Calendar muzical: 14 noiembrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 14 noiembrie

14 noiembrie 2020
Kylie Minogue a ocupat locul 1 cu al cincisprezecelea ei album de studio, Disco. Ulterior, albumul a fost nominalizat la categorii la Premiile Muzicale Billboard din 2021 și Premiile Muzicale ARIA din 2021.

14 noiembrie 2015
O pereche de cizme albe purtate de Elvis Presley în timpul celebrei sale performanțe din emisiunea TV ’68 Comeback au fost achiziționate de un colecționar din Marea Britanie pentru 29.500 de lire sterline (44.500 de dolari). Elvis purtase cizmele Verde de mărimea 11 în timp ce cânta „If I Can Dream”, la două luni după asasinarea lui Martin Luther King; versurile includeau citate ale liderului drepturilor civile.

14 noiembrie 2013
Paul McCartney a postat o scrisoare pe site-ul său în care îl chema pe președintele rus Vladimir Putin să elibereze cei 30 de activiști Greenpeace pe care autoritățile ruse i-au arestat în timpul unei proteste împotriva forajului de petrol în Arctica în septembrie. Toți activiștii implicați și-au văzut acuzațiile retrase la sfârșitul lunii decembrie a acelui an.

14 noiembrie 2006
Led Zeppelin a fost inclusă în UK Music Hall of Fame de Roger Taylor de la Queen. Jimmy Page a primit personal premiul în fața unei audiențe de 3.000 de persoane în cadrul celei de-a treia ceremonii anuale de introducere, care a avut loc la celebrul Alexandra Palace din Londra.

14 noiembrie 2004
U2 a ocupat locul 1 în clasamentul britanic cu single-ul „Vertigo”, al cincilea lor loc 1 în Marea Britanie, extras de pe albumul „How To Dismantle An Atomic Bomb”.

14 noiembrie 2004
The Rolling Stones nu au primit permisiunea să-și continue acuzațiile împotriva fostei lor case de discuri, Decca, pentru drepturi de autor neplătite, prin instanță. Un judecător de la Curtea Supremă din Londra a declarat că disputa va fi supusă arbitrajului și nu va fi decisă în instanță. Disputa se referea la compilația lor Forty Licks, lansată în 2002 și prima colecție care acoperea întreaga lor carieră.

14 noiembrie 1999
Robbie Williams a ocupat locul 1 în clasamentul britanic cu single-ul „She’s The One / It’s Only Us”, al doilea său loc 1 în Marea Britanie. „She’s The One” a fost compusă de liderul World Party, Karl Wallinger. Williams a obținut alte șase single-uri pe locul 1 în topuri ca membru al formației Take That.

14 noiembrie 1996
Michael Jackson s-a căsătorit cu Debbie Rowe în Sydney, Australia. Cuplul s-a întâlnit când lui Jackson i s-a diagnosticat vitiligo la mijlocul anilor ’80, iar ea lucra ca asistentă a dermatologului său. Cuplul a divorțat pe 8 octombrie 1999, cu Rowe acordând drepturile de custodie exclusive asupra copiilor lui Jackson și primind o despăgubire de 8 milioane de dolari.

14 noiembrie 1992
Bon Jovi a ocupat locul 1 în clasamentul britanic cu albumul „Keep The Faith”, al cincilea lor album de studio și al doilea loc 1 în Marea Britanie. Albumul a produs șase single-uri în top 20 în Marea Britanie: „Keep The Faith”, „Bed Of Roses”, „In These Arms”, „I’ll Sleep When I’m Dead”, „I Believe” și „Dry County”.

14 noiembrie 1991
Peste 1.000 de fani New Kids On The Block au primit tratament medical după un mic război în timpul unui concert în Berlin, Germania.

14 noiembrie 1987
George Michael a ocupat locul 1 în clasamentul britanic cu albumul său solo de debut „Faith”. Albumul a câștigat mai multe premii, inclusiv premiul Grammy pentru Albumul Anului în 1989. Până în prezent, albumul a vândut peste 20 de milioane de copii la nivel mondial. Între 1987 și 1988, „Faith” a produs șase hituri în Top 5 Billboard Hot 100, patru dintre ele („Faith”, „Father Figure”, „One More Try” și „Monkey”) ajungând pe locul 1, făcându-l singurul cântăreț britanic masculin cu patru single-uri pe locul 1 dintr-un singur album în clasamentul Billboard Hot 100.

14 noiembrie 1987
T’Pau a început o serie de cinci săptămâni pe locul 1 în clasamentul britanic cu single-ul „China In Your Hand”. Titlul cântecului, conform cântăreței Carol Decker, se referă la efectul pe care îl obții atunci când ții o ceașcă de porțelan la lumină, poți vedea mâna prin ea.

14 noiembrie 1981
The Police au avut al patrulea lor single de pe locul 1 în Marea Britanie cu „Every Little Thing She Does Is Magic”, un hit pe locul 3 în SUA.

14 noiembrie 1975
Queen a susținut primul din cele două concerte la Empire Theatre din Liverpool, Anglia, în cadrul turneului mondial A Night At The Opera cu 78 de date.

14 noiembrie 1969
„Sugar Sugar” interpretat de The Archies ocupa locul 1 în clasamentul britanic al single-urilor. Single-ul a devenit cel mai longeviv One Hit Wonder din Marea Britanie, petrecând opt săptămâni pe primul loc în topurile.

14 noiembrie 1967
Pink Floyd s-au alăturat unui turneu în Regatul Unit cu Jimi Hendrix, The Move, The Nice, Amen Corner, The Outer Limits și The Eire Apparent, format din 16 concerte. Turneul a început la Royal Albert Hall din Londra. Hendrix, care era capul de afiș, a avut la dispoziție fix 40 de minute; The Move, care l-a precedat, au avut doar jumătate de oră, iar Pink Floyd, care au apărut după The Outer Limits, au avut la dispoziție între 15 și 20 de minute pentru fiecare spectacol.

14 noiembrie 1962
The Beatles au susținut ultimul spectacol dintr-o serie de 14 în cadrul rezidenței lor la Star-Club din Hamburg, Germania de Vest.

14 noiembrie 1960
Ray Charles a ocupat locul 1 în clasamentul american al single-urilor cu „Georgia On My Mind”, un hit pe locul 24 în Marea Britanie. Versiunea sa a piesei standard din 1930 a lui Hoagy Carmichael a devenit primul dintre cele trei hituri de pe locul 1 pentru cântăreț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
© 2023 RadioGalaxia.ro | Toate drepturile rezervate.