Calendar muzical: 17 septembrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 17 septembrie

17 septembrie 2019
Nick Carter a depus o cerere de ordin de restricție împotriva fratelui său Aaron, după ce starul Backstreet Boys a pretins că acesta i-a amenințat că îi va ucide soția gravidă și copilul nenăscut. Ordinul a stabilit că cântărețul cu probleme trebuie să se afle la o distanță de 30 de metri de Nick, soția lui, copii și alți membri ai familiei. Confirmând ordinul împotriva sa pe Twitter, Aaron Carter a scris: “Așa că fratele meu tocmai mi-a obținut un ordin de restricție. Și tocmai am fost servit, lol.”

17 septembrie 2017
Muzicianul și producătorul brazilian Laudir de Oliveira a murit de atac de cord la vârsta de 77 de ani în timp ce performa pe scenă în orașul său natal Rio de Janeiro. Este cunoscut în special pentru perioada sa ca percuționist în trupa Chicago din 1973 până în 1982. Ca muzician sesiune a lucrat pentru alți muzicieni precum Chick Corea, Carlos Santana, The Jacksons, Wayne Shorter și Nina Simone.

17 septembrie 2014
Starul muzicii country George Hamilton IV a murit la vârsta de 77 de ani în Nashville, Tennessee. Cântărețul și chitaristul, care a început să cânte în adolescență în anii 1950, suferise un atac de cord major cu câteva zile înainte. La începutul carierei sale în 1956, Hamilton a avut un hit în top cinci în SUA cu piesa “A Rose and A Baby Ruth”, ceea ce l-a dus în turnee alături de idoli pop precum Buddy Holly și Everly Brothers.

17 septembrie 2011
Estatele lui Jimi Hendrix au dat undă verde pentru încă o rundă de lansări arhivale, la aproape 41 de ani de la moartea cântărețului. Cele patru produse noi includ o versiune extinsă a concertelor sale semnificative din 1968 la Winterland, o revizuire a unei compilații live din 1972, o versiune îmbunătățită pe DVD a ultimului său concert din festivalul U.K. și o reeditare pe DVD a unor apariții la emisiuni TV mai vechi.

17 septembrie 2011
Adele a ajuns pe locul 1 în clasamentul de single-uri din SUA cu piesa “Someone Like You”. Piesa a fost de asemenea pe locul 1 în Australia, Irlanda, Noua Zeelandă, Finlanda, Franța, Italia, Polonia, Elveția și Regatul Unit.

17 septembrie 2007
Barry Manilow a anulat planurile de a apărea în emisiunea TV “The View” pentru că nu dorea să fie intervievat de co-prezentatoarea sa conservatoare, Elisabeth Hasselbeck, o opozantă a avortului și susținătoare a războiului din Irak. Manilow a cerut să vorbească doar cu co-prezentatoarele Joy Behar, Barbara Walters sau Whoopi Goldberg, dar producătorii emisiunii au refuzat să se conformeze ceea ce au numit ei “cereri complet lipsite de respect” ale lui Manilow.

17 septembrie 2006
Justin Timberlake a ajuns pe locul 1 în clasamentul albumelor din Marea Britanie cu “Futuresex / Lovesounds”, cel de-al doilea său album solo și al doilea album pe locul 1.

17 septembrie 2006
Chitaristul american Al Casey a murit la vârsta de 69 de ani. Casey este cunoscut pentru munca sa ca muzician sesiune și ca membru al formației The Wrecking Crew, colaborând cu The Beach Boys, Phil Spector, Elvis Presley, Glen Campbell, The Association, The Monkees, Johnny Cash, Simon And Garfunkel, 5th Dimension, Harry Nilsson, The Partridge Family, Frank Sinatra și Nancy Sinatra.

17 septembrie 2004
Poliția israeliană l-a arestat pe doi dintre bodyguarzii Madonnei după ce aceștia au agresat fotografi care așteptau cântăreața în fața hotelului ei. Madonna se afla în Israel împreună cu alți 2.000 de studenți de Kabbalah, o ramură mistică a iudaismului.

17 septembrie 2003
Moore and Bode Cigars au dat în judecată lui P Diddy după ce secvențe video din procesul lor “secret” de producție au apărut în ultimul său videoclip. Compania pretindea că un operator de cameră neidentificat a filmat “metoda unică de rulare a trabucurilor” și apoi a fost folosită în videoclipul rapperului “Shake Ya Tailfeather” fără permisiune.

17 septembrie 2000
Paula Yates a fost găsită moartă în pat din cauza unei presupuse supradoze de droguri. Yates a prezentat emisiunea britanică de muzică TV “The Tube” în anii ’80, s-a căsătorit cu Bob Geldof și a fost iubita cântărețului INXS, Michael Hutchence.

17 septembrie 1999
Cântărețul englez Frankie Vaughan a murit de insuficiență cardiacă la vârsta de 71 de ani. În anii ’50, a obținut douăzeci de single-uri în top 30 în Marea Britanie, inclusiv single-ul “Green Door” care a ajuns pe locul 2. A fost decorat cu Ordinul Imperiului Britanic (OBE) în 1965 și cu Ordinul Imperiului Britanic de Comandor (CBE) în 1996.

17 septembrie 1996
A fost găsită o bombă la un oficiu poștal din sudul Londrei, adresată cântăreței islandeze Bjork. Poliția din Miami a alertat poșta după ce a descoperit cadavrul lui Ricardo Lopez, care făcuse un videoclip în care confecționa bomba și apoi se sinucidea.

17 septembrie 1991
Peste 4 milioane de copii ale albumului Guns N’ Roses, “Use Your Illusion I” și “Use Your Illusion II”, au fost lansate simultan pentru vânzare în magazine, făcându-l cea mai mare lansare simultană din istoria muzicii pop din SUA.

17 septembrie 1983
Paul Young a obținut primul său album pe locul 1 în Marea Britanie cu debutul său, “No Parlez”. Albumul s-a întors în topul clasamentelor de alte patru ori, petrecând un total de 119 săptămâni în topurile britanice.

17 septembrie 1978
Videoclipul pentru single-ul “Bicycle Race” al trupei Queen a fost filmat la Wimbledon Stadium, Wimbledon, Marea Britanie. Acesta a prezentat 65 de modele profesioniste de sex feminin, complet dezbrăcate, care au făcut o cursă în jurul pistei stadionului pe biciclete închiriate special pentru această zi. Compania de închiriat biciclete a cerut plata pentru șaua bicicletelor atunci când au aflat cum au fost utilizate.

17 septembrie 1976
Trupa Sex Pistols a susținut un concert pentru deținuții închisorii Chelmsford din Essex, Anglia.

17 septembrie 1969
Mijloacele de informare din ambele părți ale Atlanticului au difuzat povești care spuneau că Paul McCartney ar fi murit. Se presupunea că a fost ucis într-un accident de mașină în Scoția la 9 noiembrie 1966 și că un sosia ar fi luat locul său pentru aparițiile publice. În realitate, Paul și prietena sa Jane Asher erau în vacanță în Kenya în acel moment.

17 septembrie 1967
The Doors au fost interziși să mai apară la emisiunea lui Ed Sullivan după ce Jim Morrison a încălcat acordul cu producătorii show-ului. Morrison a declarat înainte de interpretarea piesei “Light My Fire” că nu va cânta versurile “Girl, we couldn’t get much higher”, dar a făcut-o totuși. The Doors au interpretat și noul lor single, “People Are Strange”.

17 septembrie 1964
În timpul unei turnee în SUA, The Beatles au apărut la Stadionul Municipal din Kansas City. The Beatles au primit 150.000 de dolari pentru acest spectacol, mai mult decât oricare alt act a primit vreodată pentru un spectacol live. Biletele au costat 4,50 de dolari.

17 septembrie 1964
Poliția a intervenit la un concert Rolling Stones de la ABC Theatre din Carlisle, Anglia, după izbucnirea unor tulburări în rândul celor 4.000 de fani prezenți la concert.

17 septembrie 1962
The Beatles au susținut ultimul din cele trei concerte de luni seară la Queen’s Hall, Widnes, Cheshire. Pe afiș s-au mai aflat Billy Kramer and the Coasters, Rory Storm and the Hurricanes și Sonny Kaye and the Reds. Biletele au costat 3/6.

17 septembrie 1956
BBC a anunțat eliminarea piesei “Rockin’ Through The Rye” a lui Bill Haley and His Comets din lista de redare a postului de radio, deoarece considerau că melodia contravine standardelor tradiționale britanice (și includea versurile “All the lassies rock with me when rockin’ through the rye”). Cu toate că melodia era bazată pe o melodie populară scoțiană din secolul al XVIII-lea, se afla pe locul 5 în topurile din Marea Britanie.

17 septembrie 1931
Primul disc de vinil cu 33 1/3 rpm, cu înregistrare pe lungă durată, a fost demonstrat la hotelul Savoy Plaza din New York de către RCA-Victor. Cu toate acestea, acest proiect a eșuat din cauza prețului ridicat al aparaturii de redare a înregistrărilor, care pornea de la 95 de dolari (echivalentul a aproximativ 1140 de dolari în zilele noastre) și nu a fost reluat până în 1948.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!