Calendar muzical: 22 octombrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 22 octombrie

22 octombrie 2021
Cântărețul american Jay Black a murit din cauza pneumoniei la vârsta de 82 de ani. Cunoscut și sub numele de “Vocea,” a atins apogeul celebrității în anii 1960 când a fost solistul principal al formației Jay and the Americans. Formația a avut numeroase hituri, printre care “Come a Little Bit Closer”, “Cara Mia” și “This Magic Moment”.

22 octombrie 2021
Adele s-a întors în topurile de single-uri din Marea Britanie după o absență de cinci ani, când single-ul ei “Easy on Me” a intrat pe locul 1 în top. De asemenea, Adele a stabilit un nou record în topuri, deoarece “Easy On Me” a acumulat 24 de milioane de difuzări în Marea Britanie în prima săptămână de la lansare, cele mai multe difuzări pentru o melodie într-o singură săptămână.

22 octombrie 2017
Muzicianul australian, compozitorul și producătorul de înregistrări George Young a murit la vârsta de 70 de ani. George Young, fratele lui Angus și Malcolm Young de la AC/DC, a fost membru al formației Easybeats și a co-scris hitul formației din 1966, “Friday On My Mind”. Născut în Scoția în 1946, s-a mutat în Australia cu familia sa în adolescență, formând formația The Easybeats după ce l-a întâlnit pe artistul de origine olandeză Harry Vanda în Sydney. După destrămarea formației în 1969, Vanda și Young au început o carieră de compozitori care i-a dus să producă zeci de hituri. Ei au devenit doi dintre cei mai cunoscuți compozitori australieni, iar lucrările lui Young includ “Love Is In The Air” și “Yesterday’s Hero”, ambele fiind hituri pentru John Paul Young.

22 octombrie 2014
Kasabian a câștigat premiul pentru cea mai bună interpretare live și cel mai bun act din lume la Q Awards, care s-au desfășurat la Londra, Anglia. Chitaristul fostei formații Dr Feelgood, Wilko Johnson, a fost numit un Icon Q, albumul “The Take Off and Landing of Everything” al formației Elbow a fost numit cel mai bun album, “Iron Sky” al lui Paolo Nutini a primit premiul pentru cea mai bună melodie, în timp ce cântărețul de suflet în vârstă de 22 de ani, Sam Smith, a fost numit cel mai bun artist nou.

22 octombrie 2008
Un om fără adăpost a revendicat o recompensă de 2.000 de lire sterline returnând un cap de ceară al fostului membru al trupei Beatles, Sir Paul McCartney, pe care-l uitase într-un tren. Anthony Silva a găsit obiectul într-un coș de gunoi de la stația Reading, după ce licitaționarul Joby Carter îl uitase sub un scaun la stația Maidenhead. Omul fără adăpost credea că este o mască de Halloween și o folosise ca pernă înainte de a-și da seama ce era. Modelul de ceară s-a vândut în săptămâna următoare pentru 5.500 de lire sterline la licitație.

22 octombrie 2005
Melodia “Waterloo” interpretată de ABBA a fost votată cea mai bună melodie din istoria Concursului Muzical Eurovision. Telespectatorii din 31 de țări din Europa au votat în timpul unui spectacol special desfășurat la Copenhaga pentru a sărbători cea de-a 50-a aniversare a evenimentului anual.

22 octombrie 2002
Foo Fighters au lansat albumul lor de studio al patrulea intitulat “One by One”, care include hiturile de succes “All My Life” și “Times Like These”. “One by One” a câștigat un premiu Grammy pentru Cel Mai Bun Album Rock în 2004, al doilea premiu Grammy pentru formație.

22 octombrie 2000
George Michael a plătit 1,45 milioane de lire sterline pentru pianul Steinway pe care John Lennon a scris melodia “Imagine”. George a declarat: “Știu că atunci când degetele mele vor atinge clapele acelui Steinway, mă voi simți cu adevărat binecuvântat. Și să renunț la banii mei nu a fost niciodată o problemă prea mare, întrebați-l pe contabilul meu.” Cântărețul l-a depășit pe Robbie Williams și frații de la Oasis la licitație.

22 octombrie 2000
Pearl Jam a concertat la MGM Grand din Las Vegas, California, marcând a zecea aniversare a primei lor apariții live ca formație.

22 octombrie 1999
S-a raportat că Sinead O’Connor încerca să cumpere biserica în care a fost hirotonită în sororitatea catolică. Biserica era scoasă la vânzare la prețul de 70.000 de lire sterline.

22 octombrie 1996
S-a anunțat că “The Beatles erau acum mai mari decât The Beatles”. Declarația se baza pe vânzările realizate în acel an, cu 6.000.000 de albume din catalogul lor și un total combinat de 13.000.000 de exemplare ale albumelor “The Beatles Anthology 1” și “The Beatles Anthology 2”. Cu lansarea albumului “The Beatles Anthology 3” peste o săptămână, se anticipa că vânzările totale ale albumelor Beatles pentru 1996 vor depăși 20 de milioane de exemplare. Un sondaj arăta că 41% din vânzări se făceau către adolescenți care nu s-au născut când The Beatles au încheiat oficial activitatea în 1970.

22 octombrie 1993
Oasis a semnat un contract pentru șase albume cu Creation Records în schimbul unei avanse de 40.000 de lire sterline.

22 octombrie 1990
Pearl Jam a susținut primul lor concert în istorie când au apărut la Off Ramp în Seattle.

22 octombrie 1989
Cântărețul, compozitorul, poetul și producătorul de înregistrări englez Ewan MacColl a murit la vârsta de 74 de ani. El a scris piesele “Dirty Old Town” și “The First Time Ever I Saw Your Face” (care a devenit un hit pe locul 1 pentru Roberta Flack în 1972). Artiști precum Planxty, The Dubliners, Elvis Presley și Johnny Cash au înregistrat cântecele sale. El era tatăl cântăreței și compozitoarei Kirsty MacColl.

22 octombrie 1988
Phil Collins a început o serie de două săptămâni pe locul 1 în topul de single-uri din SUA cu versiunea sa a melodiei “Groovy Kind Of Love”, al șaselea său hit pe locul 1 în SUA. Cântecul a fost de asemenea un hit pentru The Mindbenders, grupul care l-a însoțit pe Wayne Fontana în 1965.

22 octombrie 1988
U2 a obținut al patrulea album cu locul 1 în topurile din Marea Britanie cu dublul album și coloana sonoră a filmului “Rattle And Hum”, care includea primul lor single pe locul 1 în Marea Britanie, “Desire”.

22 octombrie 1986
Jane Dornacker, reporter de trafic la WNBC, precum și fost membru al formației rock din San Francisco Leila and the Snakes și vocalist de fundal și compozitoare cu The Tubes, a murit într-un accident de elicopter în timpul unei transmisiuni live despre trafic pentru postul de radio din New York City.

22 octombrie 1969
Cântărețul american Tommy Edwards a murit după ce a suferit un anevrism cerebral în comitatul Henrico, Virginia, la vârsta de 47 de ani. A avut single-ul “It’s All In The Game” care a ajuns pe locul 1 în SUA și Marea Britanie în 1958.

22 octombrie 1969
Paul McCartney a negat public zvonurile că ar fi mort. Cea mai recentă “dovadă” a acestui zvon fals a fost faptul că el era singurul Beatles desculț pe coperta noului album “Abbey Road”. Povestea a fost de fapt pornită ca o farsă de Fred La Bour, un jurnalist sportiv și de arte pentru ziarul studențesc The Michigan Daily de la Universitatea Michigan.

22 octombrie 1969
Albumul “Led Zeppelin II” a fost lansat pe Atlantic Records în Marea Britanie. Acest album produs de Jimmy Page, care a fost înregistrat pe parcursul a șase luni între patru turnee europene și trei americane, a ajuns pe locul 1 atât în Marea Britanie, cât și în SUA, vânzând peste 12 milioane de copii doar în SUA (și petrecând 138 de săptămâni pe topurile din Marea Britanie). Acest album este acum recunoscut de către scriitori și critici muzicali ca unul dintre cele mai mari și influente albume de rock înregistrate vreodată.

22 octombrie 1966
The Supremes au devenit primul grup feminin care a avut un album pe locul 1 în topurile din SUA cu albumul “The Supremes a Go Go”, detronând albumul “Revolver” al celor de la The Beatles de pe primul loc al topurilor.

22 octombrie 1966
Melodia “Good Vibrations” a celor de la The Beach Boys a debutat în topurile de single-uri din SUA. Scrisă de Brian Wilson și Mike Love, piesa a fost înregistrată pe parcursul a șase săptămâni în patru studiouri diferite din Los Angeles, la un cost de peste 16.000 de dolari. Inginerul de înregistrare avea să declare mai târziu că ultimul take suna exact ca primul, șase săptămâni mai devreme. În cele din urmă, melodia a ajuns pe locul 1 în topurile din SUA în decembrie 1966.

22 octombrie 1964
Trupa care atunci se numea The High Numbers, mai târziu cunoscută ca The Who, a primit o scrisoare de la EMI Records care le cerea material original după recenta lor audiție pentru companie.

22 octombrie 1964
Sandie Shaw a obținut primul ei single pe locul 1 în Marea Britanie cu melodia lui Burt Bacharach, “(There’s) Always Something There to Remind Me”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
© 2023 RadioGalaxia.ro | Toate drepturile rezervate.