Calendar muzical: 20 octombrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 20 octombrie

20 octombrie 2018
Cu ocazia ce ar fi fost cea de-a 68-a aniversare a lui Tom Petty, orașul Gainesville a redenumit fostul Northeast Park, un parc pe care tânărul Petty îl vizita des, în Parcul Tom Petty.

20 octombrie 2014
John Holt, cântăreț și compozitor de reggae care și-a câștigat prima faimă ca membru al formației Paragons, a murit la vârsta de 67 de ani. Holt a compus “The Tide Is High,” cântec devenit celebru în interpretarea trupei Blondie.

20 octombrie 2014
Casa de copilărie a fostului Beatle George Harrison a fost vândută la o licitație la The Cavern Club pentru suma de 156.000 de lire sterline (250.000 de dolari). Casa cu trei dormitoare, situată într-o zonă de mijloc a orașului, a fost locul unde formația The Quarrymen a susținut primele repetiții înainte ca trupa să devină The Beatles în 1960.

20 octombrie 2011
Fotograful american Barry Feinstein, cunoscut în special pentru fotografiile devenite clasice cu muzicieni precum Bob Dylan și George Harrison, a murit la vârsta de 80 de ani. Feinstein a fost responsabil pentru realizarea a peste 500 de coperte de albume, inclusiv pentru albumul lui Harrison, “All Things Must Pass,” și fotografia de pe coperta albumului lui Dylan, “The Times They Are A-Changin’.” De asemenea, Feinstein a realizat fotografia pentru coperta albumului “Beggars Banquet” al formației The Rolling Stones, realizată într-un WC acoperit cu graffiti.

20 octombrie 2007
Paul Raven, basistul formației post-punk Killing Joke, a murit la vârsta de 46 de ani din cauza unui presupus atac de cord în Geneva, Elveția, unde se afla înregistrând. Raven a părăsit formația în 1987 înainte de a forma trupa Murder Inc și de a se alătura formațiilor Ministry, Prong și Mob Research.

20 octombrie 2006
George Michael a fumat deschis o țigară de cannabis în timpul unor interviuri la o emisiune TV. Cântărețul a fost filmat în culise la Madrid, Spania, unde drogul era legal. Michael a declarat: “Este singurul drog pe care am considerat că merită să-l consum, acest lucru mă menține sănătos și fericit. Dar nu este foarte sănătos.”

20 octombrie 2005
Michael Jackson a primit o citatie la judecata la resedinta sa Neverland din California, patru luni dupa ce a fost achitat de acuzatiile de agresiune sexuala asupra unui minor. Un purtator de cuvant a declarat ca este probabil sa fie scutit de serviciu datorita faptului ca a locuit in Bahrain de la proces.

20 octombrie 2003
Amy Winehouse a lansat albumul sau de debut intitulat “Frank” (numit dupa Frank Sinatra). Albumul a vandut acum peste un milion de copii in Marea Britanie.

20 octombrie 2003
Un juriu a considerat-o pe Cheryl Tweedy, membră a trupei Girls Aloud, vinovată de agresiune asupra unui angajat de la un club de noapte. Cântăreața a fost condamnată să execute 120 de ore de serviciu comunitar neremunerat și să plătească victimei sale 500 de lire sterline, plus 3.000 de lire sterline costuri de urmărire penală. Cântăreața a negat că a atacat angajata în toaletă, Sophie Amogbokpa, spunând că a lovit-o doar în autoapărare. Acuzațiile au provenit dintr-un incident la clubul Drink din Guildford, Surrey, la data de 11 ianuarie.

20 octombrie 1984
Wham! a început o serie de trei săptămâni la numărul 1 în topurile din Marea Britanie cu “Freedom”, al doilea lor single de succes. Melodia a fost folosită într-o reclamă japoneză pentru casete audio Maxell, cu versuri modificate.

20 octombrie 1983
Cântărețul și compozitorul american de muzică country și western, Merle Travis, a murit de atac de cord la vârsta de 65 de ani. A fost recunoscut ca unul dintre cei mai influenți chitariști americani ai secolului al XX-lea. A compus “Sixteen Tons”, care a ajuns pe locul 1 în topurile din SUA în 1955 în interpretarea lui Ernie Ford. A apărut în filmul din 1953 “From Here to Eternity”, interpretând “Reenlistment Blues”.

20 octombrie 1979
Trupa Eagles a început o serie de nouă săptămâni la numărul 1 în topul albumelor din SUA cu albumul “The Long Run”, al patrulea lor album care a ajuns pe primul loc în SUA.

20 octombrie 1978
Trupa The Police și-a făcut debutul în SUA la C.B.G.B.S, New York. Trio-ul a călătorit cu bilete la preț redus pe compania Laker Airtrain din Marea Britanie, purtându-și instrumentele ca bagaje de mână.

20 octombrie 1977
Siouxsie Sioux și Kenny Morris din trupa The Banshees au fost arestați și ținuți peste noapte la stația de poliție Holloway din Londra pentru crearea unui obstacol după un concert în Londra; amândoi au primit o amendă de 20 de lire sterline.

20 octombrie 1977
Ronnie Van Zant, Steve Gaines și Cassie Gaines din trupa Lynyrd Skynyrd au murit, alături de managerul Dean Kilpatrick, atunci când avionul închiriat în care se aflau a rămas fără combustibil și a căzut într-o pădure densă în mijlocul unui mlaștină în Gillsburg, Mississippi. Accidentul a rănit grav restul trupei și a echipei, care urmau să cânte la Universitatea din Louisiana în acea seară.

20 octombrie 1976
Filmul Led Zeppelin intitulat “The Song Remains The Same” a avut premiera în New York City. Evenimentul caritabil a strâns 25.000 de dolari pentru fondul “Save the Children”.

20 octombrie 1973
The Rolling Stones au ajuns pe locul 1 în topul de single-uri din SUA cu piesa “Angie,” a șaptea lor piesă care a ajuns în fruntea acestui top în SUA. A fost un hit clasat pe locul 5 în Marea Britanie.

20 octombrie 1969
Trupa The Who a susținut primul dintre cele șase concerte la Filmore East din New York, interpretând un spectacol de două ore cu piese din albumul “Tommy.”

20 octombrie 1967
Davy Jones din trupa The Monkees a deschis propria sa butică, “Zilch,” în Greenwich Village, New York City.

20 octombrie 1964
The Rolling Stones au susținut primul lor concert live în Franța când au apărut la Paris Olympia.

20 octombrie 1962
Bobby ‘Boris’ Pickett and the Crypt Kickers au început o serie de două săptămâni la numărul 1 în topul de single-uri din SUA cu piesa “Monster Mash,” care a devenit un hit pe locul 3 în Marea Britanie unsprezece ani mai târziu, în 1973. Piesa fusese interzisă de BBC în Marea Britanie, considerată ofensatoare.

20 octombrie 1960
Roy Orbison a avut primul său single pe locul 1 în Marea Britanie cu piesa “Only The Lonely” și primul din cele 33 de hituri ale sale. Piesa fusese respinsă de The Everly Brothers și Elvis Presley, astfel că Orbison a decis să înregistreze piesa el însuși.

20 octombrie 1955
Elvis Presley și Bill Haley and his Comets au apărut în același timp la Brooklyn High School auditorium, Cleveland.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
© 2023 RadioGalaxia.ro | Toate drepturile rezervate.