Calendar muzical: 2 august

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întamplat într-o zi de 2 august

2 Aug 2020
Chitaristul Steve Holland, unul dintre membrii fondatori și ultimul membru original în viață al formației de rock americană Southern Molly Hatchet, a murit la vârsta de 66 de ani.

2 Aug 2019
Ed Sheeran a învins recordul turneului U2 când turneul său Divide a devenit cel mai mare, cel mai bine participat și cel mai profitabil turneu din toate timpurile. Până la finalul turneului, el a petrecut 893 de zile în turneu, în comparație cu cele 760 de zile ale turneului U2. Sheeran a depășit și recordul de participare la turnee al lui Bono și colegilor săi de 7,3 milioane cu un concert în Franța în mai în acel an.

2 Aug 2017
The Kidd Creole, unul dintre membrii fondatori ai grupului de hip hop din anii 1980 Grandmaster Flash and The Furious Five, a fost arestat în legătură cu omorârea unui om fără adăpost în New York City. La vârsta de 57 de ani, al cărui nume real este Nathaniel Glover, a fost membru al trupei Grandmaster Flash and the Furious Five, cunoscută în special pentru cântecul lor rap din 1982, ‘The Message.’

2 Aug 2014
Cântăreața americană Rosetta Hightower a murit la vârsta de 70 de ani. Ea a fost membră a trupei The Orlons, care s-a format la sfârșitul anilor 1950 și a avut cinci hituri în topul 20 din SUA în anii ’60, inclusiv „The Wah Watusi”, „Don’t Hang Up” și „South Street”. Înainte să devină The Orlons, au fost un cvintet exclusiv feminin numit Audrey and the Teenettes. The Orlons au oferit corurile pentru hiturile lui Dee Dee Sharp din 1962, „Mashed Potato Time” și „Gravy (For My Mashed Potatoes)”. La sfârșitul anilor ’60, s-a alăturat unui grup de cunoscute cântărețe de sesiune care au susținut numeroase hituri, printre care Madeline Bell, Lesley Duncan, Kiki Dee și Sue și Sunny. A înregistrat cu Joe Cocker pe albumul său „With a Little Help From My Friends”.

2 Aug 2013
Nielsen SoundScan a raportat că vânzările de albume din SUA au totalizat 4,68 milioane pentru săptămâna încheiată pe 28 iulie, cel mai scăzut total săptămânal de la înființarea sistemului de urmărire în mai 1991.

2 Aug 2005
Status Quo a filmat o apariție cameo în serialul britanic „Coronation Street”, jucându-se pe ei înșiși. Francis Rossi și Rick Parfitt urmau să apară în trei episoade ale acestui serial de lungă durată de pe canalul ITV.

2 Aug 2005
Brandon Flowers de la trupa The Killers s-a căsătorit cu Tana Munblowsky într-o ceremonie privată organizată în Hawaii.

2 Aug 2004
Eric Clapton a cumpărat o participație de 50% în Cordings pentru a salva istoricul magazin de îmbrăcăminte pentru bărbați de la închidere. Magazinul, stabilit la Londra din 1839, intrase în dificultăți financiare. Chitaristul a declarat că a fost atașat de magazin încă de la vârsta de 16 ani, când o vitrină i-a atras atenția, și de atunci a devenit un client regulat. Cordings a fost creatorul paltonului Covert și cămășii Tattersall și a făcut cizme de călărie pentru Regina Mamă, Ducele de Windsor și Mrs. Simpson.

2 Aug 2001
Aeroportul Internațional New Orleans a fost redenumit Aeroportul Louis Armstrong în onoarea trompetistului, cântărețului și dirijorului născut în New Orleans.

2 Aug 2000
Magazinul de muzică Rushworth and Dreaper din Liverpool a fost închis după 150 de ani de activitate. Magazinul devenise faimos pentru faptul că a furnizat instrumente muzicale trupei The Beatles și altor formații din Liverpool.

2 Aug 2000
Jerome Smith din KC and the Sunshine Band a murit după ce a fost strivit de o buldozer pe care îl opera. A avut single-ul „Get Down Tonight”, care a ajuns pe locul 1 în SUA în 1975, și single-ul „Give It Up”, care a ajuns pe locul 1 în Marea Britanie în 1983.

2 Aug 1991
Rick James și prietena sa Tanya Hijazi au fost arestați în Hollywood și acuzați de agresiune cu o armă letală, violență înrăutățită, tortură, închisoare falsă și act sexual oral forțat. James a fost eliberat pe cauțiune în valoare de 1 milion de dolari.

2 Aug 1987
David Martin, basistul trupei Sam The Sham & the Pharaohs, a murit de un atac de cord la vârsta de 50 de ani. Martin a co-scris single-ul trupei din 1965, „Wooly Bully”, care a ajuns pe locul 2 în SUA și locul 11 în Marea Britanie.

2 Aug 1986
Peter Cetera a început să fie pe locul 1 în topurile din SUA timp de două săptămâni cu tema din filmul „Karate Kid II”, „The Glory Of Love”, care a ajuns pe locul 3 în Marea Britanie.

2 Aug 1986
Chris de Burgh a ocupat locul 1 în Marea Britanie cu piesa „The Lady In Red”, fiind primul său single de pe prima poziție după douăzeci și patru de lansări de single-uri, rămânând în topul clasamentelor timp de trei săptămâni.

2 Aug 1983
James Jamerson a murit la vârsta de 47 de ani în Los Angeles, ca urmare a complicatiilor provocate de ciroza hepatică, insuficiență cardiacă și pneumonie. Ca membru al trupei The Funk Brothers, el a fost basistul neacreditat pe majoritatea hiturilor Motown Records din anii ’60 și începutul anilor ’70, inclusiv piese interpretate de Stevie Wonder, The Temptations, Martha and the Vandellas, Marvin Gaye, The Four Tops și The Supremes. În cele din urmă, a cântat pe aproape 30 de hituri pop clasate pe locul 1.

2 Aug 1980
The Clash a lansat single-ul „Bank Robber” după ce acesta fusese disponibil doar ca import. Compania lor de înregistrări, CBS, nu dorea să lanseze înregistrarea, susținând că nu era suficient de comercială.

2 Aug 1977
Sid Vicious de la trupa Sex Pistols a fost amendat cu 125 de lire sterline de un tribunal din Londra după ce fusese găsit purtând un cuțit la Festivalul Punk de la 100 Club din septembrie anul trecut.

2 Aug 1976
Peter “Puddy” Watts, manager de traseu al formației Pink Floyd, a murit din cauza unei supradoze de heroină. Watts a furnizat râsul nebunesc de pe albumul grupului “The Dark Side Of The Moon”.

2 Aug 1975
The Eagles au ajuns pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu piesa „One Of These Nights”, fiind al doilea single al formației care ajunge pe locul 1 în SUA și primul care s-a clasat în topul din Marea Britanie, unde a ajuns pe locul 23.

2 Aug 1970
Elvis Presley se afla pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu versiunea sa a piesei „The Wonder Of You”, fiind cel de-al 16-lea său single care a ocupat această poziție. Ray Peterson a înregistrat versiunea originală în 1959, care i-a adus un hit în topul 30.

2 Aug 1969
„Wet Dream” a interpretului jamaican de reggae Max Romeo a intrat în topul single-urilor din Marea Britanie. Piesa a devenit notorie datorită versurilor sale de natură sexuală explicită, fiind interzisă de BBC și majoritatea posturilor de radio.

2 Aug 1968
The Doors au început o serie de două săptămâni la locul 1 în topul single-urilor din SUA cu piesa „Hello I Love You”, fiind al doilea single al formației care a ajuns pe primul loc în SUA. The Doors au înregistrat 8 hituri în topul 40 în SUA între 1967 și 1971.

2 Aug 1964
După o căutare intensă, corpurile lui Jim Reeves și Dean Manuel au fost găsite în epava unui avion, iar la ora locală 13:00, posturile de radio din Statele Unite au anunțat oficial moartea lui Reeves. Avionul cu un singur motor Beechcraft Debonair, cu Reeves la comenzile sale, se prăbușise cu 42 de ore înainte în timpul unei furtuni. Mii de oameni s-au deplasat să-și aducă ultimele omagii la înmormântarea sa două zile mai târziu. Coșciugul, împodobit cu flori de la fani, a fost condus prin străzile din Nashville și apoi spre locul de odihnă final al lui Reeves, lângă Carthage, Texas.

2 Aug 1964
The Beatles au apărut la Cinema Gaumont din Bournemouth. Unul dintre trupele de deschidere, promovate ca fiind o „trupă nouă și necunoscută din Londra”, erau The Kinks.

2 Aug 1962
Robert Allen Zimmerman a devenit oficial Bob Dylan după ce a semnat un contract de publicare muzicală cu Witmark Music la 12 iulie în acel an, cu implicarea lui Albert Grossman.

2 Aug 1960
Johnny Kidd and The Pirates au ocupat locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa „Shakin’ All Over”. A fost singurul lor single care a ajuns pe locul 1 în Marea Britanie. Kidd a murit într-un accident auto în 1966. Multe trupe au interpretat această piesă, printre care The Who, Led Zeppelin, Iggy Pop și The Guess Who.

2 Aug 1957
În turneu cu Clyde McPhatter, The Cadillacs, Edna McGriff, Otis Rush, Lee Andrews & The Hearts, Oscar & Oscar, The G-Clefs, Buddy Holly and the Crickets au apărut la Howard Theater, Washington, DC. Cu piesa “That’ll Be The Day” pe locul 2 în clasamentele din SUA, aceasta a fost prima mare turnee a lui Buddy Holly.

error: Content is protected !!