Calendar muzical: 2 noiembrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 2 noiembrie

2 noiembrie 2021
Muzicianul rock irlandez-american, cântăreț și compozitor Declan Mulligan a murit la vârsta de 83 de ani. A fost cel mai bine cunoscut ca chitarist al trupei rock The Beau Brummels, care s-a format în San Francisco în 1964 și a intrat în mainstream cu single-ul lor de debut, „Laugh, Laugh”.

2 noiembrie 2018
Văduva lui Chris Cornell, solistul trupei Soundgarden, l-a dat în judecată pe medicul său, acuzându-l că i-a prescris în exces medicamente care au dus în cele din urmă la moartea sa în 2017. Vicki Cornell a susținut că Dr. Robert Koblin i-a prescris „cu neglijență și repetat” cântărețului „substanțe controlate periculoase care afectează mintea”. Cornell a fost găsit mort într-o cameră de hotel din Detroit, iar moartea sa a fost considerată un suicid.

2 noiembrie 2018
Chitaristul american Glenn Schwartz, primul chitarist al trupei James Gang, a murit la vârsta de 78 de ani. Ulterior, s-a alăturat trupei de blues cu sediul în Los Angeles, Pacific Gas & Electric, și în 1970 a obținut un hit național de top 20 cu piesa „Are You Ready?”

2 noiembrie 2016
Taylor Swift a fost cea mai bine plătită femeie în muzică, conform listei anuale Forbes, câștigând mai mult decât dublul competitorului ei cel mai apropiat, Adele. Starul pop în vârstă de 26 de ani a adunat câștiguri de 170 de milioane de dolari (137,8 milioane de lire sterline) în ultimul an, în principal datorită unui turneu mondial numit după albumul ei recent „1989”.

2 noiembrie 2015
Adele a ajuns pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu piesa „Hello”, piesa principală de pe al treilea ei album, „25”. „Hello” a devenit prima piesă care a vândut mai mult de un milion de copii digitale într-o singură săptămână și a avut a treia cea mai mare vânzare săptămânală de la începutul urmăririi vânzărilor de către Nielsen SoundScan în 1991.

2 noiembrie 2014
Acker Bilk, clarinetistul, a murit la vârsta de 85 de ani. Melodia instrumentală „Stranger on the Shore” a lui Bilk din 1962 a devenit cel mai bine vândut single din Regatul Unit din 1962: a stat în topurile din Marea Britanie timp de peste 50 de săptămâni, a ajuns pe locul 2 și a fost primul single numărul 1 în Statele Unite de un artist britanic în era listei Billboard Hot 100.

2 noiembrie 2009
Ronnie Wood a primit premiul pentru Contribuție Remarcabilă la ceremonia Classic Rock Roll of Honour din Londra, Anglia. Pete Townshend, chitaristul trupei The Who, a înmânat premiul lui Wood, care s-a alăturat în mod permanent trupei The Rolling Stones în 1976.

2 noiembrie 2008
Finaliștii de la X-Factor au început o serie de trei săptămâni la locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa „Hero”, pentru a strânge bani pentru organizația „Help for Heroes”, care oferă sprijin militarilor răniți, și pentru „Poppy Appeal”. Piesa a fost un hit Top 10 pentru Mariah Carey în 1993.

2 noiembrie 2007
Concertul mult așteptat al Led Zeppelin din Londra a fost amânat pentru două săptămâni după ce chitaristul Jimmy Page și-a rupt un deget. Concertul de omagiu în onoarea fondatorului Atlantic Records, Ahmet Ertegun, programat pentru 26 noiembrie, avea să aibă loc acum pe 10 decembrie. Peste un milion de fani au solicitat cele 20.000 de bilete disponibile, la prețul de 125 de lire sterline fiecare. Profiturile din spectacol urmau să fie donate pentru bursele de studiu în numele lui Ertegun în Regatul Unit, SUA și țara sa natală, Turcia.

2 noiembrie 2007
Ozzy Osbourne a declarat că reputația sa a fost pătată după ce a fost organizată o petrecere în care se presupunea că el a fost implicat, de către polițiști americani, pentru a aduna suspecți criminali dispăruți. Peste 500 de persoane din Dakota de Nord cu mandate de arestare au primit invitații, iar mai mult de 30 de suspecți s-au prezentat. Ozzy a declarat că este „ofensator” că numele său a fost folosit, dar poliția a argumentat că a fost o modalitate „creatvă” de a combate criminalitatea. Ozzy fusese selectat pentru că urma să susțină un concert într-o arenă din apropiere, ceea ce a fost folosit pentru a explica de ce ar fi trebuit să participe la petrecere.

2 noiembrie 2004
Chitaristul Eric Clapton a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic de la Palatul Buckingham pentru serviciile sale aduse muzicii.

2 noiembrie 2002
Poliția a arestat o bandă internațională care plănuia să o răpească pe fosta membră a trupei Spice Girls, Victoria Beckham, și cei doi copii ai săi. Banda plănuise să ceară răscumpărare în valoare de 5 milioane de lire sterline pentru Victoria.

2 noiembrie 1999
Foo Fighters au lansat al treilea lor album de studio intitulat “There Is Nothing Left to Lose”. Acest album marchează prima apariție a bateristului Taylor Hawkins. Primele copii ale discului au inclus și un tatuaj temporar, similar cu cel de pe coperta albumului.

2 noiembrie 1996
Cântăreața și chitaristă americană Eva Cassidy a murit de cancer de piele la vârsta de 33 de ani. La doi ani după moartea sa, muzica lui Cassidy a ajuns în atenția publicului britanic atunci când versiunile ei ale melodiilor “Fields of Gold” și “Over the Rainbow” au fost difuzate de Mike Harding și Terry Wogan la BBC Radio 2. Ea este singurul artist care a obținut trei albume numărul 1 în UK postum: “Songbird” din 2001, “Imagine” din 2002 și “American Tune” din 2003. În 2001, ea a avut și un single pe locul 42 în UK cu “Over The Rainbow” și în 2007 a avut un single numărul 1 în UK cu “What a Wonderful World” alături de Katie Melua.

2 noiembrie 1991
U2 au obținut al doilea lor single numărul 1 în UK cu “The Fly”, extras de pe albumul lor “Achtung Baby”. Cântecul a fost și o prezentare a unei noi identități inventate de Bono numită “The Fly”.

2 noiembrie 1984
Reverendul Marvin Gaye Sr. a fost condamnat la o pedeapsă suspendată de șase ani și probațiune pentru uciderea din culpă a fiului său, Marvin Gaye. El a decedat ulterior într-un azil de bătrâni în 1998.

2 noiembrie 1979
AC/DC au susținut al doilea din cele trei concerte cu casa închisă la Hammersmith Odeon, Londra, Anglia, cu Def Leppard ca invitați speciali.

2 noiembrie 1978
The Police au lansat albumul lor de debut, “Outlandos d’Amour”. Titlul de lucru, “Police Brutality,” a fost schimbat pentru a suna mai romantic. Titlul se traduce vag ca “Outlaws of Love”, dar termenul “Outlandos” este de fapt o combinație a cuvintelor “Outlaws” și “Commandos”. Datorită succesului single-ului lor principal, “Roxanne”, “Outlandos d’Amour” a atins locul 6 în topul albumelor din Marea Britanie și locul 23 în Statele Unite. Albumul a generat și alte două single-uri de succes: “Can’t Stand Losing You” și “So Lonely”.

2 noiembrie 1974
George Harrison a devenit primul membru al trupei Beatles care a întreprins un turneu mondial solo atunci când a susținut primul concert dintr-un turneu de 30 de nopți în Vancouver, Canada.

2 noiembrie 1974
Stevie Wonder a ajuns pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu “You Haven’t Done Nothin'”, cel de-al patrulea său single care a ajuns pe locul 1. Piesa a inclus vocalul de fundal al formației The Jackson Five.

2 noiembrie 1969
“Către țară” a formației The Archies se afla pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie. Acest single a devenit un exemplu al hiturilor izolate cu cel mai mare succes din Marea Britanie, petrecând opt săptămâni pe prima poziție a topurilor.

2 noiembrie 1969
Creedence Clearwater Revival a lansat albumul “Willy and the Poor Boys”, al treilea album de studio pe care formația l-a lansat în acel an. Albumul include piesele “Down on the Corner”, de la care albumul își ia numele, și “Fortunate Son”, o cunoscută piesă de protest, precum și versiunea lor a piesei lui Lead Belly, “Cotton Fields”.

2 noiembrie 1967
Cream a lansat al doilea lor album de studio, “Disraeli Gears”, care a marcat avântul formației în Statele Unite și a devenit un succes masiv în 1968, ajungând pe locul 4 în topurile americane. Albumul include single-urile “Strange Brew” și “Sunshine of Your Love”.

2 noiembrie 1967
The Beatles au încheiat înregistrările pentru următorul lor single, “Hello Goodbye”, la studiourile Abbey Road din Londra, cu o a doua linie de bass interpretată de Paul McCartney. Piesa lui McCartney fusese aleasă pentru A-side a următorului single al formației The Beatles, iar partea B urma să fie piesa lui Lennon, “I Am The Walrus”.

2 noiembrie 1963
The Konrads, în care cânta și David Bowie, au apărut la Shirley Parish Hall, Shirley, Croydon, Anglia.

2 noiembrie 1958
Tommy Edwards se afla pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu “It’s All In The Game”. Piesa a fost scrisă de Charles Dawes, care ulterior a devenit vicepreședintele Statelor Unite sub președintele Calvin Coolidge. Este singurul single pop numărul 1 care a fost scris în colaborare cu un vicepreședinte al SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
© 2023 RadioGalaxia.ro | Toate drepturile rezervate.