 1975
Ian Curtis, solistul trupei Joy Division, s-a căsătorit cu Deborah Woodruff, pe care a cunoscut-o când încă erau la școală, la vârsta de 19 ani, în timp ce ea avea 18 ani. Au rămas căsătoriți până la moartea sa prematură la vârsta de 23 de ani.

23 Aug 1971
Diana Ross se afla pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa “I’m Still Waiting”, primul său număr 1 solo în Marea Britanie. Piesa, care a petrecut patru săptămâni în fruntea clasamentelor, a fost lansată după ce DJ-ul BBC Radio 1, Tony Blackburn, a promovat-o intens în emisiunea sa de dimineață.

23 Aug 1970
Lou Reed și trupa Velvet Underground au susținut ultimul lor concert împreună la clubul “Max’s Kansas City” din New York. Reed a lucrat ca mecanograf pentru tatăl său în următorii doi ani, câștigând 40 de dolari pe săptămână.

23 Aug 1969
Ibex, cu solistul Freddie Bulsara (mai târziu cunoscut sub numele de Freddie Mercury), a susținut un concert la Teatrul Octagon din Bolton, Lancashire, Marea Britanie.

23 Aug 1969
Johnny Cash a început o serie de patru săptămâni la numărul 1 în topul albumelor din SUA cu albumul “Johnny Cash At San Quentin”. Albumul a fost înregistrarea unui concert live susținut pentru deținuții de la închisoarea San Quentin State și a fost continuarea albumului live anterior al lui Cash, aclamat de critici și de succes comercial, “At Folsom Prison”.

23 Aug 1969
The Rolling Stones au început o serie de patru săptămâni la numărul 1 în topul single-urilor din SUA cu piesa “Honky Tonk Women”, al cincilea lor număr 1 în SUA. Piesa, scrisă de Mick Jagger și Keith Richards, a fost inspirată de gauchos brazilieni de la ferma unde Jagger și Richards se aflau în Matao, Sao Paulo.

23 Aug 1968
În timpul unui turneu nord-american, The Jimi Hendrix Experience a apărut la Singer Bowl, Flushing Meadow Park, New York. De asemenea, pe afiș au fost trupele Soft Machine și Big Brother and the Holding Company.

23 Aug 1967
Sărbătorindu-și ziua de naștere într-o petrecere sălbatică, Keith Moon, toboșarul trupei The Who, a condus mașina sa Lincoln în piscina unui hotel Holiday Inn. Deoarece petrecerea devenise incontrolabilă, poliția a fost chemată să pună capăt festivităților. Moon, mereu gata să evite polițiștii, a ieșit în secret afară și a urcat într-o limuzină Lincoln Continental în încercarea de a scăpa. Din nefericire, în starea sa de ebrietate, a dat drumul frânei de mână și mașina a început să se rostogolească către piscină. Moon s-a așezat simplu și a așteptat, în timp ce mașina a spart gardul în jurul piscinei și a căzut în apă.

23 Aug 1966
În cadrul ultimei lor turnee în America, The Beatles au susținut un concert la Shea Stadium din New York City, statul New York. Spre deosebire de concertul din anul precedent, care fusese sold out, au fost 11.000 de locuri goale în stadionul cu o capacitate de 55.600 de locuri. The Beatles au câștigat mai mult decât în anul anterior, primind 189.000 de dolari pentru spectacolul lor.

23 Aug 1966
The Beatles ocupau locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa cu dublă față A “Yellow Submarine – Eleanor Rigby”. Acesta a fost cel de-al unsprezecelea lor număr 1. Paul McCartney a spus că a venit cu numele Eleanor de la actrița Eleanor Bron, care a jucat alături de The Beatles în filmul “Help!”. Rigby provenea de la numele unui magazin din Bristol, Rigby & Evens Ltd, Wine & Spirit Shippers.

23 Aug 1965
Gărzi de securitate de la un studio TV din Manchester au stropit cu furtunuri 200 de fani ai trupei Rolling Stones, după ce aceștia au rupt barierele în timp ce așteptau formația să sosească pentru un spectacol.

23 Aug 1963
The Rolling Stones au apărut pentru prima dată în emisiunea TV britanică “Ready, Steady, Go!” interpretând primul lor single “Come On.” Formația a apărut de un total de 20 de ori în emisiunea între anii 1963 și 1966.

23 Aug 1962
John Lennon s-a căsătorit cu Cynthia Powell la Biroul de Înregistrare Mount Pleasant din Liverpool. Apoi, în aceeași seară, a susținut un concert alături de The Beatles la Riverpark Ballroom din Liverpool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!