Calendar muzical: 21 noiembrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 21 noiembrie

21 noiembrie 2017
Actorul, cântărețul, compozitorul și chitaristul american David Cassidy a murit la vârsta de 67 de ani din cauza insuficienței hepatice. Era cunoscut pentru rolul său ca Keith Partridge, fiul lui Shirley Partridge (jucat de mama sa vitregă, Shirley Jones), în sitcom-ul muzical din anii ’70 “The Partridge Family”, care l-a transformat într-unul dintre idolii adolescenței culturii populare. “The Partridge Family” a avut single-ul pe locul 1 în SUA în 1970 „I Think I Love You” și single-ul pe locul 3 în Marea Britanie în 1972 „Breaking Up Is Hard To Do”. Ca artist solo, a obținut single-ul pe locul 1 în Marea Britanie în 1972 „How Can I Be Sure”.

21 noiembrie 2012
Atelierul de artă al lui John Squire, chitaristul trupei Stone Roses, a luat foc la locuința sa din Macclesfield, Cheshire, Anglia. Două picturi din seria sa recentă „Celebrity” au fost pierdute, dar nu existau alte lucrări în atelier în acel moment.

21 noiembrie 2009
Pete Doherty a fost arestat sub suspiciunea de posesie de droguri controlate, la scurt timp după ce a scăpat de o condamnare la închisoare într-o sală de judecată. Cântărețul de la Babyshambles ar fi lăsat să cadă un pachet cu „cristale albastre” când era percheziționat de securitate la intrarea în instanță.

21 noiembrie 2007
Red Hot Chili Peppers au dat în judecată o rețea americană pentru numele emisiunii lor TV, „Californication”, afirmând că titlul era “imediat asociat în mintea consumatorului” cu albumul și single-ul lor din 1999. Trupa a intentat un proces împotriva Showtime Network – creatorii emisiunii TV, în care David Duchovny interpreta rolul unui scriitor care trece printr-o criză de mijloc de viață. “Faptul ca o emisiune TV vine și ne fură identitatea nu este corect”, a declarat solistul trupei, Anthony Kiedis. El a descris „Californication” ca „CD-ul, videoclipul și cântecul semnătură ale carierei trupei”.

21 noiembrie 2004
Eminem se afla pe locul 1 în topul albumelor din SUA cu „Encore”, al treilea său album clasat pe locul 1 în SUA. Girls Aloud începeau o serie de două săptămâni pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu versiunea lor a piesei „I’ll Stand By You” a trupei Pretenders. Acest single din 2004 a fost lansat pentru a sprijini apelul „Children In Need”, iar încasările au fost donate către organizația de caritate.

21 noiembrie 2003
O chitară acustică pe care regretatul Beatle George Harrison a învățat să cânte a fost vândută cu suma de 276.000 de lire sterline la o licitație din Londra. Tatăl său a cumpărat inițial chitara Egmond pentru Harrison cu suma de 3,50 lire sterline. Un alt obiect scos la licitație a fost o invitație semnată la petrecerea post-premieră pentru filmul „A Hard Day’s Night” al trupei The Beatles, care a fost adjudecată cu suma de 17.250 de lire sterline.

21 noiembrie 2003
Producătorul de înregistrări Phil Spector a apărut în fața unui tribunal din California și a fost acuzat oficial de omucidere. Actrița de filme B Lana Clarkson fusese găsită în februarie a aceluiași an la conacul său cu o plagă fatală de împușcare în față. Spector a pledat nevinovat la acuzația de crimă în timpul unei audieri scurte în Alhambra, lângă Los Angeles, și a fost eliberat pe cauțiune în valoare de 1 milion de dolari.

21 noiembrie 1995
Managerul legendarei trupe Led Zeppelin, Peter Grant, a murit de un atac de cord la vârsta de 60 de ani. Cunoscut pentru a fi unul dintre cei mai ageri și nemiloși manageri din istoria rockului, Grant obținea 90% din banii de la biletele de concert și intimida proprietarii de magazine de înregistrări care se ocupau cu înregistrările piratate. Fostul luptător profesionist a lucrat și ca figurant în filme și bodyguard. În anii 60, Grant a lucrat ca manager de turneu pentru Bo Diddley, The Everly Brothers, Little Richard, Chuck Berry, Eddie Cochran, Gene Vincent și The Animals.

21 noiembrie 1994
După o așteptare de cinci ani, The Stone Roses au lansat single-ul „Love Spreads”. În adevărata manieră a trupei Roses, aceasta a refuzat să apară în emisiunea TV Top Of The Pops de pe BBC 1 pentru a-și promova noul single.

21 noiembrie 1992
Charles and Eddie se aflau pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu „Would I Lie To You”, primul single al duo-ului de pop-soul și singurul lor cântec de top.

21 noiembrie 1991
Aerosmith a făcut o apariție ca invitat în comedia animată TV „The Simpsons”. Alți artiști care au apărut în emisiune includ: Red Hot Chili Peppers, The Smashing Pumpkins, Sonic Youth, U2, The Moody Blues, The B-52’s, The Who, R.E.M., Phish, Blink-182, Metallica și The White Stripes.

21 noiembrie 1990
Mick Jagger s-a căsătorit cu Jerry Hall în Bali. Căsătoria a fost declarată „nulă și neavenită” pe 13 august 1999, după ce un judecător a decis că ceremonia de șase ore din Bali nu a fost niciodată înregistrată.

21 noiembrie 1988
În 1988, fostul chitarist Led Zeppelin, Jimmy Page, a început prima sa tură solo în Marea Britanie. Pe tobe l-a însoțit John Bonham, fiul fostului său coleg din trupă, John Bonham.

21 noiembrie 1987
Billy Idol a detronat-o pe Tiffany de pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu versiunea sa a piesei „Mony Mony” a lui Tommy James. Tiffany se aflase pe locul 1 cu o altă piesă a lui Tommy James, „I Think We’re Alone Now”.

21 noiembrie 1983
Videoclipul de 14 minute pentru “Thriller” al lui Michael Jackson a avut premiera la Los Angeles. Regizat de John Landis și cu participarea fostei fotomodele Playboy, Ola Ray. Videoclipul (la fel ca și cântecul) conține o interpretare în cuvinte rostite de către veteranul filmelor de groază, Vincent Price. Filmările s-au făcut la Palace Theatre din centrul Los Angeles-ului, secvența de dans a zombilor la intersecția dintre Union Pacific Avenue și South Calzona Street în East Los Angeles și scena finală în cartierul Angeleno Heights de la adresa 1345 Carroll Avenue.

21 noiembrie 1981
Olivia Newton-John a început o serie de zece săptămâni pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu „Physical”, al patrulea loc 1 al cântăreței care a ajuns să vândă peste 2 milioane de copii și să ocupe locul 7 în Marea Britanie.

21 noiembrie 1981
Queen și David Bowie se aflau pe locul 1 în Marea Britanie cu „Under Pressure”. Au înregistrat cântecul împreună când ambii artiști lucrau într-un studio de înregistrări din Elveția. A fost prima colaborare lansată de David Bowie cu un alt artist.

21 noiembrie 1980
Don Henley a fost arestat după ce s-a descoperit că o fată de 16 ani, goală, se afla la domiciliul său din Los Angeles, suferind de o supradoză de droguri; a primit o amendă de 2.000 de dolari și doi ani de probă.

21 noiembrie 1976
The Stranglers, susținuți de Chelsea, au apărut la Nashville, Londra, Anglia. Acesta a fost ultimul concert al lui Billy Idol cu Chelsea, care a devenit apoi faimos în trupa punk Generation X înainte de a deveni artist solo.

21 noiembrie 1975
La începutul săptămânii Elton John din Los Angeles, cântărețul a primit o stea pe Walk of Fame de la Hollywood.

21 noiembrie 1974
Wilson Pickett a fost arestat în New York City pentru posesie de armă periculoasă, după ce a scos un pistol în timpul unei dispute.

21 noiembrie 1971
Elton John a dat startul unui turneu în Marea Britanie cu 13 concerte la Coventry Theatre, promovând noul său album “Madman Across The Water”. Coperta albumului “Madman Across the Water” a fost brodată timp de două săptămâni de Janis Larkham, soția directorului de artă al albumului, David Larkham. Ea a folosit spatele unei vechi jachete Levi’s, iar originalul a fost oferit lui John.

21 noiembrie 1970
The Partridge Family a început o serie de trei săptămâni pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu „I Think I Love You”. Cântecul a fost prezentat în primul episod al serialului TV The Partridge Family, realizat de aceeași companie care a produs The Monkees.

21 noiembrie 1970
La două luni după moartea sa, Jimi Hendrix se afla pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu „Voodoo Child (Slight Return)”, piesa de încheiere de pe albumul „Electric Ladyland”, al treilea și ultimul album al trupei The Jimi Hendrix Experience. Acesta a fost singurul său single care a ajuns pe locul 1 în Marea Britanie. Solo-ul lui Hendrix de pe această piesă a fost numit al 11-lea cel mai mare solo din toate timpurile în „100 Greatest Guitar Solos” de la Guitar World.

21 noiembrie 1960
Maurice Williams and The Zodiacs au ajuns pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu „Stay”, cel mai scurt single din istoria SUA, având un minut și 37 de secunde. A ajuns pe locul 14 în topul din Marea Britanie în 1961.

21 noiembrie 1960
The Beatles au cântat la Kaiserkeller Club din Hamburg, Germania, fără George Harrison. Chitaristul fusese deportat în această zi pentru că era minor (avea 17 ani) și nu avea voie să rămână legal într-un club după miezul nopții.

21 noiembrie 1955
RCA Records a cumpărat contractul de înregistrare al lui Elvis Presley de la Sam Phillips de la Sun Records pentru o sumă fără precedent de 35.000 de dolari. În septembrie 1931, RCA Victor a introdus primele discuri cu 33⅓ rpm vândute publicului, iar mai târziu, în 1949, RCA Victor a introdus discul de vinil cu 7 inch și 45 rpm.

21 noiembrie 1954
Cântăreața și actrița americană Rosemary Clooney se afla pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu „This Ole House”. Această piesă a ajuns, de asemenea, pe locul 1 pentru Shakin’ Stevens în 1981. Nepotul ei, George Clooney, a fost unul dintre cei care au purtat sicriul la înmormântarea ei în 2002.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
© 2023 RadioGalaxia.ro | Toate drepturile rezervate.