Calendar muzical: 20 noiembrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 20 noiembrie

20 noiembrie 2016
Craig Gill, toboșar al trupei Inspiral Carpets, a murit la vârsta de 44 de ani. Gill a fost unul dintre membrii fondatori ai grupului care a avut hituri precum „Joe”, „This Is How It Feels”, „She Comes In The Fall”, „Dragging Me Down” și „Saturn 5”. Gill, care a fost DJ la clubul de noapte The Hacienda din Manchester, Anglia, a fost și istoric muzical și a condus tururi tematice de muzică în Greater Manchester.

20 noiembrie 2015
Associated Newspapers a pierdut contestația la o decizie a Curții Supreme de a acorda daune de 10.000 de lire sterline (15.000 de dolari) pentru încălcarea vieții private lui Paul Weller. Cântărețul și soția sa au câștigat daunele în 2014 după ce fotografii cu cei trei copii cei mai mici ai săi au apărut pe The Mail Online în 2012.

20 noiembrie 2015
Justin Bieber a ocupat primul loc în topul single-urilor din Marea Britanie cu „Sorry”, stabilind un record în topul celor mai multe piese în interiorul primei 40. Topul includea opt cântece de pe noul său album „Purpose”, prima dată când un artist în viață a avut atâtea intrări simultane. Cele opt intrări ale sale l-au făcut să doboare un record stabilit de Elvis Presley în 1957, când a avut șapte cântece în topul single-urilor.

20 noiembrie 2012
Mick Dunford, chitaristul principal al grupului britanic The Nashville Teens, a murit din cauza unei hemoragii cerebrale. Nashville Teens sunt cel mai bine cunoscuți pentru hitul lor din 1964 „Tobacco Road”, un top 10 în Marea Britanie și un top 20 în Statele Unite.

20 noiembrie 2007
Thom Yorke, solistul trupei Radiohead, a recunoscut că se numără printre miile de oameni care nu au plătit nimic pentru a descărca ultimul album al trupei, „In Rainbows”. Vorbind cu Steve Lamacq de la BBC 6 Music, Yorke a spus: „Nu a fost niciun motiv. Doar mi-am mutat niște bani dintr-un buzunar în altul.” Conform unui sondaj, trei din cinci oameni nu au plătit nimic pentru el. Yorke a adăugat că nimeni nu avea voie să dețină copii ale înregistrării master în cazul în care erau scurse înainte de lansare.

20 noiembrie 2005
Robbie Williams a doborât un record mondial Guinness, vânzând peste 1,6 milioane de bilete pentru turneul său mondial din 2006 într-o singură zi. Biletele, cumpărate în prima zi de vânzare, au fost evaluate la aproximativ 80 de milioane de lire sterline.

20 noiembrie 2004
Liam Gallagher, solistul trupei Oasis, a primit o amendă de 40.000 de lire sterline după o bătaie într-un hotel din Germania. Gallagher a fost arestat împreună cu toboșarul Alan White și alți trei membri ai grupului după altercația din decembrie 2002, la München. Gallagher și-a pierdut două dinți în față în bătaie, ceea ce a dus la anularea turneului trupei în Germania.

20 noiembrie 2003
Michael Jackson a zburat la Santa Barbara pentru a fi arestat de poliție. A fost văzut cu cătușe pe mâini când a fost dus la secție. Cântărețul și-a făcut fotografia de identitate și a dat amprentele înainte de a fi eliberat pe cauțiune de 3 milioane de dolari.

20 noiembrie 2002
Fostul membru Ultravox, Midge Ure, a primit o amendă de 500 de lire sterline și a fost obligat să plătească 35 de lire sterline cheltuieli de magistrat în King’s Lynn, Norfolk, după ce a recunoscut că a condus fără atenție și grijă. Tribunalul a aflat că Ure a fost implicat într-un accident minor în Norfolk în timp ce conducea un minivan Chrysler la un concert în apropiere de Fakenham, unde urma să cânte.

20 noiembrie 2001
Casa de copilărie a Madonnei în comitatul Oakland, Michigan, s-a vândut la licitație în doar 12 minute. Casa, împreună cu câteva obiecte de colecție rock, a fost achiziționată pentru 331.000 de dolari.

20 noiembrie 1998
Un studiu care compară nivelurile de zgomot ale muzicii rock a descoperit că persoanele mai în vârstă au dat o notă mult mai mare pe scala zgomotului muzicii rock decât tinerii. Cercetătorii de la Universitatea Ohio au testat persoanele cu vârste între 18 și 21 de ani și persoanele cu vârste cuprinse între 51 și 58 de ani. Studiul i-a întrebat pe participanți să evalueze intensitatea muzicii rock redată la nouă intensități, cuprinse între 10 decibeli și 90 decibeli. Participanții au ascultat „Heartbreaker” de Led Zeppelin timp de 10 secunde la diferite intensități. La fiecare intensitate, subiecții mai în vârstă au dat muzicii o notă numerică mai mare în funcție de intensitate decât subiecții mai tineri.

20 noiembrie 1995
The Beatles Anthology 1 a fost lansat în SUA, includând 60 de piese, printre care și piesa „Free As A Bird”, compusă și înregistrată inițial în 1977 ca o demonstrație acasă de John Lennon. În 1995, o versiune de studio a înregistrării, cu contribuții de la Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr, a fost lansată ca single de The Beatles.

20 noiembrie 1991
The Rolling Stones au anunțat că au semnat un contract de 20 de milioane de lire sterline cu Virgin Records, pentru a realiza trei albume în decurs de șase ani.

20 noiembrie 1984
O mulțime mare de fani a asistat la dezvelirea unei stele pe Hollywood Walk of Fame pentru Michael Jackson în fața Mann’s Chinese Theatre din Los Angeles. Jackson a devenit starul numărul 1.793 de pe celebrul bulevard.

20 noiembrie 1976
Paul Simon a fost gazda emisiunii NBC Saturday Night Live, unde a cântat live alături de George Harrison la „Here Comes The Sun” și „Homeward Bound”. Paul McCartney și John Lennon erau ambii în New York City și au urmărit emisiunea la televizor.

20 noiembrie 1975
Les McKeown de la Bay City Rollers a fost găsit nevinovat de cauzarea morții unei femei în vârstă de 76 de ani pe care a lovit-o cu mașina în maiul anterior. Martorii au declarat că Euphemia Clunie traversa strada și schimbase direcția de patru ori. McKeown a fost găsit vinovat de conducere iresponsabilă, amendat cu 150 de lire sterline și i s-a interzis conducerea timp de un an.

20 noiembrie 1975
The Who a dat startul unui turneu nord-american care a durat o lună la The Summit din Houston. După concert, toboșarul Keith Moon a fost arestat pentru tulburarea liniștii și a petrecut noaptea în închisoare.

20 noiembrie 1974
Keith Moon, toboșarul trupei The Who, s-a prăbușit în timpul unui concert după ce băutura sa a fost amestecată cu somnifer pentru cai. Scott Halpin, în vârstă de 19 ani, care se afla în public, s-a oferit voluntar să îl înlocuiască la tobe pentru cele trei piese rămase.

20 noiembrie 1973
Muzicianul american, parodistul și satiristul Allan Sherman a murit de emfizem la zece zile înainte de împlinirea vârstei de 49 de ani. A avut single-ul „Hello Muddah, Hello Faddah”, care a ajuns pe locul 2 în SUA și pe locul 14 în Marea Britanie.

20 noiembrie 1971
Isaac Hayes a început o serie de două săptămâni pe locul 1 în clasamentul single-urilor din SUA cu „Theme From Shaft”, care a ajuns pe locul 4 în Marea Britanie. Hayes a câștigat un premiu Grammy pentru Cel Mai Bun Punctaj Original de Film cu „Theme From Shaft”.

20 noiembrie 1968
Filmul „Head” al trupei The Monkees a avut premiera în șase orașe din SUA. Recenziile au fost aspre, iar filmul a fost un dezastru la box office.

20 noiembrie 1967
Trupa de rock psihedelic din Los Angeles, Strawberry Alarm Clock, se afla pe locul 1 în clasamentul single-urilor din SUA cu „Incense And Peppermints”. În timpul înregistrării piesei, trupa a exprimat o neplăcere față de versurile melodiei, așa că vocile principale au fost interpretate de un prieten al trupei, Greg Munford, care participa la ședința de înregistrare în calitate de vizitator.

20 noiembrie 1966
The Supremes se aflau pe locul 1 în clasamentul single-urilor din SUA cu „You Keep Me Hanging On”, al șaptelea lor single care a petrecut două săptămâni în fruntea clasamentelor și a fost, de asemenea, un hit pe locul 8 în Marea Britanie.

20 noiembrie 1965
The Supremes au avut cel de-al șaselea lor single pe locul 1 în SUA cu „I Hear A Symphony”, produs de echipa de producție Motown, Holland–Dozier–Holland.

20 noiembrie 1961
Bob Dylan a început înregistrările pentru albumul său de debut pe parcursul a două zile la Columbia Recording Studios din New York City.

20 noiembrie 1955
Melodia care a schimbat istoria muzicii populare, „Rock Around the Clock” de Bill Haley & His Comets, a ajuns pe locul 1 în clasamentul single-urilor din Marea Britanie. Melodia a fost utilizată în genericul de început al filmului „Blackboard Jungle”. Melodia a intrat în clasamente de alte șase ori până în 1974.

20 noiembrie 1955
Bo Diddley a apărut în emisiunea de televiziune „The Ed Sullivan Show” din SUA. Producătorii emisiunii au cerut să interpreteze versiunea sa a piesei „Sixteen Tons”, dar când a apărut pe scenă, a cântat propria sa piesă „Bo Diddley”, ceea ce a dus la interzicerea sa de a mai apărea în emisiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
© 2023 RadioGalaxia.ro | Toate drepturile rezervate.