Calendar muzical: 21 iulie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întamplat într-o zi de 21 iulie

21 iulie 2019
Ed Sheeran a cheltuit 4 milioane de lire sterline pentru noi proprietăți într-o încercare de a-i opri pe vecinii săi să se plângă de zgomot. A cumpărat două case vecine cu vila sa de 19,8 milioane de lire sterline din Londra. Cântărețul a mai achiziționat și un apartament deasupra barului său din Notting Hill. Portofoliul impresionant al lui Sheeran, format din 22 de proprietăți, l-a costat aproape 47 de milioane de lire sterline.

21 iulie 2017
Justin Bieber a fost interzis să susțină concerte în China, potrivit Biroului de Cultură din Beijing. Într-o declarație, ministerul a spus că nu este potrivit să se permită artiștilor care au avut “comportament rău” să intre în țară. Starul pop, care a avut voie să concerteze în China în 2013, s-a alăturat unei lungi liste de muzicieni care au fost și ei incluși într-o listă neagră. Majoritatea, precum trupa britanică Oasis și grupul american Maroon 5, au fost interziși din cauza unor declarații politice percepute ca fiind nepotrivite, mai degrabă decât din cauza comportamentului rău.

21 iulie 2016
Muzicianul american Lewie Steinberg a murit la vârsta de 82 de ani. El era cel mai bine cunoscut ca basistul original al trupei de muzică soul Booker T & the M.G.’s și a fost prezent în piesa “Green Onions”, lansată în 1962. Steinberg a primit premiul Grammy pentru Realizări de O Viață în 2007.

21 iulie 2014
Ed Sheeran a ocupat locul 1 în topul albumelor din Marea Britanie cu albumul X (pronunțat “multiply”), al doilea său album de studio. Albumul a ajuns pe locul 1 în cincisprezece țări, iar piesa principală, “Sing”, a devenit primul său single clasat pe locul 1 în Marea Britanie. La sfârșitul anului 2014, Spotify a numit X cel mai ascultat album din lume pentru anul respectiv, cu peste 430 de milioane de audieri în acel an.

21 iulie 2008
Trupa The Police a susținut primul dintre cele două concerte de la Red Rocks Amphitheatre din Morrison, Colorado, în timpul ultimei etape a turneului lor de reuniune, care a avut 152 de concerte în întreaga lume. Turneul a devenit al treilea cel mai profitabil turneu din toate timpurile, cu încasări de peste 340 de milioane de dolari.

21 iulie 2008
Soțul lui Amy Winehouse a fost condamnat la 27 de luni de închisoare pentru agresarea unui proprietar de pub și pentru obstrucționarea justiției. Blake Fielder-Civil, în vârstă de 26 de ani, din Camden, nordul Londrei, a recunoscut că l-a agresat pe James King, în vârstă de 36 de ani, la pub-ul Macbeths din Hoxton, estul Londrei, în iunie 2006. De asemenea, el a recunoscut la Snaresbrook Crown Court că a încercat să-l determine pe domnul King să-și retragă plângerea utilizând o mită de 200.000 de lire sterline.

21 iulie 2007
Tatăl lui Sharon Osbourne, magnatul muzical Don Arden, a murit într-un azil de bătrâni din Los Angeles, la vârsta de 81 de ani. Supranumit “Al Capone al muzicii pop” datorită practicilor sale de afaceri necruțătoare, el a contribuit la ascensiunea trupelor Small Faces, Black Sabbath și ELO către faimă.

21 iulie 2005
Cântărețul britanic Long John Baldry a murit din cauza unei infecții la piept. A fost unul dintre pionierii rock ‘n’ roll-ului britanic în anii 1960, cântând alături de formațiile Blues Incorporated și Cyril Davies’ R&B All Stars. Ulterior, a fost liderul trupei Hoochie Coochie Men, alături de Rod Stewart, și apoi a făcut parte din trupa Steam Packet, cu Brian Auger și Julie Driscoll. De asemenea, a fost membru al formației Bluesology alături de Elton John. A dat, de asemenea, voce în înregistrările cu Winnie The Pooh pentru Disney și a fost vocea lui Robotnik în jocul video Sonic The Hedgehog.

21 iulie 2004
Compozitorul Jerry Goldsmith a murit după o lungă luptă cu cancerul, la vârsta de 75 de ani. A creat muzica pentru zeci de filme clasice și seriale de televiziune, printre care „Star Trek”, „Planet of the Apes”, „The Man from U.N.C.L.E.” și „Dr. Kildare.”

21 iulie 2003
Chris Martin, solistul trupei Coldplay, a fost acuzat de distrugere malitioasă în Australia, după ce, se pare, a atacat mașina unui fotograf după ce acesta îi făcuse poze în timp ce făcea surf la Seven Mile Beach. Martin a recunoscut că și-a pierdut cumpătul din cauza hărțuirii constante din partea acelui jurnalist și, în consecință, a spart parbrizul și a lăsat aerul din pneurile mașinii acestuia.

21 iulie 2002
Producătorul Gus Dudgeon, care a lucrat cu artiști precum Elton John, David Bowie, The Beach Boys, Kiki Dee, The Bonzo Dog Doo-Dah Band, The Strawbs, XTC și Joan Armatrading, a murit la vârsta de 59 de ani într-un accident de mașină în apropiere de Reading, împreună cu soția sa, Sheila. Aceștia se întorceau de la o petrecere și mergeau pe autostrada M4 când Gus a adormit la volanul Jaguarului XK8 descapotabil, ieșind în afara drumului cu viteză și ajungând într-un șanț.

21 iulie 2001
Madonna a început etapa nord-americană a turneului său Drowned World Tour, care avea 47 de concerte, la First Union Center din Philadelphia, Pennsylvania. Acesta a fost primul turneu mondial al cântăreței în ultimii opt ani, urmând turneul The Girlie Show din 1993. Peste 730.000 de persoane au participat la spectacolele din America de Nord și Europa, iar turneul a adus încasări de peste 75 de milioane de dolari.

21 iulie 1996
Alanis Morissette a revenit pe locul 1 în topul albumelor din Marea Britanie cu albumul “Jagged Little Pill”, care a stat în fruntea clasamentului timp de opt săptămâni. În total, albumul a vândut peste 33 de milioane de exemplare la nivel mondial, devenind unul dintre cele mai de succes albume din istoria muzicii.

21 iulie 1995
Un judecător din Los Angeles a respins o acțiune în justiție împotriva lui Michael Jackson intentată de cinci dintre foștii săi paznici. Paznicii susțineau că au fost concediați pentru că știau prea multe despre vizitele nocturne ale tinerilor băieți la proprietatea lui Jackson. Cântărețul a negat orice neregulă.

21 iulie 1994
Oasis au susținut primul lor concert în America ca parte a evenimentului New Music Seminar de la Wetlands din New York City.

21 iulie 1990
Spectacolul lui Roger Waters, intitulat “The Wall”, a avut loc la Zidul Berlinului în Potsdamer Platz, Berlin, pentru a comemora căderea Zidului Berlinului cu opt luni în urmă. Peste 350.000 de persoane au participat, iar evenimentul a fost transmis în direct în întreaga lume. Van Morrison, Bryan Adams, Joni Mitchell, The Scorpions, Cyndi Lauper, Sinead O’Connor și alții au participat la acest spectacol.

21 iulie 1987
Guns N’ Roses a lansat albumul lor de debut la Geffen Records: “Appetite For Destruction”, care includea single-urile “Welcome to the Jungle”, “Sweet Child o’ Mine” și “Paradise City”. Albumul are acum vânzări la nivel mondial de peste 28 de milioane de exemplare, dintre care 18 milioane în SUA, devenind astfel cel mai bine vândut album de debut din toate timpurile acolo.

21 iulie 1979
Tubeway Army a obținut primul lor album numărul 1 în Marea Britanie cu “Replicas”. Trupa condusă de solistul Gary Numan a fost prima formație din era post-punk care a avut un hit bazat pe sintetizatoare, cu single-ul lor “Are ‘Friends’ Electric?”.

21 iulie 1977
În ciuda protestelor, trupa The Sex Pistols a făcut prima apariție în emisiunea muzicală britanică Top Of The Pops, unde au interpretat în playback al treilea lor single, “Pretty Vacant”. Această apariție i-a ajutat să urce în topuri până pe locul 7.

21 iulie 1973
Jim Croce a început o serie de două săptămâni pe locul 1 în topul de single-uri din SUA cu piesa “Bad, Bad Leroy Brown”. Croce a murit într-un accident de avion trei luni mai târziu.

21 iulie 1973
Canned Heat, Nazareth, Edgar Broughton Band, Groundhogs, Sensational Alex Harvey Band, Medicine Head, toți au apărut la Festivalul Buxton din Derbyshire, Anglia. Hell’s Angels au sosit în forță și au băut tot alcoolul din zona evenimentului. Inițial, ei au plătit pentru băuturi, dar când banii s-au terminat, o delegație a fost trimisă în rândul publicului pentru a strânge donații de 10 pence de la fiecare persoană. Aproximativ 20 de minute în concertul său, Chuck Berry îi arăta unui dintre membrii Hell’s Angels cum să facă corect pasul său caracteristic numit “duck-walk”. El a făcut un astfel de pas de-a lungul întregii scene și a dispărut în spatele cortinei. Trupa a continuat să cânte, membrii Hell’s Angels dansau, iar Chuck a fugit la mașina sa și a plecat în viteză, nefiind văzut niciodată din nou.

21 iulie 1969
The Beatles au început lucrul la piesa lui John Lennon, “Come Together”, la studiourile Abbey Road din Londra. Piesa a devenit deschiderea albumului “Abbey Road” al formației The Beatles și a fost ulterior lansată ca single cu fața A dublă împreună cu piesa “Something”, fiind cea de-a douăzeci și una single-ul lor în Marea Britanie și al douăzeci și șaselea în SUA, unde a ajuns pe primul loc în topuri.

21 iulie 1967
The Jimi Hendrix Experience au susținut primul dintre cele trei concerte la Cafe-a-Go-Go din New York City. Clubul a avut pe scenă numeroși artiști cunoscuți, printre care: Grateful Dead, Tim Buckley, Joni Mitchell, Howlin’ Wolf, Muddy Waters, John Lee Hooker, The Paul Butterfield Blues Band, Jefferson Airplane și Cream, care au apărut toți la acest club.

21 iulie 1966
Georgie Fame a ocupat locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa “Get Away”. Cântecul a început ca o reclamă TV pentru o benzinărie.

error: Content is protected !!