Calendar muzical: 20 august

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întamplat într-o zi de 20 august

20 August 2021
Cântărețul și compozitorul american de muzică country, precum și autor de povestiri scurte, Tom T. Hall, a decedat în urma unei împușcături autoinfligată în cap. El a scris 12 hituri numărul 1, cu încă 26 care au ajuns în Top 10, inclusiv hitul internațional crossover pop numărul 1 “Harper Valley PTA” interpretat de Jeannie C. Riley.

20 August 2020
Toboșarul american de rock Frankie Banali a decedat la vârsta de 68 de ani din cauza cancerului pancreatic. El este cel mai cunoscut pentru munca sa cu trupa de heavy metal multi-platină Quiet Riot.

20 August 2018
Muzicianul american de soul, Eddie Willis, a decedat din cauza complicatiilor poliomielitei la vârsta de 82 de ani. Willis a cântat la chitară electrică și chitară electrică sitar din când în când pentru trupa de studio internă a Motown-ului, The Funk Brothers, în anii 1960 și începutul anilor 1970. A interpretat multe hituri, inclusiv “Please Mr. Postman” interpretat de The Marvelettes, “The Way You Do the Things You Do” interpretat de The Temptations, “You Keep Me Hanging On” interpretat de The Supremes și “I Was Made to Love Her” interpretat de Stevie Wonder.

20 August 2016
Trupa Tragically Hip a atras o mulțime completă de spectatori la spectacolul din Kingston, Ontario, în timp ce solistul lor aflat în agonie, Gord Downie, își lua rămas bun de la Canada. Spectacolul a fost transmis în direct în întreaga Canada și a fost proiectat în sute de locații publice din țară, inclusiv în baruri și locuri în aer liber.

20 August 2016
Chitaristul fostei trupe 3 Doors Down, Matt Roberts, a decedat la vârsta de 38 de ani din cauza unei supradoze de medicamente prescrise. Trupa americană de rock a devenit celebră internațional cu primul lor single, “Kryptonite”, care a ajuns în top trei în topul Billboard. Au lansat albumul lor de debut, “The Better Life”, în 2000, care a devenit cel de-al unsprezecelea cel mai bine vândut album al anului și a fost certificat 6x platină în Statele Unite.

20 August 2013
S-a raportat că Beyoncé a cheltuit aproape 1.500 de lire sterline la o sucursală din Essex a lanțului de restaurante cu pui Nando’s, după ce a susținut un spectacol la Festivalul V din Marea Britanie. Chitanța artistei a fost postată pe Twitter, iar managerul Nando’s Chelmsford a confirmat că un membru al anturajului lui Beyoncé a făcut comanda. Comanda a inclus 48 de pui întregi, 24 de cutii de salată de varză, 58 de platouri cu aripi de pui și 48 de porții de cartofi prăjiți. Chitanța arăta că masa a fost aparent plătită în numerar.

20 august 2009
Clăparul și basistul american Larry Knechtel a decedat la vârsta de 69 de ani din cauza unui aparent atac de cord. El este cel mai bine cunoscut ca membru al trupei Wrecking Crew, care a colaborat cu artiști precum Simon And Garfunkel, Duane Eddy, The Beach Boys, The Doors, Jerry Garcia, Elvis Presley și ca membru al trupei anilor 1970 Bread.

20 august 2008
Fiica regretatului star country Johnny Cash a numit utilizarea numelui tatălui său pentru a susține un candidat la președinția SUA “șocantă”. Starul country John Rich a sugerat că domnul Cash ar fi susținut candidatul republican John McCain în timpul unui miting din Florida, conform rapoartelor media. Scriind pe site-ul său, Roseanne Cash a numit remarca “presumptuoasă”. “Chiar și eu nu aș îndrăzni să spun în public ceea ce ‘știu’ că el gândea sau simțea”, a adăugat ea.

20 august 2007
Înmormântarea mogulului muzical și radiodifuzorului din Manchester, Tony Wilson, a avut loc la Biserica Romano-Catolică Sf. Maria din Manchester. Peter Hook și Stephen Morris – doi membri ai primei formații semnate de Factory, Joy Division, și ulterior, ai trupei New Order, au participat, împreună cu solistul trupei Happy Mondays, Shaun Ryder.

20 august 2006
The Rolling Stones au susținut primul din cele două concerte de la Stadionul Twickenham în cadrul turneului lor mondial “A Bigger Bang”. De asemenea, au apărut și trupele Feeder și The Charlatans.

20 august 2004
Un bărbat din Stoke-on-Trent, Anglia, a menționat numele lui Bryan Adams ca “alt bărbat” în documentele de divorț, după ani de încercări de a face față obsesiei soției sale față de cântăreț. Rob Tinsley a declarat că a trebuit să trăiască cu o figură în mărime naturală a lui Adams care stătea la picioarele patului și cu postere pe pereții dormitorului.

20 august 2003
Muzeul Madame Tussauds din Londra a deschis o expoziție interactivă Pop Idol cu o statuie de ceară vorbitoare a judecătorului Simon Cowell. Statuia de ceară făcea comentarii precum: “A fost extraordinar. Din păcate, extraordinar de rău.” “Crezi cu adevărat că ai putea deveni un Pop Idol? Ei bine, atunci ești surd.” “Mulțumesc. La revedere și a fost cea mai proastă interpretare pe care am văzut-o vreodată.”

20 august 2000
Spiller a ajuns pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa “Groovejet”. DJ-ul și producătorul italian a mixat piesa pe baza unui hit vechi din anii 1970, “Love Is You” interpretat de Carol Williams, cu voci noi interpretate de Sophie Ellis-Bextor.

20 august 2000
Janet Jackson a ajuns pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu piesa “Doesn’t Really Matter”. Nelly a început o perioadă de cinci săptămâni pe locul 1 în topul albumelor din SUA cu albumul “Country Grammar”.

20 august 1997
BBC TV a difuzat documentarul “Oasis Right Here Right Now”, în care membrii trupei vorbeau despre anul lor dificil anterior, precum și interpretări ale a trei piese noi ale trupei din Manchester.

20 august 1992
Un medic din SUA a dat în judecată compania de telefonie Southwest Bell cerând 35 de milioane de dolari. A pretins că soția sa a murit pentru că nu a putut apela numărul de urgență 911 din cauza tuturor liniilor ocupate de cererea de bilete la concertul lui Garth Brooks.

20 august 1990
Aerosmith a apărut la The Marquee Club din Londra. Chitaristul trupei Led Zeppelin, Jimmy Page, s-a alăturat trupei pe scenă pentru o improvizație de blues.

20 august 1988
Steve Winwood a ajuns pe locul 1 în topul albumelor din SUA cu cel de-al cincilea său album solo, “Roll With It”. Piesa cu același nume a ocupat și primul loc în topul single-urilor din SUA.

20 august 1988
Iron Maiden, Kiss, David Lee Roth, Megadeth, Guns N’ Roses și Helloween au apărut la Festivalul “Monsters Of Rock” din acest an, de la Castelul Donington, Anglia. Doi fani de muzică rock au murit în timp ce dansau în stil “slam” în timp ce cânta trupa Guns N’ Roses.

20 august 1983
Madness, Joan Jett, The Police și R.E.M. au apărut la Stadionul JFK din Philadelphia.

20 august 1979
Bob Dylan a lansat albumul “Slow Train Coming”, un album de cântece religioase, inclusiv single-ul câștigător al premiului Grammy, “Gotta Serve Somebody”. Albumul i-a alienat pe mulți dintre fanii săi de lungă durată.

20 august 1973
Bruce Springsteen a susținut primul din cele șapte concerte consecutive la Oliver’s din Boston, Massachusetts, cântând două seturi a câte 60 de minute în fiecare seară.

20 august 1969
După ce au încheiat înregistrarea piesei “I Want You (She’s So Heavy)”, The Beatles au lucrat la ordinea pieselor de pe albumul “Abbey Road”. A fost creată o înregistrare preliminară, medley-ul a fost inițial programat să apară pe fața întâi a albumului, iar plasarea pieselor “Octopus’s Garden” și “Oh! Darling” a fost inversată față de versiunea finală. Albumul urma să se încheie cu acordul de chitară tăiat care încheie piesa “I Want You (She’s So Heavy)”. A fost ultima dată când cei patru membri ai trupei Beatles au fost împreună în studiourile Abbey Road.

20 august 1968
Directorul laboratorului audio al Universității din Tennessee, Dr. David M. Lipscomb, a raportat că o cobaiță supusă timp de trei luni la 88 de ore de muzică Rock înregistrată la un club din Knoxville la 120 de decibeli a suferit leziuni acute ale urechilor interne. Steve Paul, proprietarul unui club disco din New York, a răspuns: “Dacă se va produce o creștere majoră a participării de cobai la The Scene, cu siguranță ne vom lua în considerare confortul lor.”

20 august 1966
The Beatles, în turneu în America pentru ultima dată, au fost nevoiți să anuleze și să reprogrameze spectacolul lor în stadionul în aer liber Crosley Field din Cincinnati. Ploaia torențială (și absența acoperișului) făcea electrocutarea aproape certă dacă The Beatles ar fi încercat să cânte.

20 august 1965
Managerul trupei The Rolling Stones, Andrew Loog Oldham, și partenerul său Tony Calder au lansat casa de discuri Immediate. Primul lor disc single lansat a fost “Hang On Sloopy” interpretat de The McCoy’s. Mick Jagger, Eric Clapton și Nico (care avea să se alăture mai târziu formației Velvet Underground) au participat la petrecerea de lansare. Casa de discuri a devenit casa pentru trupe precum Small Faces, Nice, Amen Corner și Chris Farlowe, precum și pentru un tânăr producător – chitaristul Jimmy Page.

20 august 1965
Davy Jones & The Lower Third au lansat single-ul “You’ve Got a Habit of Leaving”, ultima piesă pe care David Bowie (născut David Jones) a lansat-o înainte de a-și schimba numele pentru a evita confuzia cu Davy Jones de la trupa The Monkees. Acesta a fost și primul dintre cele două single-uri pe care le-a înregistrat cu The Lower Third după ce a părăsit trupa sa anterioară, The Manish Boys.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!