Calendar muzical: 15 noiembrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 15 noiembrie

15 noiembrie 2018
Cântărețul și muzicianul american Roy Clark a murit la vârsta de 85 de ani acasă, în Tulsa, din cauza complicațiilor provocate de pneumonie. A avut un hit în SUA în 1969 cu single-ul „Yesterday, When I Was Young” și a fost cunoscut în special pentru prezentarea emisiunii „Hee Haw”, un spectacol de varietăți de țară transmis la nivel național, între 1969 și 1997.

15 noiembrie 2016
Pianistul, cântărețul și compozitorul american de jazz și blues Mose Allison a murit la vârsta de 89 de ani. A devenit cunoscut pentru interpretarea unei mixturi unice de blues și jazz modern. Muzica sa a influențat mulți artiști de blues și rock, printre care Jimi Hendrix, Rolling Stones, Tom Waits, Yardbirds, John Mayall, J. J. Cale, Who (care au făcut din „Young Man Blues” un element de bază al spectacolelor lor live și care este prezent pe albumul lor „Live At Leeds”).

15 noiembrie 2015
Trompetistul Miles Davis a fost votat cel mai mare artist de jazz din toate timpurile de către ascultătorii stațiilor britanice BBC Radio și Jazz FM. Louis Armstrong, Duke Ellington, Ella Fitzgerald, Charlie Parker și Billie Holiday s-au clasat, de asemenea, în top 10.

15 noiembrie 2011
Un panou de carton cu inscripția „Bed Peace”, creat de John Lennon pentru protestul său de pace în pat din 1969 la Montreal, a fost vândut de casa de licitații Christie’s la un cumpărător anonim la telefon pentru 155,600 de dolari.

15 noiembrie 2007
Jay-Z a ajuns pe locul 1 în topul albumelor din SUA cu „American Gangster”, al său al 10-lea album pe locul 1. Acest lucru l-a făcut pe rapper să fie al doilea ca număr de albume pe locul 1, împărțind această poziție cu Elvis Presley; doar The Beatles au avut mai multe, cu 19. Din 1998, toate cele opt albume solo ale lui Jay-Z au ajuns pe locul 1, alături de proiectul său „Collision Course” cu Linkin Park și colaborarea „Unfinished Business” cu R. Kelly.

15 noiembrie 2007
Kenneth Donnell, din Glasgow, a plătit 83.000 de lire sterline pentru două bilete care să-i permită să vadă repetiția și spectacolul trupei Led Zeppelin la arena O2 din Londra pe 10 decembrie. Donnell a licitat pentru bilete în cadrul unei licitații pentru BBC Children in Need.

15 noiembrie 2005
Robbie Williams a refuzat o reuniune cu Take That atunci când a decis să rămână acasă în Los Angeles. Un documentar TV realizat în culise a aranjat ca toți cei cinci membri să se reunească pentru a coincide cu lansarea unui CD și DVD cu cele mai bune hituri.

15 noiembrie 2002
Industria muzicală din Marea Britanie a decis să includă descărcările de muzică pe calculator în topul de single-uri pop, în încercarea de a restabili credibilitatea în Top 40. OD2, distribuitorul online de muzică, ar compila noul top cu compania oficială de topuri.

15 noiembrie 2000
Michael Abram, bărbatul din Liverpool care l-a înjunghiat pe George Harrison după ce a pătruns în casa sa, a primit un verdict de nevinovăție la Oxford’s Crown Court. Cu toate acestea, verdictul a fost dat în contextul istoricului mental al lui Abram, și el a fost internat în grija autorităților.

15 noiembrie 2000
Câștigătorii la Premiile MTV Europe au inclus pe All Saints pentru cel mai bun act pop, Ricky Martin a câștigat cel mai bun artist masculin, Madonna a câștigat cel mai bun artist feminin, Red Hot Chili Peppers au câștigat cel mai bun grup rock, Blink 182 a câștigat cel mai bun act nou, iar Jennifer Lopez a câștigat cel mai bun artist R&B.

15 noiembrie 1992
Ozzy Osbourne și-a anunțat retragerea de la turnee după un concert în California, spunând: “Cine vrea să fie în turneu la 46 de ani?”

15 noiembrie 1991
Producătorul și compozitorul francez Jacques Morali a murit din cauza complicatiilor legate de SIDA. Morali a fondat trupa The Village People și a coprodus filmul lor, „Can’t Stop the Music”. Între 1974 și 1982, a produs peste 65 de albume.

15 noiembrie 1990
Producătorul lui Milli Vanilli, Frank Farian, a ținut o conferință de presă pentru a confirma zvonurile că cei doi membri ai grupului, Rob și Fab, nu au cântat pe niciunul dintre hiturile lor.

15 noiembrie 1987
Dire Straits au devenit prima trupă care au vândut peste trei milioane de copii ale unui album în Marea Britanie. “Brothers in Arms” conținea cinci single-uri în top 40: „Money for Nothing”, „So Far Away”, „Walk of Life”, „Brothers in Arms” și „Your Latest Trick”. Albumul este al optulea cel mai bine vândut album din istoria topurilor din Marea Britanie.

15 noiembrie 1986
S-a făcut istorie în industria muzicală când primele 5 single-uri din topul din Marea Britanie erau toate interpretate de cântărețe; Corinne Drewery de la Swing Out Sister, Mel și Kim, Susannah Hoffs de la The Bangles, Kim Wilde și Terri Nunn de la Berlin care se aflau pe locul 1 cu „Take My Breath Away”.

15 noiembrie 1980
Blondie a avut cel de-al cincilea single pe locul 1 în Marea Britanie și al treilea în acel an cu „The Tide Is High”, o melodie scrisă de starul reggae John Holt, care a ajuns și pe locul 1 în SUA.

15 noiembrie 1971
În topul albumelor progressive al revistei Disc and Music Echo în această săptămână: locul 5, Cat Stevens, ‘Teaser and the Firecat’, locul 4, Hawkwind, ‘In Search Of Space’, locul 3, Santana, locul 2, Rod Stewart, ‘Every Picture Tell’s A Story’ și locul 1 John Lennon, ‘Imagine’.

15 noiembrie 1969
Carpenters au lansat albumul lor de debut, “Offering” (mai târziu redenumit “Ticket To Ride”), la A&M Records. A fost un eșec comercial și a produs doar un singur hit minor, o versiune baladă a cântecului formației The Beatles, „Ticket to Ride”.

15 noiembrie 1969
Janis Joplin a fost arestată în timpul unui concert la Tampa, Florida, după ce a înjurat un polițist și a folosit limbaj vulgar și indecent. Joplin s-a enervat după ce poliția s-a îndreptat spre sala de concert, forțând fanii să se retragă pe scaunele lor. Când cântăreața a părăsit scena, s-a confruntat cu un detectiv numindu-l „un fiu de drac” și spunându-i că îi va lovi fața. A fost eliberată pe cauțiune în valoare de 504 de dolari.

15 noiembrie 1965
The Rolling Stones au făcut debutul lor la televiziunea americană în cadrul emisiunii Hullabaloo, interpretând „Get Off Of My Cloud”. Hullabaloo a fost o emisiune americană de varietăți muzicale de o oră care a rulat pe NBC din ianuarie 1965 până în august 1966.

15 noiembrie 1964
Membrul Rolling Stone, Brian Jones a fost internat la Passavant Hospital din Chicago cu o temperatură de 105 grade Fahrenheit, ceea ce l-a determinat pe Jones să rateze ultimele date ale turneului actual al trupei Stones.

15 noiembrie 1959
Johnny and the Moondogs (The Beatles) au cântat în finala concursului „TV Star Search” la The Hippodrome Theatre din Manchester, Anglia. Judecarea s-a făcut în funcție de volumul aplauzelor pe care fiecare trupă le-a primit când a fost chemată înapoi pe scenă la sfârșitul serii. Deoarece Moondogs nu aveau bani să rămână peste noapte în Manchester, au fost nevoiți să se întoarcă la Liverpool înainte să fie chemați înapoi pe scenă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
© 2023 RadioGalaxia.ro | Toate drepturile rezervate.