Calendar muzical: 18 octombrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 18 octombrie

18 Oct 2019
Elbow a ajuns pe locul 1 în topul din Marea Britanie cu cel de-al optulea album de studio intitulat “Giants of All Sizes”, devenind al treilea album consecutiv al trupei care se plasează pe primul loc în top.

18 Oct 2013
Paul McCartney a susținut un concert neanunțat în Covent Garden, Londra, în fața a peste 2.000 de fani în timpul pauzei de prânz. Cel mai recent album solo al lui McCartney, “New”, fusese lansat în aceeași săptămână.

18 Oct 2009
Trupa Editors a ajuns pe locul 1 în topul albumelor din Marea Britanie cu albumul lor al treilea de studio intitulat “In This Light and On This Evening”.

18 Oct 2008
Adele a apărut în emisiunea Saturday Night Live alături de candidatul pentru funcția de vicepreședinte al SUA de atunci, Sarah Palin. Emisiunea a obținut cel mai mare rating din ultimii 14 ani, cu un total de 17 milioane de telespectatori. Adele a interpretat piesele “Chasing Pavements” și “Cold Shoulder”. Ulterior, aceste cântece au urcat pe locul 1 în topurile iTunes, iar albumul de debut al cântăreței a urcat 35 de poziții în topul din SUA în săptămâna următoare.

18 Oct 2007
Starul de reggae sud-african Lucky Dube a fost împușcat mortal de hoții de mașini când își ducea fiul adolescent și fiica într-un cartier din Johannesburg. Poliția a declarat că fiul și fiica lui Dube ieșiseră deja din mașină când au fost trase trei focuri prin fereastra mașinii. Martorii au spus că artistul rănit a încercat să plece cu mașina, dar a pierdut controlul și a lovit un copac.

18 Oct 2007
Amy Winehouse și soțul ei, Blake Fielder-Civil, au fost arestați în Bergen, Norvegia, și ținuți peste noapte pentru posesie de cannabis. Cântăreața a fost eliberată a doua zi dimineață după ce a plătit o amendă de 500 de euro (£350; $714).

18 Oct 2007
Casa de discuri a trupei Spice Girls din SUA a anunțat că viitorul lor album cu cele mai mari hituri va fi disponibil în exclusivitate în magazinele lanțului de lenjerie Victoria’s Secret din SUA cu două luni înainte de a fi disponibil în alte magazine.

18 Oct 2005
O imagine cu John Lennon dezbrăcat, realizată în ultima zi a vieții sale, a fost desemnată cea mai bună copertă de revistă din SUA din ultimii 40 de ani. Coperta revistei Rolling Stone, fotografiată de Annie Leibovitz și arătându-l pe Lennon înfășurat în jurul lui Yoko Ono, a fost aleasă de editori, artiști și designeri.

18 Oct 2005
Midge Ure, co-fondatorul concertului Live Aid, a primit titlul de Ofițer al Imperiului Britanic de la Regina pentru contribuțiile sale muzicale și caritabile. La vârsta de 52 de ani, fostul solist al trupei Ultravox a purtat un kilt cu această ocazie la Palatul Buckingham, Londra.

18 Oct 2005
Madonna a recunoscut că i-a scris o scrisoare de rugăminte formației Abba pentru a-i cere permisiunea de a folosi o mostră din muzica lor în noul ei single „Hung Up”. Cântăreața a trebuit să ceară permisiunea pentru a utiliza „Gimme Gimme Gimme” și a devenit doar al doilea artist căruia Abba i-a permis să folosească una din piesele lor ca mostră. Anterior, trupa The Fugees a folosit o parte din „The Name Of The Game” în cântecul lor „Rumble In The Jungle” din 1996.

18 Oct 2002
După o luptă judiciară de 15 ani, cel mai înalt tribunal din statul New York a decis că Ronettes nu aveau dreptul să împartă banii câștigați de producătorul lor Phil Spector prin folosirea pieselor trupei în filme, emisiuni de televiziune și reclame. Citând un contract din 1963 semnat de trupă, instanța a redus semnificativ și suma pe care trebuiau să o primească din drepturile de autor pentru vânzările de discuri și CD-uri.

18 Oct 2000
Cântăreața și actrița americană Julie London a murit după ce a suferit un accident vascular cerebral. A obținut locul 9 în topurile din SUA și locul 22 în cele din Marea Britanie cu single-ul „Cry Me A River” din 1956, care a fost, de asemenea, inclus în filmul „The Girl Can’t Help It” din 1956. A înregistrat 32 de albume în timpul carierei sale și a jucat rolul asistentei Dixie McCall în serialul de televiziune „Emergency!” (1972 – 1979).

18 Oct 1996
Joni Mitchell a fost intervievată de Morrissey pentru CD-ul promoțional “Words and Music” de la Reprise Records, care să promoveze noile sale lansări “Hits” și “Misses”.

18 Oct 1989
În timpul unui concert susținut la Coliseum din Los Angeles, California (în deschidere pentru The Rolling Stones), Axl Rose, liderul formației Guns N’ Roses, a anunțat că acesta va fi ultimul concert al trupei Guns N’ Roses dacă membrii trupei “nu-și revin.” Se referea la consumul de heroină al membrilor trupei.

18 Oct 1986
Fostul actor din serialul TV “Eastenders,” Nick Berry, s-a clasat pe locul 1 în topul de single-uri din Marea Britanie cu piesa “Every Loser Wins.” Berry a interpretat rolul lui Simon Wickes în emisiunea TV. De asemenea, acesta a adus casei de discuri BBC primul său single pe locul 1 în Marea Britanie.

18 Oct 1981
Dave Stewart și Barbara Gaskin au ocupat locul 1 în topul de single-uri din Marea Britanie cu versiunea lor a hitului “It’s My Party,” produs în 1963 de Quincy Jones și cântat de Lesley Gore.

18 Oct 1979
Buggles s-au clasat pe locul 1 în topul de single-uri din Marea Britanie cu piesa “Video Killed The Radio Star.” Era o trupă de studio formată din producătorul Trevor Horn. Cunoscută pentru faptul că a fost primul videoclip muzical difuzat vreodată pe MTV în America de Nord.

18 Oct 1974
Câștigătorii unui concurs de talente TV, Sweet Sensation, s-au clasat pe locul 1 în topul de single-uri din Marea Britanie cu piesa “Sad Sweet Dreamer,” singurul lor single pe locul 1 în Marea Britanie.

18 Oct 1974
Al Green se afla în timpul unui duș acasă la Memphis când fosta sa iubită, Mary Woodson, a pătruns în locuința sa și i-a turnat deasupra apă fierbinte cu nisip. Apoi ea s-a împușcat mortal. Green a suferit arsuri de gradul doi.

18 Oct 1969
The Temptations au obținut al doilea lor single pe locul 1 în SUA cu piesa “Can’t Get Next To You.” A atins locul 13 în topurile din Marea Britanie.

18 Oct 1968
John și Yoko au fost duși la secția de poliție Paddington Green și acuzați de obstrucționare, după ce s-a descoperit cannabis la apartamentul în care locuiau. Lennon a pledat vinovat în luna următoare și a fost amendat cu 150 de lire sterline.

18 Oct 1967
Albumul de debut “Ode to Billie Joe” semnat de Bobbie Gentry se afla pe locul 1 în topul din SUA. A fost singurul album care a reușit să dețroneze albumul The Beatles “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” de pe poziția sa de lider în topul Billboard 200 album chart, după 15 săptămâni. Înregistrarea piesei de titlu “Ode to Billie Joe” a generat opt nominalizări la premiile Grammy, rezultând trei premii pentru Gentry și un premiu pentru aranjorul Jimmie Haskell.

18 Oct 1967
The Bee Gees se aflau pe locul 1 în topul de single-uri din Marea Britanie cu piesa “Massachusetts,” prima dintre cele cinci single-uri care au ajuns pe locul 1 în Marea Britanie. Engelbert Humperdink se afla pe locul 2 cu “The Last Waltz,” iar Traffic pe locul 3 cu “Hole In My Shoe.”

18 Oct 1966
The Jimi Hendrix Experience au susținut primul lor concert ca formație, susținându-l pe starul francez de muzică pop Johnny Hallyday la Olympia din Paris, Franța.

18 Oct 1964
Într-o zi liberă de pe parcursul turneului lor britanic, The Beatles au intrat în studio și au încheiat înregistrarea a șase piese pentru album și partea A a următorului lor single: “I Feel Fine”. Au înregistrat, de asemenea, piesele “Eight Days a Week”, “Kansas City/Hey Hey Hey Hey”, “Mr. Moonlight”, “I’ll Follow the Sun”, “Everybody’s Trying to Be My Baby”, “Rock and Roll Music” și “Words of Love”.

18 Oct 1957
Paul McCartney și-a făcut prima apariție alături de The Quarry Men la New Clubmoor Hall, Norris Green, Liverpool. Componența The Quarry Men includea pe John Lennon, Paul McCartney, Eric Griffiths, Colin Hanton și Len Garry. Paul i-a cântat lui John câteva melodii pe care le compusese, contribuind astfel la nașterea parteneriatului de compoziție Lennon-McCartney.

18 Oct 1956
Elvis Presley în vârstă de 21 de ani a oprit la o benzinărie din Memphis, unde a început să atragă o mică mulțime de doritori de autografe. După ce i-a cerut în repetate rânduri lui Elvis să plece pentru a-și relua activitatea normală, managerul stației, Ed Hopper, l-a lovit pe Presley peste cap și a fost lovit la rândul său cu un pumn în față de către Elvis. Angajatul stației, Aubrey Brown, a încercat să-l ajute pe șeful său, dar nu a fost de partea lui Presley. După ce a fost chemată poliția, Hopper și Brown au fost acuzați de agresiune și amendați cu 25 și, respectiv, 15 dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
© 2023 RadioGalaxia.ro | Toate drepturile rezervate.