Calendar muzical: 21 octombrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 21 octombrie

21 octombrie 2016
Leonard Cohen a lansat ultimul său album, “You Want It Darker,” cu 17 zile înainte de moartea sa. Cohen se afla în stare precară de sănătate în timpul înregistrării albumului și nu a mers niciodată la studio, lăsându-l pe fiul său, Adam, să gestioneze ședințele și să integreze înregistrările sale. Piesa cu titlul albumului a primit un premiu Grammy pentru “Cea mai bună interpretare rock” în ianuarie 2018.

21 octombrie 2014
Chitaristul fostei trupe Dr. Feelgood, Wilko Johnson, a declarat că a fost “vindecat” de cancerul pancreatic terminal cu care a fost diagnosticat în 2012. La vârsta de 67 de ani, i s-au dat inițial 10 luni de trăit după ce a refuzat chimioterapia, dar a suferit o intervenție chirurgicală radicală pentru a îndepărta tumoarea mai devreme în acel an.

21 octombrie 2013
Sid Bernstein, promotorul de concerte care a organizat primele concerte ale trupelor The Beatles și The Rolling Stones în SUA, a murit la vârsta de 95 de ani. Bernstein i-a adus pe The Beatles la legendarul lor concert de la Shea Stadium din New York în 1965, care a fost primul concert desfășurat într-un stadion. Bernstein a promovat și concertele trupei The Beatles la Carnegie Hall din New York în timpul primei lor turnee în SUA în 1964. De asemenea, a organizat primele cinci concerte ale trupei The Rolling Stones în SUA, precum și spectacole pentru Judy Garland, Ray Charles și Tony Bennett.

21 octombrie 2007
Kid Rock și cinci membri ai grupului său au fost arestați după ce o ceartă cu un bărbat s-a transformat într-o bătaie într-un restaurant din Atlanta, Georgia. Autocarul lui Kid Rock a fost oprit de poliție după ce a părăsit locul incidentului; Kid Rock a fost eliberat după ce a plătit o cauțiune de 1.000 de dolari. Kid Rock a avut, de asemenea, albumul numărul 1 în topul din SUA cu “Rock N Roll Jesus,” cea de-a unsprezecea lansare a sa și prima care a debutat pe primul loc în topul albumelor.

21 octombrie 2006
Muzicianul, cântărețul, compozitorul și toboșarul american Sandy West a murit. A fost membru fondator (alături de Joan Jett) al trupei de fete The Runaways, considerată de fani și critici una dintre cele mai revoluționare toboșari din istoria muzicii rock and roll.

21 octombrie 2006
Radiodifuzorul britanic John Peel a lăsat în testament peste 1,8 milioane de lire sterline și peste 25.000 de înregistrări pe vinil. Peel a murit brusc la vârsta de 65 de ani din cauza unui atac de cord în 2004.

21 octombrie 2006
Evanescence se aflau pe locul 1 în topul albumelor din SUA cu al doilea lor album, “The Open Door.” Acesta a devenit cel de-al 700-lea album numărul 1 în Billboard din momentul în care topul a devenit o caracteristică săptămânală în 1956.

21 octombrie 2003
Cântărețul și compozitorul american Elliott Smith a decedat la vârsta de 34 de ani. Membru al trupei Heatmiser, a fost nominalizat la premiul Oscar în 1998 pentru piesa sa “Miss Misery.”

21 octombrie 2001
Concertele de la Madison Square Garden și stadionul RFK din Washington urmau să strângă milioane de dolari pentru victimele atacurilor din 11 septembrie. Printre vedetele care au apărut s-au numărat Michael Jackson, Tom Petty, Paul McCartney, David Bowie, Eric Clapton și The Who.

21 octombrie 1997
Cântecul “Candle In The Wind 97” al lui Elton John a fost declarat de către Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai bine vândut single din toate timpurile, cu 31,8 milioane de exemplare vândute în mai puțin de 40 de zile și cu peste 20 de milioane de lire sterline strânse pentru caritate.

21 octombrie 1995
Billie Joe, solistul trupei Green Day, a fost arestat și amendat cu 141 de dolari după ce și-a arătat posteriorul publicului în timpul unui concert la Milwaukee.

21 octombrie 1992
George Michael a dat în judecată casa de discuri Sony Records într-o luptă pentru contractul său cu compania; el a pierdut cazul în 1994. Michael a lucrat din nou cu Sony mai puțin de 10 ani mai târziu.

21 octombrie 1989
Jive Bunny And The Mastermixes au avut al doilea lor single numărul 1 în Marea Britanie cu “That’s What I Like.” Tema din “Hawaii Five-O” a fost elementul recurent al înregistrării, care a inclus, de asemenea, “Let’s Twist Again,” “Let’s Dance,” “Great Balls of Fire” și “The Twist.”

21 octombrie 1978
The Clash l-au concediat pe managerul Bernie Rhodes, spunând că formația și casa de discuri au considerat că este greu de gestionat. Jurnalista Melody Maker, Caroline Coon, i-a luat locul.

21 octombrie 1976
Keith Moon a susținut ultimul său concert cu trupa The Who la finalul unui turneu nord-american la Maple Leaf Gardens, Toronto. Pe 7 septembrie 1978, Moon a decedat în urma unei supradoze de sedativ Heminevrin, prescris pentru a preveni convulsiile induse de sevrajul de alcool.

21 octombrie 1972
Chuck Berry a început o serie de două săptămâni la locul 1 în topul de single-uri din SUA cu “My Ding-A-Ling,” primul și singurul său loc 1 în SUA și Marea Britanie, la 17 ani după primul său hit în topuri.

21 octombrie 1972
Curtis Mayfield a început o serie de patru săptămâni pe locul 1 în topul albumelor din SUA cu coloana sonoră a filmului “Superfly.”

21 octombrie 1967
Cântăreața scoțiană Lulu a început o serie de cinci săptămâni pe locul 1 în topul de single-uri din SUA cu tema din filmul “To Sir With Love.”

21 octombrie 1965
Bill Black, basistul lui Elvis Presley în perioada 1954-1957, a decedat la patru luni după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea unui tumor cerebral, la vârsta de 39 de ani. Împreună cu chitaristul Scotty Moore și Elvis Presley la chitară ritmică, Black a cântat la piese precum “That’s All Right (Mama),” “Heartbreak Hotel,” “Baby Let’s Play House,” “Mystery Train,” “Hound Dog,” “Jailhouse Rock” la sfârșitul anilor 1950. Black, Scotty Moore și toboșarul D. J. Fontana au făcut numeroase turnee în timpul carierei timpurii a lui Presley. După ce a părăsit trupa lui Presley, Bill Black a format Bill Black’s Combo.

21 octombrie 1965
Dorind să îmbunătățească o sesiune de înregistrare anterioară, The Beatles au început de la zero o nouă piesă numită “Norwegian Wood (This Bird Has Flown),” încheind înregistrările în trei luări. De asemenea, au început să lucreze la o altă piesă nouă a lui John Lennon, “Nowhere Man.”

21 octombrie 1965
The Spencer Davis Group a înregistrat “Keep On Running” la studiourile Pye din Londra, Anglia. Piesa a devenit ulterior numărul 1 în topul din Marea Britanie în ianuarie următoare.

21 octombrie 1958
Ultima sesiune de înregistrare a lui Buddy Holly a avut loc la studiourile Pythian Temple din New York City. Piesele înregistrate au inclus “Raining In My Heart,” “Moondreams” și “It Doesn’t Matter Anymore,” care a devenit un hit numărul 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
© 2023 RadioGalaxia.ro | Toate drepturile rezervate.