Calendar muzical: 17 octombrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 17 octombrie

17 Oct 2017
Muzicianul canadian de rock Gord Downie a decedat la vârsta de 53 de ani din cauza glioblastomului. El a fost solistul vocal și autorul versurilor pentru trupa canadiană de rock The Tragically Hip, și a lansat șase albume solo. Concertul final al trupei a avut loc la Rogers K-Rock Centre din Kingston, Ontario, pe 20 august 2016, fiind transmis în direct de către Canadian Broadcasting Corporation pe televiziune, radio și internet. A fost urmărit de aproximativ 11,7 milioane de persoane.

17 Oct 2014
British Phonograph Institute (BPI) a anunțat că cifrele lor cele mai recente arată că aproape 800.000 de albume vinil au fost vândute în Marea Britanie în primele nouă luni ale anului 2014, în creștere semnificativă față de totalul de nouă luni al anului precedent.

17 Oct 2009
Johnny Depp i-a înmânat lui Keith Richards premiul “Rock Immortal” la Greek Theatre din Los Angeles, California, în cadrul Scream Awards.

17 Oct 2008
Cântărețul de la Four Tops, Levi Stubbs, a decedat la vârsta de 72 de ani acasă, în Detroit. Stubbs a avut probleme de sănătate de când a fost diagnosticat cu cancer în 1995, iar un accident vascular cerebral și alte probleme de sănătate l-au determinat să renunțe la turnee în 2000. Grupul a semnat cu Motown Records în 1963 și a avut 20 de hituri în Top 40 în următorii 10 ani, făcând istorie muzicală alături de alte acte din stabilitatea Motown a lui Berry Gordy.

17 Oct 2008
Madonna și Guy Ritchie au anunțat că mariajul lor de șapte ani s-a încheiat pentru că s-au îndepărtat. Presa a raportat că, fără un acord prenupțial, Ritchie ar putea avea dreptul la până la 50 de milioane de lire sterline din averea de 300 de milioane de lire sterline a Madonnei.

17 Oct 2007
Cântăreața americană Teresa Brewer a decedat la vârsta de 76 de ani. Ea a fost una dintre cele mai populare cântărețe de muzică pop din SUA din anii 1950, având hituri precum “Gonna Get Along Without Ya Now” și “Into Each Life Some Rain Must Fall”. A colaborat și cu Tony Bennett, Duke Ellington, Dizzy Gillespie și Wynton Marsalis.

17 Oct 2005
Mașina Rolls Royce Silver Shadow din 1974 a lui Freddie Mercury nu a reușit să fie vândută într-o licitație eBay, deoarece nu a atins prețul de rezervă. A fost listată de sora lui Freddie, Kashmira Cooke, care moștenise mașina de la el. Licitația a atras aproape 200 de oferte și a depășit 60.000 de lire sterline (aproximativ 93.000 de dolari). Mașina de lux nu fusese văzută în public din 2002, când a fost folosită pentru a transporta familia Bulsara la premiera musicalului Queen “We Will Rock You”. Mașina conținea o cutie de șervețele Kleenex Mansize lăsată în ea de Freddie.

17 Oct 2004
Avocatul lui Michael Jackson, Steve Cochran, a părăsit echipa de apărare a starului. Jackson, care se confrunta cu acuzații de abuz asupra copiilor, a spus într-o declarație că avocatul a luat o “absență temporară”, dar va continua să “colaboreze”.

17 Oct 2002
Derek Bell, instrumentist în grupul irlandez de muzică folk The Chieftains, a murit din cauza unui stop cardiac în Phoenix, Arizona. S-a alăturat grupului în 1975, a lansat albumul solo “Derek Bells Plays With Himself” în 1981 și a primit titlul de MBE în 2000 pentru servicii aduse muzicii tradiționale.

17 Oct 2001
Compozitorul și compozitorul Jay Livingston a murit de pneumonie. Este cel mai bine cunoscut pentru că a scris hituri cu Ray Evans pentru Doris Day (“Whatever Will Be, Will Be (Que Sera, Sera)”) și Nat King Cole (“Mona Lisa”).

17 Oct 2000
Un apartament din Montagu Square, Londra, care a fost deținut în anii ’60 de Ringo Starr, a fost scos la vânzare la prețul de 575.000 de lire sterline. Proprietatea cu două dormitoare pe două niveluri a fost, de asemenea, casa pentru Jimi Hendrix, John & Yoko și Paul McCartney în anii ’60.

17 Oct 1999
S-a raportat că Michael Jackson a susținut un concert secret la o expoziție de arte marțiale din Barnstaple, Anglia. Bărbatul care a sosit cu o limuzină alba era Navi, un londonez care pretindea că este cel mai bun imitator al lui Michael Jackson din l lume.

17 Oct 1999
Thomas Durden a murit la vârsta de 79 de ani. A scris versurile pentru “Heartbreak Hotel”, unul dintre primele hituri ale lui Elvis Presley. Durden citise un articol de ziar despre un bărbat care se sinucisese, lăsând o notă care spunea: “Umblu pe o stradă pustie.” Durden a folosit această frază ca bază pentru “Heartbreak Hotel”.

17 Oct 1998
Ziarul britanic Daily Star a publicat o știre care pretindea că Michael Stipe de la R.E.M. ar fi recunoscut că este gay în timpul unui interviu MTV difuzat în SUA. Stipe își exprima dezgustul față de uciderea unui tânăr homosexual în SUA.

17 Oct 1995
În timpul unui interviu acordat revistei The Observer, Noel Gallagher de la Oasis a spus că își dorește ca Damon Albarn și Alex Cox de la Blur să moară de SIDA. Ulterior, el și-a retras declarația.

17 Oct 1995
Contabilul lui Sting, Keith Moore, a fost condamnat la șase ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de deturnarea a 6 milioane de lire sterline din cele 108 conturi bancare ale cântărețului.

17 Oct 1992
Single-ul de debut al lui Tasmin Archer, “Sleeping Satellite”, se afla pe locul 1 în Marea Britanie, fiind singurul său loc 1. Archer a scris cântecul la sfârșitul anilor 1980 despre aterizările pe Lună din 1969, dar abia când Archer a semnat un contract cu o casă de discuri, cântecul a fost lansat.

17 Oct 1991
Cântărețul american și prezentator de televiziune Tennessee Ernie Ford a murit de insuficiență hepatică. A avut hitul “Sixteen Tons”, care a ajuns pe locul 1 în SUA și Marea Britanie în 1955. În anii ’60, a fost gazda unui talk-show de zi, “The Tennessee Ernie Ford Show”, pe rețeaua ABC de televiziune.

17 Oct 1987
Bee Gees au devenit singurul grup care a avut un single pe locul 1 în Marea Britanie în fiecare dintre cele trei decenii (anii ’60, ’70 și ’80) atunci când “You Win Again” a ajuns pe locul 1 în topul de single-uri din Marea Britanie. A fost al cincilea și ultimul lor single pe locul 1.

17 Oct 1981
Christopher Cross a început un șir de trei săptămâni pe locul 1 în topul de single-uri din SUA cu “Arthur’s Theme, (Best That You Can Do)”, cel de-al doilea său single pe locul 1 în SUA și un hit pe locul 7 în Marea Britanie.

17 Oct 1973
The Rolling Stones au susținut două concerte la Foret Nationale, Bruxelles, Belgia, în cadrul unei turnee în Marea Britanie și Europa. Deschiderea concertelor din turneu a fost asigurată de Billy Preston și grupul american Kracker, prima trupă semnată de Rolling Stones Records. Bobby Keys nu a apărut la concert, ceea ce a dus la interzicerea sa de către Mick Jagger la viitoarele turnee Rolling Stones până în 1989, cu excepții ocazionale. Conform legendei, Bobby a ratat concertul din cauza că a umplut o cadă de baie de la hotel cu șampanie Dom Perignon și a băut cea mai mare parte din ea.

17 Oct 1970
The Jackson Five au început o serie de cinci săptămâni la locul 1 în topul de single-uri din SUA cu “I’ll Be There”. A patra lor melodie pe locul 1 din 1970, a ajuns pe locul 4 în Marea Britanie. Motown Records a pretins că grupul a vândut peste 10 milioane de discuri în acest an.

17 Oct 1964
Manfred Mann a început o serie de două săptămâni la locul 1 în topul de single-uri din SUA cu “Do Wah Diddy Diddy”, posibil primul loc 1 cu un titlu de cântec fără sens. De asemenea, a ajuns pe locul 1 în Marea Britanie, cântecul fiind lansat inițial de grupul american The Exciters.

17 Oct 1962
Între spectacolele de prânz și cele de seară de la Cavern Club din Liverpool, The Beatles au călătorit la Centrul de Televiziune Granada din Manchester pentru a-și face debutul la televiziune. Au apărut în direct în programul local de magazine People and Places, interpretând două cântece, “Some Other Guy” și “Love Me Do”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
© 2023 RadioGalaxia.ro | Toate drepturile rezervate.