Calendar muzical: 18 septembrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 18 septembrie

18 septembrie 2020
Pamela Hutchinson din grupul vocal american de muzică soul/R&B The Emotions a decedat la vârsta de 61 de ani. The Emotions au avut hitul “Best of My Love” care a ajuns pe locul 1 în SUA în 1977.

18 septembrie 2019
Un studiu chinez a cerut un program de promovare care să crească conștientizarea publică cu privire la impactul negativ al ascultării muzicii rapide în timpul conducere. Studiul susținea că șoferii ar trebui să țină muzica la sub 120 de bătăi pe minut, afirmând că o piesă precum „American Idiot” de Green Day – cu 189 de bătăi pe minut – era o melodie periculoasă de ascultat în timpul condusului, în timp ce „Stairway To Heaven” de Led Zeppelin era o melodie sigură cu 63 de bătăi pe minut.

18 septembrie 2014
Cântăreața și compozitoarea americană Taylor Swift a ajuns pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu piesa „Shake It Off”, devenind al doilea său single numărul 1 în Statele Unite și cea de-a 22-a piesă care să debuteze pe locul 1 în istoria topului.

18 septembrie 2012
Într-un sondaj realizat printre peste 160.000 de cititori, revista britanică de muzică NME l-a numit pe John Lennon ca fiind „iconul suprem al rockului”. Fostul lider al formației Oasis, Liam Gallagher, s-a clasat pe locul doi, urmat de David Bowie, cântărețul Arctic Monkeys, Alex Turner, și regretatul icon Nirvana, Kurt Cobain.

18 septembrie 2009
Leonard Cohen s-a prăbușit pe scenă în timpul unui concert la Valencia, Spania, și a fost transportat la spital. A fost externat ulterior după ce medicii i-au spus că a suferit de intoxicație alimentară. Cohen era în mijlocul interpretării melodiei sale “Bird On The Wire” când a leșinat, ceea ce i-a determinat pe membrii trupei să oprească cântatul și să vină în ajutorul său.

18 septembrie 2007
Britney Spears a fost concediată de compania sa de management, la doar o lună după ce a apelat la serviciile lor. Compania The Firm din Los Angeles a declarat: “Am încheiat relația noastră profesională cu Britney Spears. Credem că este extrem de talentată, dar circumstanțele actuale ne-au împiedicat să ne facem munca în mod corespunzător.”

18 septembrie 2006
Sir Cliff Richard a dezvelit o placă comemorativă pentru a marca un mic subsol considerat locul nașterii rockului britanic, la cincizeci de ani de la deschiderea “2 i’s” coffee bar pe strada Old Compton din Londra. The Tornados, Tommy Steele, The Shadows și Adam Faith au fost printre vedetele care și-au început carierele la acest club.

18 septembrie 2006
Cântărețul de muzică country în vârstă de 73 de ani, Willie Nelson, și alți patru membri din trupa sa au fost acuzați de posesie de droguri după ce marijuana și ciuperci magice au fost găsite de poliție în autocarul său de turneu. Poliția oprise autocarul de turneu în apropiere de Lafayette, Louisiana.

18 septembrie 2006
Ian McCulloch, solistul trupei Echo And The Bunnymen, a fost condamnat pentru tulburarea liniștii, după ce a strigat, înjurat și amenințat pe Gary Duncan și prietena sa Juliet Sebley în culisele Barrowlands din Glasgow, Scoția. Un tribunal a fost informat că McCulloch și-a pierdut cumpătul când a descoperit cei doi fani într-o cabină de toaletă din încăperea sa privată de pregătire.

18 septembrie 2004
Britney Spears s-a căsătorit cu dansatorul Kevin Federline în cadrul unei ceremonii private în Los Angeles. Federline avea două fiice dintr-o relație anterioară cu actrița Shar Jackson.

18 septembrie 1996
La Sotheby’s din Londra, Julian Lennon a câștigat o licitație cu puțin peste 39.000 de dolari (21.000 de lire sterline) pentru notele de înregistrare ale cântecului scris de Paul McCartney pentru el, „Hey Jude”. La același eveniment, versurile scrise de John Lennon pentru cântecul „Being For The Benefit Of Mr. Kite” s-au vândut pentru 103.500 de dolari (57.500 de lire sterline).

18 septembrie 1993
Garth Brooks a ajuns pe locul 1 în topul albumelor din SUA cu albumul „In Pieces”. Acest album a petrecut 25 de săptămâni în top și a vândut peste 6 milioane de copii. Albumul a atins poziția a 2-a în topul din Marea Britanie.

18 septembrie 1993
Meat Loaf a ajuns pe locul 1 în topul albumelor din Marea Britanie pentru prima data (dintre cele cinci ori) cu „Bat Out Of Hell II”.

18 septembrie 1991
Rob Tyner, solistul trupei americane de hard rock MC5, a murit după ce a suferit un atac de cord în scaunul mașinii sale parcate în orașul natal Berkley, Michigan. MC5, (prescurtarea de la Motor City Five), s-a format în Detroit în 1965 și au lansat primul lor album, „Kick Out the Jams”, în 1969.

18 septembrie 1983
Kiss au apărut fără „machiaj” pentru prima dată în timpul unei interviuri la MTV pentru a promova lansarea celui mai nou album al lor, „Lick It Up”.

18 septembrie 1982
Piesa epică de șapte minute a formației Dire Straits, „Private Investigations”, a ajuns pe locul 2 în topul single-urilor din Marea Britanie, fiind depășită la locul 1 de „Eye Of The Tiger”.

18 septembrie 1981
Gary Numan a plecat într-o călătorie în jurul lumii într-un avion Cessna cu un singur motor. Tentativa s-a încheiat după ce a fost nevoit să aterizeze în India, unde poliția locală l-a arestat.

18 septembrie 1979
The Eagles au lansat „Heartache Tonight” de pe albumul lor „The Long Run”. Piesa a avut originea într-o sesiune de jam între Glenn Frey și J. D. Souther, care îl vizita pe Frey acasă în Los Angeles ori de câte ori era în oraș în turneu. Frey și Souther au scris primul vers ascultând piese de Sam Cooke. În timpul jam-ului, Frey l-a sunat pe Bob Seger și i-a cântat versul. Seger a rostit apoi refrenul.

18 septembrie 1976
One Hit Wonders Wild Cherry au început o serie de trei săptămâni pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu „Play That Funky Music”. Piesa a început ca un B-side. A fost singurul lor hit în Marea Britanie, unde a atins locul 7.

18 septembrie 1971
The Who au obținut primul și singurul lor album pe locul 1 în Marea Britanie cu „Who’s Next”, al șaselea lor album de studio, care include „Won’t Get Fooled Again”. Coperta albumului arată o fotografie, realizată la Easington Colliery, cu aparența trupei care tocmai a urinat pe o stivă mare de beton. Conform fotografului Ethan Russell, majoritatea membrilor nu au putut să urineze, așa că apa de ploaie a fost vărsată dintr-un recipient de film gol pentru a obține efectul dorit.

18 septembrie 1970
Jimi Hendrix a fost declarat decedat la sosirea la Spitalul St. Mary Abbot din Londra, la vârsta de 27 de ani, după ce s-a sufocat cu propria sa vărsătură. Hendrix a lăsat mesajul „Am nevoie de ajutor, băiatul rău” pe telefonul managerului său, mai devreme în acea noapte. Au circulat zvonuri și teorii ale conspirației în jurul morții lui Hendrix. Eric Burdon a pretins că Jimi s-a sinucis, dar acest lucru este contrazis de rapoarte, care spuneau că era într-o stare bună. În 2009, un fost ajutor de scenă al formației The Animals a publicat o carte în care susținea că managerul lui Jimi a recunoscut că a aranjat asasinarea lui Hendrix, deoarece chitaristul dorea să iasă din contractul său.

18 septembrie 1968
Lucrând la studiourile Abbey Road la piese noi pentru viitorul lor album, The Beatles au înregistrat 20 de versiuni ale piesei „Birthday”. Roadie-ul Mal Evans a adăugat aplauze, iar Yoko Ono și Pattie Harrison au contribuit cu voci de fundal pe piesă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!