Calendar muzical: 22 septembrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 22 septembrie

22 septembrie 2021
Muzicianul de sesiune american, dirijor de orchestră și contrabasist Bob Moore a murit la vârsta de 88 de ani. A fost membru al echipei Nashville A-Team în anii 1950 și 1960 și a participat la peste 17.000 de sesiuni de înregistrare documentate, acompaniind artiști precum Elvis Presley, Patsy Cline, Bob Dylan și Roy Orbison.

22 septembrie 2018
Muzicianul și cântărețul englez Chas Hodges a murit de pneumonie la vârsta de 74 de ani. Hodges a lucrat cu producătorul britanic Joe Meek ca muzician de sesiune, acompaniindu-i pe Jerry Lee Lewis și Gene Vincent. Ulterior, s-a alăturat trupei Heads Hands and Feet (alături de chitaristul Albert Lee). Cu Chas & Dave, a obținut single-ul din 1982 “Ain’t No Pleasing You,” care a ajuns pe locul 2 în Marea Britanie. A cântat și la pian în supergrupul trecător The Rockers, alături de Roy Wood, Phil Lynott și John Coghlan.

22 septembrie 2018
Paul McCartney se afla pe locul 1 în clasamentul din SUA cu cel de-al 17-lea său album de studio solo, “Egypt Station.” Numele “Egypt Station” provine de la una dintre picturile lui McCartney din 1988, din care provine și coperta albumului. A devenit primul său album pe locul 1 în SUA din 1982, cu albumul “Tug of War,” și primul care a debutat în fruntea clasamentului Billboard 200.

22 septembrie 2015
Un judecător federal din SUA a decis că drepturile de autor originale asupra cântecului “Happy Birthday” erau nule și că acum cântecul va fi în totalitate în domeniul public. Drepturile de autor au fost obținute de Clayton F. Summy Co. de la compozitoarele cântecului, surorile Mildred și Patty Hill, și cumpărate pentru 15 milioane de dolari în 1988 de către Warner / Chappell Music Inc.

22 septembrie 2011
Cercetarea realizată de producătorul auto SEAT a arătat că cântecul “Bohemian Rhapsody” al trupei Queen era cel mai probabil să fie găsit pe iPod-urile britanicilor, cu peste 40% dintre proprietari având acest hit pe playerele lor. The Beatles aveau patru cântece în listă, performanță egalată și de Coldplay. Alți favoriți includ U2, The Killers și Rihanna.

22 septembrie 2007
The Game a fost condamnat la o sentință condiționată la Tribunalul Penal din Manhattan după ce a fost acuzat că s-a dat drept polițist. Poliția a declarat că rapperul i-a spus șoferului de taxi că este un ofițer sub acoperire, ordonându-i să treacă pe la mai multe semafoare roșii. Rapperul (numele real Jayceon Taylor) a pretins că șoferul de taxi a observat că sunt urmăriți și a întrebat cine se află în mașină. El a spus că i-a spus șoferului că sunt poliția hip-hop și că șoferul a decis de unul singur să treacă pe la semafoarele roșii.

22 septembrie 2007
Britney Spears a fost acuzată de părăsirea locului unui accident și de conducere fără permis de conducere valabil după ce a fost acuzată că a lovit o mașină parcată și a plecat dintr-un parc de mașini din Los Angeles pe 6 august. Proprietarul mașinii a depus un raport despre accident pe 9 august la secția de poliție comunitară din North Hollywood. Avocatul orașului nu știa dacă mașina doamnei Spears a fost avariată și nici măsura avariei celuilalt autoturism.

22 septembrie 2005
Jimmy Page a fost declarat cetățean de onoare al orașului brazilian Rio de Janeiro pentru munca sa în ajutorul copiilor străzii. Chitaristul de la Led Zeppelin deschisese Casa Jimmy (Casa lui Jimmy) în 1998, care a sprijinit până acum mai mult de 300 de copii.

22 septembrie 2004
Cat Stevens, care folosea acum numele Yusuf Islam, a fost escortat dintr-un zbor transatlantic redirecționat și i s-a refuzat intrarea în America de către agenții FBI. Numele său a apărut pe o listă de urmărire a SUA după ce zborul United Airlines 919 decolase de la Londra. Zborul a aterizat în Maine, unde Islam, care călătorea cu fiica sa în vârstă de 21 de ani, a fost reținut și interogat.

22 septembrie 2001
‘A Tribute to Heroes’ a fost transmis fără reclame pe cele mai importante rețele de televiziune din SUA. Programul live a fost organizat pentru a strânge bani în urma atacurilor teroriste asupra Pentagonului și World Trade Center din New York. Neil Young, Tom Petty, Paul Simon, Billy Joel, U2, Limp Bizkit, Bruce Springsteen și Pearl Jam au susținut spectacole. Celebrități precum Jack Nicholson, Jim Carrey, Whoopi Goldberg, Goldie Hawn, Robin Williams, Meg Ryan, Cuba Gooding Jr., Kurt Russell, Adam Sandler și mulți alții au preluat telefoanele pentru a primi promisiuni de donații.

22 septembrie 1999
Diana Ross a fost arestată pe Concorde după un incident la Aeroportul Heathrow. Cântăreața a pretins că o paznică i-a atins sânii în timpul percheziției de securitate; Ross a răspuns atingându-i mâinile paznicei.

22 septembrie 1992
Def Leppard a fost nevoită să anuleze două concerte în SUA după ce camionul cu echipamentele de sunet a fost găsit abandonat, ca urmare a unei tentative de jaf comisă de unul dintre șoferii trupei. Șoferul a fost ulterior acuzat de posesie de droguri și distrugere.

22 septembrie 1991
Bryan Adams a stabilit un record în topurile britanice atunci când ‘(Everything I Do), I Do It For You’ a petrecut a douăsprezecea săptămână consecutiv pe locul 1 în UK.

22 septembrie 1990
Albumul lui Garth Brooks, ‘No Fences’, a intrat în clasamentul albumelor din SUA. A devenit cel mai bine vândut album de muzică country din toate timpurile și a vândut peste 13 milioane de copii în primele cinci ani de la lansare.

22 septembrie 1990
Nirvana a susținut cel mai mare concert până atunci când au apărut la Motor Sports International Garage din Seattle. Toboșarul Dave Grohl, care avea să susțină audiția pentru trupă în câteva zile, se afla în publicul format din 15.000 de persoane.

22 septembrie 1985
Primul concert de beneficiu Farm Aid a avut loc în fața unei mulțimi de 80.000 de persoane la Memorial Stadium din Champaign, Illinois. Evenimentul a fost organizat de Willie Nelson, John Mellencamp și Neil Young, fiind inspirat de comentariile lui Bob Dylan de la Live Aid din același an, când Dylan a spus că speră ca parte din banii strânși să ajute fermierii americani. Line-up-ul stelar al artiștilor country a inclus: Alabama, Hoyt Axton, Glen Campbell, Johnny Cash, Charlie Daniels Band, John Denver, Bob Dylan, John Fogerty, Vince Gill, Merle Haggard, Emmylou Harris, Waylon Jennings, George Jones, Kris Kristofferson, Loretta Lynn, Roger Miller, Nitty Gritty Dirt Band, Willie Nelson, Charley Pride, Bonnie Raitt, Kenny Rogers.

22 septembrie 1981
Compozitorul american Harry Warren a murit la vârsta de 88 de ani. A scris peste 800 de cântece, printre care se numără ‘I Only Have Eyes For You’ (un hit pentru The Flamingos și Art Garfunkel), ‘You Must Have Been a Beautiful Baby’, ‘Jeepers Creepers’, ‘That’s Amore’ și ‘Chattanooga Choo Choo’. Cântecele lui Warren au fost prezentate în peste 300 de filme.

22 septembrie 1979
Def Leppard a primit prima lor recenzie majoră live atunci când săptămânalul britanic de muzică Melody Maker a revizuit un concert susținut de trupă la Wolverhampton. Cu un baterist de 15 ani, trupa tocmai lansase primul lor single cu 3 piese.

22 septembrie 1979
Gary Numan a avut al doilea și ultimul său single pe locul 1 în Marea Britanie cu ‘Cars’. De asemenea, în această zi, Gary Numan a ajuns pe locul 1 în clasamentul albumelor din Marea Britanie cu ‘The Pleasure Principle.’

22 septembrie 1973
The Rolling Stones au obținut cel de-al optulea lor album pe locul 1 în Marea Britanie când ‘Goats Head Soup’ a început o serie de două săptămâni la vârful clasamentelor. A fost și pe locul 1 în SUA.

22 septembrie 1972
David Bowie a început etapa nord-americană a turneului său mondial Ziggy Stardust la Music Hall din Cleveland, Ohio.

22 septembrie 1969
A debutat în SUA emisiunea săptămânală de televiziune ‘The Music Scene‘ la postul ABC. Stevie Wonder, Crosby Stills Nash & Young, Tom Jones, Cass Elliot, James Brown, Janis Joplin și Sly and the Family Stone au fost toți invitați să apară în cadrul emisiunii.

22 septembrie 1969
Trupa The Band a lansat albumul lor autointitulat, care a ajuns pe locul 9 în clasamentul din SUA și a inclus piesele ‘Rag Mama Rag’, ‘Up on Cripple Creek’ și ‘The Night They Drove Old Dixie Down’. În 2009, albumul a fost inclus în Registrul Național de Înregistrări din cauza importanței sale culturale, istorice sau estetice și a reflectării vieții în Statele Unite.

22 septembrie 1967
The Doors au apărut în emisiunea lui Murray the K la postul de televiziune WPIX-TV din New York City, interpretând piesele ‘People Are Strange’ și ‘Light My Fire’.

22 septembrie 1965
Trupa din San Francisco, The Great Society, cu Grace Slick și soțul ei de atunci, Jerry Slick, la tobe, și-a făcut debutul live la The Coffee Gallery din North Beach, California.

22 septembrie 1964
Herman’s Hermits se aflau pe locul 1 în clasamentul single-urilor din Marea Britanie cu piesa ‘I’m Into Something Good’, scrisă de Carole King și Gerry Goffin, fiind singurul lor hit pe locul 1 în Marea Britanie.

22 septembrie 1962
The Springfields (Dusty Springfield, fratele ei Tom și prietenul lor, Tim Field) au intrat în Top 20 din SUA cu piesa ‘Silver Threads and Golden Needles’, devenind prima formație vocală britanică care a ajuns atât de sus în clasamentele americane.

22 septembrie 1958
După ce a primit permisiune specială de la Armata SUA, Elvis Presley a susținut ultima sa conferință de presă la Terminalul Oceanic Militar din Brooklyn. Apoi s-a alăturat restului Diviziei 3 Blindate pe USS General Randall pentru o călătorie spre Bremerhaven, Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
© 2023 RadioGalaxia.ro | Toate drepturile rezervate.