Calendar muzical: 21 septembrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 21 septembrie

21 septembrie 2015
Trompetistul Ben Cauley, membru al grupului Stax Records The Bar-Kays și singurul supraviețuitor al prăbușirii avionului din 1967 care a ucis pe Otis Redding, a murit la vârsta de 67 de ani. The Bar-Kays au apărut ca formație de acompaniament în numeroase înregistrări pentru artiștii Stax, cum ar fi Carla Thomas, Isaac Hayes, Rufus Thomas, The Staple Singers și Sam and Dave.

21 septembrie 2011
Un contract care dezvăluia faptul că The Beatles au refuzat să cânte în fața unei audiențe segregate la Cow Palace din Daly City, California, la 31 august 1965, s-a vândut pentru 23.033 de dolari la o licitație din Los Angeles. În plus față de clauza de desegregare, contractul garanta formației suma de 40.000 de dolari și cel puțin 150 de ofițeri de poliție pentru a asigura securitatea la spectacol.

21 septembrie 2009
Cântărețul american John ‘Bootsie’ Wilson din The Silhouettes a murit. Single-ul grupului doo wop/R&B, ‘Get A Job’, a fost un hit numărul 1 în clasamentele Billboard R&B și pop în 1958. Grupul de renaștere doo-wop Sha Na Na și-a derivat numele din versurile cântecului. ‘Get A Job’ este inclus în coloanele sonore ale filmelor American Graffiti, Trading Places și Stand By Me. The Silhouettes au apărut în filmul din 1986, Joey.

21 septembrie 2007
Snoop Dogg a fost condamnat la trei ani de probațiune și 160 de ore de serviciu comunitar după ce s-a declarat vinovat de deținerea unui baston telescopic. Rapper-ul a fost arestat în septembrie 2006 după ce bastonul a fost găsit în geanta sa la Aeroportul John Wayne din Orange County, California. În aprilie 2007, i s-au acordat cinci ani de probațiune și 800 de ore de serviciu comunitar după ce s-a declarat fără vinovăție în fața acuzațiilor de armă și droguri într-un tribunal din California.

21 septembrie 2002
Pink a ajuns pe locul 1 în clasamentul UK al cântecelor cu ‘Just Like A Pill’, primul ei loc 1 în Marea Britanie.

21 septembrie 1996
Fugees au obținut al doilea lor single pe locul 1 în Marea Britanie cu ‘Ready Or Not’. Refrenul din cântec este bazat pe ‘Ready or Not Here I Come (Can’t Hide from Love)’ de The Delfonics. Single-ul anterior al Fugees, ‘Killing Me Softly’, a avut un succes atât de mare încât piesa a fost “ștearsă” și nu a mai fost furnizată către comercianți în timp ce se afla încă în Top 20, pentru a face loc pentru următorul single, ‘Ready or Not’.

21 septembrie 1992
Parlophone Records a lansat ‘Creep’ de Radiohead ca prim single al lor. Single-ul nu a intrat în clasamente, dar a apărut în majoritatea listelor de critici la sfârșitul anului și ulterior a fost inclus pe primul lor album, Pablo Honey.

21 septembrie 1991
Status Quo s-au înscris în Cartea Recordurilor Guinness prin apariția lor în patru locuri într-o singură zi: Sheffield, Glasgow, Birmingham și Londra, interpretând toate cele patru concerte într-un interval de 12 ore.

21 septembrie 1987
Bassistul american de jazz Jaco Pastorius a murit din cauza rănilor suferite într-o bătaie. Pastorius încerca să intre în Midnight Bottle Club din Wilton Manors, Florida (unde fusese interzis), și a fost implicat într-o bătaie cu un paznic. Pastorius a intrat în comă și a fost conectat la aparate de susținere a vieții. În 2006, Pastorius a fost votat “Cel Mai Mare Bassist Care A Trăit Vreodată” de către cititorii revistei Bass Guitar. A fost membru al formației Weather Report și a colaborat cu diverse acte, inclusiv Joni Mitchell și Herbie Hancock.

21 septembrie 1986
Revista National Inquirer a prezentat o fotografie cu Michael Jackson într-o cameră de oxigen, însoțită de o poveste care susținea că Jackson avea un plan bizar de a trăi până la vârsta de 150 de ani.

21 septembrie 1985
Madonna a obținut primul ei album pe locul 1 în Marea Britanie cu ‘Like A Virgin’, zece luni după lansarea sa. Albumul a petrecut un total de 152 de săptămâni în topurile din Marea Britanie.

21 septembrie 1985
Cu ajutorul expunerii masive pe MTV, ‘Money For Nothing’ i-a adus formației Dire Straits primul lor single pe locul 1 în SUA.

21 septembrie 1981
Adam And The Ants se aflau pe locul 1 în clasamentul UK al cântecelor cu al doilea lor hit, ‘Prince Charming’.

21 septembrie 1980
În timpul unui turneu în America de Nord, Bob Marley s-a prăbușit în timp ce alerga în Central Park din New York. După teste la spital, i s-a pus diagnosticul de cancer. Marley a susținut ultimul său concert doar două nopți mai târziu la Stanley Theater din Pittsburgh, Pennsylvania.

21 septembrie 1977
Meat Loaf a lansat albumul său de debut, “Bat Out Of Hell.” Acesta a fost prima sa colaborare cu compozitorul Jim Steinman și producătorul Todd Rundgren și este unul dintre cele mai bine vândute albume din toate timpurile, cu peste 43 de milioane de copii vândute în întreaga lume (și încă se vând peste 200.000 de copii în fiecare an). Primul single lansat de pe album, “You Took the Words Right Out of My Mouth,” nu a reușit să intre în clasamente când a fost lansat inițial.

21 septembrie 1974
Barry White a ajuns pe locul 1 în clasamentul single-urilor din SUA cu “Can’t Get Enough Of Your Love Baby,” primul și singurul său hit solo în SUA. Piesa a ajuns pe locul 8 în Marea Britanie.

21 septembrie 1974
Carl Douglas se afla pe locul 1 în clasamentul single-urilor din Marea Britanie cu “Kung Fu Fighting.” Cântecul a fost înregistrat în 10 minute, a început ca o față B și a ajuns să vândă peste 10 milioane de exemplare, făcându-l pe Douglas un One Hit Wonder.

21 septembrie 1971
Prima ediție a noului show muzical de televiziune BBC, “The Old Grey Whistle Test,” a fost difuzată. Prezentat inițial de Richard Williams, emisiunea a inclus clipuri video cu Jimi Hendrix de la Festivalul Monterey interpretând “Wild Thing,” Bob Dylan interpretând “Maggie’s Farm,” plus America și Lesley Duncan “live” în studio. Această emisiune influentă a rulat din 1971 până în 1987. Conform prezentatorului Bob Harris, numele emisiunii provenea de la o frază din Tin Pan Alley de mulți ani în urmă. Când primeau prima presare a unui disc, îl ofereau spre ascultare unor persoane pe care le numeau “bătrânii gri” – paznici în costume gri. Cântecele pe care le puteau reține și fluiera, după ce le-au auzit doar o dată sau de două ori, treceau testul “bătrânilor gri.”

21 septembrie 1970
Freda Payne se afla pe locul 1 în clasamentul UK al cântecelor cu ‘Band Of Gold’, singurul ei hit pe locul 1 în Marea Britanie, care a stat șase săptămâni în fruntea clasamentului.

21 septembrie 1968
Deep Purple s-a clasat pe locul 4 în clasamentul single-urilor din SUA cu primul lor single, ‘Hush’, care a fost, de asemenea, un hit pentru Kula Shaker în 1997.

21 septembrie 1968
Jeannie C. Riley a ajuns pe locul 1 în clasamentul single-urilor din SUA cu ‘Harper Valley PTA’. Jeannie a câștigat un premiu Grammy pentru cea mai bună cântăreață de muzică country din 1968.

21 septembrie 1968
Muzeul de ceară Madame Tussaud’s din Londra i-a dat celor de la The Beatles a cincea schimbare de imagine în ceea ce privește hainele și coafura în patru ani.

21 septembrie 1963
Bobby Vinton a început o serie de trei săptămâni pe locul 1 în clasamentul single-urilor din SUA cu ‘Blue Velvet’. Single-ul a devenit un hit în Marea Britanie 27 de ani mai târziu când a ajuns pe locul 2.

21 septembrie 1961
The Beatles au susținut un concert în timpul prânzului la The Cavern Club din Liverpool. Seara au apărut la Litherland Town Hall din Liverpool alături de Gerry & the Pacemakers și Rory Storm & the Hurricanes, prețul de intrare fiind de 3 şilingi (15 pence).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
© 2023 RadioGalaxia.ro | Toate drepturile rezervate.