Calendar muzical: 19 noiembrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 19 noiembrie

19 noiembrie 2016
O scrisoare furioasă de la John Lennon către Paul McCartney și soția sa, Linda, scrisă după despărțirea The Beatles, s-a vândut aproape de 30.000 de dolari (24.200 de lire sterline) unui colecționar anonim din Dallas. În proiectul de două pagini, mecanografiat, cu note scrise de mână, Lennon îi critică pe cuplu pentru modul în care l-au tratat pe el și pe soția sa, Yoko Ono. Atacul se pare că a fost în replică la criticile lui Linda referitoare la faptul că el nu și-a anunțat public plecarea din trupă.

19 noiembrie 2012
Doi fermieri au fost achitați de acuzațiile de sănătate și securitate după ce o balot de fân uriașă l-a strivit mortal pe fostul violoncelist al trupei ELO, Mike Edwards. A fost ucis pe loc atunci când balotul de 600 kg a rostogolit pe un câmp și a aterizat pe furgoneta sa în apropiere de Totnes, Devon, în septembrie 2010. În martie 2011, la Plymouth, un juriu de anchetă a emis un verdict de moarte accidentală pentru domnul Edwards.

19 noiembrie 2006
O chitară folosită de George Harrison urma să aducă mai mult de 100.000 de lire sterline la o licitație din Londra. Chitara Maton MS500 a fost folosită pe primul album al trupei The Beatles.

19 noiembrie 2004
Rapperul Young Buck a fost arestat în legătură cu o înjunghiere la premiile Vibe hip-hop. Young Buck (numele real David Darnell Brown) a fost arestat sub suspiciunea că a înjunghiat un bărbat care ar fi lovit cu pumnul rapperul Dr Dre în față. A fost eliberat pe cauțiune de 500.000 de dolari (270.000 de lire sterline) după ce s-a predat poliției în Los Angeles.

19 noiembrie 2004
Producătorul de discuri Terry Melcher, care a fost în spatele hiturilor Byrds, Ry Cooder și The Beach Boys, a murit la vârsta de 62 de ani după o lungă luptă cu cancerul de piele. Fiul actriței Doris Day, a co-scris „Kokomo” pentru The Beach Boys, a produs „Mr Tambourine Man” pentru Byrds, precum și hituri pentru The Mamas & the Papas.

19 noiembrie 2003
Basistul englez Greg Ridley a murit de pneumonie. A fost membru al formației VIP’s cu Keith Emerson, Spooky Tooth și Humble Pie, care a avut single-ul „Natural Born Bugie” pe locul 4 în UK în 1969. A fondat Strange Brew cu Clem Clempson și Cozy Powell.

19 noiembrie 2003
Actorul, dansatorul american Gene Anthony Ray a murit la vârsta de 41 de ani din cauza unui accident vascular cerebral. Cunoscut în special pentru interpretarea dansatorului stradal Leroy în filmul din 1980 Fame și în serialul TV derivat care a fost difuzat între 1982 și 1987.

19 noiembrie 2003
Poliția a emis un mandat de arestare pentru Michael Jackson în urma acuzațiilor de abuz sexual asupra unui băiat de 12 ani. Jackson, care se afla în Las Vegas pentru filmarea unui videoclip, a negociat cu poliția pentru a stabili un moment și un loc unde să se predea.

19 noiembrie 2002
Experți în siguranță l-au criticat pe Michael Jackson după ce a ținut copilul său în afară la etajul trei al unui hotel. Jacko se afla la Berlin pentru o ceremonie de decernare a premiilor și își arăta copilul în vârstă de nouă luni fanilor săi în afara ferestrei hotelului.

19 noiembrie 2001
Scott Weiland, solistul principal al trupei The Stone Temple Pilots, a fost arestat după ce a fost acuzat că s-a luat la bătaie cu soția sa la hotelul Hard Rock din Las Vegas. Weiland a fost acuzat de o infracțiune de violență domestică și a fost eliberat după 12 ore. Trupa cântase în club în acea seară.

19 noiembrie 2000
LeAnn Rimes a început o serie de două săptămâni la numărul 1 în topurile din Marea Britanie cu „Can’t Fight The Moonlight”, primul ei single care a ajuns pe primul loc în topurile din Marea Britanie. Piesa a fost scrisă de Diane Warren și a făcut parte din coloana sonoră a filmului Coyote Ugly.

19 noiembrie 2000
The Beatles au început o serie de unsprezece săptămâni la numărul 1 în topul albumelor din Marea Britanie cu albumul „The Beatles 1”. Albumul includea practic fiecare single care ajunsese pe locul 1 între 1962 și 1970. Lansat cu ocazia aniversării a 30 de ani de la despărțirea trupei, a fost prima lor compilație disponibilă pe un singur CD. Albumul „1” este cel mai bine vândut album din secolul XXI, cu peste 31 de milioane de copii vândute.

19 noiembrie 1994
David Crosby, membru al formației Crosby, Stills & Nash, a avut succes cu o operație de transplant hepatic la Dumont-UCLA din Los Angeles. Ficatul lui Crosby era afectat în urma consumului extensiv de alcool și droguri, precum și a hepatitei C.

19 noiembrie 1992
R.E.M. a susținut un spectacol în beneficiul Greenpeace la clubul 40 Watt din Athens, Georgia, pentru 500 de persoane. Spectacolul a fost înregistrat pe un studio mobil alimentat cu energie solară.

19 noiembrie 1988
Bon Jovi a început o serie de două săptămâni la numărul 1 în topul de single-uri din SUA cu single-ul principal de pe albumul trupei „New Jersey”, „Bad Medicine”, care a devenit al treilea număr 1 al trupei în SUA și un hit pe locul 17 în Marea Britanie.

19 noiembrie 1988
Robin Beck se afla pe locul 1 în topul de single-uri din Marea Britanie cu „First Time”. Piesa provenea dintr-un spot publicitar pentru Coca-Cola pe care cântăreața de ședință Beck l-a înregistrat. A fost momentul de glorie al artistei în topuri.

19 noiembrie 1983
Muzicianul și compozitorul englez Tom Evans de la Badfinger și-a luat viața după o ceartă amară cu chitaristul Badfinger, Joey Molland, legată de drepturile de autor pentru „Without You”. (Evans a co-scris „Without You”, un hit pentru atât Harry Nilsson, cât și Mariah Carey). Membrii familiei au declarat că artistul nu a putut trece peste sinuciderea fostului său coleg de trupă, Pete Ham.

19 noiembrie 1979
Chuck Berry a fost eliberat din închisoare după ce a ispășit o sentință de patru luni pentru evaziune fiscală.

19 noiembrie 1976
Revista muzicală săptămânală din Marea Britanie, Sounds, a desemnat single-ul de debut al Sex Pistols, „Anarchy In The UK”, drept single-ul săptămânii.

19 noiembrie 1965
David Bowie și Lower 3rd au apărut la The Marquee Club din Londra, Anglia.

19 noiembrie 1965
The Kinks, The Who, Georgie Fame & The Blue Flames, The Hollies, Wilson Pickett și The Golden Apples Of The Sun au apărut la Glad Rag Ball, Empire Pool, Londra, bilete 30 de şilingi (4,20 dolari).

19 noiembrie 1964
The Supremes au devenit primul grup de fete cu un single pe locul 1 în Marea Britanie când „Baby Love” a ajuns în vârf în topuri. Scris și produs de principalul echipei de producție a Motown, Holland–Dozier–Holland, a fost și al doilea dintre cele cinci cântece consecutive ale Supremes care au ajuns pe locul 1 în Statele Unite.

19 noiembrie 1962
The Beatles au susținut concerte la trei locații diferite. Mai întâi au avut un spectacol în timpul prânzului la The Cavern Club din Liverpool, urmat de o călătorie de 85 de mile în Midlands, unde au cântat la Smethwick Baths Ballroom și apoi la Adelphi Ballroom, West Bromwich, în Staffordshire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!